Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 31. 1. 2014 18:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Šicí kroužek ...

Budeš se smát, až ti povím, čím vycpávám... koupím v sekáči bundu-chudinku za dvacet, třicet kaček, vyperu, vypářu zip/y k dalšímu použití (čímž ji mám zaplacenou) a vykuchám z ní rouno. Je prací, měkký, relativně tvarovatelný buď rovnou nebo pár stehama třeba zajistíš ruličku.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#27 31. 1. 2014 18:22

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

helena napsal(a):

Budeš se smát, až ti povím, čím vycpávám... koupím v sekáči bundu-chudinku za dvacet, třicet kaček, vyperu, vypářu zip/y k dalšímu použití (čímž ji mám zaplacenou) a vykuchám z ní rouno. Je prací, měkký, relativně tvarovatelný buď rovnou nebo pár stehama třeba zajistíš ruličku.

big_smilegodlike tak to je dobrý ! No je vidět, že jsem nezkušený začátečník, todle by mě nenapadlo. Sekáč tu máme, asi ho půjdu navštívit. Akorát si teda nejsem jista, zda zvládnu vypárat zip .... a pokud už teda jooo, tak ho zcela jistě ale nebudu umět následně použít lol

Není tady

#28 31. 1. 2014 18:24

AndreaP.
Administrátor

Modroočko, díky, musím kouknout na net, jak se cenově pohybují ty kuličky a kde se dají koupit, neb todle tady u nás určitě neseženu. Vzhledem k tomu, že to budou takové pidivěcičky, tak právě uvažuju, co by bylo k vyplnění nejlepší, a ty kuličky by taky nemusely být špatné.

Není tady

#29 31. 1. 2014 18:34

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Zkus obchod s bytovým textilem, u nás v Blansku to mají právě v tomhle obchodě. Ale cenu nevím.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#30 31. 1. 2014 18:35

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

AndreaP. napsal(a):

helena napsal(a):

big_smilegodlike tak to je dobrý ! No je vidět, že jsem nezkušený začátečník, todle by mě nenapadlo. Sekáč tu máme, asi ho půjdu navštívit. Akorát si teda nejsem jista, zda zvládnu vypárat zip .... a pokud už teda jooo, tak ho zcela jistě ale nebudu umět následně použít lol

Neboj, naučíš se tummenupp

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#31 31. 1. 2014 18:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ty kuličky
vřele nedoporučuju...
Kdysi nᚠpes dostal pod stromeček plyšáka - miloval je, žužlal a hlavně porcoval - a tahle mrcha byla plněná kuličkama... kdo nezažil, neuvěří, jak vypadá "zasněženej" obývák... a že jsem je nacházela a luxovala ještě v dubnu lol ony potvory kulatý "lepí", páč statická elektřina dělá divy...
tak ho zcela jistě ale nebudu umět následně použít
Ale budeš - hlavně se při párání pořádne podívej, jak je všitej, abys to věděla pro příště.

Upravil(a) helena (31. 1. 2014 18:45)

Není tady

#32 31. 1. 2014 18:50

AndreaP.
Administrátor

helena napsal(a):

ty kuličky
vřele nedoporučuju...
Kdysi nᚠpes dostal pod stromeček plyšáka - miloval je, žužlal a hlavně porcoval - a tahle mrcha byla plněná kuličkama... kdo nezažil, neuvěří, jak vypadá "zasněženej" obývák... a že jsem je nacházela a luxovala ještě v dubnu lol ony potvory kulatý "lepí", páč statická elektřina dělá divy...

Jééé tak zasněženej obývák néé, vzhledem k tomu, že to bude super utajená akce maminky lol a já se s tím budu mordovat v době, kdy děti nebudou doma, tak nemůžou pak nacházet sem tam kuličku, to bych blbě vysvětlovala, proč nám v bytě sněží lol
Teda holky, jestli mi se podaří udělat aspoň jeden kus jídla, aby to jako jídlo vypadalo, tak to bude zázrak, a já budu tááák pyšná vissla

Není tady

#33 31. 1. 2014 19:18

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

AndreaP. napsal(a):

Modroočko, díky, musím kouknout na net, jak se cenově pohybují ty kuličky a kde se dají koupit, neb todle tady u nás určitě neseženu. Vzhledem k tomu, že to budou takové pidivěcičky, tak právě uvažuju, co by bylo k vyplnění nejlepší, a ty kuličky by taky nemusely být špatné.

