6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
pořádnou drzost, kterou z nás bohužel výchova vytloukla
Víš ty co? Čím dál víc zjišťuju jak věk "macht frei"... třeba na to časem dojde...
Nakonec s mým zrakem vždycky můžu tvrdit, že jsem si spletla slušný hosty s prevítama z příbuzenstva
Upravil(a) helena (19. 2. 2014 20:24)
Není tady
A Astrid Lindgren Děti z Bullerbynu, Pipi, Ronja, Emil z Lönnebergy.. Děti z Bullerbynu jsem četla furt dokola. Dodneška mi zůstala hláška "alespoň bude mít člověk víc místa na ptačí vejce" když se např manžel chystá na několik dní pryč
Není tady
lupina montana napsal(a):
Ten mi zcela unikl - tak jsem si ho vygůglila a mrknu se. Já mám ráda Mohrovou, je to takové hravé - ale stejně mám zkušenost, že tohle cílené ovlivňování reality funguje, jen když jsem v jistém bodě...neřekla bych přímo rovnováha - něco jako střed se směrem radost Neumím to přesně pojmenovat. Pak fungujou věci; ale stačí maličko a prd.
Co mi funguje, je "Indiánská" - to jest, že si to představuješ tak dlouho a tak barvitě, až se to zrealizuje Ale zase tam musí být prvek hry a takové jako lehkovážnosti.
Toho zelanda si můžeš i bezbolestně přečíst na netu - je to stažený- na uloz to nebo kde. Má totiž asi 8-10knih. Je to ovšem bomba.
Nadchnul mě, mohrová mi proti němu přijde jak pohádka do mateřský. Moc bych ráda, kdybys na to mrkla, ...není o tom s kým... chňápeš? A zrovna tvůj širokoúhlý a otevřený mozek by mi hodně vyhovoval..
Nejpodstatnější jsou první 4 knihy, pak už se to v podstatě opakuje. On tam totiž má věci, které jsem vůbec nevěděla,netušila...víš sama že se to ve všech knížkách dost opakuje, jen trošku jinak obalí a vytiskne na jiném papíře. Ale on jde do hloubky a má informace.
Jak píšeš - barvitě představovat - on píše to samé, a nejen představovat, ale "to" žít, být v tom zapojena, nejen se na to "dívat". Sahat na to, dělat s tím, už to "mít". A o tom "nebrání to vážně" tam píše, ale kdybych to volně parafrázovala, tak to znehodnotím. Až budu zase ulehat s fleškou a Vadimem, tak to zkopíruju....usínám s ním již několik měsíců
Není tady
haiel napsal(a):
A Astrid Lindgren Děti z Bullerbynu, Pipi, Ronja, Emil z Lönnebergy.. Děti z Bullerbynu jsem četla furt dokola. Dodneška mi zůstala hláška "alespoň bude mít člověk víc místa na ptačí vejce" když se např manžel chystá na několik dní pryč
Jo, ty taky Já si nejvíc pamatuju, jak Lise (nebo komu) udělali vlastní pokojíček...asi proto, že jsem nikdy neměla Tedy - mám až teď
Wiki, tos mně navnadila, jenže já si ho seženu papírovýho (aspoň doufám) protože posledně jsem četla z monitoru tři Cardy a pak mě šíleně bolely oči.
Jo - Orson Scott Card.....moje láska, boží vypravěč
Není tady
Mmch - předchůdce těchto psychoduchních literatur byl nějaký Lazarev.....taky moc zajímavej. Musím se mrknout, jestli ho někde najdu. Koukám, že na Uložto je taky.
Není tady
haiel napsal(a):
No jooo ... Pipi byla muj ajdol ... Obcas jsem chtela vymenit rodice za Pana Nelsona ... Ronja, Emil, Karkulin ...
Není tady
Děti z Bullerbynu mě jako dítě minuly. Já jsem je četla až našim dětem a líbily se mi i jako dospělé. Pipi na mě byla moc nestandardní, já jsem už jako dítě byla konzervativní. Zato jsem četla nějaké knížky o detektivu Kallem - Kalle Blómkvist zasahuje, nebo jak se to jmenovalo a to se mi moc líbilo. Myslím, že to taky napsala Lindgrenová.
Není tady
haiel napsal(a):
Jo, ty taky Já si nejvíc pamatuju, jak Lise (nebo komu) udělali vlastní pokojíček...asi proto, že jsem nikdy neměla Tedy - mám až teď
Wiki, tos mně navnadila, jenže já si ho seženu papírovýho (aspoň doufám) protože posledně jsem četla z monitoru tři Cardy a pak mě šíleně bolely oči.
Jo - Orson Scott Card.....moje láska, boží vypravěč
jo, na netu seženeš všechny díly.
tak šup šup šup....
Není tady
Tam byli -(?) Hase, Lase,.....Ole, anna, brita ? nebo nevím proč mi k bulerbynu naskočilo...
Není tady
Anna, Britta, Olle a Bosse, Lasse a Lisa - to byla ta malinká.
Není tady
helena napsal(a):
Nojo... Durrell - taky autor, jehož není radno čísti v rozespalý ranní veřejný dopravě.
No já bych řekla naopak Jak se tak děsně řehoníš, tak je všechny hezky (po)vzbudíš!
jo, Durrell..... a taky mě spolehlivě dostával Wodehouse se svým komorníkem Jeevesem......Až naprší a uschne a další....... k tomu se taky dá vracet, jak má člověk splín, ale já vůl vždycky všecko rozpůjčuju, tak jsou některé v čudu ...
Není tady
Pipi byla taky moje oblíbená, ale hrozně jsem ji litovala, že žije bez rodičů......
Není tady
já vůl vždycky všecko rozpůjčuju
Zkušenostma poučená nepůjčuju... nanejvejš dětem a kamarádce, u nichž můžu při návštěvách prolustrovat knihovnu a vybrat si to svý
Upravil(a) helena (20. 2. 2014 9:52)
Není tady
Já jsem zavedla výpůjční knihu protože se od nás půjčovalo kdeco a kdekomu a zmizelo tak spousta věcí...nejen knih, ale kazety, jedna šála a podobně.
Ovšem už dlouho na ni zapomínám Ale měla bych si vzpomenout; oni to lidi nedělají schválně; knihy se strašně snadno domestikujou, mršky......
Není tady
často se ty půjčené knihy půjčujou zase ještě dál a pak holt často zapomenou cestu domů........ale jsouc poučena, nepůjčuju už to, co chci, aby mi zůstalo doma.........akorát tak mojí máti, pač ta vrací.....ani ségře moc ne, ta má tak rozlítaný život, že když nevrátí, tak za to ani snad nemůže....
Není tady
knihy se strašně snadno domestikujou, mršky
A množej... já ti mám občas pocit, že proshookaj celý dni, když nejsme doma
Není tady
helena napsal(a):
Anna, Britta, Olle a Bosse, Lasse a Lisa - to byla ta malinká.
ano, dík
Není tady
Já jsem zavedla výpůjční knihu protože se od nás půjčovalo kdeco a kdekomu a zmizelo tak spousta věcí...nejen knih, ale kazety, jedna šála a podobně.
Ovšem už dlouho na ni zapomínám Ale měla bych si vzpomenout; oni to lidi nedělají schválně; knihy se strašně snadno domestikujou, mršky......
Ano, takový dobrý nápad jsem měla taky. Ovšem - první "knihu"jsem nemohla najít, tak založila druhou, ..třetí, a pak jsem zapomněla, že jsem něco založila, a taky že jsem to někam založila...
Bohužel, bylo to nad mé síly.
Není tady
helena napsal(a):
knihy se strašně snadno domestikujou, mršky
A množej... já ti mám občas pocit, že proshookaj celý dni, když nejsme doma http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
... tak proto jsem v jedné nedávno objevila takovou malou knížku ...
Není tady
tak proto jsem v jedné nedávno objevila takovou malou knížku
Vkladní?
Není tady
...Já jsem zavedla výpůjční knihu ..
Já taky. Ovšem zmizela. Podezírám jistou osobu, že si ji vypůjčila.
Ale protože jsem v jádru dobrá duše, tak určité knihy mám 2x (doma, knihovnu na chatě do toho nepočítám).
Kdybych náhodou vyměkla a půjčila, tak aby mi jedna zbyla.
A půjčuji tu novější, protože ráda objevuji známé fleky a drobky v textu
Není tady
helena napsal(a):
tak proto jsem v jedné nedávno objevila takovou malou knížku
Vkladní? http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
No baže ... ale zůstatek jen dvojmístný, asi jsem mateřskou knihu otevřela předčasně ...
Není tady
asi jsem mateřskou knihu otevřela předčasně
Zkus umělou líheň nebo starou dobrou troubu
Třeba se zadaří.
Není tady
Tak padesát odstínů "sladkých pitomostí" odkládám, dala jsem tři stránky a fakt se to nedá.
Ale dnes jsem si koupila Nerudovy Arabesky a ty dám závratně rychle, jelikož to se fakt dá
Není tady
Mám velikou radost, že mi dnes přišel poštou z jednoho antikvariátu Ben Hur.
Není tady