27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dorka napsal(a):
Dvořka napsal(a):
Dorka napsal(a):
Asi bys mela jit do vlady, tam muzes kavickovat, curat, prdet a spat, kdy se ti zlibi...
Sorry, nechtěla jsem tě nasrat
Vsak to se ani nestalo, ja to myslela uprimne, podle toho, co vidim v TV a ctu o nich v novinach..., zapomela jsem jeste na to, ze tam muzes kolegy klidne oslovovat "vole", a ne jak ve fabrice, podle "vnitrniho predpisu"...
Tak dle tvých impulzivních reakcí vidím, e chladnou tě to nenechalo
Jinak, vole jsem jetě nikoho neoslovila, neměla jsem k tomu důvod. A ve fabrice jsem taky nedělala, take nevím jestli i toto mají v nějakém předpisu
Není tady
helena napsal(a):
e jsou ty jejich zákazy a příkazy příli přitaené, nějak nechápu smysl
V podobných případech "nechápavosti" a "nesmyslnosti" bývá vhodné slyet i druhou stranu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Některý příkazy toti vypadají nesmyslně jen z pohledu zaměstnance... blbý je, kdy jsou to jen příkazy, bez případnýho vysvětlení.
V jedný dílně taky chlapi nechápali, proč můou po pracovní době pouít firemní mainy pro svoji potřebu, ale pod podmínkou, e tam budou vdycky nejmíň dva a celkem na to kalali... a do doby, kdy tam jeden zůstal sám a po úraze málem vykrvácel...
Já se ptám, jestli vám přijde normální nařízení, e zaměstnanec můe jít na wc jen 5x za DVANÁCTIHODINOVOU směnu.
Fakt tohle nařízení připadá někomu normální?
Není tady
Já jsem se vás tu ptala, co říkáte na nařízení ve fabrikách, mně osobně některý přijdou padlý na hlavu. A zatím s čím se tady setkávám je jakási nenávist vůči dělníkům. Dle některých z vás jsou to negramoti, stupidové... ale e jsou to předevím lidé je asi jedno, co?
Není tady
Dvořka napsal(a):
helena napsal(a):
...Některý příkazy toti vypadají nesmyslně jen z pohledu zaměstnance... blbý je, kdy jsou to jen příkazy, bez případnýho vysvětlení...
Já se ptám, jestli vám přijde normální nařízení, e zaměstnanec můe jít na wc jen 5x za DVANÁCTIHODINOVOU směnu.
Fakt tohle nařízení připadá někomu normální?
Mne jo. Kdyz nekdo cura vic jak 5 krat za dvanact hod, tak nema byt ve fabrice, ale doma v posteli s acylpyrinem nebo partnerem a lecit se...
Není tady
Dvořka napsal(a):
...zatím s čím se tady setkávám je jakási nenávist vůči dělníkům. Dle některých z vás jsou to negramoti, stupidové...
Ja tady nic takoveho nepostrehla... naopak, klobouk dolu pred nima. Ze "ty jejich zákazy a příkazy příli přitaené" pochopili, a dokazou si na chlebik nas vezdejsi vydelavat i tak, ze je respektujou...
Není tady
Dorka napsal(a):
Dvořka napsal(a):
helena napsal(a):
...Některý příkazy toti vypadají nesmyslně jen z pohledu zaměstnance... blbý je, kdy jsou to jen příkazy, bez případnýho vysvětlení...
Fakt tohle nařízení připadá někomu normální?Mne jo. Kdyz nekdo cura vic jak 5 krat za dvanact hod, tak nema byt ve fabrice, ale doma v posteli s acylpyrinem nebo partnerem a lecit se...
Normálně si začnu čárkovat kolikrát za úřeďák půjdu na záchod, ale myslím, e bych se vela do toho limitu.
Není tady
Dorka napsal(a):
Dvořka napsal(a):
helena napsal(a):
Fakt tohle nařízení připadá někomu normální?Mne jo. Kdyz nekdo cura vic jak 5 krat za dvanact hod, tak nema byt ve fabrice, ale doma v posteli s acylpyrinem nebo partnerem a lecit se...
Ty jsi buď chlap, nebo jsi blbá jako dveře od chlíva A kvůli takovým jako jsi ty jsou lidi nuceni nedodrovat pitný reim a pak v létě v těch fabrikách kolabují.
Není tady
No ja kvuli te vsetecne otazce schvalne vlezla do nejakeho diskusniho fora, kde se bavili, kolikrat chodej curat, ti normalni tam psali cca tech 5x za den, pivari to pocitali na piva a jedna divka spominala jakousi nemoc, kerou ma, a ze kvuli tomu pije 5-10l tekutin denne, tak ta mozna cura vic...
Není tady
Dvořka napsal(a):
...Ty jsi buď chlap, nebo jsi blbá jako dveře od chlíva
A kvůli takovým jako jsi ty jsou lidi nuceni nedodrovat pitný reim a pak v létě v těch fabrikách kolabují.
Ha-ha-ha.
Není tady
aprill napsal(a):
Dorka napsal(a):
Dvořka napsal(a):
Normálně si začnu čárkovat kolikrát za úřeďák půjdu na záchod, ale myslím, e bych se vela do toho limitu.
Já taky. Hned zítra. Dělám taky na dvanáctkách a jsem zvědavá, kolikrát mě to vyene při dodrování pitného reimu.
Není tady
Zřejmě k tomu zaměstnavatel důvod má, stejně jako k tomu, e "nesmějí v pracovní době vůbec nic jíst, nesmějí si uvařit kávu/čaj, nesmějí se mezi sebou bavit, nesmějí si k práci sednout".
Pracovní doba je od toho, aby se pracovalo, na to ostatní jsou přestávky v práci - upravený zákoníkem práce... a pokud ho zaměstnavatel dodruje, nikdo na něj nemá. Pokud na něj se*e, pak jsou monosti, jak se svejch práv domáhat. Jenome kdy kadej drí hubu a krok a čeká, e to za něj vyřídí někdo jinej, to je pak těký.
Mimochodem - má místa, kde kadý oputění pracovitě znamená kompletní převlečení, sprchu a podobně... tam na nějaký kafe nemají ani pomylení.
zatím s čím se tady setkávám je jakási nenávist vůči dělníkům. Dle některých z vás jsou to negramoti, stupidové
Hm... a na tos přila jak?
Upravil(a) helena (1. 2. 2014 18:40)
Není tady
Dvořka napsal(a):
Já jsem se vás tu ptala, co říkáte na nařízení ve fabrikách, mně osobně některý přijdou padlý na hlavu. A zatím s čím se tady setkávám je jakási nenávist vůči dělníkům. Dle některých z vás jsou to negramoti, stupidové... ale e jsou to předevím lidé je asi jedno, co?
Zkus se na to podívat z druhé strany. Je to pásová výroba a ta má prostě svoje specifika a rozhodně to není pro kadého. Kdyby se u toho pasu selo pár lidí s hyperaktivním močákem, tak to můou zavřít. Kadý zastavení pasu stojí nemalé peníze.
Nepovauju dělníky za negramoty ani stupidy, ale je dobré vidět i druhou stranu mince.
Pokud mají povoleno odejít 5x za směnu na WC, plus dalí dvě čtvrthodinové přestávky, tak mě osobně by tahle frekvence bohatě stačila.
Pokud by od toho pasu mohli odejít jak často by chtěli, kolikrát myslí, e by si odskočili opravdu na toaletu a kolikrát se jentak protáhnout, kolikrát na cigaretku...
Zákaz jídla a pití u strojů bych povaovala za samozřejmost. Nebývá to ani tak výmysl vedení, jako spí prosté dodrování bezpečnostních předpisů.
Není tady
modrovous napsal(a):
Dvořka napsal(a):
Zkus se na to podívat z druhé strany. Je to pásová výroba a ta má prostě svoje specifika a rozhodně to není pro kadého. Kdyby se u toho pasu selo pár lidí s hyperaktivním močákem, tak to můou zavřít. Kadý zastavení pasu stojí nemalé peníze.
Nepovauju dělníky za negramoty ani stupidy, ale je dobré vidět i druhou stranu mince.
Pokud mají povoleno odejít 5x za směnu na WC, plus dalí dvě čtvrthodinové přestávky, tak mě osobně by tahle frekvence bohatě stačila.
Pokud by od toho pasu mohli odejít jak často by chtěli, kolikrát myslí, e by si odskočili opravdu na toaletu a kolikrát se jentak protáhnout, kolikrát na cigaretku...
Zákaz jídla a pití u strojů bych povaovala za samozřejmost. Nebývá to ani tak výmysl vedení, jako spí prosté dodrování bezpečnostních předpisů.
přijde mi logické co jsi napsala... ale stejně to někteří budou brát jako ikanu..
Není tady
Dorka napsal(a):
No ja kvuli te vsetecne otazce schvalne vlezla do nejakeho diskusniho fora, kde se bavili, kolikrat chodej curat, ti normalni tam psali cca tech 5x za den, pivari to pocitali na piva a jedna divka spominala jakousi nemoc, kerou ma, a ze kvuli tomu pije 5-10l tekutin denne, tak ta mozna cura vic...
![]()
![]()
Já jsem zase někde četla, e záleí co dělá, pokud pracuje venku v zimě, můe jít 8x, klidně i 10x, pokud v teple, pak někdo třeba jen 2x nebo 3x. Taky záleí na tom jestli je člověk zdravý, jestli bere nějaké léky, kolik vypije tekutin, jaké tekutiny /třeba jen čaj taky pěkně proene/ jestli je mladý nebo starí. enám trpící únikem moči, nebo nějakýma jinýma problémama asi taky toaleta 5x denně nestačí. V létě v horkách taky tu toaletu potřebuje člověk častěji. Obzvlá lidé co pracují někde v halách kde je klidně i 50 stupňů vedra. A je pod lidskou důstojnost někomu někde zdůvodňovat proč na ten záchod potřebuju častějc. Ono je jednoduí ne toho člověka pochopit, zakatulkovat mezi flákače. A přitom to tak třeba vůbec není.
Není tady
modrovous napsal(a):
Dvořka napsal(a):
Jak říkám, nikdy jsem tohle nezaila a proto si to neumím ani představit. Sama pracuju na pile, kde jsou podmínky děsivé, v létě v neskutečných horkách, v zimě na mrazu. Kdyby mi někdo měl diktovat kolikrát můu jít na záchod, tak snad z fleku skončím u jen vzhledem ke svým enským problémům které mám. Uvařit si kafe/čaj a při práci ho usrkávat mi přijde úplně normální, jetě jsem se nesetkala s nikým kdo by to měl zakázané. A teď.
Není tady
záleí co dělá
Samozřejmě... pracovní podmínky se lií... ale na druhou stranu není moný - v některejch provozech - nechat zaměstnance "courat" neomezeně.
A je pod lidskou důstojnost někomu někde zdůvodňovat proč na ten záchod potřebuju častějc.
Ale prd a vořech... nemusím zdůvodňovat detailně, stačí potvrzení od doktora, e 5x je málo...
Uvařit si kafe/čaj a při práci ho usrkávat mi přijde úplně normální
Hm... a přilo by ti stejně normální, kdyby si kafíčko labunicky upíjel třeba doktor během operace? Nebo policajt na křiovatce? Nebo třeba tvůj gynekolog by tě jednou rukou vyetřoval a v druhý měl hrnek...
Upravil(a) helena (1. 2. 2014 19:03)
Není tady
helena napsal(a):
záleí co dělá
Samozřejmě... pracovní podmínky se lií... ale na druhou stranu není moný - v některejch provozech - nechat zaměstnance "courat" neomezeně.
A je pod lidskou důstojnost někomu někde zdůvodňovat proč na ten záchod potřebuju častějc.
Ale prd a vořech... nemusím zdůvodňovat detailně, stačí potvrzení od doktora, e 5x je málo...
Hm... a přilo by ti stejně normální, kdyby si kafíčko labunicky upíjel třeba doktor během operace? Nebo policajt na křiovatce? Nebo třeba tvůj gynekolog by tě jednou rukou vyetřoval a v druhý měl hrnek...
Můj mudr. pije kafíčko v ordinaci normálně, kdy tam kolikrát přijdu má ho úplně normálně na stole. A mudr. mého manela dokonce v ordinaci kouří. ne sice kdy má u sebe pacienta, ale smrad a kouř je cítit vude. A vidět policajty popíjející v autě kávičku z automatu taky není ádná vzácnost.
Není tady
kafíčko... na stole... v autě
Sis moná nevimla, e nepíu o stole a o autě...
Není tady
helena napsal(a):
záleí co dělá
Je ale jasný, e pít kafíčko při práci a v pracovní době je podstatný rozdíl.
Není tady
helena napsal(a):
kafíčko... na stole... v autě
Sis moná nevimla, e nepíu o stole a o autě...
U jsem to upřesnila, je rozdíl ho pít PŘI PRÁCI a rozdíl ho pít v PRACOVNÍ DOBĚ.
Není tady
Dorka napsal(a):
Dvořka napsal(a):
helena napsal(a):
No to ja bych musela byt bez prace,protoze kolikrat,kdyz prochladnu jdu kazdou hodinu.Jinak po 2 hodinach.Pricinu nikdo nenasel.
Není tady
aprill napsal(a):
Dorka napsal(a):
Dvořka napsal(a):
Kdy mám celý den (dvanáctku) nedělám teda u mainy, ale taky se nestíhám ani napít. WC stačí za celý den 5x v klusu. (nestěuju si(
Erem - ti jdi do pr.... s těma kecama zlatí komunisti.
Upravil(a) dusička (1. 2. 2014 20:03)
Není tady
je rozdíl ho pít PŘI PRÁCI a rozdíl ho pít v PRACOVNÍ DOBĚ
"Zaměstnanci jsou povinni zejména... plně vyuívat pracovní doby a výrobních prostředků k vykonávání svěřených prací"... říká zákoník práce.
Upravil(a) helena (1. 2. 2014 20:17)
Není tady
helena napsal(a):
je rozdíl ho pít PŘI PRÁCI a rozdíl ho pít v PRACOVNÍ DOBĚ
"Zaměstnanci jsou povinni zejména... plně vyuívat pracovní doby a výrobních prostředků k vykonávání svěřených prací"... říká zákoník práce.
U mojí práce záleí co zrovna dělám. Kdy jsem u katru a jen hlídám kam a jak padají fony, tak mám čas i telefonovat, psát sms, klidně být i na netu, nebo se ourat v zadku a nikdo s tím problém nemá. A kdy jsem na třídiči, tak nemám zase pro změnu čas na nic, páč mám obě ruce plný.
A zaplabůh, e je ná éf normální člověk a ádný tyhle novodobý příkazy a zákazy, který dělají z lidí vězně nevymejlí
Není tady
dusička napsal(a):
aprill napsal(a):
Dorka napsal(a):
Mne jo. Kdyz nekdo cura vic jak 5 krat za dvanact hod, tak nema byt ve fabrice, ale doma v posteli s acylpyrinem nebo partnerem a lecit se...Normálně si začnu čárkovat kolikrát za úřeďák půjdu na záchod, ale myslím, e bych se vela do toho limitu.
Kdy mám celý den (dvanáctku) nedělám teda u mainy, ale taky se nestíhám ani napít. WC stačí za celý den 5x v klusu. (nestěuju si(
Erem - ti jdi do pr.... s těma kecama zlatí komunisti.
Je tady zakazane rict vlastni nazor?Jinak je rozdil pracovat za komunistu a dnes.Dnes je to otrocina vsude.At pracujes ve fabrice nebo kdekoliv jinde.Mela jsem moznost vyzkouset si praci ve fabrice jak za komunistu tak pred 2 lety.Je to veeelky rozdil.
Co ja napletla svetru o prestavkach v dobach davno minulych.
Není tady