6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dnes mi kamarádka, která před 14 dny musela po mateřské nastoupit do fabriky co se zabývá výrobou autosoučástek povídala jaké tam mají zavedené podivné praktiky. Pracuje se tam v nepřetritém provoze na 12ti hodinových směnách. Práce převáně u strojů, na wc smějí jít jen 5x denně, která dělnice si vezme při menstruaci červenou pásku na pai je zvýhodněná, můe jít na wc i vícekrát, nesmějí v pracovní době vůbec nic jíst, nesmějí si uvařit kávu/čaj, nesmějí se mezi sebou bavit, nesmějí si k práci sednout. Ve okamitě trestané finančním postihem 1000,- po druhé vyhazov. Za celou "dvanáctku" mají jen dvě čtvrt hodinové přestávky, ve se odpíchává a je nutné ve dodrovat na minutu. Stěovala si, e se jí tam vůbec nelíbí a nezvládá to psychicky, obzvlá pak noční směny. Nedodruje pitný reim, protoe se bojí aby nemusela chodit na wc. patně spí.
Tak se ptám - má taková práce smysl? A je člověk v takové fabrice jetě vůbec člověkem? Co vechno se dá vydret, aby bylo z čeho ít? Co si o tom myslíte?
Není tady
Co vechno člověk vydrí? Vydrí hodně aby měl co do pusy.
Tyhle móresy v některých fabrikách jsou známé jene bohuel jak se říká, není alobce není ani soudce. Lidi se bojí o práci tak si nechají líbit vechno. Nepracuje kamarádka v noovické automobilce? Ta je tímhle docela populární. Nebo aspoň jeden čas byla, jestli se něco změnilo pochybuju. Lidé jsou tam jako ovce, skloní hlavu a drí pusu, ono jim vlastně taky ani nic jinýho nezbejvá.
V těch extrémních případech u je snad lepí sedět doma a nechat se ivit státem, moc těch peněz z toho nekápne, ale aspoň má člověk nervy v klidu. Pokud tě ovem úřad práce nepole fofrem někam do jinýho "vězení"
No a červená páska na ruce v době ms, tak to teda sorry, ale to je vtip né?
Není tady
Jdes tam snad pracovat dobrovolne, ne?
To je trh prace...
Vsecko, krome te tisickorunove pokuty (to se tusim podle zakona nesmi), je realne...
Není tady
Holga napsal(a):
... No a červená páska na ruce v době ms, tak to teda sorry, ale to je vtip né?
Neni. Maji to i v nekterych hypermarkrech pokladni, pak maji narok na "stridani"... Je to sice strasne a maloktera zena to vyuzije, ale je to realita...
Není tady
Dorka napsal(a):
Holga napsal(a):
... No a červená páska na ruce v době ms, tak to teda sorry, ale to je vtip né?
Neni. Maji to i v nekterych hypermarkrech pokladni, pak maji narok na "stridani"... Je to sice strasne a maloktera zena to vyuzije, ale je to realita...
Take pánové s prostatou by mohli nosit lutý pásky a ten kdo má průjem hnědou, né?
Není tady
No, k smichu to moc neni. Treba to brzo zavedou, v ramci emancipace...
Není tady
Dvořka napsal(a):
Dnes mi kamarádka, která před 14 dny musela po mateřské nastoupit do fabriky co se zabývá výrobou autosoučástek povídala jaké tam mají zavedené podivné praktiky. Pracuje se tam v nepřetritém provoze na 12ti hodinových směnách. Práce převáně u strojů, na wc smějí jít jen 5x denně, která dělnice si vezme při menstruaci červenou pásku na pai je zvýhodněná, můe jít na wc i vícekrát, nesmějí v pracovní době vůbec nic jíst, nesmějí si uvařit kávu/čaj, nesmějí se mezi sebou bavit, nesmějí si k práci sednout. Ve okamitě trestané finančním postihem 1000,- po druhé vyhazov. Za celou "dvanáctku" mají jen dvě čtvrt hodinové přestávky, ve se odpíchává a je nutné ve dodrovat na minutu. Stěovala si, e se jí tam vůbec nelíbí a nezvládá to psychicky, obzvlá pak noční směny. Nedodruje pitný reim, protoe se bojí aby nemusela chodit na wc. patně spí.
Tak se ptám - má taková práce smysl? A je člověk v takové fabrice jetě vůbec člověkem? Co vechno se dá vydret, aby bylo z čeho ít? Co si o tom myslíte?
A jak kontrolují, jestli se nechce jen zaívat ?
Není tady
Dorka napsal(a):
Jdes tam snad pracovat dobrovolne, ne?
To je trh prace...
Vsecko, krome te tisickorunove pokuty (to se tusim podle zakona nesmi), je realne...
I ta pokuta je moná a reálná, prostě ti strhávají z pohyblivé sloky peníze a to lze.
Jinak je to strané, e se něco takového děje. A nejen ve fabrikách, jsou tím známé i různé supermarkety a prodavačky v nich mají podobné podmínky. Často za minimální mzdu. Je to hnus, ale rada na to asi moc není
Není tady
Toto otrokářství nám zařídila vláda po revoluci. Zlikvidovali český průmysl, rozkradli, zbytek prodali zahraničním investorům. Mám také kamarádku v podobné fabrice. Asi si moc vybírat nemůe. iroko daleko nic není. Zahraniční majitel řekne, e české zákony končí u brány jeho továrny, pak platí zákony jeho. A kdo potřebuje na jídlo a bydlení, musí tyto manýry trpět. Je to pod důstojnost člověka. Tam bych nahnala ty , co sedí nahoře. V jisté fabrice nesmí ani doktor na dílnu, kdy někdo omdlí a leí na zemi. Pracovníka vyvezou na podloce či pojízdné sedačce na atnu......a dohled na pracovníky u pásů je ze zvýeného zaskleného postu! Asi tak, jak to vídáme v asijských filmech.....tragedie, kdo nezail, asi neuvěří a bude říkat, e si můeme vybrat. Dělníci asi moc ne.....
Není tady
Darek napsal(a):
.....tragedie, kdo nezail, asi neuvěří a bude říkat, e si můeme vybrat. Dělníci asi moc ne.....
Aaaale prdlacky, nikdo do te fabriky nemusi jit, kdyz nechce...
Ten, kdo z nejakeho duvodu prisel rekneme o "dobrou praci", a pak z nouze (nebo nahodou) nastoupi do fabriky, bude prekvapenej.
Kdyz vydrzi a projde jich par, pochopi system.
Zahranicni investori opravdu nabizeji "sva pravidla", ale take spoustu "vyhod", ktere nam nasi (cesti) zamestnavatele nenabidnou.
Byla jsem cca 4 roky po ruznych fabrikach (ze zvedavosti, jak to chodi...). Bylo tam spousta prekvapenych lidi, ale taky vysokoskolaku, kteri po promoci praci ve svem oboru nesehnali, sice klesli na pozici "delnik", ale pochvalovali si jistotu prace, prumerny vydelek cca 12 az 18 tis., ktery dnes, priznejme si, kazdy nenabizi... atd., ruzne "stupid existence", ktere jinde na trhu nemaji sanci, ale jednotvarnou jednoduchou praci na pase zvladnou... Proste tihle zahranicni "hnusni otrokari" v nasem state jeste porad davaji sanci nasim lidem, ktere nas stat neumi (nechce?) ani zabezpecit, ani ochranit. Ze si tady narejzujou na ukor nasich lidi? No a? Kolik je ceskych zamestnavatelu, kteri zneuzivaji nevedomosti a bezradnosti prostych lidi, zamestnavaji je jenom na kdejake dohody, zkusebni doby, stridaj je jak ponozky a casto jim nezaplatej VUBEC NIC?
Není tady
Ale já nepíu o práci. Práce je vude nějaká, buď člověka baví, nebo ne. Co mi kamarádka říkala, tak samotná práce by ji i bavila, pracuje sama na sebe, není na nikom závislá. Tady se bavíme o nařízení ze strany zaměstnavatele. e jsou ty jejich zákazy a příkazy příli přitaené, nějak nechápu smysl toho, proč bych si nemohla na wc odskočit kdy potřebuju já, proč musím chodit tenkrát kdy mi to dovoluje nějaká tabulka? Stačí kdy budu přistydlá a odskočit si 5x za dvanáct hodin mi fakt přijde málo. Copak má tohle za význam? Jaký to dává smysl?
Jinak práce v supermarketech / jak kterých taky samozřejmě/ tak straná není, pracovala jsem jetě nedávno jako pokladní a ádná takováhle stupidní nařízení tam nebyla, naopak, pokadé kdy jsem potřebovala stačilo zazvonit a přila střídačka, mohla jsem si zakouřit i si zatelefonovat, na záchod kdy jsem potřebovala a nikdo si mě ani neviml. Pravda, peněz moc nebylo, ale buzerace také ne.
Není tady
Dvořka napsal(a):
... nějak nechápu smysl toho, proč bych si nemohla na wc odskočit kdy potřebuju já, proč musím chodit tenkrát kdy mi to dovoluje nějaká tabulka? Stačí kdy budu přistydlá a odskočit si 5x za dvanáct hodin mi fakt přijde málo. Copak má tohle za význam? Jaký to dává smysl?....
Treba takovy, ze dokud si "přistydlá" budes odskakovat, z pasu popadaji soucastky v hodnote nekolika stovek, tisic..., kavicka, kterou chces popijet u prace, muze zpusobit to same, kdyz kapne do stroje, muze zapricinit skrat, vybuch a demolici cele fabriky...
Upravil(a) Dorka (1. 2. 2014 13:08)
Není tady
Dvořka napsal(a):
Ale já nepíu o práci. Práce je vude nějaká, buď člověka baví, nebo ne. Co mi kamarádka říkala, tak samotná práce by ji i bavila, pracuje sama na sebe, není na nikom závislá. Tady se bavíme o nařízení ze strany zaměstnavatele. e jsou ty jejich zákazy a příkazy příli přitaené, nějak nechápu smysl toho, proč bych si nemohla na wc odskočit kdy potřebuju já, proč musím chodit tenkrát kdy mi to dovoluje nějaká tabulka? Stačí kdy budu přistydlá a odskočit si 5x za dvanáct hodin mi fakt přijde málo. Copak má tohle za význam? Jaký to dává smysl?
Jinak práce v supermarketech / jak kterých taky samozřejmě/ tak straná není, pracovala jsem jetě nedávno jako pokladní a ádná takováhle stupidní nařízení tam nebyla, naopak, pokadé kdy jsem potřebovala stačilo zazvonit a přila střídačka, mohla jsem si zakouřit i si zatelefonovat, na záchod kdy jsem potřebovala a nikdo si mě ani neviml. Pravda, peněz moc nebylo, ale buzerace také ne.
a potřebovala jsi často? platili tě za práci nebo za kouření a telefonování?
Není tady
Dorka napsal(a):
No, k smichu to moc neni. Treba to brzo zavedou, v ramci emancipace...
Taky by mohli zavédst konec pracovních oděvů v rámci etření a nařídit pracovat v roue Evině. Nebo ostříhat vechny zaměstnance dohola. Mylení některých výe postavených exotů opravdu nezná mezí. Nedivila bych se.
Není tady
Dvořka napsal(a):
A co myslis jak to maji prodavacky v supermaketech.12 hodinovou smenu jsem delala taky bez jedine prestavky na jidlo.Pit mohu kdy chci piti mam na pracovisti.Na zachod vylozene bezim,protoze neni cas......
Není tady
aprill napsal(a):
Dvořka napsal(a):
Jinak práce v supermarketech / jak kterých taky samozřejmě/ tak straná není, pracovala jsem jetě nedávno jako pokladní a ádná takováhle stupidní nařízení tam nebyla, naopak, pokadé kdy jsem potřebovala stačilo zazvonit a přila střídačka, mohla jsem si zakouřit i si zatelefonovat, na záchod kdy jsem potřebovala a nikdo si mě ani neviml. Pravda, peněz moc nebylo, ale buzerace také ne.a potřebovala jsi často? platili tě za práci nebo za kouření a telefonování?
Jo, potřebovala. Velmi často
Není tady
Tak já jsem navtívila mnoho fabrik v rámci zaměstnání, ale anglických a tam má káva přednost před prací! Nezačne se bez ní! A na to kouření a svačinu je vyhrazené místo a čas, a to u nás určitě není! Kdo nekouří, odpočívá.....
Není tady
Darek napsal(a):
Tak já jsem navtívila mnoho fabrik v rámci zaměstnání, ale anglických a tam má káva přednost před prací! Nezačne se bez ní! A na to kouření a svačinu je vyhrazené místo a čas, a to u nás určitě není! Kdo nekouří, odpočívá.....
Proto rikam zlaty komunisti to byla uzasna moralka.Dodnes na to vpominam.
Není tady
Dorka napsal(a):
Dvořka napsal(a):
... nějak nechápu smysl toho, proč bych si nemohla na wc odskočit kdy potřebuju já, proč musím chodit tenkrát kdy mi to dovoluje nějaká tabulka? Stačí kdy budu přistydlá a odskočit si 5x za dvanáct hodin mi fakt přijde málo. Copak má tohle za význam? Jaký to dává smysl?....
Treba takovy, ze dokud si "přistydlá" budes odskakovat, z pasu popadaji soucastky v hodnote nekolika stovek, tisic..., kavicka, kterou chces popijet u prace, muze zpusobit to same, kdyz kapne do stroje, muze zapricinit skrat, vybuch a demolici cele fabriky...
U takové mainy se zřejmě nesmí nidko ani uprdnout aby to nezdemolovalo celou fabriku Maina je holt maina
Není tady
Asi bys mela jit do vlady, tam muzes kavickovat, curat, prdet a spat, kdy se ti zlibi...
Není tady
Dorka napsal(a):
Asi bys mela jit do vlady, tam muzes kavickovat, curat, prdet a spat, kdy se ti zlibi...
Sorry, nechtěla jsem tě nasrat
Není tady
Dorka napsal(a):
...nebo do Anglie
Není tady
eremuruss napsal(a):
Darek napsal(a):
Proto rikam zlaty komunisti to byla uzasna moralka.Dodnes na to vpominam.
Ano, a preto sa to nikde - okrem Kuby, Kórei a tam je u tie pomaly koniec na dohžad - neudralo. Obyvatelia prekávičkovali a prehulili vetok potenciál... Pred 2. svetovou vojnou bolo Rakúsko na tom horie ako Československo - a dnes????
Není tady
e jsou ty jejich zákazy a příkazy příli přitaené, nějak nechápu smysl
V podobných případech "nechápavosti" a "nesmyslnosti" bývá vhodné slyet i druhou stranu...
Některý příkazy toti vypadají nesmyslně jen z pohledu zaměstnance... blbý je, kdy jsou to jen příkazy, bez případnýho vysvětlení.
V jedný dílně taky chlapi nechápali, proč můou po pracovní době pouít firemní mainy pro svoji potřebu, ale pod podmínkou, e tam budou vdycky nejmíň dva a celkem na to kalali... a do doby, kdy tam jeden zůstal sám a po úraze málem vykrvácel...
Není tady
Dvořka napsal(a):
Dorka napsal(a):
Sorry, nechtěla jsem tě nasrat
Vsak to se ani nestalo, ja to myslela uprimne, podle toho, co vidim v TV a ctu o nich v novinach..., zapomela jsem jeste na to, ze tam muzes kolegy klidne oslovovat "vole", a ne jak ve fabrice, podle "vnitrniho predpisu"...
Není tady