6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
čarodějka napsal(a):
Teda to je super nápadů a mě mrzí e u mě ití nebaví
Neboj Hani, zase začne, já Tě "nakazím" na dálku, jo?
Není tady
AndreaP. napsal(a):
čarodějka napsal(a):
Teda to je super nápadů a mě mrzí e u mě ití nebaví
Neboj Hani, zase začne, já Tě "nakazím" na dálku, jo?
hele neprovokuj kvůli tobě u jsem uila sukni
Není tady
čarodějka napsal(a):
hele neprovokuj kvůli tobě u jsem uila sukni
.... a jakou z ní Anička měla radost Vak mě za ty roky zná
Není tady
Začala jsem ít jako malá holka na panenky, děsně mě to bavilo, jako puberačka jsem si u ila oblečení. Kalhoty, koile, sukně, cokoli. V pátek odpoledne a sobotu dopoledne u icího stroje a v sobotu večer jsme s kámokou vyráely na diskoku v novým. Tehdy se nosily "mrkváče" a podobně ulítlý "haleny" a koile. Jako estnáctiletá jsem ila kalhoty i své babičce, plátěný a z krimplenu. Byla spokojená. Pak jsem ila na starího kluka, protoe tehdy nic moc hezkýho nebylo, na mladího pak taky. Taky jsem pletla. Ruční práce mě bavily vdycky a zase sek tomu vracím. A nejen ití a pletení.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Dorko, netuím, co je kruhový výsek , ale je fakt, e se sukně točí pořádně, vak to taky hned vyzkouela.
Ono je mi jasné, e ze mě nikdy nebude odborník na ití, podstatné je, e mě to ale nějak začalo bavit a e je to super na odreagování, co potřebuju, neb můj ivot není v poslední době zrovna procházka růovou zahradou. Take účel splněn, a kdy se přitom jetě něco povede, a dílo bude nositelné či hratelné, tak je to bonus navíc
a vídí........já na mateřský vyavená, "unavená ivotem" jsem si musela něco dokázat, dělat něco jinýho ne kmitat kolem dětí atd........tak jsem začala ít pro známé, ty přidali své známé a............ no a nakonec jsem si v loni otevřela svůj krámeček, kde výrobky prodávám.......take i tak to jde........
samozřejmě blbůstkama a dekoracemi se člověk neuiví, ale rozjela jsem i ití dětského oblečení atd......, k malý singrovce jsem pořídila i dva velký průmyslováky a makám , jooooooooo kde bych si před pár lety pomyslela e to dopadne takhle
je pravda, e někdy stroje nemůu ani vidět-ale i tak je pořád má práce mým koníčkem......
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Tak abych furt jen nekecala, tak po sérii zvané "max.přiitý knoflík" byl skok do neznáma, první dílo návleky na opěrky do auta, ty jsem teda nestačila vyfotit, neb mi je manel hned ukradl. Druhé dílo sukně, tato ...
http://andrea.pastircakova.sweb.cz/1.jpg
no holky, na vlastně prvotinu dobrý, ne?
Ale ta sukýnka je moc hezká a kdy jsi zvládla sukýnku,zvládne časem i sloitějí věci.
Je vidět, e má talent
Není tady
sudina napsal(a):
... u nás větinou kovářova kobyla chodí bosa :-) ...
Jo - jo, to zname... decka mi staly vecer, nekdy i v noci, za zady a: Mami, sij, ja to zitra potrebuju... Nejstarsi dceri jsem sila dlouhe (dvojite) saty na svadbu kamaradky, zacinala tusim v poledne, ja sila a sila, uz bylo ctvrt na jednu... a pro moji dceru v "novych satech" museli vyslat auto...
Dcery taky nemely rady moje stroje, sedm let nas siti zivilo, vsude bylo siti roztahane..., ale stejne mi sve "opravy" celou dobu a rady davaly...
Ted, co jsme se prestehovali, nejmladsi nedavno vola, ze teda jako prijede na navstevu, pac se ji rozparaly kalhoty a rozbil zip na bunde..., juuu, ja to mam tak rada!
Ted smejdim po netu a hledam ty male mile drobnustky, co by byly uzitecne a zabavily nase pracovite klienty...
Není tady
Dopletla jsem slečně dlouhou álu s čepičkou... takovej bublinkovej plastickej vzor... tak se těím, jak jí to bude sluet... parádnici mrňavý.
ít ji zatím ije devadesátiletá prababička... a to teda jen zírám, jak jí to jde. Kdyby nás Pán Bůh při podobný síle taky zachovat ráčil...
Není tady
http://www.rucniprace.cz/p_vzory_pl1.php
PS: Po rozklikani se mi zatocila hlava z toho, co vsecko jeste chci zkouset...
Upravil(a) Dorka (1. 2. 2014 11:03)
Není tady
sudina napsal(a):
a vídí........já na mateřský vyavená, "unavená ivotem" jsem si musela něco dokázat, dělat něco jinýho ne kmitat kolem dětí atd........tak jsem začala ít pro známé, ty přidali své známé a............ no a nakonec jsem si v loni otevřela svůj krámeček, kde výrobky prodávám.......take i tak to jde........
samozřejmě blbůstkama a dekoracemi se člověk neuiví, ale rozjela jsem i ití dětského oblečení atd......, k malý singrovce jsem pořídila i dva velký průmyslováky a makám , jooooooooo kde bych si před pár lety pomyslela e to dopadne takhle
je pravda, e někdy stroje nemůu ani vidět-ale i tak je pořád má práce mým koníčkem......
A to já právě obdivuju, ta píle a odhodlání, kdy to ve pak nenápadně a postupnými cestičkami nakonec vede a k takovému konci ve formě obchůdku. Mě se vdycky líbily ty Tvé sukýnky, co jsem párkrát zahlédla a teď jsem si Tě nala na Fleru a super super, je vidět, e Tě to moc baví. Tak hlavně a se daří a ije hlavně to, co Tě těí
Není tady
Holky díky za pochvalu sukýnky Akorát jsem si fakt sama na sebe uila bič, jeliko kdy jsem teď dceři uila dvě sukýnky, tak je jasné, e se za chvíli kluk začne doadovat taky "něčeho". No a představa ití kalhot pro u mírně předpubertálně-pubertálního kluka, kterému se u jen tak něco nelíbí, tak se mi rosí čelo Musím něco vymyslet, co bude chlapecké, extra lehké a hlavně zvladnu to já, to je základní poadavek
Není tady
Heleno, tak pletení se mi zatím vyhýbá a věřím, e se mi i vyhne nadále. Háčkovat jsem se naučila sama loni, teď je na řadě ití, no pletení zatím nechám uloeno v pomyslném uplíku. Celkově ale zjiuji, e ruční práce celkově mě fakt baví, je to uklidňující činnost.
Není tady
Dorka napsal(a):
http://www.rucniprace.cz/p_vzory_pl1.php
PS: Po rozklikani se mi zatocila hlava z toho, co vsecko jeste chci zkouset...
Páááááni Tak nejprve jsem si řekla, tak to je pletení, to se mě netýká...a pak sem sjela kousek níe a uáááá, tam toho je
Není tady
Ted smejdim po netu a hledam ty male mile drobnustky, co by byly uzitecne a zabavily nase pracovite klienty...
asi mě nebude mít ráda, ale zkus mrknout tady
http://www.livemaster.ru/masterclasses/shite
jsou to teda ruské stránky, ale v případě potřeby není problém přeloit (prohlíeč Google chrome překládá třeba automaticky) ... no a zaručuju, e na hodiny je zábava zaručena
Není tady
Ja bych chtela poprosit holky, co sem nakukuji, jestli najdete neco hezkeho, dejte sem odkazy, nemusi byt obrazky, aby nezahlcovaly, staci jenom linky, vsak kdo chce, si rozklikne... ok?
Dik predem...
Není tady
Dorka napsal(a):
Ja bych chtela poprosit holky, co sem nakukuji, jestli najdete neco hezkeho, dejte sem odkazy, nemusi byt obrazky, aby nezahlcovaly, staci jenom linky, vsak kdo chce, si rozklikne... ok?
Dik predem...
K přání se připojuji a vem předem moc děkuji
Není tady
AndreaP. napsal(a):
... asi mě nebude mít ráda, ale zkus mrknout tady...
Ale budu, a hned dvakrat...
Koukam, ze s tim odkazem jsi me predstihla driv, nez jsem svoji prosbu stihla odeslat...
Rustina jde do mody, a mne, kupodivu, nedela problem. Mam nekolik znamych, mluvicich rusky, (procvicuju se celou dobu, chi-chi...), takze dik za dalsi zdroj vzdelavani se...
No a ty "drobnustky" , Andrej, ja musim jit uz varit a uklizet a zblaznit se z nedostatku casu... Jen jsem uvidela par rozvinujicich se obrazku, a uz jsem "slintala"..., uaaa, budu pochvalena: od vedouci, od klientu, a od manzi taky, pac po vecerech zalezu do sve dilnicky a necham ho v klidu odpocivat ( ) u televize...
Není tady
Vdycky,kdy vlezu někam do sekáče, kde mají vechno levný (protoe v Brně jsou některý sekáče děsně drahý a tady v Blansku taky nejsou nejlevnějí) tak koupím kdeco, tam záclonku,tam madeirový atičky na tříletou holčičku, vlněnou károvanou edočervenou sukni na stokilovou dámu, cokoliv, co se mi líbí. Ze sukně bude maxipoltář, ze záclonek mení poltářky, záclonku podiju něčím tmavím, moná dínovinou. Prostě kadej hadřík se na něco hodí. Teď iju utěrky ze starýho károvanýho lněnýho ubrusu. U byl na stůl nepotřebnej, na utěrky se hodí perfektně.
Není tady
jste mě navnadili.. asi vytáhnu "mainu"
Není tady
Dorko, to je ten přenos mylenek, ne si to tu napsala, tak minutu před tím jsem tady dala odkaz. Já těch odkazů mám tak porůznu určitě uloených více, musím to prokopat, a kdy tak to sem postupně hodím, moná by bylo fajn to pak dát i nějak dohromady, a je ve pokupě. K těm ruským stránkám - taky jsem generace, která měla jetě povinnou rutinu, přesto zjiuju, e jsem u hodně zapoměla A jinak celkově kdy se tak člověk pídí po nějakých těch návodech a inspiracích, tak zjistí, e v té cizině je toho fakt tak nějak více, a rusky jsou v tomto obzvlátě dobré. Ten odkaz je fajn, e je tam toho fakt mraky, a není to jen ití, ale i jiné styly, prostě kadý si tam najde to své. A takové odkazy mám nejraději. Tak snad někoho potěí a inspirují. Jsem ráda, e se Ti odkaz líbí a jsou tam sloitějí věci, ale opravdu i drobnůstky, tak věřím, e se tam nějaká inspirace pro Tvé lidičky najde.
Modroočko, ono to s tím sekáčem fakt bude dobrej nápad, to asi začnu praktikovat, protoe co si budu nalhávat, kdy jsem dělala tu první sukni, tak to byla nová látka a já nervy, e jak to pokazím, tak mě to bude tvát. Kdeto kdy něco pokazím z takových věcí, tak mě to a tak bolet nebude. Take v pondělí přepadnu místní sekáč, máme tu tuím dva.
Sudi, aha vidí to mě nenapadlo s tou skupinkou na FB, já mrkala jen na Fler.
Aprill, no jasně, vytahuj mainu a přidej se. Zima je jetě dlouhá, ideální čas na ruční práce.
Není tady
Andrejko, v Ově je spousta levných sekáčů . Např. na Masarykáči je jeden, kde za velmi nízký peníz dobře nakoupí.
Není tady
Tak pár odkazů - je fajn, e člověk se pak přes ty odkazy prokliká na dalí a dalí odkazy a blogy
http://www.makeit-loveit.com/tutorials
http://www.vicki-arnold.com/2013/06/fre … tle-girls/
http://jamala-jamala.blogspot.cz/p/navody.html - toto je česky psaný blog, jsou tam mimo jiné i různé rady pro začátečníky + zajímavé drobnosti a tak
http://halabalastyle.blogspot.cz/ - rovně česky psaný a velmi příjemný a pohodový blog
Není tady
aprill napsal(a):
Andrejko, v Ově je spousta levných sekáčů . Např. na Masarykáči je jeden, kde za velmi nízký peníz dobře nakoupí.
Jůůůů kde? Honem mi to prozraď, prosím prosím Je fakt, e si nedělám iluzi, e tady v těch naich vesnických bych nakoupila nějak extra levně, ale tak za zkouku nic nedám.
Není tady