21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Baví vás číst beletrii? Tuhle jsem si uvědomila, e na beletrii nemám dost trpělivosti.
Radi před spánkem místo dezertu zakousnu kousek poezie nebo odborného textu, u kterého v miku usnu :-D
Černým beletristickým koněm je mi aktuálně Haruki Murakami:
- Kafka na pobřeí, Odeon 2006
- O čem mluvím, kdy mluvím o běhání, Odeon 2010
- Spánek, Odeon, 2013
Aktuálně se nechávám unáet jeho textem 1Q84, Odeon, 2012.
Vechny vřele doporučuju :-)
Není tady
Baví vás číst beletrii?
Jasně... ale taky ji musím prokládat něčím jiným.
Není tady
Mně zas nebaví číst téměř nic jiného ne beletrii. Občas si přečtu něco o historii, třeba Toulky českou minulostí nebo nějakou kníko o psychologii, ale větinou čtu jenom beletrii. Já toti čtu pro zábavu.
Není tady
Mě nebaví číst poezii. Přijde mi to takové nudné a o ničem.
Mám ráda příběhy psané prózou.
Včera byl na Nově ve Víkendu Dan Brown v Praze. Víkend budou jetě opakovat v neděli 16.2.2014 ráno.
Není tady
Já toti čtu pro zábavu.
Tak pro zábavu se dá číst i leccos jinýho, ne "pouhá" beletrie... ale neberu ti, e tě to nebaví.
Není tady
gymnasión napsal(a):
... nebo odborného textu, u kterého v miku usnu :-D
Aktuálně má pro mne tento efekt nový Občanský zákoník a navazující změny týkající se korporací ...
Z odborných textů mě teď zaujal Giddens ... a Moný ... a Heidegger
A pro zábavu nikdy nezklame trojice Fulghum, Durrell a Pratchett
Není tady
nový Občanský zákoník
Nelze číst v poloze lemo taky mám vyzkouený.
Není tady
Wikina napsal(a):
sahleb napsal(a):
Wikina napsal(a):
Ráda půjčuju kníky, ale zapomenu, take taky dávám dál. Ale určitě ne záměrně. Zatím jen tahám a tahám domů.
Jak s přítelem mluvíte - spolu?Je to manzel a predstav si, ze jo.
no myslela jsem sice jakým jazykem spolu komunikujete, ale ok
Wikino sorry, ja jsem si to interpretovala jinak. Francouzsky. Nekdy nemecky.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Aktuálně má pro mne tento efekt nový Občanský zákoník a navazující změny týkající se korporací ...
A pro zábavu nikdy nezklame trojice Fulghum, Durrell a Pratchett
Vzruení při četbě manuálu na sestavení koloběky je neopakovatelné! Tak úasný komiks jsem snad jetě neviděla :-D
Není tady
helena napsal(a):
nový Občanský zákoník
Nelze číst v poloze lemo http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png taky mám vyzkouený.
Nic právnického nelze číst v poloze lemo. Já se nikdy nedokázala učit v posteli
Není tady
Nic právnického nelze číst v poloze lemo.
Ale jo... nalo by se... ovem NOZ je jiná kategorie.
Není tady
Ivana napsal(a):
helena napsal(a):
nový Občanský zákoník
Nelze číst v poloze lemo http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png taky mám vyzkouený.Nic právnického nelze číst v poloze lemo. Já se nikdy nedokázala učit v posteli
Jsme na tom stejně.
Není tady
gymnasión napsal(a):
Baví vás číst beletrii? Tuhle jsem si uvědomila, e na beletrii nemám dost trpělivosti.
Radi před spánkem místo dezertu zakousnu kousek poezie nebo odborného textu, u kterého v miku usnu :-D
Černým beletristickým koněm je mi aktuálně Haruki Murakami:
- Kafka na pobřeí, Odeon 2006
- O čem mluvím, kdy mluvím o běhání, Odeon 2010
- Spánek, Odeon, 2013
Aktuálně se nechávám unáet jeho textem 1Q84, Odeon, 2012.
Vechny vřele doporučuju :-)
ja teda spise nectu beletrii. Chci nejakou informaci, tak spis odbornehjsi neboli literaturu faktu. Z beletrie me ted drzi jen thrillery. Treba Stieg Larsson se mi ohromne libil.
Není tady
LENNNA napsal(a):
mikuelini napsal(a):
Mam precteny vsechny knihy od Jaroslava Foglara ,to byl muj velky Favorit .
Foglara jsem v dětství milovala
. V pubertě potom zase Lenku Lanczovou.
A Stanislava Rudolfa a Valju Stýblovou. Kdy je mi nejhůř, přečtu si Čisté radosti mého ivota od Jana mída, to vdycky zabere. Nebo Herriot, Nepil - Jak se staví chalupa
Pěkné téma, díky
Není tady
gymnasión napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
gymnasión napsal(a):
A pro zábavu nikdy nezklame trojice Fulghum, Durrell a PratchettVzruení při četbě manuálu na sestavení koloběky je neopakovatelné! Tak úasný komiks jsem snad jetě neviděla :-D
Nejen koloběky (i kdy tu jsem zrovna nesestavovala...) takové křeslo z Ikey, to je dobrodrůo!
Není tady
Na kolení nám říkali, e NOZ je napsán pro člověka s průměrným rozumem.
Není tady
Eva. napsal(a):
Můj oblíbený § NOZ zní: "Divoké zvíře je bez pána, dokud ije na svobodě"
Super téma, díky za tipy, koda, e teď nemám skoro čas číst a číst :-)
Není tady
No kurňa...takový perly v zákoníku???
Není tady
Vdy jo... taky nikdo s alespoň "průměrným rozumem" by si ho do postele nevzal
Ovem NOZ ss tím "průměrným rozumem" přímo počítá
"§ 4
(1) Má se za to, e kadá svéprávná osoba má rozum průměrného člověka i schopnost uívat jej s běnou péčí a opatrností a e to kadý od ní můe v právním styku důvodně očekávat."
Zlý jazyky tvrdí, e je-li zákoník nastaven na rozum průměrného člověka, není divu, e mu tolik právníků stále nerozumí
Upravil(a) helena (13. 2. 2014 6:49)
Není tady
Ano ano §4 byl první, který mě dost pobavil ...
Tato země v této době prochází rozumovou, mravní i citovou krizí. Zamýlíme-li se hlouběji nad tím, jak k této krizi dolo, proč právě teď, musíme si připustit některá velice nepříjemná, ale bohuel pravdivá fakta. To, co nyní řeknu, není projevem univerzitní povýenosti ani sarkasmu. Je to suché konstatování skutečnosti.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Kadý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt.
Tak pravil profesor Cyril Höschl v září roku 1991 na půdě Karlovy univerzity v Praze, při slavnostním shromádění v Karolinu ... nezdá se, e by se od té doby situace nějak zlepila ...
Není tady
Navrhuju zaloit samostatné téma: "Občanský zákoník a jak podlehnout jeho kouzlu"
A bude-li to součást knihovničky, tím lépe
Není tady
A teda k tématu - včera jsem se začetla do Chazarského slovníku, který tu doporučoval(a) Gymnasión - to je fakt dost dobré čtení ... takové .... tvůrčí
Není tady
"Občanský zákoník a jak podlehnout jeho kouzlu"
To by v tom byl čert, abychom zaatý beletristky nepřesvědčily, e NOZ pobaví, potěí, rozesměje...
včera jsem se začetla do Chazarského slovníku
Ví, na co jsem si v týhle souvislosti vzpomněla? Na Krhútskou kroniku... to jsou asociace...
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Ano ano §4 byl první, který mě dost pobavil ...
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Kadý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt.
Tak pravil profesor Cyril Höschl v září roku 1991 na půdě Karlovy univerzity v Praze
Pan profesor zobrazil normální rozloení a hezky vtipně je popsal. Pak OZ platí pro polovinu obyvatelstva této země. Otázka zní: Je to větí, nebo mení polovina obyvatel této země, která je schopna rozumět obč. zákoníku?
Je to více ne malé mnoství?
(Jsem "off topic", ale nemůu jinak...)
Upravil(a) gymnasión (13. 2. 2014 8:39)
Není tady
Je to větí, nebo mení polovina
Učitel k ákům: "Kolikrát vám mám říkat, e větí či mení polovina neexistuje. Poloviny jsou vdy stejné. Ale proč vám to říkám, kdy větí polovina z vás stejně nikdy neposlouchá."
Není tady