29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
To je krásný vzpomínání vracím se do dětství Já si pamatuju jak jsme chodili v důchodkách vyšlili jsme si na ně obrázky a vydrželo nám to celou zimu
Není tady
Kabelky z Viskocelu... pásky a přívěsky z obháčkovanejch kroužků na záclony... sponky natíraný lakem na nehty...
Není tady
Lýko buď pravý nebo umělý - ten Viskocel v různejch příšernejch barvičkách... měla jsem lůzovoučkou
A taky se dělaly řetězový pásky z kroužků na klíče.
Není tady
No jo, důchodky. To byl hit. Taky jsem si jeden čas (vlastnoručně - abych byla k tématu:) ) půjčovala mamčino sako, které jsem si ozdobila krásnou velkou a lesklou sichrhajskou. Jednou jsem ji zapomněla sundat a mamka si v tom vykročila do města
Jinak kluci nosili na zábavy stará saka svých tatínků či dědečků. Mamka bráchovi batikovala košile.
Není tady
Dneska mi kamarádka přinesla tašku s mix látkama - malé kousky, ale i větší kusy, jupííííí
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Dneska mi kamarádka přinesla tašku s mix látkama - malé kousky, ale i větší kusy, jupííííí
Tak se vyřádíš
Není tady
tašku s mix látkama
Budeš jak Buridanův osel... na jedný kupce hadry, na druhý knížky...
Není tady
čarodějka napsal(a):
...To se nosili ty od kolen hodně rozšířený... (kalhoty)
Kdyz to prislo, do mrkvacu a uzkych se dolu do svu, zvenku i zevnitr, vkladaly kliny. Nejdriv ve snaze, aby material byl stejnej, nebo aspon podobnej, a potom dokonce v kontrastni, nebo aspon poradne odlisne barve, co nejvic. Pamatuju, ze jsme si je pak ve skole merily, ktera je ma nejsirsi... Klas.sire dole je tak 23-28 cm, tak ktera mela pres 35, byla frajerka...
Prouzkace si taky pamatuju, je fakt, ze vypadaly jak pyzamo, ale kdo je nemel, nebyl "in"...
Není tady
Hledala jsem něco úplně jinýho a (jak to tak bejvá ) našla tuhle zajímavou výplň...
http://www.vodnanka-eshop.cz/vodnanka/e … licky-1-kg
ale je tam spousta dalších blbinek, doporučuju prohlídnout...
Není tady
helena napsal(a):
Hledala jsem něco úplně jinýho a (jak to tak bejvá http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png) našla tuhle zajímavou výplň...
http://www.vodnanka-eshop.cz/vodnanka/e … licky-1-kg
ale je tam spousta dalších blbinek, doporučuju prohlídnout...
Ty jooo, to vypadá dobře, to by nemuselo tak lítat po bytě, co myslíte? Jinak holky vůbec nemám představivost, váha 1 kg - kolik toho asi tak bude
Není tady
váha 1 kg - kolik toho asi tak bude
Asi dost, když je u toho výraznej nápis - U TOHOTO ZBOŽÍ NELZE VOLIT POŠTOVNÉ "LISTOVNÍ ZÁSILKA" ZA 45,-Kč !!!
Si tam zavolej, ne...
Není tady
No a já tady mám hromadu různých kousků a teď s tím tady budu zázračit
Není tady
Ráda vás čtu. Hezký chlíveček
Když byly děti malé, tak jsem taky hodně šila. Jak tady už někdo psal, dostávala jsem teplákovinu na utírání strojů, dětem jsem z ní šila tepláky, mikiny, ze starých džínů jsem jim šila malé džínečky, dceři džínové šatičky,... Šila jsem i oteplováky, zimní bundy a šusťákové soupravy.
Teď už jen sem-tam něco zašiju, přišuju zip, zúžím sukni, zkrátím kalhoty.
A občas si ušiju nějaké nové dečky, když objevím hezkou látku na dečky, třeba vánoční, nebo vánoční ubrus, nebo velikonoční.
Jsou tady prima nápady, možná se do něčeho pustím, třeba do nějakých hajánků pro vnoučátka na spaní.
Není tady
Teď pletu z jutovýho provázku ošatku, až ji dodělám pustím se dosedacího vaku, spíš polštáře. Musím koupit polystyrenový kuličky, naštěstí máme bytovej textil kousek od domu.
Není tady
Tak, ošatka hotová, teď do ní udělám plátěnou "vložku".
A teď kdysi jsem koupila jen tak v sekáči červenobílou proužkovou plátěnou košilku, tak na dvouletý děcko, no a do té ošatky se to bude náramně hodit
Není tady
Copak, už nešijeme? Já jo
Není tady
Prosím, prosím, já teď štrikuju... a ještě dlouho budu, páč na kompletek šála + čepička mám další zájemce - klidně až na příští zimu.
Není tady
Já jsem hnusná a teď dělám jen sama pro sebe potřebuju si vyrobit spoustu věcí
Není tady
Též bych byla ráda hnusná... ale voni mě nenechaj...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Dorka napsal(a):
mne prvni naucila teta, otcova sestra, kdyz mi bylo asi 9, nejdriv plest salu, jenom hladce (ta vypadala!
nekde uzsi, nekde sirsi, ocka priskrceny a pak zas volny... no a dnes si klidne troufnu na norske, ci krajkove vzory...), hackovat taky, prvni byl takovej modrozlutej pytlik, frivolitkama, vidim ho jako dnes... Zlata teta. Sit jsem zacla v jedenacti, tata koupil tehdy nejmodernejsi Veritas, ve skole byl kurz... A uz se jelo. Kdyz se narodila prvni dcera, zrovna jsem z nejakeho duvodu stroj nemela (asi jak jsme s muzem dostali vlastni byt, nemela jsem stroj prestehovanej), tak jsem ty prvni kojenecke kosilky, dupacky a saticky sila v rukach - to byly aj tak ty nejkrasnejsi vytvory...
![]()
Taky se na ty casy prijemne vzpomina... chjo, kde jsou, kdeze jsou?![]()
Me naucila plest pani v praci.Sice hladce me naucila mama,ale sala se me bud rozsirovala nebo zuzovala a mama se mnou ztratila trpelivost,ze takove nemehlo to ucit nebude.Zesky v praci pletli krasne svetry a ja jen smudlila tu svou hroznou salu.Pani me rekla,ze to vypada hrozne jak pletu a rekla me plet ja te budu diktovat a ja vytvorila krasny krajkovy vzor.Pak me to tak chytlo,ze jsem opletala celou rodinu a deti,kdyz prisli na svet.Ted,uz jsem nepletla vice jak 10 let a takovy to byl muj konicek.
Já jsem základy háčkování a pletení pochytila snad v družině, něco mě naučila maminka, ale - jak Ty píšeš, erem - ta se mnou neměla trpělivost Navíc maminka byla levačka a práci držela obráceně než praváci, takže mi těžko mohla něco vysvětlit tak, abych to jako dítě pochopila. Nicméně hodně věcí jsem se nenaučila v rodině, ale od cizích lidí.
Pamatuju si, jak jsem si v sedmnácti upletla svůj první svetr z Valašky - pamatujete na Valašku, pravou ovčí vlnu smetanové barvy s různým melírem?!? Od jedné zdravotní sestřičky jsem se naučila plést rybářské vzory - plastické copy ze tří a čtyř pramenů, zaplétané ornamenty a kosočtverce. Matka mi upletený svetr jenom pomohla sešít a já v něm dělala parádu hodně dlouho
Není tady
Já teď mám tento týden nucenou pauzu, jelikož jsou u nás jarní prázdniny, děti doma, tak nějak na stroj není čas
Není tady
pamatujete na Valašku, pravou ovčí vlnu
No zdali...
Vzhledově (a na tehdejší dobu) patřila do vyšší kategorie... ale jednak přece jen trochu kousala, jako pravá ovce, druhak se musela prát v ruce... a za třetí z ní měl svetr kdekdo
Jenže když ono nic moc jinýho nebylo...
Není tady
Valašku si pamatuju,pletla jsem si z ní taky svetr, propínací, s kapucí.
Amusímkoupit ještě pytel molitanové drtě, ten sedací polštář musím pořádně "nadupat" tou drtí, aby byl fakt dost pevnej. Z kuliček udělám potom vak,ten může bát pohyblivej.
Není tady
Valašku jsme nekupovali,protože vím,že mamka říkala,že plstí a že je lepší stoprocentní akryl. Ale fakt už nevím, co to bylo za značku. Háčkovat a plést mě naučila mamka, a já učila ve čtvrtý třídě holky ve třídě. (a vlastně celou základku) .
Ted jsem doháčkovala klukovi hnědou čepici k bundě s neonovou zelenou, podle návodu tady: http://www.youtube.com/watch?v=TEWv76qPaTI
neonka tady: http://www.vodnanka-eshop.cz/vodnanka/e … 0919-green
a objednala jsem ještě neonku modrou pro mladšího syna (bude s černou)
Holce jsem uháčkovala čepici k nákrčníku - dělala jsem tenhle http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=11888 (dělala jsem na kulatých) ale čepku budu párat.Se mi nějak nelíbí, není to ono.
Ale pustila jsem se do čelenky. http://www.garnstudio.com/lang/cz/patte … mp;lang=cz
Jo a do práce budu dělat tenhle. Už mám načato ale zatím jsem odložila http://www.garnstudio.com/lang/cz/patte … mp;lang=cz
haha, ale jsem tu na šicím
Abych tedy nebyla off. V létě jsem si koupila do obýváku nové závěsy, zatemnovací, zatím jsem je na okna naaranžovala, ale ted už je na jaře sundám a budu muset vyndat stroj, abych je zahnula, a obávám se,že mi dá zase hodně práce naštelovat spodníí nit.
Upravil(a) dusička (16. 2. 2014 22:13)
Není tady