Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 1. 2. 2014 23:43

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Re: Zaměstnanci ve fabrikách

eremuruss napsal(a):

Kiara napsal(a):

eremuruss napsal(a):

To by tam asi nepotrebovali nikoho,protote takhle pracovali vsichni.Od 8-9 jsme byli na polivce a od 11-12 jsme meli obed ve 13 hodin jsme to zapichli a cekali na 14.30 az nam skonci smena.Byli tak nizke normy,ze kdyz jsem makla za tri hodiny jsem mela hotovo.
Ted se nemas cas jit ani vychc...

Tak to věřím, že se Ti po takovejch zlatejch časech stejská, erem ... lol MMCH já dělala za bolševika taky ve fabrice coby kancelářská síla, ale takovouhle havaj tam tedy dělníci rozhodně neměli. V životě jsem neviděla, že by se tam někdo takhle flákal a už vůbec ne, že by si někdo dovolil zapíchnout práci v jednu a čekat do půl třetí, aby si mohl odpíchnout a jít domů va a už vůbec neexistovalo, že by si tam mohl někdo dovolit proflákat jednu hodinu na svačinu a druhou hodinu na oběd mad

Zajímalo by mě, kde jsi to vlastně dělala a co se v té fabrice vlastně vyrábělo, že tam panovala takovéhle anarchie - a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby takovýhle podnik padl ihned po listopadové revoluci big_smile

Po revoluci hned nepadl,ale po revoluci se to tam zmenilo.Byla nez pul hodiny svacina a pul hodiny obed.Odchod s dilny 15 minut pred koncem.Nastesti jsem to zazila asi mesic nez jsem sla na materskou.
V zime na dilne zamrzali louze jaka tam byla zima.Delali jsme ve vatakach.Celou pracovni dobu bych tam teda nevydrzela.Navic vypary s dest....ale nepredreli jsme se tam, mezi tim byla jeste kourova chodili tam i nekuraci. stolt
Dnes,uz fabrika opravdu neni fungovala pres 150 let.Tahle vlada ji znicila.

To je divný, erem ... ony se tam nastolily pořádky, které již dávno panovaly i v ostatních fabrikách big_smile A to si představ, že za bolševika existovaly i fabriky, kde dělníci odcházeli z dílny teprve v okamžiku, kdy jim skončila pracovní doba - žádný 15 minut "před" - a odpíchnout si mohli, až když se na šatně převlékli z montérek do civilu a dorazili na vrátnici k píchačkám big_smile

A já bych řekla, že tuhle fabriku nezničila tahle vláda, ta fabrika živořila už za bolševika a dorazili ji ti, kteří dopustili, aby se tam pracovalo jenom "na oko" stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#77 2. 2. 2014 0:08

Darek
♥♥-----

Je mi jedno, jestli tomu někdo věří, je to  fakt ! Proto šel syn jinam. Nepsala bych to, prostě se mi takové podmínky nelíbí.

Není tady

#78 2. 2. 2014 6:57

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

eremuruss napsal(a):

Kiara napsal(a):

eremuruss napsal(a):

To by tam asi nepotrebovali nikoho,protote takhle pracovali vsichni.Od 8-9 jsme byli na polivce a od 11-12 jsme meli obed ve 13 hodin jsme to zapichli a cekali na 14.30 az nam skonci smena.Byli tak nizke normy,ze kdyz jsem makla za tri hodiny jsem mela hotovo.
Ted se nemas cas jit ani vychc...

Tak to věřím, že se Ti po takovejch zlatejch časech stejská, erem ... lol MMCH já dělala za bolševika taky ve fabrice coby kancelářská síla, ale takovouhle havaj tam tedy dělníci rozhodně neměli. V životě jsem neviděla, že by se tam někdo takhle flákal a už vůbec ne, že by si někdo dovolil zapíchnout práci v jednu a čekat do půl třetí, aby si mohl odpíchnout a jít domů va a už vůbec neexistovalo, že by si tam mohl někdo dovolit proflákat jednu hodinu na svačinu a druhou hodinu na oběd mad

Zajímalo by mě, kde jsi to vlastně dělala a co se v té fabrice vlastně vyrábělo, že tam panovala takovéhle anarchie - a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby takovýhle podnik padl ihned po listopadové revoluci big_smile

Po revoluci hned nepadl,ale po revoluci se to tam zmenilo.Byla nez pul hodiny svacina a pul hodiny obed.Odchod s dilny 15 minut pred koncem.Nastesti jsem to zazila asi mesic nez jsem sla na materskou.
V zime na dilne zamrzali louze jaka tam byla zima.Delali jsme ve vatakach.Celou pracovni dobu bych tam teda nevydrzela.Navic vypary s dest....ale nepredreli jsme se tam, mezi tim byla jeste kourova chodili tam i nekuraci. stolt

neodpověděla jsi na otázku, kdyby jsi byla majitel firmy , jestli by jsi platila dělníky za práci či za flákání.

Není tady

#79 2. 2. 2014 7:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Darmošlapy? Tak za to nás máte?
Koho - "nás"? To by mě zajímalo, kdo jste "vy"...
Jinak řekni - za co byli v práci - nebo spíš zaměstnání - kde "Od 8-9 jsme byli na polivce a od 11-12 jsme meli obed ve 13 hodin jsme to zapichli a cekali na 14.30 az nam skonci smena." účastníci placený? A hlavně z čeho?

po revoluci se to tam zmenilo.Byla nez pul hodiny svacina a pul hodiny obed.Odchod s dilny 15 minut pred koncem.[u]Nastesti[/i] jsem to zazila asi mesic
Jo, to je prů...švih, když najednou po lidech chějí skutečnou práci... to se pak nelze divit řečem o "zlatejch komunistech" a "hnusnejch fabrikantech" http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#80 2. 2. 2014 10:07

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Kiara napsal(a):

To je divný, erem ... ony se tam nastolily pořádky, které již dávno panovaly i v ostatních fabrikách big_smile A to si představ, že za bolševika existovaly i fabriky, kde dělníci odcházeli z dílny teprve v okamžiku, kdy jim skončila pracovní doba - žádný 15 minut "před" - a odpíchnout si mohli, až když se na šatně převlékli z montérek do civilu a dorazili na vrátnici k píchačkám big_smile

A já bych řekla, že tuhle fabriku nezničila tahle vláda, ta fabrika živořila už za bolševika a dorazili ji ti, kteří dopustili, aby se tam pracovalo jenom "na oko" stolt

Jo a zamestnavali tam tak kolem 1000 lidi jo?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#81 2. 2. 2014 10:08

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Kiara napsal(a):

neodpověděla jsi na otázku, kdyby jsi byla majitel firmy , jestli by jsi platila dělníky za práci či za flákání.

ne

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#82 2. 2. 2014 10:15

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Dvořka napsal(a):

helena napsal(a):

ty by jsi to tolerovala a platila by jsi ze svého hromadu darmošlapů?
Pochop, že těm darmošlapům to vyhovuje... a dokonce by se cítili bejt dotčený, kdyby jim ty normy náhodou zpevnili...

Darmošlapy? Tak za to nás máte?

Proč sis to vztáhla na sebe?  Ale opravdu nevím, jak jinak nazvat někoho, kdo polovinu pracovní doby profláká.
Ale chápu, že takoví lidé na "práci" za komoušů leckdy vzpomínají s láskou.
Taky si pamatuju na jeden provoz ve fabrice, kde bylo na směně 5 lidí a dneska tu práci zvládá jeden.
Chodili si tenkrát do práce vysloveně odpočinout, na noční se prospali a ráno vyrazili makat na baráček nebo na zahradu, aby se večer zase přesunuli na noční, hoďku předstírali jakousi činnost a pak sladce spinkali, dokud je nepřišla vystřídat ranní směna.
Naproti tomu byly tam i provozy, kde si už tenkrát sotva doběhli na záchod, nadřeli se jako koně, navíc v chemicky nebezpečném prostředí. Ovšem těm ti flákači nezapomněli závidět, že budou mít větší důchod. dumbom

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#83 2. 2. 2014 10:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jo a zamestnavali tam tak kolem 1000 lidi jo?
No právě - "zamestnavali"... jednak existovala pracovní povinnost, potažmo paragraf o příživnictví, druhak čím víc lidí, tím víc peněz firma pobrala...
Dovedu si představit, že při osmihodinový práci by těch lidí stačila polovička. Jenže to by z rezortního ministerstva místo zlatýho deště jen kapalo...

Není tady

#84 2. 2. 2014 13:39

šestka
♥♥♥----

Moje mamka dělala za  komunistů v Moravolenu, v úkole. Takže makala od 6 do 14 hodin jen s přestávkou na oběd. Mašiny zastavovala až po 14 hodině a teprve pak se šla mýt a převlékat. Jako děti jsme na ni občas čekaly před fabrikou a často jsme se zlobily, že chodí poslední ze všech zaměstnanců. Já tam o prázdninách mívala brigádu, také u mašin. I když jsme jako brigádnice nebyly placeni v úkolu, také jsme se neflákaly,protože, jinak by mašiny jely naprázdno- navazovaly jsme nitě, které se často trhaly. Mašiny byly dlouhé několik metrů, takže čím víc jsme byly šikovnější, tím víc jsme také běhaly. A pak byla byla jiná sorta brigádníků- pomocníků, kteří vozili vozíky s materiálem , a ti se zašívali, kde se dalo, třeba do vozíku.A  pak jsem měla zase jedny prázdniny brigádu v jiné fabrice, kde jsem dělala výrobky na soustruhu. Tam jsem dokonce počítala vteřiny,za kolik udělám jeden výrobek. Ale je pravda, že mi říkali a zvolním, že trhám normy. Neflákala jsem se, i když jsem vlastně mohla, byla jsem studentka brigádnice a nebyla placena úkolem. Je to špatné, že musejí zaměstnavatelé vydávat takové normy a nařízení, že si lidé neuvědomí, že jsou placení za práci a ne proflákání pracovní doby.

Není tady

#85 2. 2. 2014 16:26

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

to z tebe teda museli mít radost, když jsi jim tam přišla ty normy trhat.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#86 2. 2. 2014 16:34

šestka
♥♥♥----

Dy jsem psala, že mě zklidnili. Ale byla jsem mladá a nezkažená pionýrka.

Není tady

#87 2. 2. 2014 17:09

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

pionýrko :-))

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#88 2. 2. 2014 19:22

Dvořka
♥♥-----

šestka napsal(a):

Moje mamka dělala za  komunistů v Moravolenu, v úkole. Takže makala od 6 do 14 hodin jen s přestávkou na oběd. Mašiny zastavovala až po 14 hodině a teprve pak se šla mýt a převlékat. Jako děti jsme na ni občas čekaly před fabrikou a často jsme se zlobily, že chodí poslední ze všech zaměstnanců. Já tam o prázdninách mívala brigádu, také u mašin. I když jsme jako brigádnice nebyly placeni v úkolu, také jsme se neflákaly,protože, jinak by mašiny jely naprázdno- navazovaly jsme nitě, které se často trhaly. Mašiny byly dlouhé několik metrů, takže čím víc jsme byly šikovnější, tím víc jsme také běhaly. A pak byla byla jiná sorta brigádníků- pomocníků, kteří vozili vozíky s materiálem , a ti se zašívali, kde se dalo, třeba do vozíku.A  pak jsem měla zase jedny prázdniny brigádu v jiné fabrice, kde jsem dělala výrobky na soustruhu. Tam jsem dokonce počítala vteřiny,za kolik udělám jeden výrobek. Ale je pravda, že mi říkali a zvolním, že trhám normy. Neflákala jsem se, i když jsem vlastně mohla, byla jsem studentka brigádnice a nebyla placena úkolem. Je to špatné, že musejí zaměstnavatelé vydávat takové normy a nařízení, že si lidé neuvědomí, že jsou placení za práci a ne proflákání pracovní doby.

A teď si představ, že je ti nějakých pětapadesát let, ploužíš se na noční, jsi ráda že zvládneš za svoji směnu splnit už takhle našponovanou normu a přijde mladý, dvacetiletý trdlo a bude na tebe machrovat jak dokáže tu normu ještě zvednout.

Není tady

#89 2. 2. 2014 19:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

přijde mladý, dvacetiletý trdlo a bude na tebe machrovat
Ono neví... právě proto, že je mladý trdlo. Ono má radost, jak mu to jde... takže je potřeba mu vysvětlit, že pořád mladý, rychlý a nadšený nebude.

Není tady

#90 2. 2. 2014 19:31

Dvořka
♥♥-----

Takže - dnes jsem za svoji směnu navštívila wc 8x s dodržováním pitného režimu, vypila jsem poctivé 3 litry vody se šávou, do toho dvě kávy. K tomu jsem potřebovala 1x na "velkou" takže to mám 9x za směnu. A můžu říct, že s tím pitným režimem si to příště rozmyslím, protože to bych se na ten záchod mohla rovnou odstěhovat.

Není tady

#91 2. 2. 2014 19:33

Dvořka
♥♥-----

helena napsal(a):

přijde mladý, dvacetiletý trdlo a bude na tebe machrovat
Ono neví... právě proto, že je mladý trdlo. Ono má radost, jak mu to jde... takže je potřeba mu vysvětlit, že pořád mladý, rychlý a nadšený nebude.

Není třeba něco vysvětlovat. Ona se ta ztráta toho elánu většinou brzy dostaví sama. Obzvl᚝ na nočních směnách.

Není tady

#92 2. 2. 2014 19:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Není třeba něco vysvětlovat.
Ale je... zvláště pak prázdninovejm brigádníkům.

Není tady

#93 2. 2. 2014 19:46

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Dvořka napsal(a):

Takže - dnes jsem za svoji směnu navštívila wc 8x s dodržováním pitného režimu, vypila jsem poctivé 3 litry vody se šávou, do toho dvě kávy. K tomu jsem potřebovala 1x na "velkou" takže to mám 9x za směnu. A můžu říct, že s tím pitným režimem si to příště rozmyslím, protože to bych se na ten záchod mohla rovnou odstěhovat.

Nevím jak dlouhá ta směna byla, ale ani za 12hodin není normální vypít 3 litry vody. Pokud nemᚠv práci 30st.

Musím říct, že po přečtení erem se těm zaměstnavatelům snad ani nedivím, že určují počet přestávek. Jinak by to mohli s takovými zaměstnanci zabalit

Není tady

#94 2. 2. 2014 19:47

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

Dvořka napsal(a):

blbost. Za 12 hodtn ist 9x na wc, to je naozaj na doktora. V tvojom vlastnom zaujme daj sa vysetrit. Nefrologicka tvrdi, ze je normalne ist 1x za 3-4 hodiny pri dodrzani pitneho rezimu 2,5 az 3,5 l na 24 hodin.

Není tady

#95 2. 2. 2014 19:53

holcina
♥♥♥♥♥♥-

kvietok medovy napsal(a):

Dvořka napsal(a):

blbost. Za 12 hodtn ist 9x na wc, to je naozaj na doktora. V tvojom vlastnom zaujme daj sa vysetrit. Nefrologicka tvrdi, ze je normalne ist 1x za 3-4 hodiny pri dodrzani pitneho rezimu 2,5 az 3,5 l na 24 hodin.

Přesně tak. Vzhledem k tomu, že mám problém s ledvinou a dost si pitný režim hlídám je opravdu 8x na pováženou. Ale může to být těma třema litrama plus dvě kávy. Špatný pitný režim

Není tady

#96 2. 2. 2014 19:54

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

holcina napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Přesně tak. Vzhledem k tomu, že mám problém s ledvinou a dost si pitný režim hlídám je opravdu 8x na pováženou. Ale může to být těma třema litrama plus dvě kávy. Špatný pitný režim

Co dělat když příliš často močíte?

Za obvyklé množství moči, které má lidské tělo vyloučit se považuje 1,5 - 1,8 litru, což odpovídá 4 - 8 močením denně. Pokud začnete chodit častěji, vždy navštivte vašeho praktického lékaře a popište mu vaše problémy.

Lékař vás buď odešle na specializované pracoviště (urologie, gynekologie) nebo vám provede základní vyšetření. Ta se nejčastěji skládají z vyšetření hladiny cukru v moči a krvi (pro vyloučení cukrovky), případně ze sledování denního objemu moči (dostanete za úkol změřit kolik moči denně vyloučíte).

Není tady

#97 2. 2. 2014 19:55

Dvořka
♥♥-----

Dvořka napsal(a):

Jo. Takže když to říká nefrologická, tak to tak MUSÍ být. Ty jsi nemocná, ty trdlo wink

Není tady

#98 2. 2. 2014 19:57

Dvořka
♥♥-----

holcina napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Nevím jak dlouhá ta směna byla, ale ani za 12hodin není normální vypít 3 litry vody. Pokud nemᚠv práci 30st.

Musím říct, že po přečtení erem se těm zaměstnavatelům snad ani nedivím, že určují počet přestávek. Jinak by to mohli s takovými zaměstnanci zabalit

Počet přestávek určuje zákon..

Není tady

#99 2. 2. 2014 19:59

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

Dvořka napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Jo. Takže když to říká nefrologická, tak to tak MUSÍ být. Ty jsi nemocná, ty trdlo wink

mas pravdu, som trdlo. Zabudla som, ze mas + 2 prestavky na jedlo, takze v tej fabrike to maju vlastne tummenupp

Není tady

#100 2. 2. 2014 20:01

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

holcina napsal(a):

Co dělat když příliš často močíte?

Za obvyklé množství moči, které má lidské tělo vyloučit se považuje 1,5 - 1,8 litru, což odpovídá 4 - 8 močením denně. Pokud začnete chodit častěji, vždy navštivte vašeho praktického lékaře a popište mu vaše problémy.

Lékař vás buď odešle na specializované pracoviště (urologie, gynekologie) nebo vám provede základní vyšetření. Ta se nejčastěji skládají z vyšetření hladiny cukru v moči a krvi (pro vyloučení cukrovky), případně ze sledování denního objemu moči (dostanete za úkol změřit kolik moči denně vyloučíte).

a tiez to meraju na 24 hodin stolt

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí