6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
eremuruss napsal(a):
Kiara napsal(a):
eremuruss napsal(a):
To by tam asi nepotrebovali nikoho,protote takhle pracovali vsichni.Od 8-9 jsme byli na polivce a od 11-12 jsme meli obed ve 13 hodin jsme to zapichli a cekali na 14.30 az nam skonci smena.Byli tak nizke normy,ze kdyz jsem makla za tri hodiny jsem mela hotovo.
Ted se nemas cas jit ani vychc...Tak to věřím, e se Ti po takovejch zlatejch časech stejská, erem ... MMCH já dělala za bolevika taky ve fabrice coby kancelářská síla, ale takovouhle havaj tam tedy dělníci rozhodně neměli. V ivotě jsem neviděla, e by se tam někdo takhle flákal a u vůbec ne, e by si někdo dovolil zapíchnout práci v jednu a čekat do půl třetí, aby si mohl odpíchnout a jít domů a u vůbec neexistovalo, e by si tam mohl někdo dovolit proflákat jednu hodinu na svačinu a druhou hodinu na oběd
Zajímalo by mě, kde jsi to vlastně dělala a co se v té fabrice vlastně vyrábělo, e tam panovala takovéhle anarchie - a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby takovýhle podnik padl ihned po listopadové revoluciPo revoluci hned nepadl,ale po revoluci se to tam zmenilo.Byla nez pul hodiny svacina a pul hodiny obed.Odchod s dilny 15 minut pred koncem.Nastesti jsem to zazila asi mesic nez jsem sla na materskou.
V zime na dilne zamrzali louze jaka tam byla zima.Delali jsme ve vatakach.Celou pracovni dobu bych tam teda nevydrzela.Navic vypary s dest....ale nepredreli jsme se tam, mezi tim byla jeste kourova chodili tam i nekuraci.
Dnes,uz fabrika opravdu neni fungovala pres 150 let.Tahle vlada ji znicila.
To je divný, erem ... ony se tam nastolily pořádky, které ji dávno panovaly i v ostatních fabrikách A to si představ, e za bolevika existovaly i fabriky, kde dělníci odcházeli z dílny teprve v okamiku, kdy jim skončila pracovní doba - ádný 15 minut "před" - a odpíchnout si mohli, a kdy se na atně převlékli z montérek do civilu a dorazili na vrátnici k píchačkám
A já bych řekla, e tuhle fabriku nezničila tahle vláda, ta fabrika ivořila u za bolevika a dorazili ji ti, kteří dopustili, aby se tam pracovalo jenom "na oko"
Není tady
Je mi jedno, jestli tomu někdo věří, je to fakt ! Proto el syn jinam. Nepsala bych to, prostě se mi takové podmínky nelíbí.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Kiara napsal(a):
eremuruss napsal(a):
To by tam asi nepotrebovali nikoho,protote takhle pracovali vsichni.Od 8-9 jsme byli na polivce a od 11-12 jsme meli obed ve 13 hodin jsme to zapichli a cekali na 14.30 az nam skonci smena.Byli tak nizke normy,ze kdyz jsem makla za tri hodiny jsem mela hotovo.
Ted se nemas cas jit ani vychc...Tak to věřím, e se Ti po takovejch zlatejch časech stejská, erem ... MMCH já dělala za bolevika taky ve fabrice coby kancelářská síla, ale takovouhle havaj tam tedy dělníci rozhodně neměli. V ivotě jsem neviděla, e by se tam někdo takhle flákal a u vůbec ne, e by si někdo dovolil zapíchnout práci v jednu a čekat do půl třetí, aby si mohl odpíchnout a jít domů a u vůbec neexistovalo, e by si tam mohl někdo dovolit proflákat jednu hodinu na svačinu a druhou hodinu na oběd
Zajímalo by mě, kde jsi to vlastně dělala a co se v té fabrice vlastně vyrábělo, e tam panovala takovéhle anarchie - a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby takovýhle podnik padl ihned po listopadové revoluciPo revoluci hned nepadl,ale po revoluci se to tam zmenilo.Byla nez pul hodiny svacina a pul hodiny obed.Odchod s dilny 15 minut pred koncem.Nastesti jsem to zazila asi mesic nez jsem sla na materskou.
V zime na dilne zamrzali louze jaka tam byla zima.Delali jsme ve vatakach.Celou pracovni dobu bych tam teda nevydrzela.Navic vypary s dest....ale nepredreli jsme se tam, mezi tim byla jeste kourova chodili tam i nekuraci.
Dnes,uz fabrika opravdu neni fungovala pres 150 let.Tahle vlada ji znicila.
neodpověděla jsi na otázku, kdyby jsi byla majitel firmy , jestli by jsi platila dělníky za práci či za flákání.
Není tady
Darmolapy? Tak za to nás máte?
Koho - "nás"? To by mě zajímalo, kdo jste "vy"...
Jinak řekni - za co byli v práci - nebo spí zaměstnání - kde "Od 8-9 jsme byli na polivce a od 11-12 jsme meli obed ve 13 hodin jsme to zapichli a cekali na 14.30 az nam skonci smena." účastníci placený? A hlavně z čeho?
po revoluci se to tam zmenilo.Byla nez pul hodiny svacina a pul hodiny obed.Odchod s dilny 15 minut pred koncem.[u]Nastesti[/i] jsem to zazila asi mesic
Jo, to je prů...vih, kdy najednou po lidech chějí skutečnou práci... to se pak nelze divit řečem o "zlatejch komunistech" a "hnusnejch fabrikantech"
Není tady
Kiara napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Kiara napsal(a):
Tak to věřím, e se Ti po takovejch zlatejch časech stejská, erem ... MMCH já dělala za bolevika taky ve fabrice coby kancelářská síla, ale takovouhle havaj tam tedy dělníci rozhodně neměli. V ivotě jsem neviděla, e by se tam někdo takhle flákal a u vůbec ne, e by si někdo dovolil zapíchnout práci v jednu a čekat do půl třetí, aby si mohl odpíchnout a jít domů a u vůbec neexistovalo, e by si tam mohl někdo dovolit proflákat jednu hodinu na svačinu a druhou hodinu na oběd
Dnes,uz fabrika opravdu neni fungovala pres 150 let.Tahle vlada ji znicila.To je divný, erem ... ony se tam nastolily pořádky, které ji dávno panovaly i v ostatních fabrikách A to si představ, e za bolevika existovaly i fabriky, kde dělníci odcházeli z dílny teprve v okamiku, kdy jim skončila pracovní doba - ádný 15 minut "před" - a odpíchnout si mohli, a kdy se na atně převlékli z montérek do civilu a dorazili na vrátnici k píchačkám
A já bych řekla, e tuhle fabriku nezničila tahle vláda, ta fabrika ivořila u za bolevika a dorazili ji ti, kteří dopustili, aby se tam pracovalo jenom "na oko"
Jo a zamestnavali tam tak kolem 1000 lidi jo?
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Kiara napsal(a):
Tak to věřím, e se Ti po takovejch zlatejch časech stejská, erem ... MMCH já dělala za bolevika taky ve fabrice coby kancelářská síla, ale takovouhle havaj tam tedy dělníci rozhodně neměli. V ivotě jsem neviděla, e by se tam někdo takhle flákal a u vůbec ne, e by si někdo dovolil zapíchnout práci v jednu a čekat do půl třetí, aby si mohl odpíchnout a jít domů a u vůbec neexistovalo, e by si tam mohl někdo dovolit proflákat jednu hodinu na svačinu a druhou hodinu na oběd
Dnes,uz fabrika opravdu neni fungovala pres 150 let.Tahle vlada ji znicila.neodpověděla jsi na otázku, kdyby jsi byla majitel firmy , jestli by jsi platila dělníky za práci či za flákání.
ne
Není tady
Dvořka napsal(a):
helena napsal(a):
ty by jsi to tolerovala a platila by jsi ze svého hromadu darmolapů?
Pochop, e těm darmolapům to vyhovuje... a dokonce by se cítili bejt dotčený, kdyby jim ty normy náhodou zpevnili...Darmolapy? Tak za to nás máte?
Proč sis to vztáhla na sebe? Ale opravdu nevím, jak jinak nazvat někoho, kdo polovinu pracovní doby profláká.
Ale chápu, e takoví lidé na "práci" za komouů leckdy vzpomínají s láskou.
Taky si pamatuju na jeden provoz ve fabrice, kde bylo na směně 5 lidí a dneska tu práci zvládá jeden.
Chodili si tenkrát do práce vysloveně odpočinout, na noční se prospali a ráno vyrazili makat na baráček nebo na zahradu, aby se večer zase přesunuli na noční, hoďku předstírali jakousi činnost a pak sladce spinkali, dokud je nepřila vystřídat ranní směna.
Naproti tomu byly tam i provozy, kde si u tenkrát sotva doběhli na záchod, nadřeli se jako koně, navíc v chemicky nebezpečném prostředí. Ovem těm ti flákači nezapomněli závidět, e budou mít větí důchod.
Není tady
Jo a zamestnavali tam tak kolem 1000 lidi jo?
No právě - "zamestnavali"... jednak existovala pracovní povinnost, potamo paragraf o příivnictví, druhak čím víc lidí, tím víc peněz firma pobrala...
Dovedu si představit, e při osmihodinový práci by těch lidí stačila polovička. Jene to by z rezortního ministerstva místo zlatýho detě jen kapalo...
Není tady
Moje mamka dělala za komunistů v Moravolenu, v úkole. Take makala od 6 do 14 hodin jen s přestávkou na oběd. Mainy zastavovala a po 14 hodině a teprve pak se la mýt a převlékat. Jako děti jsme na ni občas čekaly před fabrikou a často jsme se zlobily, e chodí poslední ze vech zaměstnanců. Já tam o prázdninách mívala brigádu, také u main. I kdy jsme jako brigádnice nebyly placeni v úkolu, také jsme se neflákaly,protoe, jinak by mainy jely naprázdno- navazovaly jsme nitě, které se často trhaly. Mainy byly dlouhé několik metrů, take čím víc jsme byly ikovnějí, tím víc jsme také běhaly. A pak byla byla jiná sorta brigádníků- pomocníků, kteří vozili vozíky s materiálem , a ti se zaívali, kde se dalo, třeba do vozíku.A pak jsem měla zase jedny prázdniny brigádu v jiné fabrice, kde jsem dělala výrobky na soustruhu. Tam jsem dokonce počítala vteřiny,za kolik udělám jeden výrobek. Ale je pravda, e mi říkali a zvolním, e trhám normy. Neflákala jsem se, i kdy jsem vlastně mohla, byla jsem studentka brigádnice a nebyla placena úkolem. Je to patné, e musejí zaměstnavatelé vydávat takové normy a nařízení, e si lidé neuvědomí, e jsou placení za práci a ne proflákání pracovní doby.
Není tady
to z tebe teda museli mít radost, kdy jsi jim tam přila ty normy trhat.
Není tady
Dy jsem psala, e mě zklidnili. Ale byla jsem mladá a nezkaená pionýrka.
Není tady
pionýrko :-))
Není tady
estka napsal(a):
Moje mamka dělala za komunistů v Moravolenu, v úkole. Take makala od 6 do 14 hodin jen s přestávkou na oběd. Mainy zastavovala a po 14 hodině a teprve pak se la mýt a převlékat. Jako děti jsme na ni občas čekaly před fabrikou a často jsme se zlobily, e chodí poslední ze vech zaměstnanců. Já tam o prázdninách mívala brigádu, také u main. I kdy jsme jako brigádnice nebyly placeni v úkolu, také jsme se neflákaly,protoe, jinak by mainy jely naprázdno- navazovaly jsme nitě, které se často trhaly. Mainy byly dlouhé několik metrů, take čím víc jsme byly ikovnějí, tím víc jsme také běhaly. A pak byla byla jiná sorta brigádníků- pomocníků, kteří vozili vozíky s materiálem , a ti se zaívali, kde se dalo, třeba do vozíku.A pak jsem měla zase jedny prázdniny brigádu v jiné fabrice, kde jsem dělala výrobky na soustruhu. Tam jsem dokonce počítala vteřiny,za kolik udělám jeden výrobek. Ale je pravda, e mi říkali a zvolním, e trhám normy. Neflákala jsem se, i kdy jsem vlastně mohla, byla jsem studentka brigádnice a nebyla placena úkolem. Je to patné, e musejí zaměstnavatelé vydávat takové normy a nařízení, e si lidé neuvědomí, e jsou placení za práci a ne proflákání pracovní doby.
A teď si představ, e je ti nějakých pětapadesát let, plouí se na noční, jsi ráda e zvládne za svoji směnu splnit u takhle naponovanou normu a přijde mladý, dvacetiletý trdlo a bude na tebe machrovat jak dokáe tu normu jetě zvednout.
Není tady
přijde mladý, dvacetiletý trdlo a bude na tebe machrovat
Ono neví... právě proto, e je mladý trdlo. Ono má radost, jak mu to jde... take je potřeba mu vysvětlit, e pořád mladý, rychlý a nadený nebude.
Není tady
Take - dnes jsem za svoji směnu navtívila wc 8x s dodrováním pitného reimu, vypila jsem poctivé 3 litry vody se ávou, do toho dvě kávy. K tomu jsem potřebovala 1x na "velkou" take to mám 9x za směnu. A můu říct, e s tím pitným reimem si to přítě rozmyslím, protoe to bych se na ten záchod mohla rovnou odstěhovat.
Není tady
helena napsal(a):
přijde mladý, dvacetiletý trdlo a bude na tebe machrovat
Ono neví... právě proto, e je mladý trdlo. Ono má radost, jak mu to jde... take je potřeba mu vysvětlit, e pořád mladý, rychlý a nadený nebude.
Není třeba něco vysvětlovat. Ona se ta ztráta toho elánu větinou brzy dostaví sama. Obzvlá na nočních směnách.
Není tady
Není třeba něco vysvětlovat.
Ale je... zvlátě pak prázdninovejm brigádníkům.
Není tady
Dvořka napsal(a):
Take - dnes jsem za svoji směnu navtívila wc 8x s dodrováním pitného reimu, vypila jsem poctivé 3 litry vody se ávou, do toho dvě kávy. K tomu jsem potřebovala 1x na "velkou" take to mám 9x za směnu. A můu říct, e s tím pitným reimem si to přítě rozmyslím, protoe to bych se na ten záchod mohla rovnou odstěhovat.
Nevím jak dlouhá ta směna byla, ale ani za 12hodin není normální vypít 3 litry vody. Pokud nemá v práci 30st.
Musím říct, e po přečtení erem se těm zaměstnavatelům snad ani nedivím, e určují počet přestávek. Jinak by to mohli s takovými zaměstnanci zabalit
Není tady
Dvořka napsal(a):
blbost. Za 12 hodtn ist 9x na wc, to je naozaj na doktora. V tvojom vlastnom zaujme daj sa vysetrit. Nefrologicka tvrdi, ze je normalne ist 1x za 3-4 hodiny pri dodrzani pitneho rezimu 2,5 az 3,5 l na 24 hodin.
Není tady
kvietok medovy napsal(a):
Dvořka napsal(a):
blbost. Za 12 hodtn ist 9x na wc, to je naozaj na doktora. V tvojom vlastnom zaujme daj sa vysetrit. Nefrologicka tvrdi, ze je normalne ist 1x za 3-4 hodiny pri dodrzani pitneho rezimu 2,5 az 3,5 l na 24 hodin.
Přesně tak. Vzhledem k tomu, e mám problém s ledvinou a dost si pitný reim hlídám je opravdu 8x na pováenou. Ale můe to být těma třema litrama plus dvě kávy. patný pitný reim
Není tady
holcina napsal(a):
Dvořka napsal(a):
Přesně tak. Vzhledem k tomu, e mám problém s ledvinou a dost si pitný reim hlídám je opravdu 8x na pováenou. Ale můe to být těma třema litrama plus dvě kávy. patný pitný reim
Co dělat kdy příli často močíte?
Za obvyklé mnoství moči, které má lidské tělo vyloučit se povauje 1,5 - 1,8 litru, co odpovídá 4 - 8 močením denně. Pokud začnete chodit častěji, vdy navtivte vaeho praktického lékaře a popite mu vae problémy.
Lékař vás buď odele na specializované pracovitě (urologie, gynekologie) nebo vám provede základní vyetření. Ta se nejčastěji skládají z vyetření hladiny cukru v moči a krvi (pro vyloučení cukrovky), případně ze sledování denního objemu moči (dostanete za úkol změřit kolik moči denně vyloučíte).
Není tady
Dvořka napsal(a):
Jo. Take kdy to říká nefrologická, tak to tak MUSÍ být. Ty jsi nemocná, ty trdlo
Není tady
holcina napsal(a):
Dvořka napsal(a):
Nevím jak dlouhá ta směna byla, ale ani za 12hodin není normální vypít 3 litry vody. Pokud nemá v práci 30st.
Musím říct, e po přečtení erem se těm zaměstnavatelům snad ani nedivím, e určují počet přestávek. Jinak by to mohli s takovými zaměstnanci zabalit
Počet přestávek určuje zákon..
Není tady
Dvořka napsal(a):
Dvořka napsal(a):
Jo. Take kdy to říká nefrologická, tak to tak MUSÍ být. Ty jsi nemocná, ty trdlo
mas pravdu, som trdlo. Zabudla som, ze mas + 2 prestavky na jedlo, takze v tej fabrike to maju vlastne
Není tady
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
blbost. Za 12 hodtn ist 9x na wc, to je naozaj na doktora. V tvojom vlastnom zaujme daj sa vysetrit. Nefrologicka tvrdi, ze je normalne ist 1x za 3-4 hodiny pri dodrzani pitneho rezimu 2,5 az 3,5 l na 24 hodin.Přesně tak. Vzhledem k tomu, e mám problém s ledvinou a dost si pitný reim hlídám je opravdu 8x na pováenou. Ale můe to být těma třema litrama plus dvě kávy. patný pitný reim
Co dělat kdy příli často močíte?
Za obvyklé mnoství moči, které má lidské tělo vyloučit se povauje 1,5 - 1,8 litru, co odpovídá 4 - 8 močením denně. Pokud začnete chodit častěji, vdy navtivte vaeho praktického lékaře a popite mu vae problémy.
Lékař vás buď odele na specializované pracovitě (urologie, gynekologie) nebo vám provede základní vyetření. Ta se nejčastěji skládají z vyetření hladiny cukru v moči a krvi (pro vyloučení cukrovky), případně ze sledování denního objemu moči (dostanete za úkol změřit kolik moči denně vyloučíte).
a tiez to meraju na 24 hodin
Není tady