6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Bude se smát, a ti povím, čím vycpávám... koupím v sekáči bundu-chudinku za dvacet, třicet kaček, vyperu, vypářu zip/y k dalímu pouití (čím ji mám zaplacenou) a vykuchám z ní rouno. Je prací, měkký, relativně tvarovatelný buď rovnou nebo pár stehama třeba zajistí ruličku.
Není tady
helena napsal(a):
Bude se smát, a ti povím, čím vycpávám... koupím v sekáči bundu-chudinku za dvacet, třicet kaček, vyperu, vypářu zip/y k dalímu pouití (čím ji mám zaplacenou) a vykuchám z ní rouno. Je prací, měkký, relativně tvarovatelný buď rovnou nebo pár stehama třeba zajistí ruličku.
tak to je dobrý ! No je vidět, e jsem nezkuený začátečník, todle by mě nenapadlo. Sekáč tu máme, asi ho půjdu navtívit. Akorát si teda nejsem jista, zda zvládnu vypárat zip .... a pokud u teda jooo, tak ho zcela jistě ale nebudu umět následně pouít
Není tady
Modroočko, díky, musím kouknout na net, jak se cenově pohybují ty kuličky a kde se dají koupit, neb todle tady u nás určitě neseenu. Vzhledem k tomu, e to budou takové pidivěcičky, tak právě uvauju, co by bylo k vyplnění nejlepí, a ty kuličky by taky nemusely být patné.
Není tady
Zkus obchod s bytovým textilem, u nás v Blansku to mají právě v tomhle obchodě. Ale cenu nevím.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
helena napsal(a):
tak to je dobrý ! No je vidět, e jsem nezkuený začátečník, todle by mě nenapadlo. Sekáč tu máme, asi ho půjdu navtívit. Akorát si teda nejsem jista, zda zvládnu vypárat zip .... a pokud u teda jooo, tak ho zcela jistě ale nebudu umět následně pouít
Neboj, naučí se
Není tady
ty kuličky
vřele nedoporučuju...
Kdysi ná pes dostal pod stromeček plyáka - miloval je, ulal a hlavně porcoval - a tahle mrcha byla plněná kuličkama... kdo nezail, neuvěří, jak vypadá "zasněenej" obývák... a e jsem je nacházela a luxovala jetě v dubnu ony potvory kulatý "lepí", páč statická elektřina dělá divy...
tak ho zcela jistě ale nebudu umět následně pouít
Ale bude - hlavně se při párání pořádne podívej, jak je vitej, abys to věděla pro přítě.
Upravil(a) helena (31. 1. 2014 18:45)
Není tady
helena napsal(a):
ty kuličky
vřele nedoporučuju...
Kdysi ná pes dostal pod stromeček plyáka - miloval je, ulal a hlavně porcoval - a tahle mrcha byla plněná kuličkama... kdo nezail, neuvěří, jak vypadá "zasněenej" obývák... a e jsem je nacházela a luxovala jetě v dubnu ony potvory kulatý "lepí", páč statická elektřina dělá divy...
Jééé tak zasněenej obývák néé, vzhledem k tomu, e to bude super utajená akce maminky a já se s tím budu mordovat v době, kdy děti nebudou doma, tak nemůou pak nacházet sem tam kuličku, to bych blbě vysvětlovala, proč nám v bytě sněí
Teda holky, jestli mi se podaří udělat aspoň jeden kus jídla, aby to jako jídlo vypadalo, tak to bude zázrak, a já budu tááák pyná
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Modroočko, díky, musím kouknout na net, jak se cenově pohybují ty kuličky a kde se dají koupit, neb todle tady u nás určitě neseenu. Vzhledem k tomu, e to budou takové pidivěcičky, tak právě uvauju, co by bylo k vyplnění nejlepí, a ty kuličky by taky nemusely být patné.
Ty ses fakt zacatecnik , ja kdyz likviduji nejakou vec tak neparu ale odstrihnu popripade odervu.
Jinak ty zeleniky a jidla jsou roztomily. Zacnes s rizkem?
Není tady
sahleb napsal(a):
Ty ses fakt zacatecnik , ja kdyz likviduji nejakou vec tak neparu ale odstrihnu popripade odervu.
Jinak ty zeleniky a jidla jsou roztomily. Zacnes s rizkem?
No jasně, e jsem, vdy jsem to na sebe práskla hned v prvním příspěvku, já se za to nestydím, ádný učený z nebe nespadl A jen tak mezi námi, no u se vidím, jak párám zip ..... haloooo, heli, mě se ta metoda "odervu" docela zamlouvá
Jinak ano, ta jídla jsou fakt moc hezká, ale čím začnu, to netuím, asi tím, e se na to pořádně najím
Není tady
mě se ta metoda "odervu" docela zamlouvá
Vzhledem k tomu, e kovovej rozvírací zip - třeba z tý bundy - stojí kolem sedmi pětek, tak radi pářu a schovávám.
Není tady
Tak abych furt jen nekecala, tak po sérii zvané "max.přiitý knoflík" byl skok do neznáma, první dílo návleky na opěrky do auta, ty jsem teda nestačila vyfotit, neb mi je manel hned ukradl. Druhé dílo sukně, tato ...
no holky, na vlastně prvotinu dobrý, ne?
Není tady
sudina napsal(a):
Andrejko vycpávám výplní z poltářků ikea, občas koupím i v kiku za pár kaček......, ty polystyrenový kuličky jsou příerný.......to nenaplní-pe to vude lítá :-)
kuličky krtám ze seznamu, stačí e se budu u toho nervovat, kdy mi to nepůjde, nemusím mít jetě v celém baráku bordel
Není tady
AndreaP. napsal(a):
...Akorát si teda nejsem jista, zda zvládnu vypárat zip .... a pokud u teda jooo, tak ho zcela jistě ale nebudu umět následně pouít
https://www.google.cz/search?q=p%C3%A1r … p;dur=5382
S timhle to zvladnes, nejdriv spickou naparnes par stehu, pak otocis obracene, aby kulicka byla venku, levou rukou budes pridrzovat odev a pravou "tlacit" paracek dopredu, chce to trosku cviku, mozna zkraje "riznes", ale jde to skvele... taky timhle:
https://www.google.cz/search?q=odlamova … mp;dur=791
Upravil(a) Dorka (31. 1. 2014 20:49)
Není tady
Hezká suknička... ta ti bude sluet... a zvlá teď v lednu ji uije...
Soudím, e není podstatný, jak jsi z ní nadená ty - co na ni majitelka?
Není tady
helena napsal(a):
Hezká suknička... ta ti bude sluet... a zvlá teď v lednu ji uije...http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Soudím, e není podstatný, jak jsi z ní nadená ty - co na ni majitelka?
Mě sluet určitě nebude, těko bych se do ní narvala, sice jsem výrazně zhubla, ale na tu sukni jetě stále ne dost Nová majitelka je nadená, hned si jí chtěla vzít do kolky, tak jsem jí to rozmluvila, e si jí má nechat, a se oteplí Uznávám, e je divné ít v lednu letní sukně....ale tak kdy ony mi připadají tak nějak ze veho nejlehčí
Není tady
Nektere veci se daji plnit moukou, ryzi, piskem, nebo v akvaristice maji ruzne velmi jemne materialy na dno akvarka... http://www.levnaakvaristika.cz/pisky-kameny-lava
Není tady
Dorko díky, to si pořídím, to jetě nemám, neb je mi jasné, a mě tu vyhecujete, e ty kalhoty (a cokoliv jiného) mám fakt zkusit, tak budu víc párat ne ít
Není tady
AndreaP. napsal(a):
... Nová majitelka je nadená, hned si jí chtěla vzít do kolky...
A sukynka z "kruhoveho vyseku", ta se tociiiiiii, jupiiii...
Není tady
Dorko, netuím, co je kruhový výsek , ale je fakt, e se sukně točí pořádně, vak to taky hned vyzkouela.
Ono je mi jasné, e ze mě nikdy nebude odborník na ití, podstatné je, e mě to ale nějak začalo bavit a e je to super na odreagování, co potřebuju, neb můj ivot není v poslední době zrovna procházka růovou zahradou. Take účel splněn, a kdy se přitom jetě něco povede, a dílo bude nositelné či hratelné, tak je to bonus navíc
Není tady
Sukynka z vyrezu...
http://zichr.blogspot.cz/2011/09/fotona … kynku.html
A tohle vylezlo.kdyz jsem klikla na "prezentaci vyrobku", dal uz radsi neklikam, pac bych zrejme nesla spat...
http://zichr.blogspot.cz/search/label/P … robk%C5%AF
Není tady
Ale holky, udelaly jsme krasne vlakenko, radostne..., myslim, ze az se rozkoukame, rozsijeme a nahazeme sem sve typy a vyrobky, bude to moc fajn... DIKY, Andrejko...
Není tady
Dorka napsal(a):
Ale holky, udelaly jsme krasne vlakenko, radostne..., myslim, ze az se rozkoukame, rozsijeme a nahazeme sem sve typy a vyrobky, bude to moc fajn... DIKY, Andrejko...
Přesně to bylo mým cílem, netřeba přece pořád řeit jen váné věci, dohadovat se a podobně, vdy my eny máme také plno zájmů, koníčků, nejen shon, stres a podobně, tak proč tady ty koníčky nerozvést, ukázat, navnadit dalí a dalí k tomu, a si to zkusí a tak. Podporovat se, poradit si. Budu jen a jen ráda, kdy tady budou vznikat nová vlákna o tom, co nás baví, v čem jsme dobré a tak. Pokud se to rozjede, můeme se klidně zde na Babinetu udělat icí fórum a podobně. A nejen icí, ale i dalích ručních prací.
PS : ten odkaz, co jsi tu dala, je parádní, ta kolová sukně, uáááá....já to asi budu muset zkusit
Není tady
estka napsal(a):
Já dokonce vadlenou chtěla být, pokud se nedostanu na kolu. Tehdy se na druhé místo na přijímačky po základce musel psát učební obor. No, ale láska k ručním pracem mi zůstala. Dá se prtat na maturitu a přitom plést svetr. ití na plný výkon ale přilo s narození dítěte. Já si to tehdy i počítala, třeba uití kojenecké koilky- 12 Kč, zimní oteplovací kombinéza vyteplená vafixem a teplou podívkou 130 Kč. A k tomu ze stejné látky i rukavice a čepici. Byla jsem pletařka, vyívačka a vadlena - to byla moje druhá směna doma. Od profesionálních vadlen jsem se naučila fígle- vívání kapes apod. Teď to nepotřebuji, zapomněla jsem toho větinu a po večerech mi to chybí. Můe za to notebook.
tak to je jako bych to psala já můj táta pánský krejčí čili ila jsem s ním od mala a abych se naučila enské věci chodila jsem do krouku.Kdy dolo na volbu povolání tak samozřejmě vadlena.Bohuel nevzali mě.Do tehdejího Pragoděvu by mě vzali bez přijímaček ale u tenkrát jsem věděla e to nechci.A do salonu kam jsem chtěla vzali jednu a měla přednost neb měla tělesnou vadu.Ale ila jsem co to dalo a pletla a háčkovala.A na stará kolena mě to nějak přestalo bavit.Tak teď u tak olemovat záclony nebo závěsy
Není tady