Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 31. 1. 2014 21:56

Dvořka
♥♥-----

Zaměstnanci ve fabrikách

Dnes mi kamarádka, která před 14 dny musela po mateřské nastoupit do fabriky co se zabývá výrobou autosoučástek povídala jaké tam mají zavedené podivné praktiky. Pracuje se tam v nepřetržitém provoze na 12ti hodinových směnách. Práce převážně u strojů, na wc smějí jít jen 5x denně, která dělnice si vezme při menstruaci červenou pásku na paži je zvýhodněná, může jít na wc i vícekrát, nesmějí v pracovní době vůbec nic jíst, nesmějí si uvařit kávu/čaj, nesmějí se mezi sebou bavit, nesmějí si k práci sednout. Vše okamžitě trestané finančním postihem 1000,- po druhé vyhazov. Za celou "dvanáctku" mají jen dvě čtvrt hodinové přestávky, vše se odpíchává a je nutné vše dodržovat na minutu. Stěžovala si, že se jí tam vůbec nelíbí a nezvládá to psychicky, obzvl᚝ pak noční směny. Nedodržuje pitný režim, protože se bojí aby nemusela chodit na wc. Špatně spí.
Tak se ptám - má taková práce smysl? A je člověk v takové fabrice ještě vůbec člověkem? Co všechno se dá vydržet, aby bylo z čeho žít? Co si o tom myslíte?

Není tady

#2 31. 1. 2014 22:36

Holga
♥♥♥----

Re: Zaměstnanci ve fabrikách

Co všechno člověk vydrží? Vydrží hodně aby měl co do pusy.
Tyhle móresy v některých fabrikách jsou známé jenže bohužel jak se říká, není žalobce není ani soudce. Lidi se bojí o práci tak si nechají líbit všechno. Nepracuje kamarádka v nošovické automobilce? Ta je tímhle docela populární. Nebo aspoň jeden čas byla, jestli se něco změnilo pochybuju. Lidé jsou tam jako ovce, skloní hlavu a drží pusu, ono jim vlastně taky ani nic jinýho nezbejvá.
V těch extrémních případech už je snad lepší sedět doma a nechat se živit státem, moc těch peněz z toho nekápne, ale aspoň má člověk nervy v klidu. Pokud tě ovšem úřad práce nepošle fofrem někam do jinýho "vězení" 
No a červená páska na ruce v době ms, tak to teda sorry, ale to je vtip né?

Dobrá zásada je – nevědět.

Není tady

#3 31. 1. 2014 22:37

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Jdes tam snad pracovat dobrovolne, ne?
To je trh prace... grater
Vsecko, krome te tisickorunove pokuty (to se tusim podle zakona nesmi), je realne...

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#4 31. 1. 2014 22:41

Dorka
Zablokovaný

Holga napsal(a):

...  No a červená páska na ruce v době ms, tak to teda sorry, ale to je vtip né?

Neni. Maji to i v nekterych hypermarkrech pokladni, pak maji narok na "stridani"... Je to sice strasne dumbom a maloktera zena to vyuzije, ale je to realita...

Není tady

#5 31. 1. 2014 22:51

Holga
♥♥♥----

Dorka napsal(a):

Holga napsal(a):

...  No a červená páska na ruce v době ms, tak to teda sorry, ale to je vtip né?

Neni. Maji to i v nekterych hypermarkrech pokladni, pak maji narok na "stridani"... Je to sice strasne dumbom a maloktera zena to vyuzije, ale je to realita...

Takže pánové s prostatou by mohli nosit žlutý pásky a ten kdo má průjem hnědou, né? lol

Není tady

#6 31. 1. 2014 23:23

Dorka
Zablokovaný

No, k smichu to moc neni. Treba to brzo zavedou, v ramci emancipace... kapitulation

Není tady

#7 1. 2. 2014 2:01

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Dvořka napsal(a):

Dnes mi kamarádka, která před 14 dny musela po mateřské nastoupit do fabriky co se zabývá výrobou autosoučástek povídala jaké tam mají zavedené podivné praktiky. Pracuje se tam v nepřetržitém provoze na 12ti hodinových směnách. Práce převážně u strojů, na wc smějí jít jen 5x denně, která dělnice si vezme při menstruaci červenou pásku na paži je zvýhodněná, může jít na wc i vícekrát, nesmějí v pracovní době vůbec nic jíst, nesmějí si uvařit kávu/čaj, nesmějí se mezi sebou bavit, nesmějí si k práci sednout. Vše okamžitě trestané finančním postihem 1000,- po druhé vyhazov. Za celou "dvanáctku" mají jen dvě čtvrt hodinové přestávky, vše se odpíchává a je nutné vše dodržovat na minutu. Stěžovala si, že se jí tam vůbec nelíbí a nezvládá to psychicky, obzvl᚝ pak noční směny. Nedodržuje pitný režim, protože se bojí aby nemusela chodit na wc. Špatně spí.
Tak se ptám - má taková práce smysl? A je člověk v takové fabrice ještě vůbec člověkem? Co všechno se dá vydržet, aby bylo z čeho žít? Co si o tom myslíte?

A jak kontrolují, jestli se nechce jen zašívat ? cool

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#8 1. 2. 2014 9:02

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Dorka napsal(a):

Jdes tam snad pracovat dobrovolne, ne?
To je trh prace... grater
Vsecko, krome te tisickorunove pokuty (to se tusim podle zakona nesmi), je realne...

I ta pokuta je možná a reálná, prostě ti strhávají z pohyblivé složky peníze a to lze.

Jinak je to strašné, že se něco takového děje. A nejen ve fabrikách, jsou tím známé i různé supermarkety a prodavačky v nich mají podobné podmínky. Často za minimální mzdu. Je to hnus, ale rada na to asi moc není sad

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#9 1. 2. 2014 11:47

Darek
♥♥-----

Toto otrokářství nám zařídila vláda po revoluci. Zlikvidovali český průmysl, rozkradli, zbytek prodali zahraničním investorům. Mám také kamarádku v podobné fabrice. Asi si moc vybírat nemůže. Široko daleko nic není. Zahraniční majitel řekne, že české zákony končí u brány jeho továrny, pak platí zákony jeho. A kdo potřebuje na jídlo a bydlení, musí tyto manýry trpět. Je to pod důstojnost člověka. Tam bych nahnala ty , co sedí nahoře. V jisté fabrice nesmí ani doktor na dílnu, když někdo omdlí a leží na zemi. Pracovníka vyvezou na podložce či pojízdné sedačce na šatnu......a dohled na pracovníky u  pásů je ze zvýšeného zaskleného postu! Asi tak, jak to vídáme v asijských  filmech.....tragedie, kdo nezažil, asi neuvěří a bude říkat, že si můžeme vybrat. Dělníci asi moc ne.....

Není tady

#10 1. 2. 2014 12:18

Dorka
Zablokovaný

Darek napsal(a):

.....tragedie, kdo nezažil, asi neuvěří a bude říkat, že si můžeme vybrat. Dělníci asi moc ne.....

Aaaale prdlacky, nikdo do te fabriky nemusi jit, kdyz nechce... kapitulation
Ten, kdo z nejakeho duvodu prisel rekneme o "dobrou praci", a pak z nouze (nebo nahodou) nastoupi do fabriky, bude prekvapenej.
Kdyz vydrzi a projde jich par, pochopi system.
Zahranicni investori opravdu nabizeji "sva pravidla", ale take spoustu "vyhod", ktere nam nasi (cesti) zamestnavatele nenabidnou.
Byla jsem cca 4 roky po ruznych fabrikach (ze zvedavosti, jak to chodi...). Bylo tam spousta prekvapenych lidi, ale taky vysokoskolaku, kteri po promoci praci ve svem oboru nesehnali, sice klesli na pozici "delnik", ale pochvalovali si jistotu prace, prumerny vydelek cca 12 az 18 tis., ktery dnes, priznejme si, kazdy nenabizi... atd., ruzne "stupid existence", ktere jinde na trhu nemaji sanci, ale jednotvarnou jednoduchou praci na pase zvladnou... Proste tihle zahranicni "hnusni otrokari" v nasem state jeste porad davaji sanci nasim lidem, ktere nas stat neumi (nechce?) ani zabezpecit, ani ochranit. Ze si tady narejzujou na ukor nasich lidi? No a? Kolik je ceskych zamestnavatelu, kteri zneuzivaji nevedomosti a bezradnosti prostych lidi, zamestnavaji je jenom na kdejake dohody, zkusebni doby, stridaj je jak ponozky a casto jim nezaplatej VUBEC NIC?

Není tady

#11 1. 2. 2014 13:00

Dvořka
♥♥-----

Ale já nepíšu o práci. Práce je všude nějaká, buď člověka baví, nebo ne. Co mi kamarádka říkala, tak samotná práce by ji i bavila, pracuje sama na sebe, není na nikom závislá. Tady se bavíme o nařízení ze strany zaměstnavatele. Že jsou ty jejich zákazy a příkazy příliš přitažené, nějak nechápu smysl toho, proč bych si nemohla na wc odskočit kdy potřebuju já, proč musím chodit tenkrát kdy mi to dovoluje nějaká tabulka? Stačí když budu přistydlá a odskočit si 5x za dvanáct hodin mi fakt přijde málo. Copak má tohle za význam? Jaký to dává smysl?
Jinak práce v supermarketech / jak kterých taky samozřejmě/ tak strašná není, pracovala jsem ještě nedávno jako pokladní a žádná takováhle stupidní nařízení tam nebyla, naopak, pokaždé když jsem potřebovala stačilo zazvonit a přišla střídačka, mohla jsem si zakouřit i si zatelefonovat, na záchod kdy jsem potřebovala a nikdo si mě ani nevšiml. Pravda, peněz moc nebylo, ale buzerace také ne.

Není tady

#12 1. 2. 2014 13:06

Dorka
Zablokovaný

Dvořka napsal(a):

... nějak nechápu smysl toho, proč bych si nemohla na wc odskočit kdy potřebuju já, proč musím chodit tenkrát kdy mi to dovoluje nějaká tabulka? Stačí když budu přistydlá a odskočit si 5x za dvanáct hodin mi fakt přijde málo. Copak má tohle za význam? Jaký to dává smysl?....

Treba takovy, ze dokud si "přistydlá" budes odskakovat, z pasu popadaji soucastky v hodnote nekolika stovek, tisic..., kavicka, kterou chces popijet u prace, muze zpusobit to same, kdyz kapne do stroje, muze zapricinit skrat, vybuch a demolici cele fabriky... skurt

Upravil(a) Dorka (1. 2. 2014 13:08)

Není tady

#13 1. 2. 2014 13:09

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Dvořka napsal(a):

Ale já nepíšu o práci. Práce je všude nějaká, buď člověka baví, nebo ne. Co mi kamarádka říkala, tak samotná práce by ji i bavila, pracuje sama na sebe, není na nikom závislá. Tady se bavíme o nařízení ze strany zaměstnavatele. Že jsou ty jejich zákazy a příkazy příliš přitažené, nějak nechápu smysl toho, proč bych si nemohla na wc odskočit kdy potřebuju já, proč musím chodit tenkrát kdy mi to dovoluje nějaká tabulka? Stačí když budu přistydlá a odskočit si 5x za dvanáct hodin mi fakt přijde málo. Copak má tohle za význam? Jaký to dává smysl?
Jinak práce v supermarketech / jak kterých taky samozřejmě/ tak strašná není, pracovala jsem ještě nedávno jako pokladní a žádná takováhle stupidní nařízení tam nebyla, naopak, pokaždé když jsem potřebovala stačilo zazvonit a přišla střídačka, mohla jsem si zakouřit i si zatelefonovat, na záchod kdy jsem potřebovala a nikdo si mě ani nevšiml. Pravda, peněz moc nebylo, ale buzerace také ne.

a potřebovala jsi často? platili tě za práci nebo za kouření a telefonování?

Není tady

#14 1. 2. 2014 13:11

Dvořka
♥♥-----

Dorka napsal(a):

No, k smichu to moc neni. Treba to brzo zavedou, v ramci emancipace... kapitulation

Taky by mohli zavédst konec pracovních oděvů v rámci šetření a nařídit pracovat v rouše Evině. Nebo ostříhat všechny zaměstnance dohola. Myšlení některých výše postavených exotů opravdu nezná mezí. Nedivila bych se.

Není tady

#15 1. 2. 2014 13:11

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Dvořka napsal(a):

A co myslis jak to maji prodavacky v supermaketech.12 hodinovou smenu jsem delala taky bez jedine prestavky na jidlo.Pit mohu kdy chci piti mam na pracovisti.Na zachod vylozene bezim,protoze neni cas......

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#16 1. 2. 2014 13:15

Dvořka
♥♥-----

aprill napsal(a):

Dvořka napsal(a):

a potřebovala jsi často? platili tě za práci nebo za kouření a telefonování?

Jo, potřebovala. Velmi často wink

Není tady

#17 1. 2. 2014 13:17

Darek
♥♥-----

Tak já jsem navštívila mnoho fabrik v rámci zaměstnání, ale anglických a tam má káva přednost před prací! Nezačne se bez ní! A na to kouření a svačinu je vyhrazené místo a čas, a to u nás určitě není! Kdo nekouří, odpočívá.....

Není tady

#18 1. 2. 2014 13:20

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Darek napsal(a):

Tak já jsem navštívila mnoho fabrik v rámci zaměstnání, ale anglických a tam má káva přednost před prací! Nezačne se bez ní! A na to kouření a svačinu je vyhrazené místo a čas, a to u nás určitě není! Kdo nekouří, odpočívá.....

Proto rikam zlaty komunisti to byla uzasna moralka.Dodnes na to vpominam.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#19 1. 2. 2014 13:25

Dvořka
♥♥-----

Dorka napsal(a):

Dvořka napsal(a):

... nějak nechápu smysl toho, proč bych si nemohla na wc odskočit kdy potřebuju já, proč musím chodit tenkrát kdy mi to dovoluje nějaká tabulka? Stačí když budu přistydlá a odskočit si 5x za dvanáct hodin mi fakt přijde málo. Copak má tohle za význam? Jaký to dává smysl?....

Treba takovy, ze dokud si "přistydlá" budes odskakovat, z pasu popadaji soucastky v hodnote nekolika stovek, tisic..., kavicka, kterou chces popijet u prace, muze zpusobit to same, kdyz kapne do stroje, muze zapricinit skrat, vybuch a demolici cele fabriky... skurt

U takové mašiny se zřejmě nesmí nidko ani uprdnout aby to nezdemolovalo celou fabriku lol Mašina je holt mašina wink

Není tady

#20 1. 2. 2014 13:38

Dorka
Zablokovaný

Asi bys mela jit do vlady, tam muzes kavickovat, curat, prdet a spat, kdy se ti zlibi...

Není tady

#21 1. 2. 2014 14:10

Dvořka
♥♥-----

Dorka napsal(a):

Asi bys mela jit do vlady, tam muzes kavickovat, curat, prdet a spat, kdy se ti zlibi...

Sorry, nechtěla jsem tě nasrat tongue

Není tady

#22 1. 2. 2014 14:16

Holga
♥♥♥----

Dorka napsal(a):

...nebo do Anglie lol

Není tady

#23 1. 2. 2014 16:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

eremuruss napsal(a):

Darek napsal(a):

Proto rikam zlaty komunisti to byla uzasna moralka.Dodnes na to vpominam.

godlike Ano, a preto sa to nikde - okrem Kuby, Kórei a tam je už tiež pomaly koniec na dohžad - neudržalo. Obyvatelia prekávičkovali a prehulili všetok potenciál... Pred 2. svetovou vojnou bolo Rakúsko na tom horšie ako Československo - a dnes????

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#24 1. 2. 2014 16:56

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Že jsou ty jejich zákazy a příkazy příliš přitažené, nějak nechápu smysl
V podobných případech "nechápavosti" a "nesmyslnosti" bývá vhodné slyšet i druhou stranu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Některý příkazy totiž vypadají nesmyslně jen z pohledu zaměstnance... blbý je, když jsou to jen příkazy, bez případnýho vysvětlení.
V jedný dílně taky chlapi nechápali, proč můžou po pracovní době použít firemní mašiny pro svoji potřebu, ale pod podmínkou, že tam budou vždycky nejmíň dva a celkem na to kašlali... až do doby, kdy tam jeden zůstal sám a po úraze málem vykrvácel...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#25 1. 2. 2014 17:00

Dorka
Zablokovaný

Dvořka napsal(a):

Dorka napsal(a):

Sorry, nechtěla jsem tě nasrat tongue

Vsak to se ani nestalo, ja to myslela uprimne, podle toho, co vidim v TV a ctu o nich v novinach..., zapomela jsem jeste na to, ze tam muzes kolegy klidne oslovovat "vole", a ne jak ve fabrice, podle "vnitrniho predpisu"... reta

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí