27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Mile damy ctenarky, vite co vam reknu?
Znam lidi, kteri nikdy necetli zadnou knihu. Byla jsem parkrat na navsteve a u tech lidi doma nebyla jedinna kniha. Vite , ze byt na me pusobil jako nejaka cela ve vezeni. Divne, divne, neprijemne.
Z takovych lidi mam docela strach, asi jsem takvova "cía". Nejak jim instinktivne neverim....
Není tady
sahleb napsal(a):
Znam lidi, kteri nikdy necetli zadnou knihu. Byla jsem parkrat na navsteve a u tech lidi doma nebyla jedinna kniha. Vite , ze byt na me pusobil jako nejaka cela ve vezeni. Divne, divne, neprijemne.
Z takovych lidi mam docela strach, asi jsem takvova "cía". Nejak jim instinktivne neverim....
No tak to je nas byt.My mame v obyvaku 10 knizek ostatni zavrene ve skrini v loznici.A jako vezeni me muj byt nepripada vsude sama kytka.
Není tady
LENNNA napsal(a):
sahleb napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
Jinak jak tady někdo psal, teď přesně nevím kdo, e nemůe číst v autobuse, tak mám to samé, v autobuse, případně v autě a podobně číst nemůu, u po pár minutách se mi udělá blbě, nevím proč, ale je to tak. Normálně mi jízda nevadí, ale zřejmě jízda + pomyslný sklon hlavy = blbá kombinace. Fakt nevím, proč mi to dělá, ale blbě se mi udělalo prostě vdy, tak u to raději ani nezkouím a nečtu za jízdy.
Ale to neni pomyslny sklon hlavy.
![]()
To je kinetika a vnimani pohybu tvym telem. Kdyz jedes, jses v pohybu a telo to tak vnima, vsechno se pohybuje rychle a pak se zakoukas na papir a tam vsechno stoji, je staticke. A nektera hlava to mozkem nezvladnea zacne mit v tele chaos, ktere resi tocenim se vseho i zaludku....vis?
No super, e zrovna já musím mít divnou hlavu!
Nic si z toho nedělej, jsme dvě Ale mám radost, e u jsem zas chytřejí a vím, co se mi to děje, je fakt, e jsem nad tím nikdy nepřemýlela, prostě jsem jen věděla, e kombinace jízda+četba=nevolnost.
Není tady
J. Loukotková
Medúza... Odměna... a jako holka jsem měla ráda Vstup do ráje zakázán - asi proto, e se od běný holčičí literatury odliovala.
A kdy jsme u těch "starích dam" - co Valja Stýblová? Taky řada skvělýho čtení...
Musim rici, ze literatura pro mladezniky byla na dobre urovni. Tehdy.
Kdy - tehdy?
Je fakt, e český, potamo československý kníky, hlavně dětský, měly mrnc, grafiku, ilustrace... jene třeba na Trnkovu Zahradu připadly nejmíň tři překlady o sovětskejch pionýrech a svazácích...
a u tech lidi doma nebyla jedinna kniha
U nás jsou vude - i tam, kde by je nikdo nečekal...
Není tady
Dan Brown mě taky nebaví. Přečetla jsem ifru, to jetě jak tak lo, ale pak jsem si půjčila Andělé a démoni a to u jsem nedala. Pak se vyrojilo milion kníek podobného typu, nemůu to číst, nebaví mě to.
Loukotkovou taky můu, jak její kníky ze současnosti, tak historické, vede Není římského lidu (sice ze stejné doby jako Quo vadis, i o Petroniovi, ale četlo se to dobře). Valju Stýblovou taky, hlavně Nenávidím a miluji. Jene to jsou kníky, které jsem četla jako mladá. Nerada se k něčemu vracím, a u ke kníce, kterou jsem četla, tak k filmu, který u jsem viděla.
Z těch historických románů mě jetě uchvátil Mika Waltari Egypan Sinuhet. To jsem četla jako patnáctiletá a pak jsem po tom straně prahla, a to vylo někdy v r. 1983-4, jene na mě ve frontě u nezbyla. Můj mu tehdy sběhal celé Brno a sehnal mi ji. Bylo to tehdy něco hodně podobné zázraku.
Jo, a současní četí spisovatelé - Milo Urban. Píe straně zvlátně, ty jeho kníky jsou takové mysteriózní, ale moc se mi líbí, třeba Sedmikostelí, Santiniho jazyk.
Není tady
Já čtu Dana Browna u PC, kdy jsem doma. A hnedka si vyhledávám ve, o čem píe. Třeba si teď konečně přečtu Boskou komedii - Dante Alighieri. A včera jsem se přes Inferno seznamovala s Florencií (tam jsem jetě nebyla), teď jsme v Benátkách (tam u jsem byla víckrát) nu a jetě poznám s ním Istanbul. A taky píe o malířských a sochařských dílech, tak si k nim hnedka něco najdu na netu, třeba ve Wikipedii. Takováhle četba mě moc baví.
Andělé a démoni mě uchvátili, protoe jsem jetě nebyla v Římě, ale chystám se tam. A taky Ztracený symbol a Washington. Teď u vím hodně o Washingtonu, jeho památkách a uměleckých dílech... Taky jsem si ve, o čem Brown píe, studovala na netu. Doufám, e jetě napíe spousty knih, abych s ním mohla takovýmhle zajímavým způsobem procestovat svět a poznat zajímavou literaturu, památky a umělecká díla.
Upravil(a) Eva. (7. 2. 2014 9:10)
Není tady
Dana Browna taky nemusim. Hodne lidi si ho chvali ,ale ja po precteni prvnich strankach jeho knihy odkladam .A to jsem se mu snazila prijit na chut ,ale nic mi to nerika. Drive jsem citavala rada Zdenka Zapletala Napr. PULNOCNI BEZCI nebo SEN NA KONCI RANA ,moc se mi to libilo. Ovsem jeho dila po revoluci se mi uz nelibi .Taky se mi libi VLCI JAMA od Glazarove
Není tady
Jeste moc mam rada knihy od Ivana Klimy, ale jenom ty starsi napr. Laska a smeti
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Nic si z toho nedělej, jsme dvě
Ale mám radost, e u jsem zas chytřejí a vím, co se mi to děje, je fakt, e jsem nad tím nikdy nepřemýlela, prostě jsem jen věděla, e kombinace jízda+četba=nevolnost.
To jo je nadherny vedlejsi efekt !!!
Není tady
Ivana napsal(a):
Dan Brown mě taky nebaví. Přečetla jsem ifru, to jetě jak tak lo, ale pak jsem si půjčila Andělé a démoni a to u jsem nedala. Pak se vyrojilo milion kníek podobného typu, nemůu to číst, nebaví mě to.
Loukotkovou taky můu, jak její kníky ze současnosti, tak historické, vede Není římského lidu (sice ze stejné doby jako Quo vadis, i o Petroniovi, ale četlo se to dobře). Valju Stýblovou taky, hlavně Nenávidím a miluji. Jene to jsou kníky, které jsem četla jako mladá. Nerada se k něčemu vracím, a u ke kníce, kterou jsem četla, tak k filmu, který u jsem viděla.
Z těch historických románů mě jetě uchvátil Mika Waltari Egypan Sinuhet. To jsem četla jako patnáctiletá a pak jsem po tom straně prahla, a to vylo někdy v r. 1983-4, jene na mě ve frontě u nezbyla. Můj mu tehdy sběhal celé Brno a sehnal mi ji. Bylo to tehdy něco hodně podobné zázraku.
Jo, a současní četí spisovatelé - Milo Urban. Píe straně zvlátně, ty jeho kníky jsou takové mysteriózní, ale moc se mi líbí, třeba Sedmikostelí, Santiniho jazyk.
Ja jsem Browna odlozila taky. Vubec nic mi nerika...a toho Sinuheta jsem mela tehdy onehdy jen pujceneho. Byly doby, kdy se knihy shanely a staly na ne fronty. Na me casto nedoslo.