Ty ses fakt zacatecnik lol, ja kdyz likviduji nejakou vec tak neparu ale odstrihnu popripade odervu. lol

Jinak ty zeleniky a jidla jsou roztomily. Zacnes s rizkem? dumbom

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#34 31. 1. 2014 19:24

AndreaP.
Administrátor

sahleb napsal(a):

Ty ses fakt zacatecnik lol, ja kdyz likviduji nejakou vec tak neparu ale odstrihnu popripade odervu. lol

Jinak ty zeleniky a jidla jsou roztomily. Zacnes s rizkem? dumbom

No jasně, že jsem, vždy jsem to na sebe práskla hned v prvním příspěvku, já se za to nestydím, žádný učený z nebe nespadl big_smile A jen tak mezi námi, no už se vidím, jak párám zip ..... haloooo, heli, mě se ta metoda "odervu" docela zamlouvá vissla
Jinak ano, ta jídla jsou fakt moc hezká, ale čím začnu, to netuším, asi tím, že se na to pořádně najím lol

Není tady

#35 31. 1. 2014 19:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

mě se ta metoda "odervu" docela zamlouvá
Vzhledem k tomu, že kovovej rozvírací zip - třeba z tý bundy - stojí kolem sedmi pětek, tak radši pářu a schovávám.

Není tady

#36 31. 1. 2014 20:34

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Andrejko vycpávám výplní z polštářků ikea, občas koupím i v kiku za pár kaček......, ty polystyrenový kuličky jsou příšerný.......to nenaplníš-pže to všude lítá :-)

Není tady

#37 31. 1. 2014 20:34

AndreaP.
Administrátor

Tak abych furt jen nekecala, tak po sérii zvané "max.přišitý knoflík" byl skok do neznáma, první dílo návleky na opěrky do auta, ty jsem teda nestačila vyfotit, neb mi je manžel hned ukradl. Druhé dílo sukně, tato ...

http://andrea.pastircakova.sweb.cz/1.jpg

no holky, na vlastně prvotinu dobrý, ne? lol

Není tady

#38 31. 1. 2014 20:35

AndreaP.
Administrátor

sudina napsal(a):

Andrejko vycpávám výplní z polštářků ikea, občas koupím i v kiku za pár kaček......, ty polystyrenový kuličky jsou příšerný.......to nenaplníš-pže to všude lítá :-)

tummenupp kuličky škrtám ze seznamu, stačí že se budu u toho nervovat, když mi to nepůjde, nemusím mít ještě v celém baráku bordel lol

Není tady

#39 31. 1. 2014 20:43

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

AndreaP. napsal(a):

...Akorát si teda nejsem jista, zda zvládnu vypárat zip .... a pokud už teda jooo, tak ho zcela jistě ale nebudu umět následně použít lol

https://www.google.cz/search?q=p%C3%A1r … p;dur=5382
S timhle to zvladnes, nejdriv spickou naparnes par stehu, pak otocis obracene, aby kulicka byla venku, levou rukou budes pridrzovat odev a pravou "tlacit" paracek dopredu, chce to trosku cviku, mozna zkraje "riznes", ale jde to skvele... taky timhle:
https://www.google.cz/search?q=odlamova … mp;dur=791

Upravil(a) Dorka (31. 1. 2014 20:49)

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#40 31. 1. 2014 20:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Hezká suknička... ta ti bude slušet... a zvl᚝ teď v lednu ji užiješ...http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Soudím, že není podstatný, jak jsi z ní nadšená ty - co na ni majitelka?

Není tady

#41 31. 1. 2014 20:57

AndreaP.
Administrátor

helena napsal(a):

Hezká suknička... ta ti bude slušet... a zvl᚝ teď v lednu ji užiješ...http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Soudím, že není podstatný, jak jsi z ní nadšená ty - co na ni majitelka?

Mě slušet určitě nebude, těžko bych se do ní narvala, sice jsem výrazně zhubla, ale na tu sukni ještě stále ne dost lol Nová majitelka je nadšená, hned si jí chtěla vzít do školky, tak jsem jí to rozmluvila, že si jí má nechat, až se oteplí tongue Uznávám, že je divné šít v lednu letní sukně....ale tak když ony mi připadají tak nějak ze všeho nejlehčí big_smile

Není tady

#42 31. 1. 2014 20:57

Dorka
Zablokovaný

Nektere veci se daji plnit moukou, ryzi, piskem, nebo v akvaristice maji ruzne velmi jemne materialy na dno akvarka... http://www.levnaakvaristika.cz/pisky-kameny-lava

Není tady

#43 31. 1. 2014 20:59

AndreaP.
Administrátor

Dorko díky, to si pořídím, to ještě nemám, neb je mi jasné, až mě tu vyhecujete, že ty kalhoty (a cokoliv jiného) mám fakt zkusit, tak budu víc párat než šít big_smile

Není tady

#44 31. 1. 2014 21:03

Dorka
Zablokovaný

AndreaP. napsal(a):

... Nová majitelka je nadšená, hned si jí chtěla vzít do školky...

A sukynka z "kruhoveho vyseku", ta se tociiiiiii, jupiiii... tummenupp

Není tady

#45 31. 1. 2014 21:15

AndreaP.
Administrátor

Dorko, netuším, co je kruhový výsek big_smile, ale je fakt, že se sukně točí pořádně, však to taky hned vyzkoušela. 
Ono je mi jasné, že ze mě nikdy nebude odborník na šití, podstatné je, že mě to ale nějak začalo bavit a že je to super na odreagování, což potřebuju, neb můj život není v poslední době zrovna procházka růžovou zahradou. Takže účel splněn, a když se přitom ještě něco povede, a dílo bude nositelné či hratelné, tak je to bonus navíc big_smile

Není tady

#46 31. 1. 2014 21:32

Dorka
Zablokovaný

Sukynka z vyrezu...
http://zichr.blogspot.cz/2011/09/fotona … kynku.html
A tohle vylezlo.kdyz jsem klikla na "prezentaci vyrobku", dal uz radsi neklikam, pac bych zrejme nesla spat... tongue
http://zichr.blogspot.cz/search/label/P … robk%C5%AF

Není tady

#47 31. 1. 2014 21:36

Dorka
Zablokovaný

Ale holky, udelaly jsme krasne vlakenko, radostne..., myslim, ze az se rozkoukame, rozsijeme a nahazeme sem sve typy a vyrobky, bude to moc fajn... DIKY, Andrejko... pussa

Není tady

#48 31. 1. 2014 21:47

AndreaP.
Administrátor

Dorka napsal(a):

Ale holky, udelaly jsme krasne vlakenko, radostne..., myslim, ze az se rozkoukame, rozsijeme a nahazeme sem sve typy a vyrobky, bude to moc fajn... DIKY, Andrejko... pussa

Přesně to bylo mým cílem, netřeba přece pořád řešit jen vážné věci, dohadovat se a podobně, vždy my ženy máme také plno zájmů, koníčků, nejen shon, stres a podobně, tak proč  tady ty koníčky nerozvést, ukázat, navnadit další a další k tomu, a si to zkusí a tak.  Podporovat se, poradit si. Budu jen a jen ráda, když tady budou vznikat nová vlákna o tom, co nás baví, v čem jsme dobré a tak. Pokud se to rozjede, můžeme se klidně zde na Babinetu udělat šicí fórum a podobně. A nejen šicí, ale i dalších ručních prací.

PS : ten odkaz, co jsi tu dala, je parádní, ta kolová sukně, uáááá....já to asi budu muset zkusit tongue

Není tady

#49 31. 1. 2014 23:47

čarodějka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Nejdek
Web

šestka napsal(a):

Já dokonce švadlenou chtěla být, pokud se nedostanu na školu. Tehdy se na druhé místo na přijímačky po základce musel psát učební obor. No, ale láska k ručním pracem mi zůstala. Dá se šprtat na maturitu a přitom plést svetr. Šití na plný výkon ale přišlo s narození dítěte.  Já si to tehdy i počítala, třeba ušití kojenecké košilky- 12 Kč, zimní oteplovací kombinéza vyteplená vafixem a teplou podšívkou 130 Kč. A k tomu ze stejné látky i rukavice a čepici. Byla jsem pletařka, vyšívačka a švadlena - to byla moje druhá směna doma.  Od profesionálních švadlen jsem se naučila fígle- všívání kapes apod. Teď to nepotřebuji, zapomněla jsem toho většinu a po večerech mi to chybí. Může za to notebook.

smile tak to je jako bych to psala já big_smile můj táta pánský krejčí čili šila jsem s ním od mala a abych se naučila ženské věci chodila jsem do kroužku.Když došlo na volbu povolání tak samozřejmě švadlena.Bohužel nevzali mě.Do tehdejšího Pragoděvu by mě vzali bez přijímaček ale už tenkrát jsem věděla že to nechci.A do salonu kam jsem chtěla vzali jednu a měla přednost neb měla tělesnou vadu.Ale šila jsem co to dalo a pletla a háčkovala.Až na stará kolena mě to nějak přestalo bavit.Tak teď už tak olemovat záclony nebo závěsy dumbom

Lepší je užívat života než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

Není tady

#50 31. 1. 2014 23:57

čarodějka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Nejdek
Web

Teda to je super nápadů až mě mrzí že už mě šití nebaví

Lepší je užívat života než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí