6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Andrejko, to je super. Já toho teď moc nepřečtu, nějak nezvládám ale mám tu od Dana Browna Inferno, od Jo Nesbo Levharta a od Kateřiny Tučkové ítkovské Bohyně.
Není tady
leontyna napsal(a):
Andrejko, to je super. Já toho teď moc nepřečtu, nějak nezvládám ale mám tu od Dana Browna Inferno, od Jo Nesbo Levharta a od Kateřiny Tučkové ítkovské Bohyně.
Já ty itkovské bohyně začala číst, ale nevím, zatím jsem to odloila, asi u mě není ten pravý čas na tu kníku, zkusím později se k ní vrátit. Má skvělé ohlasy, ale prostě nějak to něco ve mě vyvolávalo, co mi nedělalo a tak dobře, tak tomu dám pár týdnů čas a zkusím pak.
Hodně se teď taky třeba mluví o knize Hvězdy nám nepřály - John Green, tak tu jsem si třeba rovnou zakázala, protoe vím, e s ohledem na téma knihy bych to asi momentálně nedala. A holky, co jí četly, tak psaly, e je to síla ta kniha. Ale nevím, číst jí nebudu (zatím).
Není tady
Andrejko, já ty BOhyně dostala k narozeninám, tak jsem zvědavá. Ale třeba Zlodějka knih je dobrá kníka.
Na toho Greena bych momentálně taky neměla. To jsme na tom stejně.
Upravil(a) leontyna (3. 2. 2014 22:56)
Není tady
Já ty Bohyně určitě nezatracuji, věřím, e je to skvělá kniha, má opravdu úasné ohlasy, to je fakt, jen u mě asi není ta správná doba. Počkám si chvilku. Dej pak vědět, jak se Ti líbila, jsem zvědavá.
Není tady
a to bylo drobotě, co se tam hemilo!
Taky mám radost, kdy vidím v knihovně děti... a větí, a malý s maminkama a jednou obrázkovou kníkou... pokadý si říkám, e čtenáři i kníky jetě nějakej čas vydrí...
vy máte takové kontejnery!!?? já chci taky !!!!
Si představ dámu v letech, sluně oblečenou a učesanou, jak v prosinci v půl estý ráno vybírá z kontejneru na papír dětský a pohádkový kníky...
Byla jich velká taka... asi někdo dělal předvánoční úklid
Jinak se - pokud netouíte po "velký literatuře" - hodně příjemně se čte tahle paní
http://baila.net/autor/194463746/magda-vanova
Upravil(a) helena (4. 2. 2014 7:02)
Není tady
Děti dnes málo čtou. Já čtu straně ráda, jene v momentě,kdy vezmu kníku do ruky, zapomenu ne celej svět, Čtu a čtu a čtu, dokud tu kníku "neporazím". Ale miluju kníky, ne čtečku. Vůni papíru,pohladit ten papír. Tuhle jsem si koupila za dvacetikačku Maupassantovy povídky. Je cítit trochu stařinou, ta kníka. Ale je to krásná vůně.
Není tady
Čtení je moje láska! Čtu kadý den. Jednak mám cestu do práce 3/4 hodiny MHD, take čtu cestou, jednak čtu kadý den večer v posteli nejmíň hodinu a o víkendu čtu třeba celé dopoledne. Čtu kníky i časopisy, ale ádnou velkou literatutru. Mám kamarádku, která čte jen to, co dostalo nějakou literární cenu, měla snahu mě tím zásobovat, ale mě to vůbec nebavilo. Ne, e bych četla zrovna harlekýnky, ale taková dobrá červená knihovna, např. od Alexandry Potterové, to opravdu můu. Taky mám ráda detektivky, ale třeba mě vůbec nenadchlo Milénium, které jsem přečetla jen s velkým sebezapřením. Blbý je, e si větinou nepamatuju název, ani autora, take nemůu moc přispět do diskuse o konkrétních knihách. Chodím do dvou knihoven, místní pobočky a centrální ve městě a přečtu tak 5-6 knih týdně a k tomu jetě tolik časopisů.
Čtečka mě zatím neláká, jednak je drahá, jednak mám ráda ten pocit papírové kníky v ruce. A chtěla jsem se zeptat, ty kníky, co se do čtečky stahují, kolik stojí? Já zaplatím v knihovně 200,- Kč za rok a můu si půjčit knih kolik chci.
Není tady
Ivano, já jsem si koupila čtečku od firmy, která mi k ní dala na CD 3 000 kníek.
A taky mě zásobuje dcera a známí.
Sem-tam si něco koupím, kdy je to v akci.
Zrovna v neděli jsem si koupila kníku Robin Hood - dvojjazyčná kníka pro pokročilé, za 1,- slovy jednu Kč.
A třeba v Intersparu měli akci, kdy jsem při nákupu nad 500,- Kč dostala poukaz na 3 eknihy v hodnotě myslím 498,-.
Mám i Tolkienovo dílo, něco jsem dostala od někoho, kdo si koupil půlku, já koupila druhou půlku a tak jsme se doplnili. Ale Tolkiena mám i v titěné podobě.
Taky jsem si říkala o tom pocitu z papírové knihy. Ano, mám je taky ráda. Ale na cestování je opravdu lepí čtečka. Hlavně mi kníky nedojdou, třeba na dovolené, kdy jich mám ve čtečce třeba 200.
Upravil(a) Eva. (4. 2. 2014 8:43)
Není tady
Hrozně ráda si tam knihy kupuju.
U nás v knihovně neprodávají, ale rozdávají...
Kníky, který jsou vyřazený nebo který jim přinesou lidi a nehodí se do fondů - uloí do police k volnému odběru. Pro mě úasná záleitost. Jednak tam čas od času neco přihodím, druhak si odnesu čtivo na dovolenou... To mám toti vychytaný - kníky, který bych přečetla jednou, si hodím do kufru a pak je nechám v hotelu... tam toti taky mají knihovničky s odloenou lektýrou. Tudí dvě mouchy jednou ranou - přečtu, někomu udělám radost a jetě mám v zavazadle místo (a volnou váhu na dárky) na zpáteční cestu.
Není tady
Líbila se mi akce, kdy se v Praze v městské dopravě nechávaly kníky, co u člověk nechtěl, pro dalí čtenáře. Někde se kníky snad i registrovaly, aby dárce měl pro zajímavost přehled, jak jeho kníka putuje.
Nevím, jak se to přesně jmenovalo a jestli to jetě funguje.
Takhle občas nechám nějakou kníku nebo časopis ve vlaku.
Upravil(a) Eva. (4. 2. 2014 9:08)
Není tady
Mam zrovna rozectene 3 knihy .Petrolejove lampy-klasika ,kterou miluju a ctu uz asi po treti .Die Wanderhure- Iny Lorentz a Passionsfrucht od Karel G. vann Loon .Jsem taky clen nekolika knihoven ,v Cesku tam chodim jiz od svych 8 let .Tady chodim do velke centralni ,ktera je obrovska a vyborna . Maji tam i denne cerstve Lidove noviny a je tam taky hraci koutek pro deti ,tak si tam syn hraje .
Nad cteckou uvazuji taky ,no ,uvidim
Není tady
Super téma. Taky se hlásím mezi vánivé čtenáře. Umím si představit ivot bez televize, ale bez knihy ne. Chodím do dvou knihoven a o čtečce zatím "jen" přemýlím.
Nemám vyhraněný ánr, nemusím slaďáky a detektivky, ale pokud se mi dostanou do ruky, vdy aspoň prolistuji.
Pohodové knihy ze ivota píe př. slovenská autorka Táňa Keleová-Vasilková.
Není tady
Miku - u nás to vylo jako Kočovná nevěstka a taky jsem to četla. Moc se mi to líbilo, mám ráda historické romány a tohle se opravdu dobře čte. připadalo mi to lepí ne proslavená Porodní bába.
Není tady
Kočovná nevěstka se mi taky moc líbila.
Není tady
sahleb napsal(a):
Ta kniha pojednava o kterem obdobi? Ve ktere zemi?
jestli jsi myslela tu moji "pohledávku", tak zemi nevím, Evropa určitě. A století - tipuji 20. Já si to doopravdy vůbec nepamatuju.
Není tady
helena napsal(a):
a to bylo drobotě, co se tam hemilo!
Taky mám radost, kdy vidím v knihovně děti... a větí, a malý s maminkama a jednou obrázkovou kníkou... pokadý si říkám, e čtenáři i kníky jetě nějakej čas vydrí...
vy máte takové kontejnery!!?? já chci taky !!!!
Si představ dámu v letech, sluně oblečenou a učesanou, jak v prosinci v půl estý ráno vybírá z kontejneru na papír dětský a pohádkový kníky...
Byla jich velká taka... asi někdo dělal předvánoční úklid
Jinak se - pokud netouíte po "velký literatuře" - hodně příjemně se čte tahle paní
helo, já bych si slíkla svoji bundu za ..cet tisíc, otočila ji naruby, přehodila přes kontík, vyhrnula rukávy a zohla se přes okraj. To jsem koneckonců u jednou dělala. Spadla mi tam peněenka, kdy jsem vyhazovala něco do kontejneru před domem. A e to bylo vtipné ? bylo, i auta zpomalovala... A to nebyl kontejner na papír!! ale na vekeré domácí :-X Take takový sterilní papírový kont je malina
Není tady
vyhrnula rukávy a zohla se přes okraj
Říkám, e byl prosinec brzo ráno... to na velký svlíkání nebylo - spí na následný vyprání bundy
Vtipný ovem bylo, e přijeli hoi s multikárou, chvíli mě nevěřícně pozorovali... a kdy povídám "jsou tam pohádky a já mám několik vňoučat" - tak mi tu taku normálně podreli...
Není tady
Chatrč od Younga asi četli vichni zde....to je opravdu vynikající. Taková ta dlouhopůsobící...
Není tady
Taky ráda čtu. Dříve jsem četla pořád, teď musím mít náladu a soustředit se. V poslední době se toti vůbec nemůu začíst, pořád na něco myslím. Z toho důvodu teď více čtu lehčí četbu, jen tak pro odpočinek.
Hned jsem si pár titulů na Vae doporučení zamluvila v knihovně.
Myslela jsem si, e mi čtečka taky nebude nic říkat, ale kdy tak čtu Vae názory, tak se na ni moná zaměřím.
Není tady
Ivano, mám to jako Eva, také jsem při koupi dostala CD, na kterém je 3 tisíce knih. Rovně jsem dostala poukaz na staení 3 knih zdarma. Dalí hromadu knih mám v PC. Jinak spoustu knih se dá sehnat na netu i zdarma, a ve finále je pak e-kniha vdy levnějí ne klasická, jeliko vlastně neplatí papír a tisk (zjednodueně řečeno). Jsou také různé akce, které hodně sleduju, a kdy mě kniha příjde na 40 Kč třeba. Co je velmi výhodné. Jsou knihkupectví na netu zaměřená přímo na prodej e-knih.
A je to tak, jak u tady zaznělo, nikdy nezavrhnu klasickou knihu, ale na cestování a podobně je prostě praktičtějí čtečka. Je rozdíl mít v kabelce tenounkou čtečku neváící skoro nic a nebo 600 stránkovou bichli. Navíc do té čtečky si opravdu s klidem nabouchám 200-300 knih a mám knihovnu vdy sebou.
Není tady
helena napsal(a):
Ta vypadá moc dobře, určitě zkusím, díky za tip. Ono na tu "velkou literaturu" musí být člověk také správně naloen, je fakt, e já teď co mám docela těké období sahám spíe právě po té oddechové, nemyslím tím typ harlekýnek, to mě opravdu bavilo tak v pubertě a krátce po ní, teď u ani moc ne. Jasně, nedělá mi problém a přečetla bych si to, ale jednu za druhou bych u teď fakt nečetla.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Ivano, mám to jako Eva, také jsem při koupi dostala CD, na kterém je 3 tisíce knih. Rovně jsem dostala poukaz na staení 3 knih zdarma. Dalí hromadu knih mám v PC. Jinak spoustu knih se dá sehnat na netu i zdarma, a ve finále je pak e-kniha vdy levnějí ne klasická, jeliko vlastně neplatí papír a tisk (zjednodueně řečeno). Jsou také různé akce, které hodně sleduju, a kdy mě kniha příjde na 40 Kč třeba. Co je velmi výhodné. Jsou knihkupectví na netu zaměřená přímo na prodej e-knih.
A je to tak, jak u tady zaznělo, nikdy nezavrhnu klasickou knihu, ale na cestování a podobně je prostě praktičtějí čtečka. Je rozdíl mít v kabelce tenounkou čtečku neváící skoro nic a nebo 600 stránkovou bichli. Navíc do té čtečky si opravdu s klidem nabouchám 200-300 knih a mám knihovnu vdy sebou.
Děkuji za odpověď. Já jen moc nedůvěřuju různým těm přístrojům. Kdyby se to pokazilo, tak nevím, co bych dělala být třeba týden na dovolené bez četby.
Není tady
Jinak, kdo jetě nezkouel, tak doporučuji Ivanku Devátou. Nádherná četina, a neskutečný nadhled, moudrost a smysl pro humor. Její poslední kníka Jak jsem se zbláznila je úasná.
Není tady
Nojo... Ivanka... to je spolehlivá léčivka.
Podobně fungovaly i první kníky paní Frýbový... Robin, Den jako stvořený pro vánou známost a podobně, ne do jinak čtivý beletrie začala cpát svý politický názory.
Není tady
helena napsal(a):
Nojo... Ivanka... to je spolehlivá léčivka.
Podobně fungovaly i první kníky paní Frýbový... Robin, Den jako stvořený pro vánou známost a podobně, ne do jinak čtivý beletrie začala cpát svý politický názory.
Frýbové kníky jsou unikát. Politika mi tam moc nevadila, pro mě to byla takováakorát míra, a nijak jsem ji moc neřeila. Kadé jaro (bůhvíproč)čtu Z neznámých důvodů, a pak o tom Joínovi (nevzpomenu si)
Není tady