Není tady
AndreaP.[b napsal(a):
]Já teď čtu Doktorku Samanthu[/b], a je to nářez kniha. Nedokáu se od ní odtrhnout, hltám kadou stránku (a e jich je), dneska v noci jsem v tom leela do jedné do rána
a nebýt nutkavé odpovědnosti, e brzy ráno vstávám, tak čtu snad celou noc. Fascinující kniha. Opět to bude jedna z těch, na které nikdy nezapomenu, a ke které se velmi ráda budu vracet. Je neuvěřitelné pozorovat ten obrovský pokrok, jaký udělala medicína za sto let, stejně jak se změnilo postavení en.
četla jsem ji dvakrát a doporučuju od autorky i jiné kníky. Líbili se mi vechny
Není tady
sahleb napsal(a):
Sahleb - já mám ráda zase vzdunost, vzduný prostor. Knihy nekupuju, chodíme do knihovny. Jo máme plno dětských,to jo. (některé schované na půdě v krabici)
Neznamená,e kdy někdo doma nemá knihovnu,e nečte
Není tady
dusička napsal(a):
AndreaP.[b napsal(a):
]Já teď čtu Doktorku Samanthu[/b], a je to nářez kniha. Nedokáu se od ní odtrhnout, hltám kadou stránku (a e jich je), dneska v noci jsem v tom leela do jedné do rána
a nebýt nutkavé odpovědnosti, e brzy ráno vstávám, tak čtu snad celou noc. Fascinující kniha. Opět to bude jedna z těch, na které nikdy nezapomenu, a ke které se velmi ráda budu vracet. Je neuvěřitelné pozorovat ten obrovský pokrok, jaký udělala medicína za sto let, stejně jak se změnilo postavení en.
četla jsem ji dvakrát a doporučuju od autorky i jiné kníky. Líbili se mi vechny
To je Barbara Woodová, ne? Taky se mi líbily její knihy, nejvíc asi Panenky z ráje. A jetě jsem si vzpomněla na jednu mou oblíbenkyni - Joy Fieldingová. Vechny její knihy jsou úasně čtivé a moc napínavé. Jo a jetě Erskinová, teď nevím křestní jméno. Napsala třeba ila jsem u před staletími, hodně čtivá věc.
Upravil(a) Ivana (7. 2. 2014 12:27)
Není tady
dusička napsal(a):
sahleb napsal(a):
Z takovych lidi mam docela strach, asi jsem takvova "cía". Nejak jim instinktivne neverim....Sahleb - já mám ráda zase vzdunost, vzduný prostor. Knihy nekupuju, chodíme do knihovny. Jo máme plno dětských,to jo. (některé schované na půdě v krabici)
Neznamená,e kdy někdo doma nemá knihovnu,e nečte :)
Dusinko, opravdu mam divny pocit z domacnosti, kde neni zadna kniha.
Tihle lidi mohou cist, to asi jo. Ale ja znam i lidi, kteri nikdy zadnou knihu necetli....tak jsem to myslela. Ja davam prednost nakupu knizky pred cimkoliv jinym. I na jidle bych klidne setrila.
Prave mi dosla SMS , ze mam v knihovne objednanou knihu od Nassim Nicholas Taleba Cerna labut. Tak se moc tesim.
Není tady
Ani já jsem se nedokázala Danem Brownem prokousat.
Joy Filedingová píe nesmírně poutavě, taky patří mezi mé oblíbence, ale u dlouho u nás v knihovně od ní nebylo něco nového.
Z knihovny jsem si dnes přinesla Doktorku Samanthu od B.Wood a Rozbité těstí od T. Keleové Vasilkové.
Těím se na večer, a si budu číst, jen nevím, kterou vybrat jako první.
Není tady
Ano, musim uznat, ze osnovu ma Brown vzdycky stejnou. I pres to... vsak je taky nectu hned po sobe.
Z poslednich oblibenych jeste S.Larsson: muzi, kteri nenavidi zeny (dalsi dily zatim necteny) a K.Furmivallova: Bila perla - tam jsem myslela, ze ji odlozim, pretrpela jsem prvnich asi sto stranek, a pak mi bylo lito, ze je konec. Moc pekna je.
Od B.Woodove jsem kupovala knizky mamce, a byla moc spokojena
Upravil(a) Holčička (7. 2. 2014 14:50)
Není tady
Ivana napsal(a):
To je Barbara Woodová, ne? Taky se mi líbily její knihy, nejvíc asi Panenky z ráje. A jetě jsem si vzpomněla na jednu mou oblíbenkyni - Joy Fieldingová. Vechny její knihy jsou úasně čtivé a moc napínavé. Jo a jetě Erskinová, teď nevím křestní jméno. Napsala třeba ila jsem u před staletími, hodně čtivá věc.
Ano, je to Barbara Woodová a jak u jsem psala, jsem z knihy nadená. U se jdu podívat na její dalí tituly, musím si od ní přečíst i dalí knihy, snad seenu.
Není tady
Včera jsem dočetla Doktorku Samanthu, o které jsem u zde psala, a kniha je pro mě opravdu natolik krásná a cenná, e si jí osobně řadím do své pomyslné TOP desítky knih, které se mi zaryly pod kůi.
A teď si chci přečíst knihu Doktorka z domu Trubačů, skutečný příběh české lékařky MUDr. Vlasty Kálalové - Di Lotti z Bernartic, tak snad knihu brzy seenu. Četl jste jí někdo?
Jetě dopisuju, zjistila jsem si, e je dobré současně pak přečíst i knihu Troufalový autor osud (přepracované vydání Osudu jednoho Čecha), oboje autorky Ilony Borské .... kde se oba příběhy jakoby střetnout. Tak u se moc těím.
Není tady
Andreo, četla jsem to kdysi. V 80. letech to byl hit. Ale moc se mi to nelíbilo, nemám ráda tento způsob psaní.
Není tady
Ivana napsal(a):
Dan Brown mě taky nebaví. Přečetla jsem ifru, to jetě jak tak lo, ale pak jsem si půjčila Andělé a démoni a to u jsem nedala.
Taky - ifru jsem zhltla, pak jsem dostala půjčenou Citadelu, nebo jak se to jmenovalo a to u jsem ani nedočetla.
Urban je zajímavej, Sedmikostelí mám a dostalo mně, jen ten závěr, ten mi nepadl. Ale to je veobecně česká bolístka - koncovky
Santiniho jazyk se mi líbil zpracovanej televizně; vůbec vechny tři Strachovy adaptace podobných témat.
Není tady
ifra byla naspaná hezky, daleko lepí, jak film.
Není tady
mě se docela líbila kníka od carolyn jess-cooke - deník stráného anděla.
jinak já si teď jela v detektivkách a thrillerech.
Není tady
Taky se mi zdálo a mrzelo mně to, já mám Hankse ráda a tady neměl moc prostoru. Trochu jako Jméno růe - i kdy ta adaptace byla nepoměrně lepí. Ale stejně to bylo proti knize placatý......i kdy tam to chápu, natočit takovou knihu asi prostě nejde.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
mě se docela líbila kníka od carolyn jess-cooke - deník stráného anděla.
jinak já si teď jela v detektivkách a thrillerech.
Já se tím uspávám, jen některý u jsou moc na noc. Teď jsem četla jednu moc pěknou - Plá utonulých. Klasika ze současnosti Tempo mírné, líční barvité.......Asu Larsson a Karin Fossumovou taky můu. A Taru French zná?
Není tady
lupi, neznám .. já jela teď v těch starích, kolega mi tahal od lee childa Jatka, Varovný signál atd. mě se ta postava jacka reachera líbí ..
jinak jsem četla od gregga andrewa hurwitze Vě, od deana koontze Tvář atd. ádná současnost.
a dojedu jacka, mrknu na ty, cos psala.
Není tady