Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 6. 2. 2014 12:31

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Babinetí knihovna

Lenno, to je nepříjemné.
Já dojíždím vlakem hodinu tam a hodinu zpět, když nemám home office. To přečtu spoustu, tam si užiju čtečku.

Upravil(a) Eva. (6. 2. 2014 12:31)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#102 6. 2. 2014 12:37

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Eva. napsal(a):

Já čtu všude, kde je chvilka času, stále sebou nosím čtečku.
A doma čtu papírové knížky úplně každý večer v posteli před spaním. Bez toho není můj den dokonalý.

Evo, já zrovna tak! Bez čtení před spaním by nebyl můj den kompletní! Tak krásně mě to uspí!
Jen je mi líto, že nemohu číst na cestě do práce. V autobuse trávím dojížděním denně 4 hodiny a nemůžu bohužel číst, protože se mi dělá při jízdě špatně. Tolik marného času sad

Lenno, taky jsem to tak v mládí měla, ale postupně mě to přešlo. Teď už můžu v autobuse klidně číst, dokonce i při sezení proti směru jízdy. Což je fajn, protože dojíždím do práce cca 45 minut.

Není tady

#103 6. 2. 2014 13:11

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

Lenno, pak jedině audioknížky. wink - poslouchám v noci, když se bojím, že bych vzbudila písklata. No a jinak teď většinou čtu po nocích s pidilampičkou v knížce. Jindy není moc kdy.

Jedu na Brownovi, a podobně chytlavé literatuře. Teď tedy Ztracený symbol a Inferno je ve frontě. big_smile

A "kniha mého života" je Jiří Čihař: Údolí moudrých hlav. Četla jsem snad 100x smile

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#104 6. 2. 2014 13:20

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jedu na Brownovi, a podobně chytlavé literatuře.
Mě Brown a jemu podobní nudí...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#105 6. 2. 2014 13:25

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Mně se moc líbí, jak píše Dan Brown. Provede mě zajímavými městy a v nich zajímavými místy, jejich historií, kulturou.
Po jeho lednové návštěvě se těším, až jednou napíše o Praze. Myslím, že to bude něco se židovskou tematikou.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#106 6. 2. 2014 13:44

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Fakt?
No jo, vidíš. Já jsem vždycky napnutá jak kšandy a nemůžu se urvat big_smile

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#107 6. 2. 2014 15:48

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Me detstvi provazeli knizky Stanislava Rudolfa,uz jsem se k nim vratila v dospelosti a libi se me stale.Chystam se prihlasit do mestske knihovny,ale nevim jestli me na knizky zbyde nejaky cas,kdyz mam internet.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#108 6. 2. 2014 16:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

nevim jestli me na knizky zbyde nejaky cas,kdyz mam internet
To na něm nesmíš ležet furt... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

Není tady

#109 6. 2. 2014 16:58

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Já teď čtu Doktorku Samanthu, a je to nářez kniha. Nedokážu se od ní odtrhnout, hltám každou stránku (a že jich je), dneska v noci jsem v tom ležela do jedné do rána gloria a nebýt nutkavé odpovědnosti, že brzy ráno vstávám, tak čtu snad celou noc. Fascinující kniha. Opět to bude jedna z těch, na které nikdy nezapomenu, a ke které se velmi ráda budu vracet. Je neuvěřitelné pozorovat ten obrovský pokrok, jaký udělala medicína za sto let, stejně jak se změnilo postavení žen.

Není tady

#110 6. 2. 2014 17:05

AndreaP.
Administrátor

eremuruss napsal(a):

Me detstvi provazeli knizky Stanislava Rudolfa,uz jsem se k nim vratila v dospelosti a libi se me stale.Chystam se prihlasit do mestske knihovny,ale nevim jestli me na knizky zbyde nejaky cas,kdyz mam internet.

Na knížky mi zbyde čas vždy, prostě musí. Nedívám se na televizi (vůbec), ale bez knížky bych být nemohla.

Není tady

#111 6. 2. 2014 17:17

kostka
♥♥♥♥---

Mám to jako Andrea, nesleduji Tv, ale denně si čtu.
Právě jsem dočetla Stephen Hunter - Peklo v bažinách - drsná kniha, ale velmi poutavá a čtivá, nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Díky tomuto vláknu mám seznam knih na zítra do knihovny, snad je budou mít.

Není tady

#112 6. 2. 2014 17:27

AndreaP.
Administrátor

Kostko, taky mě toto vlákno velmi inspiruje a píšu si poznámky, co si musím přečíst. A v tomto je to vlákno vlastně jedinečné .... jasně nečtenář si tady moc neužije, ale my co čteme, my víme hjarta

Není tady

#113 6. 2. 2014 17:28

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Já se prokousala asi vším, co tu od něj vyšlo, dobře se to čte, ale připadají mi ty jeho knížky všechny na jedno kopyto.
Šifra mě ještě bavila, zbytek jsem přečetla už spíš ze setrvačnosti.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#114 6. 2. 2014 17:30

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

smile taky už mám seznam a poklušu se přihlásit do knihovny.

Jan Werich

Není tady

#115 6. 2. 2014 17:30

AndreaP.
Administrátor

Jinak jak tady někdo psal, teď přesně nevím kdo, že nemůže číst v autobuse, tak mám to samé, v autobuse, případně v autě a podobně číst nemůžu, už po pár minutách se mi udělá blbě, nevím proč, ale je to tak. Normálně mi jízda nevadí, ale zřejmě jízda + pomyslný sklon hlavy = blbá kombinace. Fakt nevím, proč mi to dělá, ale blbě se mi udělalo prostě vždy, tak už to raději ani nezkouším a nečtu za jízdy.

Není tady

#116 6. 2. 2014 17:36

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Ještě jsem si vzpomněla na jednoho oblíbence - Sidney Sheldon. Vzpomínky na půlnoc a Odvrácená strana půlnoci se mi líbily nejvíc, ale ani ostatní nebyly špatné.
A srdcovka - Když v ráji pršelo. To je takový tištěný antidepresivum. smile

Jan Werich

Není tady

#117 6. 2. 2014 17:40

kostka
♥♥♥♥---

modrovous napsal(a):

Ještě jsem si vzpomněla na jednoho oblíbence - Sidney Sheldon. Vzpomínky na půlnoc a Odvrácená strana půlnoci se mi líbily nejvíc, ale ani ostatní nebyly špatné.
A srdcovka - Když v ráji pršelo. To je takový tištěný antidepresivum. smile

Od Sheldna jsem přečetla vše, co u nás vyšlo smile

Není tady

#118 6. 2. 2014 18:04

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

AndreaP. napsal(a):

Jinak jak tady někdo psal, teď přesně nevím kdo, že nemůže číst v autobuse, tak mám to samé, v autobuse, případně v autě a podobně číst nemůžu, už po pár minutách se mi udělá blbě, nevím proč, ale je to tak. Normálně mi jízda nevadí, ale zřejmě jízda + pomyslný sklon hlavy = blbá kombinace. Fakt nevím, proč mi to dělá, ale blbě se mi udělalo prostě vždy, tak už to raději ani nezkouším a nečtu za jízdy.

Ale to neni pomyslny sklon hlavy. dumbom

To je kinetika a vnimani pohybu tvym telem. Kdyz jedes, jses v pohybu a telo to tak vnima, vsechno se pohybuje rychle a pak se zakoukas na papir a tam vsechno stoji, je staticke. A nektera hlava to mozkem nezvladne dumbom a zacne mit v tele chaos, ktere resi tocenim se vseho i zaludku....vis? usch

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#119 6. 2. 2014 18:05

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

helena napsal(a):

Já se prokousala asi vším, co tu od něj vyšlo, dobře se to čte, ale připadají mi ty jeho knížky všechny na jedno kopyto.
Šifra mě ještě bavila, zbytek jsem přečetla už spíš ze setrvačnosti.

Tak toto jsem nejak cele vynechala...po provni strance mi to stacilo. U me nema sanci.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#120 6. 2. 2014 18:25

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

kostka napsal(a):

Mám to jako Andrea, nesleduji Tv, ale denně si čtu.
Právě jsem dočetla Stephen Hunter - Peklo v bažinách - drsná kniha, ale velmi poutavá a čtivá, nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Díky tomuto vláknu mám seznam knih na zítra do knihovny, snad je budou mít.

To bych si taky rada precetla, ale u nas maji jeho knihy jen a jen v anglictine. A to moc nezvladnu...

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#121 6. 2. 2014 18:27

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A srdcovka - Když v ráji pršelo. To je takový tištěný antidepresivum.
Takový "Vejce a já" po česku http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Což vůbec nemyslím ve zlým.
Mám období, kdy si s potěšením přečtu Baara - a vůbec nemyslím jen Hanýžku a Martínka http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png On je taky takovej... hm... uklidňující...

Není tady

#122 6. 2. 2014 19:44

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

AndreaP. napsal(a):

To jsem byla já. Je to hrozná škoda, taková ztráta času, obzvlášť když ten čas jinak přes den není sad

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#123 6. 2. 2014 19:46

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

Ale to neni pomyslny sklon hlavy. dumbom

To je kinetika a vnimani pohybu tvym telem. Kdyz jedes, jses v pohybu a telo to tak vnima, vsechno se pohybuje rychle a pak se zakoukas na papir a tam vsechno stoji, je staticke. A nektera hlava to mozkem nezvladne dumbom a zacne mit v tele chaos, ktere resi tocenim se vseho i zaludku....vis? usch

No super, že zrovna já musím mít divnou hlavu! big_smile

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#124 6. 2. 2014 20:05

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

A srdcovka - Když v ráji pršelo. To je takový tištěný antidepresivum.
Takový "Vejce a já" po česku http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Což vůbec nemyslím ve zlým.

Tak to mě sice nikdy nenapadlo, ale máš vlastně pravdu. smile

A další stálice:
Josef Toman - Po nás potopa
J. Loukotková - Není římského lidu (i další, třeba Dar jitra prvého, ale ta první se mi líbila nejvíc)
Carol Thurston - Oko Horovo (tu jsem četla snad dvacetkrát, je úžasná)
Neff - Sňatky z rozumu (plus další díly, knížka podle mě o mnoho lepší než seriál, i když i ten se mi líbil)

Taky se mi podařilo prokousat se Feuchtwangerem. Někdy před dvaceti lety jsem přečetla celou Židovskou válku, a byla jsem nadšená. Dobře se to četlo, bavilo mě to.
Teď jsem to zkoušela číst znova, a ani náhodou.

Jan Werich

Není tady

#125 6. 2. 2014 20:13

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Foglara jsem taky milovala. Na začátku 70. let vyšly všechny sešity komiksů s Rychlými šípy, nad těmi jsem strávila spoustu slastných chvil. Pak jsem měla po tatínkovi válečné vydání Hochů od Bobří řeky s ilustracemi Zdeňka Buriana, krásné. Samozřejmě jsem měla i Záhadu hlavolamu, Stínadla se bouří, Tajemnou Řásnovku. Moc se mi líbila knížka Když duben přichází a Chata v Jezerní kotlině. Strašně jsem toužila mít takový klub jako byli Rychlé šípy, drželo mě to snad až do 15ti let. Proto jsem vůbec nechápala, co mají holky na dívčích románech a chození s klukama, mě to vůbec nezajímalo.

Ja se taky pridam, znoznovala jsem Foglara a Rychle sipy. Musim rici, ze literatura pro mladezniky byla na dobre urovni. Tehdy.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí