Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#251 16. 2. 2014 11:41

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Re: Babinetí knihovna

Tak jsem si precetla Dite c. 44" od Toma Rob Smithe. 

Je to detektivka. Dost silny, realisticky popsany komunismus od autora, ktery ho ani na vterinu nezazil.  Inspirovano skutecnou udalosti.  Doporucuji.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#252 17. 2. 2014 14:19

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Udělala jsem si radost Ivankou Devátou a její knížkou Jak jsem se zbláznila. Řehnila jsem se už v knihkupectví po přečtení prvních vět. smile

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#253 17. 2. 2014 16:06

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Pavel Eisner: Chrám i tvrz (kniha o češtině)
Věnováno Vladislavu Vančurovi
Kdo má rád češtinu, tak tahle kniha (špalek o 760 stranách) je hotová slast...

Zpomal.

Není tady

#254 17. 2. 2014 16:52

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pavel Eisner: Chrám i tvrz
Mám i další -  Čeština poklepem a poslechem a Rady Čechům jak se hravě přiučiti češtině... na vlastním těle jsem je vynesla z balíku do stoupy určenýho http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#255 17. 2. 2014 18:24

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

modrovous napsal(a):

Udělala jsem si radost Ivankou Devátou a její knížkou Jak jsem se zbláznila. Řehnila jsem se už v knihkupectví po přečtení prvních vět. smile

Četla jsem jí. Skvělá kniha tummenupp

Není tady

#256 18. 2. 2014 20:53

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Á, to je pěkné témátko tummenupp A kolik je tu literárně obtloustlých dam big_smile Tak já jsem toho asi nepřečetla tolik, co některé z vás, ale občas jsem taky četla. V dětství hlavně pohádky a nejvíc asi cestopisy. Zikmunda a Hanzelku, Stingla i Holuba a další, co si je už nepamatuju. A Jiráska, Verneovky.....dívčí románky nee. Janu Eyrovou, Dickense.....a v patnácti jsem baštila Ruarkovy Medojedky. V dospělosti jsem do nich nahlídla a už bych to nedala lol Hodně se mi líbila Růže na úvěr - Elsa Trioletová tuším.  A Červený balonek. To byla kniha plná barevných fotek ze stejnojmenného franc. filmu, doplněná povídáním, moc hezké to bylo. 
Četla jsem i ruské klasiky, i francouzské... taky Zweiga...Exupéryho...ono jich bylo asi dost, ale já romány moc nesmím, to jsem pak bývala mimo realitu.  Jo a  takové ty pecky - Sinuhet, Hlava XXII, Něco se stalo, Kentaur...to jsou takové ty, co uvíznou smile
V současné době hlavně psychoducho. Aktuálně John Ruskin a příroda (Stibral, Binka, Johanisová).

Není tady

#257 18. 2. 2014 21:52

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

haiel napsal(a):

Á, to je pěkné témátko tummenupp A kolik je tu literárně obtloustlých dam big_smile

lollol Já tě prostě miluju, Draku! tummenupp Psychoducho mě velmi zaujalo - co a o čem je Ruskin a příroda?  Jestli je to to, co si myslím že to je, tak bys mohla znát mého oblíbeného Sheldrakea - s jeho teorií morfogenetických polí - co?
A číst Cílka a Komárka smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#258 18. 2. 2014 22:21

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Ano, asi to byl někdo takový. Já od samotnýho Ruskina nečetla nic, jen čtu o něm, jsem tak sotva ve třetině a už je mi tak nějak blízký big_smile Jako píše Cílek o krajinách vnitřních a vnějších, tak Ruskin, coby mj umělecký kritik, pojednává podoby vnitřní a vnější celkově, nejen v krajině, ale i v tvorbě člověčí.
Toho Cílka mám už skoro celý regál a říkala jsem si dosť bolo Cílka a pak jsem uviděla Krajiny domova, bylo před vánoci.... big_smile jsou tam moc hezký obrázky smile

Není tady

#259 18. 2. 2014 23:05

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Taky mám regál smile dokonce vlastnoručně podepsanej. Normálně mi to nic neříká a na podpisový akce nechodím, ale tohle mi zrovinka udělalo radost....dalo mi to dítě k narozkám smile

Není tady

#260 19. 2. 2014 6:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Se mi moc líbí, když se z hlubin cizích vzpomínek vynoří knížky, který znám, líbí se mi, ale delší dobu jsem je neměla v ruce http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Třeba zrovna ta Růže na úvěr - přečetla jsem několikrát... a Červený balónek jsem dostala k narozeninám jako předškoláček... moc jsem si tehdy přála lítat jako ten chlapeček...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#261 19. 2. 2014 7:04

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Se mi moc líbí, když se z hlubin cizích vzpomínek vynoří knížky, který znám, líbí se mi, ale delší dobu jsem je neměla v ruce http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Třeba zrovna ta Růže na úvěr - přečetla jsem několikrát... a Červený balónek jsem dostala k narozeninám jako předškoláček... moc jsem si tehdy přála lítat jako ten chlapeček...

Červený balónek :-) taky jsem ji měla. Mně spousta knížek zmizela,když se naši rozvedli,máti se odstěhovala od otce, zůstal tam dospělej brácha i s naším pokojíkem a knížkama. Brácha se odstěhoval časem taky a knížky otec vyhodil. Přitom to byla spousta a spousta krásných knížek.
Teď je dohledávám různě v antikvariátech.
Nedávno jsem si vzpomněla na knížku Bohumila Říhy Adam a Otka, pro děti, ale ráda jsem ji četla.Jako děcko jsem dostávala knížky pořád. Na Vánoce bývalo pod stromečkem vždycky několik knížek. Měla jsem ráda Stanislava Rudolfa, Valju Stýblovou, pak jsem měla spoustu knížek,který si ani nepamatuju, kdo napsal, ale byly to super knížky.
Teď mámu postele první díl těch "Padesáti"odstínů něčeho a nic. prostě nic, nemůžu přejít ani přes ty první stránky.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#262 19. 2. 2014 8:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Kluků první samostatná přečtená knížka byla Mirka s Jirkou sami doma , ted tady čeká na holku (ještě po mně). smile
Já se ted nějak nemůžu dostat do čtení. Odpadám u ručních prací. A zas ani zatím knížky nevyhledávám,protože znáte to, jsem schovná číst celou noc, chodit s knížkou v ruce, no člověk vyřízenej. big_smile

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#263 19. 2. 2014 8:10

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Á, to je pěkné témátko tummenupp A kolik je tu literárně obtloustlých dam big_smile Tak já jsem toho asi nepřečetla tolik, co některé z vás, ale občas jsem taky četla. V dětství hlavně pohádky a nejvíc asi cestopisy. Zikmunda a Hanzelku, Stingla i Holuba a další, co si je už nepamatuju. A Jiráska, Verneovky.....dívčí románky nee. Janu Eyrovou, Dickense.....a v patnácti jsem baštila Ruarkovy Medojedky. V dospělosti jsem do nich nahlídla a už bych to nedala lol Hodně se mi líbila Růže na úvěr - Elsa Trioletová tuším.  A Červený balonek. To byla kniha plná barevných fotek ze stejnojmenného franc. filmu, doplněná povídáním, moc hezké to bylo. 
Četla jsem i ruské klasiky, i francouzské... taky Zweiga...Exupéryho...ono jich bylo asi dost, ale já romány moc nesmím, to jsem pak bývala mimo realitu.  Jo a  takové ty pecky - Sinuhet, Hlava XXII, Něco se stalo, Kentaur...to jsou takové ty, co uvíznou smile
V současné době hlavně psychoducho. Aktuálně John Ruskin a příroda (Stibral, Binka, Johanisová).

Máme docela stejný vkus smile ... a Medojedky byly první dílo, které jsem po matuře vyfásla ke korektuře ... tak jsem se začetla, že jsem zapomněla hledat a opravovat chyby big_smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#264 19. 2. 2014 8:51

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já zas Medojedky nedokázala přečíst nikdy. Zkoušela jsem to několikrát, ale nedostala jsem se přes první stránky, nebavilo mě to. Stejně tak takový John Irving nebo Paolo Coelho, nemůžu je číst, nic mi to neříká, nudí mě to.
Psychoducho čtu jen něco. Mám ráda knížky od Zdeny Jordánové. Přečetla (no částečně prolistovala) jsem třeba Tajemství, přišlo mi to divné, i když na pozitivní myšlení docela věřím, ale tohle bylo takové nějaké násilné, já nevím. Pak jsem četla kdysi, když to poprvé vyšlo Moc podvědomí, vadilo mi tam ta víra v Boha. Říkala jsem si, ale co mám dělat, když v Boha nevěřím? To se přece nedá nasimulovat. Teď už trošku věřím, spíš na Vesmír, takže už mi to takové potíže nedělá.

Není tady

#265 19. 2. 2014 9:08

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tajemství je něco šíleného ... film na mě působil jak teleshoping ... chyběl už jen chytrý Hanz ... knihu jsem prolítla v buse v mobilu ze zvědavosti a bylo to stejně odstrašující ...

Z duchovních knížek - v poslední době mě zaujal Alan Watts nebo Pema Chödron - velmi moudrá paní ...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#266 19. 2. 2014 10:44

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Já zas Medojedky nedokázala přečíst nikdy. Zkoušela jsem to několikrát, ale nedostala jsem se přes první stránky, nebavilo mě to. Stejně tak takový John Irving nebo Paolo Coelho, nemůžu je číst, nic mi to neříká, nudí mě to.
Psychoducho čtu jen něco. Mám ráda knížky od Zdeny Jordánové. Přečetla (no částečně prolistovala) jsem třeba Tajemství, přišlo mi to divné, i když na pozitivní myšlení docela věřím, ale tohle bylo takové nějaké násilné, já nevím. Pak jsem četla kdysi, když to poprvé vyšlo Moc podvědomí, vadilo mi tam ta víra v Boha. Říkala jsem si, ale co mám dělat, když v Boha nevěřím? To se přece nedá nasimulovat. Teď už trošku věřím, spíš na Vesmír, takže už mi to takové potíže nedělá.

Jo, tyhle americké týpky psychoducha jsou obtížné pro tu formu.....já mám pocit, že oni to píšou schválně tak, aby to jakože bylo srozumitelný i dětem, nebo co va Je to škoda, leckdy se tam najdou perly. Ale TAjemství jsem taky nezvládla......já tedy ani Jordánovou, na mně je příliš...konstruktivní, nebo jak bych to řekla? Co se mi od ní líbí je Já řídím - to mi přišlo duchaplné a trefné.

Není tady

#267 19. 2. 2014 10:56

mia
♥♥♥♥♥♥-

Hlásím se do klubu Medojedek lol ! Taky jsem je dala v poměrně dorosteneckém věku jedním dechem.
Se ségrou jsme četly furt...až nám bylo rodiči - přestože taky čtenáři - občas spíláno, protože byly tendence kvůli čtení jaksi odsouvat povinnosti.

Naše prabábi byla nadšenou členkou Klubu čtenářů, takže věčně něco objednávala a zásobovala nás......takže jsem jako děcko četla Klostermanna, Světlou, Jiráska, trpěla u Němcové V zámku a podzámčí a tak.....pak to byly dobrodružné...Knihy džunglí, Robinson Crusoe, verneovky jsem žrala, ty jsem dala všechny......nikdy mě ale nechytly třeba foglarovky.
Jeden čas jsem propadla detektivkám od Agathy Christie, měla jsem období Remarqa, Simmela, Merleho...Malevil.......spoustu knížek jsem zapomněla.....z  těch, co mi utkvěly Na východ od ráje, Poslední kabriolet od Myrera, Paní Bovaryová, Muž,který se směje od Huga......prostě co jsem vylovila z knihovny rodičů...Vojnu a mír...
Mám hodně ráda historické knihy....Vaňkovou, Loukotkovou, Neffa.........pak třeba Řeka bohů, Dohertyho Travič z Ptahova chrámu a kopa dalších...tyhle ale docela rychle zapomínám, stejně jako ty "africké" a "islámské", to jsou takové oddychovky....ráda čtu i Erskinovou........toho je.
No a taky hodně cestopisy. A štve mě, že jsou knihy tak drahé a taky ta spousta braku, co teď vychází...

Není tady

#268 19. 2. 2014 10:59

mia
♥♥♥♥♥♥-

Mám pocit, že jsem díky knihám prožila jeden život navíc.........čtenáři mi jistě rozumějí smile ......

Není tady

#269 19. 2. 2014 11:05

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

mia napsal(a):

Se ségrou jsme četly furt...až nám bylo rodiči - přestože taky čtenáři - občas spíláno, protože byly tendence kvůli čtení jaksi odsouvat povinnosti....

Jo, já četla tajně, například u zapnutýho vysavače....jenže brzy přišli na to, že ten zvuk je nějak podezřele monotónní lol
A taky mně pořád honili ven! grater Proto jsem jedné neteři, vášnivé čtenářce, udělala jednou luxusní prázdniny - byla u nás týden a nemusela  vůbec nic (kromě toho, že mi pomohla s nádobím) jen četla.

Není tady

#270 19. 2. 2014 11:07

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

mia napsal(a):

A štve mě, že jsou knihy tak drahé a taky ta spousta braku, co teď vychází...

No ale zase koukej, jak prosperují knihovny! Aspoň ta naše teda určitě......je sice maličká, to je pravda, ale pořád plná.

Není tady

#271 19. 2. 2014 11:08

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Modroočka napsal(a):

...
Teď mámu postele první díl těch "Padesáti"odstínů něčeho a nic. prostě nic, nemůžu přejít ani přes ty první stránky.

Mám pro tebe další dobrou zprávu - nepřejdeš ani přes ty další, pokud neabsolvuješ lobotomii smile

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#272 19. 2. 2014 11:12

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

K těm kdysi přečteným autorům - v pubertě jsem četla pořád dokola J.C.Oatesovou.
Dneska už ji nedám ani zaboha a její poslední dílo "Hrobařova dcera (tuším se tak jmenuje) má záložku asi tak na 30té stránce (je to bichle o pěti stech stranách)
Kdybyste měla některá zájem, předám (v Praze) do opatrování.

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#273 19. 2. 2014 11:13

mia
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

mia napsal(a):

Se ségrou jsme četly furt...až nám bylo rodiči - přestože taky čtenáři - občas spíláno, protože byly tendence kvůli čtení jaksi odsouvat povinnosti....

Jo, já četla tajně, například u zapnutýho vysavače....jenže brzy přišli na to, že ten zvuk je nějak podezřele monotónní lol
A taky mně pořád honili ven! grater Proto jsem jedné neteři, vášnivé čtenářce, udělala jednou luxusní prázdniny - byla u nás týden a nemusela  vůbec nic (kromě toho, že mi pomohla s nádobím) jen četla.

My jsme tak nějak zvládaly všechno.....i venku jsme byly furt......nebývaly ty dny zamlada nějaké delší va ?

Není tady

#274 19. 2. 2014 11:15

mia
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

mia napsal(a):

A štve mě, že jsou knihy tak drahé a taky ta spousta braku, co teď vychází...

No ale zase koukej, jak prosperují knihovny! Aspoň ta naše teda určitě......je sice maličká, to je pravda, ale pořád plná.

tam já nechodím.....odrazuje mě závazek chodit v určenou hodinu na určené místo hmm ..........u nás jednou týdně

Není tady

#275 19. 2. 2014 11:17

mia
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

Modroočka napsal(a):

...

Mám pro tebe další dobrou zprávu - nepřejdeš ani přes ty další, pokud neabsolvuješ lobotomii smile

ale mohla by dobře hořet třeba.......k ničemu jinému se totiž nehodí......ale zas znám aj levnější topivo hmm cool

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí