Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 1. 2. 2014 17:35

Dvořka
♥♥-----

Re: Zaměstnanci ve fabrikách

Dorka napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Dorka napsal(a):

Asi bys mela jit do vlady, tam muzes kavickovat, curat, prdet a spat, kdy se ti zlibi...

Sorry, nechtěla jsem tě nasrat tongue

Vsak to se ani nestalo, ja to myslela uprimne, podle toho, co vidim v TV a ctu o nich v novinach..., zapomela jsem jeste na to, ze tam muzes kolegy klidne oslovovat "vole", a ne jak ve fabrice, podle "vnitrniho predpisu"... reta

Tak dle tvých impulzivních reakcí vidím, že chladnou tě to nenechalo big_smile
Jinak, vole jsem ještě nikoho neoslovila, neměla jsem k tomu důvod. A ve fabrice jsem taky nedělala, takže nevím jestli i toto mají v nějakém předpisu lol

Není tady

#27 1. 2. 2014 17:50

Dvořka
♥♥-----

helena napsal(a):

Že jsou ty jejich zákazy a příkazy příliš přitažené, nějak nechápu smysl
V podobných případech "nechápavosti" a "nesmyslnosti" bývá vhodné slyšet i druhou stranu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Některý příkazy totiž vypadají nesmyslně jen z pohledu zaměstnance... blbý je, když jsou to jen příkazy, bez případnýho vysvětlení.
V jedný dílně taky chlapi nechápali, proč můžou po pracovní době použít firemní mašiny pro svoji potřebu, ale pod podmínkou, že tam budou vždycky nejmíň dva a celkem na to kašlali... až do doby, kdy tam jeden zůstal sám a po úraze málem vykrvácel...

Já se ptám, jestli vám přijde normální nařízení, že zaměstnanec může jít na wc jen 5x za DVANÁCTIHODINOVOU směnu.
Fakt tohle nařízení připadá někomu normální?

Není tady

#28 1. 2. 2014 17:55

Dvořka
♥♥-----

Já jsem se vás tu ptala, co říkáte na nařízení ve fabrikách, mně osobně některý přijdou padlý na hlavu. A zatím s čím se tady setkávám je jakási nenávist vůči dělníkům. Dle některých z vás jsou to negramoti, stupidové... ale že jsou to především lidé je asi jedno, co?

Není tady

#29 1. 2. 2014 18:04

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Dvořka napsal(a):

helena napsal(a):

...Některý příkazy totiž vypadají nesmyslně jen z pohledu zaměstnance... blbý je, když jsou to jen příkazy, bez případnýho vysvětlení...

Já se ptám, jestli vám přijde normální nařízení, že zaměstnanec může jít na wc jen 5x za DVANÁCTIHODINOVOU směnu.

Mne jo. Kdyz nekdo cura vic jak 5 krat za dvanact hod, tak nema byt ve fabrice, ale doma v posteli s acylpyrinem nebo partnerem a lecit se... reta

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#30 1. 2. 2014 18:10

Dorka
Zablokovaný

Dvořka napsal(a):

...zatím s čím se tady setkávám je jakási nenávist vůči dělníkům. Dle některých z vás jsou to negramoti, stupidové...

Ja tady nic takoveho nepostrehla... naopak, klobouk dolu pred nima. Ze "ty jejich zákazy a příkazy příliš přitažené" pochopili, a dokazou si na chlebik nas vezdejsi vydelavat i tak, ze je respektujou... godlike

Není tady

#31 1. 2. 2014 18:10

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Dorka napsal(a):

Dvořka napsal(a):

helena napsal(a):

...Některý příkazy totiž vypadají nesmyslně jen z pohledu zaměstnance... blbý je, když jsou to jen příkazy, bez případnýho vysvětlení...

Mne jo. Kdyz nekdo cura vic jak 5 krat za dvanact hod, tak nema byt ve fabrice, ale doma v posteli s acylpyrinem nebo partnerem a lecit se... reta

Normálně si začnu čárkovat kolikrát za úřeďák půjdu na záchod, ale myslím, že bych se vešla do toho limitu.

Není tady

#32 1. 2. 2014 18:15

Dvořka
♥♥-----

Dorka napsal(a):

Dvořka napsal(a):

helena napsal(a):

Ty jsi buď chlap, nebo jsi blbá jako dveře od chlíva reta A kvůli takovým jako jsi ty jsou lidi nuceni nedodržovat pitný režim a pak v létě v těch fabrikách kolabují.

Není tady

#33 1. 2. 2014 18:18

Dorka
Zablokovaný

No ja kvuli te vsetecne otazce schvalne vlezla do nejakeho diskusniho fora, kde se bavili, kolikrat chodej curat, ti normalni tam psali cca tech 5x za den, pivari to pocitali na piva a jedna divka spominala jakousi nemoc, kerou ma, a ze kvuli tomu pije 5-10l tekutin denne, tak ta mozna cura vic... offtopic reta kapitulation

Není tady

#34 1. 2. 2014 18:20

Dorka
Zablokovaný

Dvořka napsal(a):

...Ty jsi buď chlap, nebo jsi blbá jako dveře od chlíva reta A kvůli takovým jako jsi ty jsou lidi nuceni nedodržovat pitný režim a pak v létě v těch fabrikách kolabují.

Ha-ha-ha. godlike

Není tady

#35 1. 2. 2014 18:21

Dvořka
♥♥-----

aprill napsal(a):

Dorka napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Normálně si začnu čárkovat kolikrát za úřeďák půjdu na záchod, ale myslím, že bych se vešla do toho limitu.

Já taky. Hned zítra. Dělám taky na dvanáctkách a jsem zvědavá, kolikrát mě to vyžene při dodržování pitného režimu.

Není tady

#36 1. 2. 2014 18:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Zřejmě k tomu zaměstnavatel důvod má, stejně jako k tomu, že "nesmějí v pracovní době vůbec nic jíst, nesmějí si uvařit kávu/čaj, nesmějí se mezi sebou bavit, nesmějí si k práci sednout".
Pracovní doba je od toho, aby se pracovalo, na to ostatní jsou přestávky v práci - upravený zákoníkem práce... a pokud ho zaměstnavatel dodržuje, nikdo na něj nemá. Pokud na něj se*e, pak jsou možnosti, jak se svejch práv domáhat. Jenomže když každej drží hubu a krok a čeká, že to za něj vyřídí někdo jinej, to je pak těžký.
Mimochodem - máš místa, kde každý opuštění pracoviště znamená kompletní převlečení, sprchu a podobně... tam na nějaký kafe nemají ani pomyšlení.
zatím s čím se tady setkávám je jakási nenávist vůči dělníkům. Dle některých z vás jsou to negramoti, stupidové
Hm... a na tos přišla jak?

Upravil(a) helena (1. 2. 2014 18:40)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#37 1. 2. 2014 18:29

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Dvořka napsal(a):

Já jsem se vás tu ptala, co říkáte na nařízení ve fabrikách, mně osobně některý přijdou padlý na hlavu. A zatím s čím se tady setkávám je jakási nenávist vůči dělníkům. Dle některých z vás jsou to negramoti, stupidové... ale že jsou to především lidé je asi jedno, co?

Zkus se na to podívat z druhé strany. Je to pásová výroba a ta má prostě svoje specifika a rozhodně to není pro každého. Kdyby se u toho pasu sešlo pár lidí s hyperaktivním močákem, tak to můžou zavřít. Každý zastavení pasu stojí nemalé peníze.
Nepovažuju dělníky za negramoty ani stupidy, ale je dobré vidět i druhou stranu mince.
Pokud mají povoleno odejít 5x za směnu na WC, plus další dvě čtvrthodinové přestávky, tak mě osobně by tahle frekvence bohatě stačila.
Pokud by od toho pasu mohli odejít jak často by chtěli, kolikrát myslíš, že by si odskočili opravdu na toaletu a kolikrát se jentak protáhnout, kolikrát na cigaretku...
Zákaz jídla a pití u strojů bych považovala za samozřejmost. Nebývá to ani tak výmysl vedení, jako spíš prosté dodržování bezpečnostních předpisů.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#38 1. 2. 2014 18:31

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

modrovous napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Zkus se na to podívat z druhé strany. Je to pásová výroba a ta má prostě svoje specifika a rozhodně to není pro každého. Kdyby se u toho pasu sešlo pár lidí s hyperaktivním močákem, tak to můžou zavřít. Každý zastavení pasu stojí nemalé peníze.
Nepovažuju dělníky za negramoty ani stupidy, ale je dobré vidět i druhou stranu mince.
Pokud mají povoleno odejít 5x za směnu na WC, plus další dvě čtvrthodinové přestávky, tak mě osobně by tahle frekvence bohatě stačila.
Pokud by od toho pasu mohli odejít jak často by chtěli, kolikrát myslíš, že by si odskočili opravdu na toaletu a kolikrát se jentak protáhnout, kolikrát na cigaretku...
Zákaz jídla a pití u strojů bych považovala za samozřejmost. Nebývá to ani tak výmysl vedení, jako spíš prosté dodržování bezpečnostních předpisů.

přijde mi logické co jsi napsala... ale stejně to někteří budou brát jako šikanu..

Není tady

#39 1. 2. 2014 18:43

Holga
♥♥♥----

Dorka napsal(a):

No ja kvuli te vsetecne otazce schvalne vlezla do nejakeho diskusniho fora, kde se bavili, kolikrat chodej curat, ti normalni tam psali cca tech 5x za den, pivari to pocitali na piva a jedna divka spominala jakousi nemoc, kerou ma, a ze kvuli tomu pije 5-10l tekutin denne, tak ta mozna cura vic... offtopic reta kapitulation

Já jsem zase někde četla, že záleží co děláš, pokud pracuješ venku v zimě, můžeš jít 8x, klidně i 10x, pokud v teple, pak někdo třeba jen 2x nebo 3x. Taky záleží na tom jestli je člověk zdravý, jestli bere nějaké léky, kolik vypije tekutin, jaké tekutiny /třeba jen čaj taky pěkně prožene/ jestli je mladý nebo starší. Ženám trpící únikem moči, nebo nějakýma jinýma problémama asi taky toaleta 5x denně nestačí. V létě v horkách taky tu toaletu potřebuje člověk častěji. Obzvlášť lidé co pracují někde v halách kde je klidně i 50 stupňů vedra. A je pod lidskou důstojnost někomu někde zdůvodňovat proč na ten záchod potřebuju častějc. Ono je jednodušší než toho člověka pochopit, zaškatulkovat mezi flákače. A přitom to tak třeba vůbec není.

Dobrá zásada je – nevědět.

Není tady

#40 1. 2. 2014 18:55

Dvořka
♥♥-----

modrovous napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Jak říkám, nikdy jsem tohle nezažila a proto si to neumím ani představit. Sama pracuju na pile, kde jsou podmínky děsivé, v létě v neskutečných horkách, v zimě na mrazu. Kdyby mi někdo měl diktovat kolikrát můžu jít na záchod, tak snad z fleku skončím už jen vzhledem ke svým ženským problémům které mám. Uvařit si kafe/čaj a při práci ho usrkávat mi přijde úplně normální, ještě jsem se nesetkala s nikým kdo by to měl zakázané. Až teď.

Není tady

#41 1. 2. 2014 19:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

záleží co děláš
Samozřejmě... pracovní podmínky se liší... ale na druhou stranu není možný - v některejch provozech - nechat zaměstnance "courat" neomezeně.
A je pod lidskou důstojnost někomu někde zdůvodňovat proč na ten záchod potřebuju častějc.
Ale prd a vořech... nemusím zdůvodňovat detailně, stačí potvrzení od doktora, že 5x je málo...

Uvařit si kafe/čaj a při práci ho usrkávat mi přijde úplně normální
Hm... a přišlo by ti stejně normální, kdyby si kafíčko labužnicky upíjel třeba doktor během operace? Nebo policajt na křižovatce? Nebo třeba tvůj gynekolog by tě jednou rukou vyšetřoval a v druhý měl hrnek...

Upravil(a) helena (1. 2. 2014 19:03)

Není tady

#42 1. 2. 2014 19:11

Dvořka
♥♥-----

helena napsal(a):

záleží co děláš
Samozřejmě... pracovní podmínky se liší... ale na druhou stranu není možný - v některejch provozech - nechat zaměstnance "courat" neomezeně.
A je pod lidskou důstojnost někomu někde zdůvodňovat proč na ten záchod potřebuju častějc.
Ale prd a vořech... nemusím zdůvodňovat detailně, stačí potvrzení od doktora, že 5x je málo...

Hm... a přišlo by ti stejně normální, kdyby si kafíčko labužnicky upíjel třeba doktor během operace? Nebo policajt na křižovatce? Nebo třeba tvůj gynekolog by tě jednou rukou vyšetřoval a v druhý měl hrnek...

Můj mudr. pije kafíčko v ordinaci normálně, když tam kolikrát přijdu má ho úplně normálně na stole. A mudr. mého manžela dokonce v ordinaci kouří. ne sice když má u sebe pacienta, ale smrad a kouř je cítit všude. A vidět policajty popíjející v autě kávičku z automatu taky není žádná vzácnost.

Není tady

#43 1. 2. 2014 19:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

kafíčko... na stole... v autě
Sis možná nevšimla, že nepíšu o stole a o autě...

Není tady

#44 1. 2. 2014 19:20

Dvořka
♥♥-----

helena napsal(a):

záleží co děláš

Je ale jasný, že pít kafíčko při práci a v pracovní době je podstatný rozdíl.

Není tady

#45 1. 2. 2014 19:21

Dvořka
♥♥-----

helena napsal(a):

kafíčko... na stole... v autě
Sis možná nevšimla, že nepíšu o stole a o autě...

Už jsem to upřesnila, je rozdíl ho pít PŘI PRÁCI a rozdíl ho pít v PRACOVNÍ DOBĚ.

Není tady

#46 1. 2. 2014 19:39

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Dorka napsal(a):

Dvořka napsal(a):

helena napsal(a):

No to ja bych musela byt bez prace,protoze kolikrat,kdyz prochladnu jdu kazdou hodinu.Jinak po 2 hodinach.Pricinu nikdo nenasel.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#47 1. 2. 2014 20:03

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

aprill napsal(a):

Dorka napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Když mám celý den (dvanáctku) nedělám teda u mašiny, ale taky se nestíhám ani napít. WC stačí za celý den 5x v klusu. (nestěžuju si(
Erem - ti jdi do pr.... s těma kecama zlatí komunisti. uschusch

Upravil(a) dusička (1. 2. 2014 20:03)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#48 1. 2. 2014 20:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥

je rozdíl ho pít PŘI PRÁCI a rozdíl ho pít v PRACOVNÍ DOBĚ
"Zaměstnanci jsou povinni zejména... plně využívat pracovní doby a výrobních prostředků k vykonávání svěřených prací"... říká zákoník práce.

Upravil(a) helena (1. 2. 2014 20:17)

Není tady

#49 1. 2. 2014 20:31

Dvořka
♥♥-----

helena napsal(a):

je rozdíl ho pít PŘI PRÁCI a rozdíl ho pít v PRACOVNÍ DOBĚ
"Zaměstnanci jsou povinni zejména... plně využívat pracovní doby a výrobních prostředků k vykonávání svěřených prací"... říká zákoník práce.

U mojí práce záleží co zrovna dělám. Když jsem u katru a jen hlídám kam a jak padají fošny, tak mám čas i telefonovat, psát sms, klidně být i na netu, nebo se šťourat v zadku a nikdo s tím problém nemá. A když jsem na třídiči, tak nemám zase pro změnu čas na nic, páč mám obě ruce plný.
A zaplaťbůh, že je náš šéf normální člověk a žádný tyhle novodobý příkazy a zákazy, který dělají z lidí vězně nevymejšlí godlike

Není tady

#50 1. 2. 2014 20:38

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

aprill napsal(a):

Dorka napsal(a):

Když mám celý den (dvanáctku) nedělám teda u mašiny, ale taky se nestíhám ani napít. WC stačí za celý den 5x v klusu. (nestěžuju si(
Erem - ti jdi do pr.... s těma kecama zlatí komunisti. uschusch

Je tady zakazane rict vlastni nazor?Jinak je rozdil pracovat za komunistu a dnes.Dnes je to otrocina vsude.At pracujes ve fabrice nebo kdekoliv jinde.Mela jsem moznost vyzkouset si praci ve fabrice jak za komunistu tak pred 2 lety.Je to veeelky rozdil.
Co ja napletla svetru o prestavkach v dobach davno minulych.stolt

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí