Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#126 6. 2. 2014 20:21

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Re: Babinetí knihovna

Mile damy ctenarky, vite co vam reknu?

Znam lidi, kteri nikdy necetli zadnou knihu. Byla jsem parkrat na navsteve a u tech lidi doma nebyla jedinna kniha. Vite , ze byt na  me  pusobil jako nejaka cela ve vezeni. Divne, divne, neprijemne.

Z takovych lidi mam docela strach, asi jsem takvova  "cía".   Nejak jim instinktivne neverim....

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#127 6. 2. 2014 20:25

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Znam lidi, kteri nikdy necetli zadnou knihu. Byla jsem parkrat na navsteve a u tech lidi doma nebyla jedinna kniha. Vite , ze byt na  me  pusobil jako nejaka cela ve vezeni. Divne, divne, neprijemne.

Z takovych lidi mam docela strach, asi jsem takvova  "cía".   Nejak jim instinktivne neverim....

No tak to je nas byt.My mame v obyvaku 10 knizek ostatni zavrene ve skrini v loznici.A jako vezeni me muj byt nepripada vsude sama kytka.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#128 6. 2. 2014 20:52

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

LENNNA napsal(a):

sahleb napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

Jinak jak tady někdo psal, teď přesně nevím kdo, že nemůže číst v autobuse, tak mám to samé, v autobuse, případně v autě a podobně číst nemůžu, už po pár minutách se mi udělá blbě, nevím proč, ale je to tak. Normálně mi jízda nevadí, ale zřejmě jízda + pomyslný sklon hlavy = blbá kombinace. Fakt nevím, proč mi to dělá, ale blbě se mi udělalo prostě vždy, tak už to raději ani nezkouším a nečtu za jízdy.

Ale to neni pomyslny sklon hlavy. dumbom

To je kinetika a vnimani pohybu tvym telem. Kdyz jedes, jses v pohybu a telo to tak vnima, vsechno se pohybuje rychle a pak se zakoukas na papir a tam vsechno stoji, je staticke. A nektera hlava to mozkem nezvladne dumbom a zacne mit v tele chaos, ktere resi tocenim se vseho i zaludku....vis? usch

No super, že zrovna já musím mít divnou hlavu! big_smile

Nic si z toho nedělej, jsme dvě big_smile Ale mám radost, že už jsem zas chytřejší a vím, co se mi to děje, je fakt, že jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, prostě jsem jen věděla, že kombinace jízda+četba=nevolnost.

Není tady

#129 7. 2. 2014 6:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

J. Loukotková
Medúza... Odměna... a jako holka jsem měla ráda Vstup do ráje zakázán - asi proto, že se od běžný holčičí literatury odlišovala.
A když jsme u těch "starších dam" - co Valja Stýblová? Taky řada skvělýho čtení... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Musim rici, ze literatura pro mladezniky byla na dobre urovni. Tehdy.
Kdy - tehdy?
Je fakt, že český, potažmo československý knížky, hlavně dětský, měly šmrnc, grafiku, ilustrace... jenže třeba na Trnkovu Zahradu připadly nejmíň tři překlady o sovětskejch pionýrech a svazácích... http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gif

a u tech lidi doma nebyla jedinna kniha
U nás jsou všude - i tam, kde by je nikdo nečekal...http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#130 7. 2. 2014 8:38

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Dan Brown mě taky nebaví. Přečetla jsem Šifru, to ještě jakž takž šlo, ale pak jsem si půjčila Andělé a démoni a to už jsem nedala. Pak se vyrojilo milion knížek podobného typu, nemůžu to číst, nebaví mě to.
Loukotkovou taky můžu, jak její knížky ze současnosti, tak historické, vede Není římského lidu (sice ze stejné doby jako Quo vadis, i o Petroniovi, ale četlo se to dobře). Valju Stýblovou taky, hlavně Nenávidím a miluji. Jenže to jsou knížky, které jsem četla jako mladá. Nerada se k něčemu vracím, a už ke knížce, kterou jsem četla, tak k filmu, který už jsem viděla.
Z těch historických románů mě ještě uchvátil Mika Waltari Egypan Sinuhet. To jsem četla jako patnáctiletá a pak jsem po tom strašně prahla, až to vyšlo někdy v r. 1983-4, jenže na mě ve frontě už nezbyla. Můj muž tehdy sběhal celé Brno a sehnal mi ji. Bylo to tehdy něco hodně podobné zázraku.
Jo, a současní čeští spisovatelé - Miloš Urban. Píše strašně zvláštně, ty jeho knížky jsou takové mysteriózní, ale moc se mi líbí, třeba Sedmikostelí, Santiniho jazyk.

Není tady

#131 7. 2. 2014 9:06

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Já čtu Dana Browna u PC, když jsem doma. A hnedka si vyhledávám vše, o čem píše. Třeba si teď konečně přečtu Božskou komedii - Dante Alighieri. A včera jsem se přes Inferno seznamovala s Florencií (tam jsem ještě nebyla), teď jsme v Benátkách (tam už jsem byla víckrát) nu a ještě poznám s ním Istanbul. A taky píše o malířských a sochařských dílech, tak si k nim hnedka něco najdu na netu, třeba ve Wikipedii. Takováhle četba mě moc baví.

Andělé a démoni mě uchvátili, protože jsem ještě nebyla v Římě, ale chystám se tam. A taky Ztracený symbol a Washington. Teď už vím hodně o Washingtonu, jeho památkách a uměleckých dílech... Taky jsem si vše, o čem Brown píše, studovala na netu. Doufám, že ještě napíše spousty knih, abych s ním mohla takovýmhle zajímavým způsobem procestovat svět a poznat zajímavou literaturu, památky a umělecká díla.

Upravil(a) Eva. (7. 2. 2014 9:10)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#132 7. 2. 2014 9:37

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Dana Browna taky nemusim. Hodne lidi si ho chvali ,ale ja po precteni prvnich strankach jeho knihy odkladam .A to jsem se mu snazila prijit na chut ,ale nic mi to nerika. Drive jsem citavala rada Zdenka Zapletala  Napr. PULNOCNI BEZCI nebo  SEN NA KONCI RANA  ,moc se mi to libilo. Ovsem jeho dila po revoluci se mi uz nelibi .Taky se mi libi VLCI JAMA od Glazarove

Není tady

#133 7. 2. 2014 9:55

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Jeste moc mam rada knihy od Ivana Klimy, ale jenom ty starsi napr. Laska a smeti

Není tady

#134 7. 2. 2014 11:37

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

AndreaP. napsal(a):

Nic si z toho nedělej, jsme dvě big_smile Ale mám radost, že už jsem zas chytřejší a vím, co se mi to děje, je fakt, že jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, prostě jsem jen věděla, že kombinace jízda+četba=nevolnost.

To jo je nadherny vedlejsi efekt !!!

hjarta

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#135 7. 2. 2014 11:39

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Dan Brown mě taky nebaví. Přečetla jsem Šifru, to ještě jakž takž šlo, ale pak jsem si půjčila Andělé a démoni a to už jsem nedala. Pak se vyrojilo milion knížek podobného typu, nemůžu to číst, nebaví mě to.
Loukotkovou taky můžu, jak její knížky ze současnosti, tak historické, vede Není římského lidu (sice ze stejné doby jako Quo vadis, i o Petroniovi, ale četlo se to dobře). Valju Stýblovou taky, hlavně Nenávidím a miluji. Jenže to jsou knížky, které jsem četla jako mladá. Nerada se k něčemu vracím, a už ke knížce, kterou jsem četla, tak k filmu, který už jsem viděla.
Z těch historických románů mě ještě uchvátil Mika Waltari Egypan Sinuhet. To jsem četla jako patnáctiletá a pak jsem po tom strašně prahla, až to vyšlo někdy v r. 1983-4, jenže na mě ve frontě už nezbyla. Můj muž tehdy sběhal celé Brno a sehnal mi ji. Bylo to tehdy něco hodně podobné zázraku.
Jo, a současní čeští spisovatelé - Miloš Urban. Píše strašně zvláštně, ty jeho knížky jsou takové mysteriózní, ale moc se mi líbí, třeba Sedmikostelí, Santiniho jazyk.

Ja jsem Browna odlozila taky. Vubec nic mi nerika...a toho Sinuheta jsem mela tehdy onehdy jen pujceneho. Byly doby, kdy se knihy shanely a staly na ne fronty. Na me casto nedoslo.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#136 7. 2. 2014 12:09

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

AndreaP.[b napsal(a):

]Já teď čtu Doktorku Samanthu[/b], a je to nářez kniha. Nedokážu se od ní odtrhnout, hltám každou stránku (a že jich je), dneska v noci jsem v tom ležela do jedné do rána gloria a nebýt nutkavé odpovědnosti, že brzy ráno vstávám, tak čtu snad celou noc. Fascinující kniha. Opět to bude jedna z těch, na které nikdy nezapomenu, a ke které se velmi ráda budu vracet. Je neuvěřitelné pozorovat ten obrovský pokrok, jaký udělala medicína za sto let, stejně jak se změnilo postavení žen.

četla jsem ji dvakrát a doporučuju od autorky i jiné knížky. Líbili se mi všechny

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#137 7. 2. 2014 12:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

sahleb napsal(a):

Sahleb - já mám ráda zase vzdušnost, vzdušný prostor. Knihy nekupuju, chodíme do knihovny. Jo máme plno dětských,to jo. (některé schované na půdě v krabici)
Neznamená,že když někdo doma nemá knihovnu,že nečte smile

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#138 7. 2. 2014 12:26

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

AndreaP.[b napsal(a):

]Já teď čtu Doktorku Samanthu[/b], a je to nářez kniha. Nedokážu se od ní odtrhnout, hltám každou stránku (a že jich je), dneska v noci jsem v tom ležela do jedné do rána gloria a nebýt nutkavé odpovědnosti, že brzy ráno vstávám, tak čtu snad celou noc. Fascinující kniha. Opět to bude jedna z těch, na které nikdy nezapomenu, a ke které se velmi ráda budu vracet. Je neuvěřitelné pozorovat ten obrovský pokrok, jaký udělala medicína za sto let, stejně jak se změnilo postavení žen.

četla jsem ji dvakrát a doporučuju od autorky i jiné knížky. Líbili se mi všechny

To je Barbara Woodová, ne? Taky se mi líbily její knihy, nejvíc asi Panenky z ráje. A ještě jsem si vzpomněla na jednu mou oblíbenkyni - Joy Fieldingová. Všechny její knihy jsou úžasně čtivé a moc napínavé. Jo a ještě Erskinová, teď nevím křestní jméno. Napsala třeba Žila jsem už před staletími, hodně čtivá věc.

Upravil(a) Ivana (7. 2. 2014 12:27)

Není tady

#139 7. 2. 2014 13:00

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

sahleb napsal(a):

Sahleb - já mám ráda zase vzdušnost, vzdušný prostor. Knihy nekupuju, chodíme do knihovny. Jo máme plno dětských,to jo. (některé schované na půdě v krabici)
Neznamená,že když někdo doma nemá knihovnu,že nečte :)

Dusinko,  opravdu mam divny  pocit z domacnosti, kde neni zadna kniha.

Tihle lidi mohou cist, to asi jo. Ale ja znam i lidi, kteri nikdy zadnou knihu necetli....tak jsem to myslela. Ja davam prednost nakupu knizky pred cimkoliv jinym.  I na jidle bych klidne setrila.

Prave mi dosla SMS , ze mam v knihovne objednanou knihu od Nassim Nicholas Taleba Cerna labut. Tak se moc tesim.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#140 7. 2. 2014 13:02

kostka
♥♥♥♥---

Ani já jsem se nedokázala Danem Brownem prokousat.
Joy Filedingová píše nesmírně poutavě, taky patří mezi mé oblíbence, ale už dlouho u nás v knihovně od ní nebylo něco nového.
Z knihovny jsem si dnes přinesla Doktorku Samanthu od B.Wood a Rozbité štěstí od T. Keleové Vasilkové.
Těším se na večer, až si budu číst, jen nevím, kterou vybrat jako první.

Není tady

#141 7. 2. 2014 14:47

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

Ano, musim uznat, ze osnovu ma Brown vzdycky stejnou. I pres to... smile vsak je taky nectu hned po sobe.
Z poslednich oblibenych jeste S.Larsson: muzi, kteri nenavidi zeny (dalsi dily zatim necteny) a K.Furmivallova: Bila perla - tam jsem myslela, ze ji odlozim, pretrpela jsem prvnich asi sto stranek, a pak mi bylo lito, ze je konec. Moc pekna je.

Od B.Woodove jsem kupovala knizky mamce, a byla moc spokojena stolt

Upravil(a) Holčička (7. 2. 2014 14:50)

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#142 7. 2. 2014 15:58

AndreaP.
Administrátor

Ivana napsal(a):

To je Barbara Woodová, ne? Taky se mi líbily její knihy, nejvíc asi Panenky z ráje. A ještě jsem si vzpomněla na jednu mou oblíbenkyni - Joy Fieldingová. Všechny její knihy jsou úžasně čtivé a moc napínavé. Jo a ještě Erskinová, teď nevím křestní jméno. Napsala třeba Žila jsem už před staletími, hodně čtivá věc.

Ano, je to Barbara Woodová a jak už jsem psala, jsem z knihy nadšená. Už se jdu podívat na její další tituly, musím si od ní přečíst i další knihy, snad seženu.

Není tady

#143 9. 2. 2014 12:31

AndreaP.
Administrátor

Včera jsem dočetla Doktorku Samanthu, o které jsem už zde psala, a kniha je pro mě opravdu natolik krásná a cenná, že si jí osobně řadím do své pomyslné TOP desítky knih, které se mi zaryly pod kůži.

A teď si chci přečíst knihu Doktorka z domu Trubačů, skutečný příběh české lékařky MUDr. Vlasty Kálalové - Di Lotti z Bernartic, tak snad knihu brzy seženu. Četl jste jí někdo?

Ještě dopisuju, zjistila jsem si, že je dobré současně pak přečíst i knihu Troufalový autor osud (přepracované vydání Osudu jednoho Čecha), oboje autorky Ilony Borské .... kde se oba příběhy jakoby střetnout. Tak už se moc těším.

Není tady

#144 9. 2. 2014 14:54

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Andreo, četla jsem to kdysi. V 80. letech to byl hit. Ale moc se mi to nelíbilo, nemám ráda tento způsob psaní.

Není tady

#145 9. 2. 2014 15:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Ivana napsal(a):

Dan Brown mě taky nebaví. Přečetla jsem Šifru, to ještě jakž takž šlo, ale pak jsem si půjčila Andělé a démoni a to už jsem nedala.

Taky - šifru jsem zhltla, pak jsem dostala půjčenou Citadelu, nebo jak se to jmenovalo a to už jsem ani nedočetla.
Urban je zajímavej, Sedmikostelí mám a dostalo mně, jen ten závěr, ten mi nepadl. Ale to je všeobecně česká bolístka - koncovky smile
Santiniho jazyk se mi líbil zpracovanej televizně; vůbec všechny tři Strachovy adaptace podobných témat.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#146 9. 2. 2014 15:55

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

šifra byla naspaná hezky, daleko lepší, jak film.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#147 9. 2. 2014 16:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mě se docela líbila knížka od carolyn jess-cooke - deník strážného anděla.
jinak já si teď jela v detektivkách a thrillerech.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#148 9. 2. 2014 16:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Taky se mi zdálo a mrzelo mně to, já mám Hankse  ráda a tady neměl moc prostoru. Trochu jako Jméno růže - i když ta adaptace byla nepoměrně lepší. Ale stejně to bylo proti knize placatý......i když tam to chápu, natočit takovou knihu asi prostě nejde.

Není tady

#149 9. 2. 2014 16:06

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

mě se docela líbila knížka od carolyn jess-cooke - deník strážného anděla.
jinak já si teď jela v detektivkách a thrillerech.

Já se tím uspávám, jen některý už jsou moc na noc. Teď jsem četla jednu moc pěknou - Plហutonulých. Klasika ze současnosti smile Tempo mírné, líční barvité.......Asu Larsson a Karin Fossumovou taky můžu. A Taru French znáš?

Není tady

#150 9. 2. 2014 16:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lupi, neznám .. já jela teď v těch starších, kolega mi tahal od lee childa Jatka, Varovný signál atd. mě se ta postava jacka reachera líbí ..
jinak jsem četla od gregga andrewa hurwitze Věž, od deana koontze Tvář atd. žádná současnost.
až dojedu  jacka, mrknu na ty, cos psala.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí