19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Jo. Kiarin prispevek vyjadruje vsechny me nazory...
A co dopisala Kvietocka, to este podopiera, zvlast v tom, ze ked nechces ist k odbornikovi na "mocenie", preco nepouzit
apmpersky, ci ine "vymozenosti dnesnej doby"?
Není tady
aprill napsal(a):
Dvořka napsal(a):
holcina napsal(a):
Přesně tak. Vzhledem k tomu, e mám problém s ledvinou a dost si pitný reim hlídám je opravdu 8x na pováenou. Ale můe to být těma třema litrama plus dvě kávy. patný pitný reimJá mám ledvinu jednu. A ta chudák dneska dostala zabrat.
nedávno jsem četla, e ten tak doporučovaný pitný reim není a tak pro tělo uitečný.
voda sa ma pit pomaly, po par glgoch, priebezne cely den, nie studena, ale izbovej teploty. Citala som to uz viac krat, ze vysoky pitny rezim moze telu ublizit.
Není tady
aprill napsal(a):
...nedávno jsem četla, e ten tak doporučovaný pitný reim není a tak pro tělo uitečný.
O-ou, takovych poznani dnes je...
Kurnik, a nejenom dnes...
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dycinky napsal(a):
holcina napsal(a):
Přesně tak. Vzhledem k tomu, e mám problém s ledvinou a dost si pitný reim hlídám je opravdu 8x na pováenou. Ale můe to být těma třema litrama plus dvě kávy. patný pitný reimjá teda v práci za 10hod, dvě a tři kafata. jinak mi to nemyslí.pití 1,5-2 litry
tak to ale potom chodí taky docela často, ne ?
já teda po kávě stopro .. kdy vím, e jdu/jedu někam, kde nebudu moct jít na záchod, kafe vynechávám.
rovnako
Není tady
Ja uz daaavno NEKDE cetla, ze rano, kdyz se vstane, se ma vypit sklenice vlazne vody... - - - na procisteni organizmu.
Nemam moc v oblibe zadne navody na "zdrave byti a ziti"..., ale, nevim proc, tohle jsem jaksi od te doby zacla dodrzovat. Urco i proto, ze me k tomu sam muj organizmus nutil... rano se vzdy budim s silenou zizni...
Zkousim a dodrzuji to uz delsi dobu... (min. 12 let), kurnik, a porad to funguje...
Upravil(a) Dorka (2. 2. 2014 22:33)
Není tady
Dvořka napsal(a):
holcina napsal(a):
Dvořka napsal(a):
Ne. Nestačí. U ní to dělá psychika. Jde třeba i 3x za hodinu. Sice zbytečně, ale pocit je silnějí.3x za hodinu? To bych jako zaměstnavatel např.u pásové výroby taky netolerovala. Nejspí si bude muset sehnat práci, kde bude moct odejít 3x za hodinu na wc
Jene ona chodí i 3x za hodinu právě proto, e se to tam nesmí, je to taková jakási psychická purucha. Pořád myslí na to e nesmí a je z toho 3x za hodinu. Doma s tím problém nemá. Jak říkám, já mám zase problém kdykoliv vlezu do busu, okamitě se mi začne chtít i kdy jsem byla před dvěma minutama...
Dvořko, tím spí by si Tvoje kamarádka měla začít hledat něco jiného a odejít dřív, ne ji kvůli tomu zaměstnavatel sám vyhodí ...
Není tady
Dvořka napsal(a):
holcina napsal(a):
A kamarádce taky nestačí 5 wc přestávek plus dvě dalí.
S noční se nedivím, to by mě zabilo.
Jako student jsem byla 14 dní na brigádě u pásu a řekla jsem si, e se teda začnu učit, protoe tohle celý ivot ne.Ne. Nestačí. U ní to dělá psychika. Jde třeba i 3x za hodinu. Sice zbytečně, ale pocit je silnějí.
potom by mala porozmyslat o zmene prace. To asi nikde nebudu tolerovat, 3x za hod. na wc...
Není tady
Dorka napsal(a):
Bych jako zamestnavatel fakt preferovala "trikrat a dost"... za hodinu -
- ale za tu dalsi bych si preferovala pouze JEDNOU...
Vazne jsem presvedcena, ze kdo cuuuraaaaa, vic jak petkrat za dvanactihodinovou smenu, je nemocnej a nema na tuhle praci jit...... Myslim to vazne, bez jakyhokoliv diskriminovani...
Není tady
já teda po kávě stopro .. kdy vím, e jdu/jedu někam, kde nebudu moct jít na záchod, kafe vynechávám.
I já.
Není tady
Dvořko, nelze polemizovat o tom, jestli je zaměstnavatel Tvojí kamarádky nelida a kruas, kdy v té fabrice nastoluje podmínky takové, jaké tam jsou. Holt je to jednou fabrika, kde se jede na směny a kde se dělá u pásu, co s sebou pro dělníky nese řadu logických i méně logických omezení a ten, kdo tam nastupuje si musí uvědomit, jestli je nebo není schopen takové pracovní nasazení akceptovat. Pokud takové podmínky dotyčný neunese, musí jít pracovat jinam, to se nedá nic dělat
Není tady
Kiara napsal(a):
... kdo tam nastupuje si musí uvědomit, jestli je nebo není schopen takové pracovní nasazení akceptovat. Pokud takové podmínky dotyčný neunese, [u]musí jít pracovat jinam, to se nedá nic dělat[/b]
Chjo, stejne, jako by nemohl treba restaurator jit rekonstruovat vez vysokou tisic metru, kdyby mel zavrate...
Není tady
Dorka napsal(a):
Ja uz daaavno NEKDE cetla, ze rano, kdyz se vstane, se ma vypit sklenice vlazne vody... - - - na procisteni organizmu.
Nemam moc v oblibe zadne navody na "zdrave byti a ziti"..., ale, nevim proc, tohle jsem jaksi od te doby zacla dodrzovat. Urco i proto, ze me k tomu sam muj organizmus nutil... rano se vzdy budim s silenou zizni...
Zkousim a dodrzuji to uz delsi dobu... (min. 12 let), kurnik, a porad to funguje...![]()
![]()
Ono se to vechno hezky dodruje, kdy má kadý den stejný reim. To je pak i to tělo "spokojenějí".
Já dělám dlouhý krátký týden, střídám denní s noční a můu ti říct, e o noční jdu na ten záchod za tu dvanáctku třeba jen 2x. A kdy pak přijde den a já mám spát abych byla na dalí směnu vyspalá, tak musím kvůli wc z postele třeba i 3x.
Není tady
Dorko, trpím-li závratěmi, těko si můu vybrat povolání restaurátora, který se v rámci svého povolání někdy holt těm výkám nevyhne ...
Není tady
Kiara napsal(a):
Dorko, trpím-li závratěmi, těko si můu vybrat povolání restaurátora, který se v rámci svého povolání někdy holt těm výkám nevyhne ...
Stejne jako ten, kdo vi (predem), ze nemuze chodit curat x krat za x cas, kdyz ma byt u pasu (nebo kdekoliv jinde, kde to neni mozne... )...
Zakladatelka vlakna evidentne nevedela, o cem mluvi, rsp. o co jde ve fabrikach, ja mam dokonce dojem, ze nemela potuchy ani o mnoha jinych vecech ohledne PRACE..., krivdit ji opravdu nechci... , ale myslim, mam dojem, ze krome te sve prace na pile. kterou spomina, nemela zadnou jinou..., zda se mi dokonce, ze jinou hleda - - -
- - - a nevi presne, kam ma hledat...
Vpodstate mi je hodne sympaticka, i pres sve nazory, ze "ze sve prac.pozice" navstivila neajke anglicke fabriky, kde ty hrozne pritazene za vlasy podminky nebyly... fandim ji, proste...
Upravil(a) Dorka (2. 2. 2014 23:35)
Není tady
Ono se to vechno hezky dodruje, kdy má kadý den stejný reim. To je pak i to tělo "spokojenějí".
Jojo.....Já má větinou tři směny v jednom týdnu. Chodím spát po noční a i kdy se snaím nepít, za chvilku se probudím a "musím". Ale já chodím i v noci..... Jinak já za 12 hod. směnu jdu tak 3 - 4x. A mohu jít, kdy chci.
Ale moje kamarádka po onkologické léčbě chodí dost často.
Není tady
Dvořka napsal(a):
...Já dělám dlouhý krátký týden, střídám denní s noční a můu ti říct, e o noční jdu na ten záchod za tu dvanáctku třeba jen 2x. A kdy pak přijde den a já mám spát abych byla na dalí směnu vyspalá, tak musím kvůli wc z postele třeba i 3x.
Ani nemuzes vedet, jak ti rozumim... jednak, ze jsem to sama zazivala (a dlouho se srovnavala s tim, co je za den,jsetli je rano, ci vecer, jestli prac. den, ci vikend)..., hm, ale kdyz jsem mela pocit, ze TOHLE UZ MAM ZVLADNUTY, a nechcu to uz nikdy...
No, tak pak prisel manzel, se svoji fabrikou... uaaa!!!
Ja ho nemohla varovat (nechtela jsem)...
Vedela jsem, diky sve zkusenosti, ze "kdo nezazije, nepochopi"...
Jo-o, nasi vladari by meli chodit cist se, do nasich babinetich vlakynek...
Není tady
Dorka napsal(a):
Kiara napsal(a):
Stejne jako ten, kdo vi (predem , ze nemuze chodit curat x krat za x cas, kdyz ma byt u pasu (nebo kdekoliv jinde, kde to neni mozne...
)...
Zakladatelka vlakna evidentne nevedela, o cem mluvi, rsp. o co jde ve fabrikach, ja mam dokonce dojem, ze nemela potuchy ani o mnoha jinych vecech ohledne PRACE..., krivdit ji opravdu nechci..., ale myslim, mam dojem, ze krome te sve prace na pile. kterou spomina, nemela zadnou jinou..., zda se mi dokonce, ze jinou hleda - - -
![]()
- - - a nevi presne, kam ma hledat...
Vpodstate mi je hodne sympaticka, i pres sve nazory, ze "ze sve prac.pozice" navstivila neajke anglicke fabriky, kde ty hrozne pritazene za vlasy podminky nebyly...fandim ji, proste...
Hlavně e ty dobře ví o čem mluví. V ivotě jsem v ádných fabrikách nebyla a to ani v těch anglických. Přečti si pozorně CO a hlavně KDO píe a pak dělej chytrou
Není tady
Kiara napsal(a):
a já jednoho znám........ale teda trpí, to je fakt Kdy je rozviklaný leení.
Není tady
ok, beru na vedomi...
Není tady
Judyna napsal(a):
I já.
Hm, bez ohledu na tohle vlakenko, nebo spise s ohledem na nej, klikam na , ale nemuzu si odpustit: Kdyz moje mama, na stari, poznala, jak casto se ji chce curat, zarizovala svuj zbytek zivota podle toho: JDU JENOM TAM, kde se muzu vycurat, az se mi zachce...
PS: ... jeste pred odeslanim... ... Neumiram jeste, (doufam
), ale, kurna, zhruba to mam tak stejne. Kdyz zamykam barak, rikam si: Nechce se mi jeste curat? - Kdyz presne nevim, radsi si tam jdu sednout, a pak uvidim...
Není tady
eremuruss napsal(a):
dusička napsal(a):
aprill napsal(a):
Normálně si začnu čárkovat kolikrát za úřeďák půjdu na záchod, ale myslím, e bych se vela do toho limitu.Kdy mám celý den (dvanáctku) nedělám teda u mainy, ale taky se nestíhám ani napít. WC stačí za celý den 5x v klusu. (nestěuju si(
Erem - ti jdi do pr.... s těma kecama zlatí komunisti.Je tady zakazane rict vlastni nazor?Jinak je rozdil pracovat za komunistu a dnes.Dnes je to otrocina vsude.At pracujes ve fabrice nebo kdekoliv jinde.Mela jsem moznost vyzkouset si praci ve fabrice jak za komunistu tak pred 2 lety.Je to veeelky rozdil.
Co ja napletla svetru o prestavkach v dobach davno minulych.
a je to tu... za komuniistů se práce dost často jen předstírala, věřím e se tohle hodně lidem mohlo líbit..
To fakt musí být nyní ok, ale za těch 25 let u si snad lidi mohli zvyknout.
Není tady
za komuniistů se práce dost často jen předstírala= si mi pripomenula ze za komunistov sme predstierali ze pracujeme a komunisti predstierali ze nas platia
Není tady
Jene ona chodí i 3x za hodinu právě proto, e se to tam nesmí, je to taková jakási psychická purucha.
Změnit místo zřejmě nepřichází v úvahu... take zkusit to odblokovat pod odborným vedením. Jinak to můe bejt jen horí, pokud tam zůstane a nebude s tím nic dělat... a zafixovat se tak, e to bude mít holka na furt.
ale za těch 25 let u si snad lidi mohli zvyknout
Nostalgie je sviňa
A představ si takový, jako (například - nic osobního!) erem, která odejde na mateřskou z fabriky, kde se za ichtu oddělají tak 3-4 hodiny... a po návratu padnou plnou hubou do kapitalistickýho pracovního procesu... to má ok na zbytek ivota
Upravil(a) helena (3. 2. 2014 7:46)
Není tady
eremuruss napsal(a):
To by tam asi nepotrebovali nikoho,protote takhle pracovali vsichni.Od 8-9 jsme byli na polivce a od 11-12 jsme meli obed ve 13 hodin jsme to zapichli a cekali na 14.30 az nam skonci smena.Byli tak nizke normy,ze kdyz jsem makla za tri hodiny jsem mela hotovo.
Ted se nemas cas jit ani vychc...
Z tohodle jsme si zoufali a rvali vlasy, kdyz jsme meli na dome delnictvo. V 9 svacinka necelou hodku, v 11 odchod na obed a v pak prestavka na cigarety a kafco...15.00 odchod domu.
Bylo mi z takovych lidi zle.
Není tady
kvietok medovy napsal(a):
za komuniistů se práce dost často jen předstírala= si mi pripomenula ze za komunistov sme predstierali ze pracujeme a komunisti predstierali ze nas platia
Ja jsem teda praci za komunistu nepredstirala. Muj prvni palt byp 640 hrubeho mesicne.
Není tady