Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 4. 2. 2014 22:05

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Re: Babinetí knihovna

Výše zmíněného Malého Bobše jsem jako dítě také měla ráda. Stejně tak si vybavuju, že se mi strašně líbila kniha Už zase skáču přes kaluže (která se pak dočkala i zfilmování). A doslova jsem hltala Staré řecké báje a pověsti. Tu knížku jsem milovala.

Není tady

#77 4. 2. 2014 22:19

leontyna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Severni morava

Heli, Krása Nesmírná je moje nejoblíbenější pohádková knížka z detství. Bohužel už ji nemůžeme najít a já bych ji tak strašně chtěla pro své děti. Nějak ji ale nemůžu sehnat, němáte tip kde ji koupit?

http://lb4f.lilypie.com/CNhEp2.png

http://lb3f.lilypie.com/88Yhp1.png

Není tady

#78 4. 2. 2014 22:27

AndreaP.
Administrátor

leontyna napsal(a):

Heli, Krása Nesmírná je moje nejoblíbenější pohádková knížka z detství. Bohužel už ji nemůžeme najít a já bych ji tak strašně chtěla pro své děti. Nějak ji ale nemůžu sehnat, němáte tip kde ji koupit?

Našla jsem jí na zmiňované databázi, jedna paní jí tam nabízí k prodeji, viz

http://www.databazeknih.cz/kniha-v-baza … irna-35418

Případně Aukro

http://aukro.cz/listing/listing.php?cat … tabazeknih

Není tady

#79 4. 2. 2014 23:00

leontyna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Severni morava

Andrejko, díky moc. tummenupp

http://lb4f.lilypie.com/CNhEp2.png

http://lb3f.lilypie.com/88Yhp1.png

Není tady

#80 4. 2. 2014 23:12

AndreaP.
Administrátor

leontyna napsal(a):

Andrejko, díky moc. tummenupp

Není zač a ať se kup podaří tummenupp

Není tady

#81 5. 2. 2014 0:10

elisabeti
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha
Web

helena napsal(a):

Cos četla od kubátové?
Skoro všechno... i pohádky...
A když jsme u pohádek - donesla jsem si z knihovny Krásu nesmírnou... pamatujete se někdo?

Kdo by neznal Babu Jagu Kostlivou Nohu, Kostěje Nesmrtelného, krásnou Vasilisu, Finista, jasného sokola, Žabku Carevnu?
http://www.levneknihy.cz/fotocache/mid/78127.jpg

Zrovna před několika dny jsem debatovala o pohádkových knížkách a zaboha si nemohla vzpomenout, jak se jmenovala sbírka těch ruských! Měli jsme ji doma, dík za připomenutí.

"Pohádky ze země vycházejícího slunce"...byly ještě krutější, ale tak nějak noblesněji.

Jinak já jako malá ujížděla na Verneovkách.

Od maturity jsem beletristických knih přečetla minimum, zaujal mě autor Keith Ablow a jeho 4 knihy s psychiatrem pracujícím pro policii v hlavní roli a pár dalších knih s psychologickou nebo forenzní tématikou (takže knihy typu Sérioví vrazi. Exorcismus, Muž, který si pletl manželku s kloboukem atp.)
Ale mým nejoblíbenějším autorem zůstává Graham Greene a Ivan Bunin. Doporučuju cokoliv.

Upravil(a) elisabeti (5. 2. 2014 0:11)

http://lb5f.lilypie.com/0jx8p1.png

http://lb3f.lilypie.com/J2KVp1.png

Není tady

#82 5. 2. 2014 6:27

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Když byste roupama nevěděly... můžete si listovat
http://www.pohadky.org/index.php?co=pohadka&kat=3

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#83 5. 2. 2014 8:38

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ame nadchli knizky od Vlasty Javoricke.Mam jich celou sbirku po mame.Kdyz jsem byla nemocna zacetla jsem se do nich a fakt dobry.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#84 5. 2. 2014 8:51

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Mam precteny vsechny knihy od Jaroslava Foglara ,to byl muj velky Favorit .

Není tady

#85 5. 2. 2014 8:53

mikuelini
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

Cos četla od kubátové?
Skoro všechno... i pohádky...
A když jsme u pohádek - donesla jsem si z knihovny Krásu nesmírnou... pamatujete se někdo?

Kdo by neznal Babu Jagu Kostlivou Nohu, Kostěje Nesmrtelného, krásnou Vasilisu, Finista, jasného sokola, Žabku Carevnu?
http://www.levneknihy.cz/fotocache/mid/78127.jpg

Tuhle knihu mame doma v Cesku  ,pripomnela jsi mi ji Heleno , priste si ji vezmu pro sve deti .Miluju ruske pohadky

Není tady

#86 5. 2. 2014 9:06

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Jako malé dítě, ještě než jsem uměla číst jsem zbožňovala Medvídka Pú, toho s původními obrázky. když ho potom zpotvořil Disney, tak už se mi nelíbil, ale to už jsem byla dospělá. A potom jsem milovala foglarovky, mayovky a verneovky, Robinsona jsem četla přepracovaného od Plevy, miloval jsem knížky od Arthura Ransomeho o Vlaštovkách a Amazonkách. Četla jsem i Gabru a Málinku a Káju Maříka, líbily se mi. Malý Bobeš mě moc nezaujal. Co jsem vyloženě nesnášela, byly dívčí románky třeba od Stanislava Rudolfa. Nechápala jsem, proč tam jde o nějaké blbé kluky a chození, zdálo se mi to stupidní. Asi kolem 13ti let jsem začala postupně číst knížky pro dospělé, milovala jsem třeba Na Větrné Hůrce, Janu Eyrovou, historické romány od Sienkiewicze, třeb Quo vadis nebo Ohněm a mečem, přečetla jsem celého Jiráska, nejvíc se mi líbil F.L.Věk, U nás a Filozofská historie, strašně jsem prožívala od Tolstého Vojnu a mír, líbily se mi ale i Jih proti Severu, Věčná Ambra nebo první díly Angeliky, které jsem četla ve slovenštině.  V mládí jsem přečetla spoustu klasiky, te´d už mě to nebaví. Čtu hodně detektivky, teď mám v oblibě hlavně severské, mám pořád ráda historické romány, ale vybírám si, teď jsem četla román o sestře devítidenní anglické královny Jane Greyové, nevím ,jak se to jmenovalo, ale moc dobře se to četlo. Mám ráda i knížky ze současnosti, ale také jen některé. Moc nečtu českou literaturu. něco jsem četla od Vievegha, ale moc se mi to nelíbilo. od Frýbové mám ráda jen Robina, ostatní její romány se mi nelíbily. Jo, a miluju Betty MacDonaldovou, víc Co život dal a vzdal než Vejce a já. Mohla bych popsat x stran se svými oblíbenými knihami a na všecky bych si určitě nevzpomněla.

Není tady

#87 5. 2. 2014 13:40

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

od Stanislava Rudolfa se mi líbili všechny knížky pro pubertačky. stolt Jako holka ve druhé třídě jsem přečetla tři díly Neználka styrka
Vzpomínám i na ČUka a Gega, Honzíkova cesta , Bobeše mám spojeného s vůni starého listu.
Javořická mě nebaví.
Kdysi jsem četla i červenou knihovnu vydávanou v časopise Večery pod lampou - např. Magdin osud - http://www.databazeknih.cz/autori/hedwi … ahler-2976
Hodně na mě zapůsobila kniha (četla jsem v 18ti) Vezmu sekyru od Petra Novotného.
Taky můžu knížky od Barbary Wood.
Jo a dík za inspiraci, mám chut si něco přečíst, ale chci jít do knihovny najisto.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#88 5. 2. 2014 13:59

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

helena napsal(a):

vy máte takové kontejnery!!?? já chci taky !!!!
Si představ dámu v letech, slušně oblečenou a učesanou, jak v prosinci v půl šestý ráno vybírá z kontejneru na papír dětský a pohádkový knížky... lol
Byla jich velká taška... asi někdo dělal předvánoční úklid wink

Jinak se - pokud netoužíte po "velký literatuře" - hodně příjemně se čte tahle paní
http://baila.net/autor/194463746/magda-vanova

To chce male opravy. POZOR!

nedelam to sama o pul seste rano, ale normalne pres den v oteviraci dobe. Prosim delam to beze studu, okolo jsou normalne lidi.

Za druhe neni to kontejner na papir ale jen a jen a jen na KNIHY!

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#89 5. 2. 2014 14:13

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Cuk a Gek nikdy v nasi rodine, Neznalka jsem uprimne nenavidela a nenavidim dodnes. Krasu nesmirnou jsem obloukem vynechala. Mam to nejak zdedeny....

Cetla jsem taky dost brzo pro dodpelejsi, uz tak okolo 11 12 let. Jana Eyrova me tehdy moc zaujala. Mam ji dodnes s ilustracemi od Cepelaka. Vyslo 1969. Nejak se mi tohle moc libilo.  Taky Jacka Londona, celeho Sherlocka Holmese, Capka, F.L. Veka jsme meli takovou klasiku v knihovne. Strasne jsem to mela rada. Taky Bromfield, Daphne du MAurier...taky G. Greene. Hailey to byla moje cetba na gymplu.

SPis ctu literaturu faktu, az posledni dobou detektivky. Po strasne dlouhe mezere asi 20 let. Taky jsem si koupila precetla snad celou edici, co vydavali Skvorecti v Torontu v emigraci. Ale to uz je taky pres dvacet let. Mam je jako poklad dodnes. To byla nadhera tehda, zakazane vecia  i ten Skvorecky je bezva. Hlavne Zbabelci. Salivarova taktez. Hodne jsem cetla na gymplu. Strasne jsem v te dobe shanela knihy za bolsevika.

PS: musim doplnit jednu vec. U mne je dulezita obalka a uprava knihy. Bohuzel na pultech jsou videt strasne paskvily. vetsinou to neni dobra literatura, al ezklame me, kdyz nekdo ohavne zabali dobrou literaturu.

Upravil(a) sahleb (5. 2. 2014 14:57)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#90 5. 2. 2014 14:32

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Sahleb - Čuka a Gega  jsme četli ve škole. Já na to vzpomínám, i když to bylo komunistické, nachechtali jsme se společně. Napsala jsem, co mi utkvělo v hlavě.
Jinak jsem snad nepřečetla žádnou knihu v seznamu Povinná četba. (nemyslím ted ruské) ale např. Jiráska, Čapka a další.
moc se mi líbil román:
Waris DIRie¨- květ pouště
nebo
Corinne Hofman - Bílá Masajka
z českých Andělská tvář, (nedá se porovnat s filmem) Pán hor od Kornerové),John - Memento,Páral - Milenci a vrazi ...

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#91 5. 2. 2014 15:08

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Ja jsem capkla nebrala jako poinnou cetbu ani Jiraska. Od nej jsem cetla jen toho Veka a pak se mi strasne libil ten TV serial.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#92 5. 2. 2014 15:32

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Sahleb - Čuka a Gega  jsme četli ve škole. Já na to vzpomínám, i když to bylo komunistické, nachechtali jsme se společně. Napsala jsem, co mi utkvělo v hlavě.
Jinak jsem snad nepřečetla žádnou knihu v seznamu Povinná četba. (nemyslím ted ruské) ale např. Jiráska, Čapka a další.
moc se mi líbil román:
Waris DIRie¨- květ pouště
nebo
Corinne Hofman - Bílá Masajka
z českých Andělská tvář, (nedá se porovnat s filmem) Pán hor od Kornerové),John - Memento,Páral - Milenci a vrazi ...

Já jsem tu povinnou četbu přečetla většinou sama a dobrovolně ještě dřív, než jsem se dozvěděla, že je to povinná četba. Knížky jsem hltala od dětství, přišla jsem ze školy a kolikrát ještě v bundě a čepici četla v kuchyni na gauči, jak jsem se nemohla dočkat. Naši mě museli nutit, abych šla ven, furt jsem četla. I u jídla, což mi zakazovali, v posteli s baterkou pod peřinou. Od raného dětství jsem chodila do knihovny, do dětského oddělení  a od tak 10ti let s tatínkem do jejich závodní knihovny, kde jsem si půjčovala knížky pro dospělé. Já přečetla i Jak se kalila ocel a třeba Mladou gardu jsem úplně hltala, naprosto mě pohltila, nemohla jsem kvůli ní spát, přes noc jsem přečetla Evžena Oněgina. Takové čtenářské orgie už nikdy nezažiju, byla jsem ze čtení úplně v tranzu, v podstatě mě nic jiného téměř nezajímalo. To trvalo do doby než jsem poznala svého BM, pak mě takto pohltilo chození s ním - výlety, procházky, kina, divadla a naše rozhovory. Teď taky miluju četbu, vždycky se v práci těším, až pojedu domů a budu si moct číst v autobuse a až si doma vlezu do postele s knížkou. Četba je vpodstatě jediný můj koníček, snad ještě turistika, ale tu nemám teď s kým provozovat. A cestování, ale na to nemám dost peněz.

Není tady

#93 5. 2. 2014 19:41

Wikina
♥♥♥♥♥--

AndreaP. napsal(a):

Výše zmíněného Malého Bobše jsem jako dítě také měla ráda. Stejně tak si vybavuju, že se mi strašně líbila kniha Už zase skáču přes kaluže (která se pak dočkala i zfilmování). A doslova jsem hltala Staré řecké báje a pověsti. Tu knížku jsem milovala.

Jo! Staré ř.b. a p. jsem čítávala vždycky, když jsem byla nemocná, tedy s rýmečkou a čajíčkem, obskakovaná rodiči. V natřepaných, vyvětraných peřinách, v čistém pyžamku....slast. Miluju je. smile

Není tady

#94 6. 2. 2014 0:10

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Tohle je moc hezký vlákno. Díky němu se mi vybavila spousta knížek z dětství, na které jsem zapomněla, našla jsem tu i inspiraci na nové knížky.
Potěšila mě Ivana, která taky přečetla celého Jiráska - já vždycky myslela, že jsem jediná a považovala jsem to za poměrně vzácnou úchylku. smile
Mezi moje oblíbené, ke kterým se pořád vracím patří Frýbová (jak tu někdo psal - o doby, než do svých knížek začala cpát svoje politické názory hmm ), MacDonaldová, kterou miluju  a čtu, když je mi bídně, Věčně zpívají lesy - úžasná severská sága. Taky Řeka bohů nebyla špatná.
No a pak Herriotovky a z toho , co vyšlo poslední dobou třeba doktorská série od Patricka Taylora.
A když mám pocit, že to dám, prokládám to lahůdkami, jako byla třeba Chatrč. Ale takových je málo.

Pokoušela jsem se zdolat Pratchetta, ale nedokázala jsem se do toho začíst, četlo se mi to hrozně těžko, takže jsem skončila u první knížky.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#95 6. 2. 2014 6:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

v posteli s baterkou pod peřinou
Jeden čas - bylo mi tak 10-12 - jsem měla za oknem pouliční lampu... tak vždycky šupky hupky sednout na peřiňák, knížku do ruky... žádná baterka, žádná možnost, že by mě vyhmátli big_smile
Přečetla jsem takhle celý Bídníky v prvorepublikovým vydání asi osmi svazků...

Upravil(a) helena (6. 2. 2014 6:51)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#96 6. 2. 2014 7:51

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

mikuelini napsal(a):

Mam precteny vsechny knihy od Jaroslava Foglara ,to byl muj velky Favorit .

Foglara jsem v dětství milovala tummenupp. V pubertě potom zase Lenku Lanczovou.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#97 6. 2. 2014 8:20

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Foglara jsem taky milovala. Na začátku 70. let vyšly všechny sešity komiksů s Rychlými šípy, nad těmi jsem strávila spoustu slastných chvil. Pak jsem měla po tatínkovi válečné vydání Hochů od Bobří řeky s ilustracemi Zdeňka Buriana, krásné. Samozřejmě jsem měla i Záhadu hlavolamu, Stínadla se bouří, Tajemnou Řásnovku. Moc se mi líbila knížka Když duben přichází a Chata v Jezerní kotlině. Strašně jsem toužila mít takový klub jako byli Rychlé šípy, drželo mě to snad až do 15ti let. Proto jsem vůbec nechápala, co mají holky na dívčích románech a chození s klukama, mě to vůbec nezajímalo.

Není tady

#98 6. 2. 2014 11:07

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem taky četla v dětství pořád a mám čtení spojené jako ty Andrejko -  v posteli, když jsem byla nachlazená, rodiče mne obskakovali, já četla, knížky tak krásně voněly......  Při psaní těchto řádků se usmívám, to je hezké vzpomínání. smile
Taky mi kromě knížek rodiče kupovali omalovánky  (a to ještě v pubertálním věku), já ležele v posteli, léčila se a vymalovávala.  To byl relax. smile

Upravil(a) Nela (6. 2. 2014 11:08)

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#99 6. 2. 2014 12:16

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Já čtu všude, kde je chvilka času, stále sebou nosím čtečku.
A doma čtu papírové knížky úplně každý večer v posteli před spaním. Bez toho není můj den dokonalý.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#100 6. 2. 2014 12:29

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Já čtu všude, kde je chvilka času, stále sebou nosím čtečku.
A doma čtu papírové knížky úplně každý večer v posteli před spaním. Bez toho není můj den dokonalý.

Evo, já zrovna tak! Bez čtení před spaním by nebyl můj den kompletní! Tak krásně mě to uspí!
Jen je mi líto, že nemohu číst na cestě do práce. V autobuse trávím dojížděním denně 4 hodiny a nemůžu bohužel číst, protože se mi dělá při jízdě špatně. Tolik marného času sad

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí