18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Čtete rádi? Patříte mezi ty, kteří si prostě ivot bez knihy neumí představit? Milujete knihkupectví a nové knihy, navtěvujete knihovny a nebo jste vlastníkem čtečky knih? Tak pro vás vechny je toto nově otevřené hobby fórum na téma knihy - můj ivot. Pojďme si povídat o hezkých knihách, inspirovat se, probírat novinky i dávno vydané knihy a tak dále a tak dále. Čtení knih je úasný relax a obohacení due, je v nich moudrost, ponaučení, napětí i odpočinek, nalezneme v nich ve
Není tady
Andrejko, to je skvělé fórum.
Minulý rok jsem si koupila čtečku, tak teď čtu opravdu vude, začínám u brzy ráno ve vlaku, kdy jedu do práce.
Teď ujídím na kníkách Dana Browna.
Není tady
Evi, taky jsem si sama nadělila na vánoce čtečku Mám pocketku a okamitě jsem se do ní zamilovala a u bez ní nedám ani ránu. Od té doby čtu, čtu a čtu
Poslední kniha byla Zahrada kouzel od Sarah Addison Allen - moc hezká "pohádka" pro dospělé, fakt se mi to líbilo a bylo mi líto, kdy jsem jí dočetla. O knize více tady http://www.databazeknih.cz/knihy/zahrada-kouzel-56528
- jinak databáze knih je úasná, doporučuji vem čtenářům
Není tady
Jé, díky za odkaz. Nevěděla jsem, e je i databáze knih, jako je česká filmová databáze.
Mám taky Pocketbook dotykovku s podsvícením, abych mohla číst i tam, kde je tma.
Není tady
Evi, tak to máme asi tu stejnou, mám taky podsvícenou, Touch Lux 623.
Ta databáze je fakt skvěle udělaná, miluju to tam.
Není tady
O kníkách nemůu... při mý frekvenci návtěv knihovny bych musela mít chlívek jen pro sebe...
Není tady
Andreo, díky!
Není tady
helena napsal(a):
O kníkách nemůu... při mý frekvenci návtěv knihovny bych musela mít chlívek jen pro sebe... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Tak to jsi tady ale právě přesně na správné adrese. Jen tak mezi námi, já jen během ledna jich přečetla asi 10 a dál jsem raději přestala počítat, no nevím, kdy jsem to stihla, ale čtečka je prostě ďábel
Není tady
jen během ledna jich přečetla asi 10
Já asi jednou tolik... a bez čtečky. Asi jsem ujetá, ale ke čtení pro mě prostě patří kníka v ruce, i kdy samozřejmě výhody aparátku uznávám.
Není tady
helena napsal(a):
jen během ledna jich přečetla asi 10
Já asi jednou tolik... a bez čtečky. Asi jsem ujetá, ale ke čtení pro mě prostě patří kníka v ruce, i kdy samozřejmě výhody aparátku uznávám.
Ty bláho Já taky měla raději knihu v ruce, ale prostě nae knihovna malinkatá mi neposkytovala to, co bych potřebovala, a tak jsem si jí sama nadělila a fakt nelituju. Do knihovny chodím dále, ale mám i mého miláčka poketku.
Není tady
Nojo... mám knihovnu za rohem a mají mě tam rádi , take leccos dostanu jako první (po zaměstnancích)...
Číst jsem se naučila ve čtyřech letech, do první knihovny la v pěti... a od tý doby jen měním provozovny podle toho, kde jsem zrovna odstěhovaná, ale v podstatě je to kontinuální.
Ovem takovou směsku, co si nosím, to unesou jen nae knihovnický děvenky co mě léta znají... jak se říká "sejra, mejdlo, dřeváky"...
Není tady
Taky jsem si pořídila čtečku kvůli tomu, e u se mi do mé knihovny moc kníek nevejde a kdy si představím, e se budu někdy zase stěhovat, tak u teď mě jímá hrůza z balení. Papírové kníky čtu doma a čtečka je skvělá na cesty, na dovolenou, na návtěvy. Nemusím řeit, e na návtěvě dočtu a nebudu mít co číst. I kdy tam, kam jezdím na návtěvy, jsou obvykle také čtenáři.
V papírové podobě si teď u kupuji jen encyklopedie a literaturu faktu.
A Zeměplochu Terryho Pratchetta.
Není tady
Tak já se nestěhuji, take u mě připadá v úvahu jen nae místní pidiknihovna, ano vyhovovala mi jako vánivé čtenářce v dětském a pubertálním věku, ale teď u tam je ta kapacita kníek dosti malá, a hlavně v ní dost postrádám zajímavé novinky. Asi jsem náročný čtenář
Není tady
Ne jsem Tě poznala - Jojo Moyes
http://www.databazeknih.cz/knihy/nez-js … ala-155109
holky četla jste některá? Upřímně říkám, e v ivotě nikdy jsem u knihy tak neřvala, zasáhla mě fakt hodně a je to jedna z knih, kterou i kdy jsem četla na čtečce, tak si jí koupím i v papírové podobě. Ono jde o silný příběh, co je vidět i na té databázi z recenzí čtenářů. Po dočtení jsem jen tak seděla a přemýlela a je fakt, e dalí asi tři dny jsem nepřečetla nic. Nevím proč to na mě tak působilo, ale u ádné knihy se mi to jetě nestalo.
Chystám se i na její dalí knihu, a sice Poslední dopis od Tvé lásky - je prý údajně také skvělá.
http://www.databazeknih.cz/knihy/posled … sky-166292
Autorku u mám v oblíbených a budu jí sledovat.
Není tady
helena napsal(a):
Nojo... mám knihovnu za rohem a mají mě tam rádi http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, take leccos dostanu jako první (po zaměstnancích)...
Taky tak Máme straně příjemnu a ivou kihovnu. Zrovna dnes jsem tam byla kolem poledního - a to bylo drobotě, co se tam hemilo! O dospělých nemluvě...tak jsem měla radost.
Jinak z poslední doby doporučuju Zvlátní smutek citronového koláče (o holčice, která z jídla vnímala pocity lidí, kteří je připravili) nebo Ahoj z nebe (o ajákovi, který dokázal vytvořit algoritmus mrtvého člověka) Nebo Indickou nevěstu (velmi zvlátní a smutná detektivka), přípaně cokoli od Tary French.
Není tady
Ja si to bez knih nedovedu predstavit.
Sveho casu jsem navstevovala, mistni knihovnu, mestskou knihovnu, univerzitni, Muzealni, na technice . A jeste odbornou nasi vysokoskolskou. Obcas jsem vracela knihy do jinych knihoven.
Nyni redukuji, kdyz jsem se stehovala, zacala jsem vyhazovat. Ale i tak to bylo skoro 50 beden. Knihovny=policky jsou spatne kvality, prohybaji se mi.
A doslo na nejhorsi, mame tu centralni vydejnu knih, velke krajske skladiste. A taky odpadni dvur, kam vozim flasky a plasty.
A co se tam nachazi? jakysi pekny to kontejner s vyhozenymi knihami.....doslo na nejhorsi. Nosim je domu, vybiram odpadky.....zda se mi, ze vetsina neni vubec ctena....pokazde s plnou taskou....ach jo.......
A to mam stazene stovky knih v ctu je na tabletu...zrovna ted se vrham na thrillery,. a zopalköa jsem si F. Forsytha. Mistr klamu.
Tara French je muj favorit. Posledni jsem jeste necetla. Tohle zatracene leze do prachu. N rozdil od Dana Browna, ten me strasne nudi . I ty filmy byly priserne.
PS. u me neni nad papir. Radsi zivou knihu nez ctecku, snad knihy nezaniknou....
Upravil(a) sahleb (3. 2. 2014 21:05)
Není tady
Holky prosím vás, pomozte mi si vzpomenout na jednu kníku- na název. Či autora
Včera jsem tomu věnovala asi hodinu - tomu přemýlení a vzpomínání, tak dnes mi toto téma hned padlo do oka.
Bohuel mám málo indicií. Knihu(y) jsem četla před víc ne 13ti lety a nedočetla. Jedná se o pár dílů a hlavní postavou je tam postiený chlapec. Psychicky, snad i fyzicky (zakrslík?). Myslím e byl zlý, nebo mstivý, nějak zákeřný..(?)Fakt u si ho.vno pamatuju, spí si pocitově pamatuju, e to bylo jedním dechem čitelný a zajímavý.
Nemáte prosím nějakou podobnost?
Jinak co já doporučuji - jsou knihy Simony Monyové, které je obrovská koda a toho jejího chlapa bych dokázala fyzicky napadnout třebae s nejistým výsledkem...ale byla. Jsou tam vynikající postřehy, popis vtahující do děje, vtip, nadsázka, prostě třída. Ale to asi vechny znáte.
Já v poslední době nečetla kromě simony ádnou beletrii, ale půl roku čtu vadima zelanda - psycho-ducho
Není tady
Jo a knihovna - ok - ale pokadé s pokutou Hrozně ráda si tam knihy kupuju. Tak jednou za měsíc, dva vyhoděj tak 50 kníek á 10Kč, á5kč - tak si můu narvat plnej koík.
zítra jdu zase, tak třeba budou mít den "amnestie"
Není tady
sahleb napsal(a):
Ja si to bez knih nedovedu predstavit.
Sveho casu jsem navstevovala, mistni knihovnu, mestskou knihovnu, univerzitni, Muzealni, na technice . A jeste odbornou nasi vysokoskolskou. Obcas jsem vracela knihy do jinych knihoven.
Nyni redukuji, kdyz jsem se stehovala, zacala jsem vyhazovat. Ale i tak to bylo skoro 50 beden. Knihovny=policky jsou spatne kvality, prohybaji se mi.
A doslo na nejhorsi, mame tu centralni vydejnu knih, velke krajske skladiste. A taky odpadni dvur, kam vozim flasky a plasty.
A co se tam nachazi? jakysi pekny to kontejner s vyhozenymi knihami.....doslo na nejhorsi. Nosim je domu, vybiram odpadky.....zda se mi, ze vetsina neni vubec ctena....pokazde s plnou taskou....ach jo.......
A to mam stazene stovky knih v ctu je na tabletu...zrovna ted se vrham na thrillery,. a zopalköa jsem si F. Forsytha. Mistr klamu.
Tara French je muj favorit. Posledni jsem jeste necetla. Tohle zatracene leze do prachu. N rozdil od Dana Browna, ten me strasne nudi . I ty filmy byly priserne.
PS. u me neni nad papir. Radsi zivou knihu nez ctecku, snad knihy nezaniknou....
jeíi- vy máte takové kontejnery!!?? já chci taky !!!!
Není tady
Wiki ..... plechový bubínek?
http://www.databazeknih.cz/knihy/plechovy-bubinek-38728
Není tady
Ta kniha pojednava o kterem obdobi? Ve ktere zemi?
Není tady
Wikina napsal(a):
jeíi- vy máte takové kontejnery!!?? já chci taky !!!!
Heč !!!
Není tady
sahleb napsal(a):
Tara French je muj favorit
Je skvělá, ale dost depresivní......papírový knihy nezaniknou, tomu se nedá věřit. Kdy vidím ty davy v knihovně.....
Není tady
U nás v knihovně bývá v některé čtvrtky Čaj o páté - veřejné čtení, besedy se zajímavými lidmi...
Není tady
U nás tak - a pak různé výstavy z místních zdrojů, někdy promítání a podobně. Je to takové ivé kulturní centříčko
Není tady