18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já mám takhle Herrioty. O Zeměploe nemluvě samozřejmě - ale ta zase není a tak lehká, přestoe humorná.
A kdy jsme jezdívali na vodu, čítala jsem zhruba touhle dobou Proč bychom se netopili, smála se těila.
Není tady
Dočetla jsem knihu Vechno nebo nic od Evy Urbaníkové. Nooo nevím, píe se o ní jako o nejprodávanějí knize roku 2007 na Slovensku, spisovatelka je přirovnávaná k naí Simoně Monyové - přesněji je stavěna jetě výe....a teda fakt nevím. Jako joo, kniha se dá číst, je to oddechovka, ale prostě mě nijak extra neoslovila. Asi 3x jsem měla chu knihu odloit, nicméně dočetla jsem jí, ale rozhodně to není kniha, která by ve mě něco zanechala.
Teď čtu Doktorku Samanthu od Barbary Wood, která má skvělé recenze, tak jsem zvědavá.
Není tady
Od Frýbové mám ve čtečce knihu Otcem i matkou proti své vůli, tak jsem zvědavá. Četl někdo, stojí to za to? Větinou jí jako autorku tady chválíte, tak zkusím.
Není tady
Jo... období na vracení se ke kníkám jsou různá...
Takhle jsem při obou těhotenstvích četla Rosemary má děátko
Nastávajícího otce mohli vomejvat (a to znal jen stručnej obsah) a já si to vyloeně uívala...
A od Levina se mi moc líbilo i Polib mne a zemře.
Není tady
helena napsal(a):
Nastávajícího otce mohli vomejvat (a to znal jen stručnej obsah) a já si to vyloeně uívala... [url]
Ááá! Ty jsi na SM Helčo? Mně vysoce těhotnou zase vzal mu do kina.....já, nadená e vůbec někam jdeme spolu jsem se neptala kam..............Čelisti to byly
Ale film vlastně končil v úplně opačném smyslu, ne kniha - vimla sis? Teda Rosemary, ne Čelisti.
Upravil(a) lupina montana (4. 2. 2014 18:48)
Není tady
vimla sis?
Si pi...
Hlavní důvod, proč preferuju písmenka před obrázkama... nejen u Rosemary. Z toho, co jsem kdy viděla, kníce téměř do detailu odpovídá Jako jed... jináč to bejvaj v lepím případě druháky.
Není tady
Já mívám období, kdy potřebuju číst Káju Maříka. To je takové pohlazení.
Jo, skvělá kníka je Argo - Argo, Matt Baglio a Antonio J. Mendez. Ale je to politické, je to takové těí čtení. Ale hodně zajímavé. Ke konci minulého roku dávali v kinech i film.
http://www.kosmas.cz/knihy/173905/argo/ … wwodAywAAw
Není tady
Musím říct, a ne e se mi budeme smát, e jako dítě jsem milovala kníku Robinson Crusoe od Daniela Defoe, četla jsem jí několikrát, znala u i určité pasáe zpaměti ... a v poslední době mám nějak pořád chu si jí přečíst znova. Tak nevím, zda se jako vracím do dětských let či co
Není tady
a ne e se mi budeme smát
Neboj... kdy mi je blbě, beru si Babičku... nebo Čapkovy povídky... nebo podobnou klasiku, notoricky a do puntíku známou - a moná právě proto uklidňující. ádnej skok do neznáma,
Není tady
helena napsal(a):
vimla sis?
Si pi... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Hlavní důvod, proč preferuju písmenka před obrázkama... nejen u Rosemary. Z toho, co jsem kdy viděla, kníce téměř do detailu odpovídá Jako jed... jináč to bejvaj v lepím případě druháky.
Bane - Pán prstenů mi přiel převedenej moc hezky i přesto, e tam spousta věcí chyběla. Ale mám knihu o tom, jak ty filmy vznikaly a točily se - to nebylo normální natáčení, to bylo kongeniální dílko. Větinou ovem je lepí napřed film a pak kniha jinak člověk bývá zklamán.
U té Rosemary mi to ale přilo vyloeně proti smyslu knihy.
Není tady
helena napsal(a):
nebo Čapkovy povídky...
No ty taky jdou dokola i cestopisy. Romány ale ne-e.....
Není tady
helena napsal(a):
Neboj... kdy mi je blbě, beru si Babičku... nebo Čapkovy povídky... nebo podobnou klasiku, notoricky a do puntíku známou - a moná právě proto uklidňující. ádnej skok do neznáma,
Ty a ví, e na tom něco bude? Asi taky potřebuju podvědomě nějakou tu jistotu, klid ... a ten můj mozek to ví dříve jak já Take mu vyhovím a přečtu si milovaného Robinsona
Není tady
Holky a četly jste taky Gabru a Málinku?? Tím jsem se krmila, coby malá. A pak později Černý korzár a Vinnetou - to tak kolem 13ti let.
A Herriot - to je naprostá jednička. Je z něho cítit ta láska ke zvířatům - a to mě baví
Není tady
vyloeně proti smyslu knihy
Není jediná... řekla bych, e je to způsobený vidinou vejdělku... do kina jde přeci jen víc lidí a - "u jsem to viděl, tak to nebudu číst" - take na podobný scénaristický kreativní kousky nepřijdou.
To jen my jsme baby rejpavý...
Gabru a Málinku
A ví, e Amálie Kutinová byla maminka Marie Kubátové? Taky čtivá paní
Upravil(a) helena (4. 2. 2014 19:27)
Není tady
helena napsal(a):
a ne e se mi budeme smát
Já si zas v Bábě prohlíím fotky. Často. Znám je absolutně do detailu. Od dětství . Kněná tam má nádherné aty - tedy coby dítě mě nadchly. To jsou fakt úchylky..
Není tady
AndreaP. napsal(a):
helena napsal(a):
Ty a ví, e na tom něco bude? Asi taky potřebuju podvědomě nějakou tu jistotu, klid ... a ten můj mozek to ví dříve jak já Take mu vyhovím a přečtu si milovaného Robinsona
Přesně vím, o čem mluví. A to ti můu říct, e Robinson je na mě straně krutej necítím tam ten nádhernej klid, co potřebuju a co je třeba v Bábě.
Není tady
helena napsal(a):
vyloeně proti smyslu knihy
Není jediná... řekla bych, e je to způsobený vidinou vejdělku... do kina jde přeci jen víc lidí a - "u jsem to viděl, tak to nebudu číst" - take na podobný scénaristický kreativní kousky nepřijdou.
To jen my jsme baby rejpavý...
Gabru a Málinku
A ví, e Amálie Kutinová byla maminka Marie Kubátové? Taky čtivá paní
Aha, to jsem nevěděla. Cos četla od kubátové?
Není tady
Knihy dětství - teda to je krásné téma, přenést se xxx let zpět a snít
Není tady
Cos četla od kubátové?
Skoro vechno... i pohádky...
A kdy jsme u pohádek - donesla jsem si z knihovny Krásu nesmírnou... pamatujete se někdo?
Kdo by neznal Babu Jagu Kostlivou Nohu, Kostěje Nesmrtelného, krásnou Vasilisu, Finista, jasného sokola, abku Carevnu?
Upravil(a) helena (4. 2. 2014 19:45)
Není tady
Já jsem v první třídě rala kníky Jano a pak Čenkovej deti od Fraňa Kráža.
Jo, a kdy mi bylo asi 11, přijela na návtěvu dlouho ztracená teta, tátova sestra, a přinesla mi 3 díly Anny. Anna ze Zeleného domu, Anna z Avonlea a Anna v Redmondě od Lucy Maud Montgomeryové. Mám pocit, e je budu brzy zase číst, miluji je. Jsou tak krásně odpočinkové, krásné a laskavé.
Upravil(a) Eva. (4. 2. 2014 19:46)
Není tady
Heli, no jasně, e znám, člověče já mám pocit, e tu knihu jsme snad měli i doma, musím se po ní podívat.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Ne jsem Tě poznala - Jojo Moyes
http://www.databazeknih.cz/knihy/nez-js … ala-155109
holky četla jste některá? Upřímně říkám, e v ivotě nikdy jsem u knihy tak neřvala, zasáhla mě fakt hodně a je to jedna z knih, kterou i kdy jsem četla na čtečce, tak si jí koupím i v papírové podobě. Ono jde o silný příběh, co je vidět i na té databázi z recenzí čtenářů. Po dočtení jsem jen tak seděla a přemýlela a je fakt, e dalí asi tři dny jsem nepřečetla nic. Nevím proč to na mě tak působilo, ale u ádné knihy se mi to jetě nestalo.
Chystám se i na její dalí knihu, a sice Poslední dopis od Tvé lásky - je prý údajně také skvělá.
http://www.databazeknih.cz/knihy/posled … sky-166292
Autorku u mám v oblíbených a budu jí sledovat.
Mělas bezva nápad s tímto vláknem:supr:
Zvýrazněná kníka mě taky velmi zaujala,studovala jsem chvíli tu Databázi-je perfektní-dají se z ní ztahovat či kupovat kníky?Nějak jsem tam něco takového neobjevila.
Není tady
Wikina napsal(a):
Holky a četly jste taky Gabru a Málinku?? Tím jsem se krmila, coby malá. A pak později Černý korzár a Vinnetou - to tak kolem 13ti let.
A Herriot - to je naprostá jednička. Je z něho cítit ta láska ke zvířatům - a to mě baví
gabru a málinku jsem kdysi četla několikrát,taky Káju Maříka nebo Malého Bobee - kouzelné kníky:hjarta:
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Musím říct, a ne e se mi budeme smát, e jako dítě jsem milovala kníku Robinson Crusoe od Daniela Defoe, četla jsem jí několikrát, znala u i určité pasáe zpaměti ... a v poslední době mám nějak pořád chu si jí přečíst znova. Tak nevím, zda se jako vracím do dětských let či co
Taky se mi tahle kníka kdysi moc líbila .Zrovna jako kdy dávali seriál Tajúplný ostrov - jako děcko jsem to straně rala,pak jsem to zhalídla u jako dospělá a nic.
Není tady
Jaku napsal(a):
Mělas bezva nápad s tímto vláknem:supr:
Zvýrazněná kníka mě taky velmi zaujala,studovala jsem chvíli tu Databázi-je perfektní-dají se z ní ztahovat či kupovat kníky?Nějak jsem tam něco takového neobjevila.
Kníka je to opravdu skvělá, jde hlavně o velmi silné téma. Autorka píe přesto s lehkostí, ale zasáhne. I kdy nechcete, myslíte na to, co čtete, protoe to prostě jinak nejde. Těké téma, nádherné zpracování, fakt před autorkou smekám. Řadím to mezi jednu z knih, na kterou nikdy nezapomenu, tím jsem si jistá.
Jinak databáze jako taková neslouí jako "knihkupectví", ale jako informační centrum o knihách a autorech. Co tam ale funguje prý docela dobře je bazar knih, pokud máte staré nepotřebné knihy, případně prý marně sháníte nějakou knihu, stačí zadat nabídku či poptávku a větinou jsou lidé úspění a seenou či naopak prodají.
Není tady