Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 3. 2. 2014 13:02

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Zaměstnanci ve fabrikách

Kiara napsal(a):

Dvořko, má-li na Tvoji kamarádku její zaměstnání natolik neblahý dopad, měla by jít pracovat jinam. Možná se Ti taková rada bude zdát zbytečně tvrdá, ale pokud se někomu jeho zaměstnání začíná podepisovat na psychice až tak, že pociťuje nutkání na močení nejméně 3x za hodinu, měl by o změně zaměstnání začít opravdu vážně uvažovat.

MMCH já jsem prošla celou řadou zaměstnání a - jak se říká - všude něco je smile Nikde jsem si nemohla vyskakovat, nikde jsem si nemohla dělat, co jsem chtěla, ale musela jsem se řídit interními předpisy a zvyklostmi, které na tom konkrétním pracovišti panovaly. Pokud jsem někam nastoupila, tak už jsem si dopředu okoukla, do čeho vlastně jdu a už při podpisu pracovní smlouvy jsem musela mít jasnou představu, jestli to "dám" či nikoliv stolt

Tvoje kamarádka musela určitě dopředu vědět, do čeho jde, že bude dělat denní-noční dvanáctky ve fabrice u pásu a že ta práce rozhodně nebude žádná procházka růžovou zahradou, protože s sebou ponese řadu nepříjemných omezení. Buďto je schopna se tomu přizpůsobit, nebo musí jít - bohužel - jinam, kde ty podmínky pro ni nebudou tak tvrdé ... stolt

Nutkani na moceni muze byt psychikou?Jestli ano tak je me to jasne proc me nic nenasli.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#152 3. 2. 2014 13:05

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Ono se to všechno hezky dodržuje, když máš každý den stejný režim. To je pak i to tělo "spokojenější".

Jojo.....Já má většinou tři směny v jednom týdnu. Chodím spát po noční a i když se snažím nepít, za chvilku se probudím a "musím". Ale já chodím i v noci..... Jinak já za 12 hod. směnu jdu tak 3 - 4x. A mohu jít, kdy chci.
Ale moje kamarádka po onkologické léčbě chodí dost často.

Take se budim v noci na moceni nekdy jdu i 3x.V praci,kdyz je chladno nebo pracuji v mrazaku jdu kazdou hodinu.Je pravda,ze v praci jsem s tim,uz problem mela.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#153 3. 2. 2014 13:07

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

kvietok medovy napsal(a):

lol  za komuniistů se práce dost často jen předstírala= si mi pripomenula ze za komunistov sme predstierali ze pracujeme a komunisti predstierali ze nas platia lol

Na plat jsem si za komunistu rozhodne nestezovala.Mela jsem plat stejny co mel muj manzel a ten delal v nepretrzitym provozu.Ja na jednu smenu.

Není tady

#154 3. 2. 2014 13:07

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Dvořka napsal(a):

Pracuju od 5:30 do 18:00, za tu dobu asi něco vypít musím, obzvlášť když je teplo. Nejsem nemocná, nemám žádný problém, krom toho, že jsem se narodila s jednou ledvinou. Přijde ti na tom něco divnýho? A proč by mi měli doktoři zakazovat chodit do práce? Pokud já vím, dneska ti doktor nic nezakáže, pouze doporučí.

Pokus se uklidnit a třeba si ještě jednou přečíst, co jsem ti vlastně psala. Psala jsem, že vypít tři litry vody a dvě kafe za předpokladu, že k tomu máš dvě přestávky, je trochu nadlidský výkon. Vycházela jsem z toho, žes psala, jak to má kamarádka (pouze dvě přestávky a zákaz pití na pracovišti). To nebylo o tom, co a jak máš vypít ty.

A není potřeba se ježit, na tom, že máš jednu ledvinu mi nepřijde divného nic, zase až tak tupá nejsem, jen jsem se
lehce podivila, že s tím nesouvisí nějaké pracovní omezení. Nepsala jsem nic o zákazu chození do práce, jen to, že doktor při nástupu na jakékoliv pracoviště, snad tuhle skutečnost vezme v potaz.
A mimochodem se pleteš. V kompetenci závodního doktora je určit, jestli potencionální zaměstnanec je nebo není schopen té které práce. Od toho ten doktor kromě jiného je.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#155 3. 2. 2014 13:08

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

lol

helena napsal(a):

Jenže ona chodí i 3x za hodinu právě proto, že se to tam nesmí, je to taková jakási psychická purucha.
Změnit místo zřejmě nepřichází v úvahu... takže zkusit to odblokovat pod odborným vedením. Jinak to může bejt jen horší, pokud tam zůstane a nebude s tím nic dělat... a zafixovat se tak, že to bude mít holka na furt.

ale za těch 25 let už si snad lidi mohli zvyknout
Nostalgie je sviňa lol
A představ si takový, jako (například - nic osobního!) erem, která odejde na mateřskou z fabriky, kde se za šichtu oddělají tak 3-4 hodiny... a po návratu padnou plnou hubou do kapitalistickýho pracovního procesu... to máš šok na zbytek života wink

lollol
To mas uplnou pravdu,presne si to vystihla.

Není tady

#156 3. 2. 2014 13:10

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

lol  za komuniistů se práce dost často jen předstírala= si mi pripomenula ze za komunistov sme predstierali ze pracujeme a komunisti predstierali ze nas platia lol

Ja jsem teda praci za komunistu nepredstirala.  Muj prvni palt byp 640 hrubeho mesicne.

Muj plat byl 2300 kcs cisteho mesicne.

Není tady

#157 3. 2. 2014 13:47

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Ja jsem v te dobe mela jen zakladni skolu.  Cisteho to delalo asi 480 kc.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#158 3. 2. 2014 14:08

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Jasně, chtěla jsem to tam napsat, ale pak jsem si to rozmyslela, protože ve spoustě firem je to dnes daleko horší.
Hodně lidí jede jako šroub a pak čekají na výplatu .....  Za komunistů to bylo přesně v termínu.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#159 3. 2. 2014 14:10

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Judyna napsal(a):

Ono se to všechno hezky dodržuje, když máš každý den stejný režim. To je pak i to tělo "spokojenější".

Jojo.....Já má většinou tři směny v jednom týdnu. Chodím spát po noční a i když se snažím nepít, za chvilku se probudím a "musím". Ale já chodím i v noci..... Jinak já za 12 hod. směnu jdu tak 3 - 4x. A mohu jít, kdy chci.
Ale moje kamarádka po onkologické léčbě chodí dost často.

Take se budim v noci na moceni nekdy jdu i 3x.V praci,kdyz je chladno nebo pracuji v mrazaku jdu kazdou hodinu.Je pravda,ze v praci jsem s tim,uz problem mela.

Er, tak si doma zatop. smile

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#160 3. 2. 2014 17:17

Dvořka
♥♥-----

modrovous napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Pracuju od 5:30 do 18:00, za tu dobu asi něco vypít musím, obzvlášť když je teplo. Nejsem nemocná, nemám žádný problém, krom toho, že jsem se narodila s jednou ledvinou. Přijde ti na tom něco divnýho? A proč by mi měli doktoři zakazovat chodit do práce? Pokud já vím, dneska ti doktor nic nezakáže, pouze doporučí.

Pokus se uklidnit a třeba si ještě jednou přečíst, co jsem ti vlastně psala. Psala jsem, že vypít tři litry vody a dvě kafe za předpokladu, že k tomu máš dvě přestávky, je trochu nadlidský výkon. Vycházela jsem z toho, žes psala, jak to má kamarádka (pouze dvě přestávky a zákaz pití na pracovišti). To nebylo o tom, co a jak máš vypít ty.

A není potřeba se ježit, na tom, že máš jednu ledvinu mi nepřijde divného nic, zase až tak tupá nejsem, jen jsem se
lehce podivila, že s tím nesouvisí nějaké pracovní omezení. Nepsala jsem nic o zákazu chození do práce, jen to, že doktor při nástupu na jakékoliv pracoviště, snad tuhle skutečnost vezme v potaz.
A mimochodem se pleteš. V kompetenci závodního doktora je určit, jestli potencionální zaměstnanec je nebo není schopen té které práce. Od toho ten doktor kromě jiného je.

Nemáme žádného závodního doktora. Na prevenci chodíme ke svému obvodnímu na vyžádnání zaměstnavatele pravidelně 1x za rok. A právě proto, že nemám žádný problém a mám to potvrzené od svého lékaře, můžu i s jednou ledvinou pracovat na pile. Obávám se, že kdybych nějaký problém měla, těžko bych hledala jakoukoliv práci.

Upravil(a) Dvořka (3. 2. 2014 17:17)

Není tady

#161 3. 2. 2014 18:31

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

sahleb napsal(a):

...Ja jsem teda praci za komunistu nepredstirala.  Muj prvni palt byp 640 hrubeho mesicne.

Muj 900,-Kčs - hahaha reta Ale stacilo to na vsecko...

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#162 12. 2. 2014 8:22

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

Ale ta "kravka" a "darmožrout" dělají svou práci,kterou si nevymysleli.Jsou tlačeni z vrchu

eremuruss napsal(a):

Dvořka napsal(a):

aprill napsal(a):

a za co tě platili? za svetry nebo za odvedenou práci? jestliže jsi v práci neměla do čeho píchnout, tak tě vlastně nepotřebovali.

No a proč si myslíš, že si někteří lidé chválí komunisty? U nás v práci je chlapík co za nich pracoval jako topič na základní škole a dnes s nostalgií vzpomíná jak nemusel skoro nic dělat. A takových zbytečných profesí tenkrát bylo jako je dneska zbytečných úředníků, manažerů a jiných novodobých živlů. Akorát se to otočilo. Dneska si naše účetní v pracovní době objednává na netu podprsenky, parfémy a jiný sarapatičky a ještě se s tím chlubí, zatímco dělník si nedojde v klidu ani na ten záchod.

Ano presne tak otocilo se to.Ja to vidim v obchode,kdy nejaka kravka chodi s papirem a pocita kolik kousku peciva je napeceno jestli se to shoduje podle posledniho prodeje.Kdyz ne je problem a hned urazi a vyhrozuje.Pak jde dalsi darmozrout ktery pocita kolik je prazdnych cedulek s chybejicim zbozim ktery nedodali a tech darmozroutu se tam za tyden projde.....ale nikdo neresi jaky hnusy zereme.

Není tady

#163 12. 2. 2014 8:30

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kavasaki napsal(a):

Ale ta "kravka" a "darmožrout" dělají svou práci,kterou si nevymysleli.Jsou tlačeni z vrchu

eremuruss napsal(a):

Dvořka napsal(a):

No a proč si myslíš, že si někteří lidé chválí komunisty? U nás v práci je chlapík co za nich pracoval jako topič na základní škole a dnes s nostalgií vzpomíná jak nemusel skoro nic dělat. A takových zbytečných profesí tenkrát bylo jako je dneska zbytečných úředníků, manažerů a jiných novodobých živlů. Akorát se to otočilo. Dneska si naše účetní v pracovní době objednává na netu podprsenky, parfémy a jiný sarapatičky a ještě se s tím chlubí, zatímco dělník si nedojde v klidu ani na ten záchod.

Ano presne tak otocilo se to.Ja to vidim v obchode,kdy nejaka kravka chodi s papirem a pocita kolik kousku peciva je napeceno jestli se to shoduje podle posledniho prodeje.Kdyz ne je problem a hned urazi a vyhrozuje.Pak jde dalsi darmozrout ktery pocita kolik je prazdnych cedulek s chybejicim zbozim ktery nedodali a tech darmozroutu se tam za tyden projde.....ale nikdo neresi jaky hnusy zereme.

Jiste.....jsou placeny nemalym penizem za to,ze budou buzerovat prodavacky s minimalni mzdou,ktery se cely den nezastavi.

Není tady

#164 12. 2. 2014 9:27

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

Máš pravdu.Každý by takovou práci nemohl nebo nechtěl dělat.Ale jak už bylo řečeno.lidi jsou schopni dělat cokoliv,jen aby měli co do pusy

eremuruss napsal(a):

Kavasaki napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Jiste.....jsou placeny nemalym penizem za to,ze budou buzerovat prodavacky s minimalni mzdou,ktery se cely den nezastavi.

Není tady

#165 12. 2. 2014 9:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ani se neptám, co je to "nemalym penizem" http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Ty si vážně myslíš, že "buzerujou" pro vlastní potěšení? Že na nima není nikdo další, kdo zas dusí je?
Proč teda taky nejdeš počítat rohlíky nebo cedulky?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#166 12. 2. 2014 11:43

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Ani se neptám, co je to "nemalym penizem" http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Ty si vážně myslíš, že "buzerujou" pro vlastní potěšení? Že na nima není nikdo další, kdo zas dusí je?
Proč teda taky nejdeš počítat rohlíky nebo cedulky?

Protoze bych nikdy nechtela buzerovat lidi pro kraviny.

Není tady

#167 12. 2. 2014 11:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Protoze bych nikdy nechtela buzerovat lidi pro kraviny.
Teď jsem na vážkách... z nouze ctnost nebo kyselý hrozny? http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#168 9. 8. 2018 10:33

mája001
♥------

Taky se připojím se svojí zkušeností. Už dlouho jsem se chtěla přestěhovat do Hradce Králové, protože se mi líbilo, že je to větší město, ale do Prahy má daleko. A také jsem si říkala, že práce v Hradci bude dost. No, to sice ano, ale uchazečů o stejnou pozici bylo taky dost. Dlouho jsem se plácala v tom, kde nakonec skončím. Tak jsem se rozhodla vyzkoušet Bühler Motor. Přiznávám, každá práce má svoje pro a proti, ale jsem ráda za tu zkušenost. Měla jsem štěstí na kolektiv a peníze taky nebyly nejhorší. Takže já ve výsledku tenhle typ práce neodsuzuju smile.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí