6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
... procházím strukturu tohoto diskuzního fóra, vidím plno skupinek mamin stejně narozených dětí a tak nějak mi dolo, e mi tady ale chybí skupiny lidí se stejným koníčkem. Takové skupiny, kde by se navzájem uivatelky učily, podporovaly, dávaly tipy a odkazy k tématu a tak.
A tak mě napadlo to zkusit a zaloit druhou takovou skupinu (první je letitá skupina digiscrapu) na téma ití. Je tu někdo, kdo si doma ije? A oblečení, tak hračky či cokoliv, co je vlastně moné uít...kde čerpáte inspiraci, jak se vám líbí nabídka látek a prostě ve, co k tomuto tématu patří? Pojďme si zaloit takový icí babinetí krouek.
Začnu asi u sebe tím, e jsem nevadlena, přesněji byla jsem, do okamiku, kdy mi pod vánočním stromkem přistál icí stroj. Rozpaky vystřídal pocit, e to prostě zkusím, a e ve, co dokáu, má nějaký smysl. Jen se nesmím vzdát. Take zkouím, hledám, pátrám po informacích. Kdo se ke mě přidá?
Není tady
Ahoj, ja, klidne a rada. Ted hledam strih na kabatek pro meho pidipsa...
Zatim nevim, cim prispet, ale sila jsem asi uz vsecko, vcetne doplnku pro historicke auto, potreb pro paintball, parasutisty, kone... a tak...
K radosti z noveho konicka drzim palec...
Není tady
Tak to je super. Můj celoivotní vrcholný icí výkon do vánoc byl tak maximálně přiitý knoflík (pokud jsem teda nala jehlu ). No ale dárek nadělen, a protoe já se nerada vzdávám, tak během toho měsíce jsem zvládla pro dcerku dvě sukýnky (sice jen v pase do gumy, ale tak základ by byl), nějaké to zkracování tepláků, pak takové návleky do auta a taky pokus o hračku příerku. Hlavně teda ty hračky jsem zjistila, e mě baví, neb tam se nemusím ničeho dret a můu popustit uzdu své fantazii. Nicméně poznámku syna, e jemu teď můu uít kalhoty, tak to jsem dělala, e jsem neslyela, protoe to si jetě fakt neumím představit, e bych dala
Není tady
Ale vis, on ma pravdu. Strihy z Burdy jsou dobre, Burdy jsou sice drahe, ale aj tak se vyplati (vetsinou na stanku je prodavacka da prohlednout, nebo mozna v supermarkrech), mas tam u strihu navod krok za krokem, na to nemusis mit ani skolu ci kurz...
Ja jsem jich za cely zivot mela spoooousty, ale vzdycky se stehovanim se me zasoby zmensily, ted, z mesta do mesta, bohuzel na minimum, cca 5 ks.
Ale vis co? Mam pro tebe 2 rady: V antikva maji nekdy i vice cisel, casto i se strihy..., za par babek... A taky jsem si treba vec, ktera se mi libila, nebo jsem nemela strih, koupila treba poskozenou v secondhandu, rozparala a davaj, strih byl na svete... sit podle stareho chce uz trosku zkusenosti (vzhledem k "vytahanosti"), ale kdyz te to bavi, za chvili to budes mit v malicku...
Jo, a strihy se v nekterych knihovnach daji pujcit...
A jeste teda prihodim jednu perlicku: Jeden kamarad od mych dcer, jinak velice sikovny ajtak, se jednou rozhodl, ze si kalhoty usije sam, lehl si na stul, a tuzkou si nakreslil obrysy jedne nohy, a pak se sel moji dcery zeptat, jak je ma podle toho udelat...
PS: Hm, firmy, ktere "kradou" konkurenci modely, to delaj uplne stejne: Koupi, rozparaji a tak dostanou zakladni strih aj postup prace...
Upravil(a) Dorka (29. 1. 2014 21:52)
Není tady
Andrej - zkus procourat blogy. Já chodím nakukovat k Ajce http://ajka-uajky.blogspot.cz/search/la … 8Den%C3%AD to je ikulka, má foceno ití krok za krokem.
Není tady
Já tedy mám stroj po manelový babičce co jsme spolu a ila jsem akorát závěsy a záclony. Nemám k tomu sklony. Ale třeba u Ajky jsem obdivoala tuhle taku, ta by se mi líbila http://ajka-uajky.blogspot.cz/search/la … ta%C5%A1ky
Není tady
Dorko, zrovna včera jsem si koupila jakýsi speciál Burdy, vyel teď v lednu, je to burda kola ití - základní garderoba krok za krokem, a je tam 15 základních střihů pro začátečníky....akorát problém, e blb jsem si neuvědomila, e je to velikostně pro dospělé, nicméně aspoň se kouknu, jak tam ty střihy vlastně vypadají a je tam popsán vdy postup, co je fajn. Jinak jsem se dívala u nás v knihovně, tady Burdy bohuel nemají, jen Praktickou enu. Antikvaritát mě nenapadl, to je dobrý nápad, musím mrknout.
Jinak s tím second handem, ty jooo, no to je fakt, něco rozpárat a vlastně uvidím základ toho střihu
Kamarád aják si dobře poradil
Není tady
Dui, super odkaz na blog ikovné tvořilky, jsem na něm včera v noci zůstala viset skoro hodinu a četla a zkoumala Takové blogy jsou prostě super, člověk tam načerpá inspiraci, často i najde návod, paráda. Take kdo znáte nějaké blogy o tvůrčí činnosti, v tomto případě teda hlavně ití, sem s nimi. Předem moc díky
Já dneska pořád koukám sem http://kackad-bloguje.blogspot.cz/ - taky straně ikovná holčina, u jsem si tam nala návod na hračku - sovu, kterou prostě musím zkusit.
Není tady
Tady se dají sřihy objednat
http://www.strihy.eu/index.php?category … =0;145;147
Na první pohled to vypadá drahý, ale jeden základní střih se dá obměnit.
Není tady
ahojte,
andreo pozerala si na pinterest?... je tam hodne inspiracie aj free strihov.. len na rychlo som dala vyhladavat http://www.pinterest.com/search/pins/?q … 20patterns je tam toho hodne a zrovna včera som hladala pre klarku malu hracku a nasla som aj sovu http://www.pinterest.com/pin/69454019226743705/ ja ked sadnem nad pinterest travila by som tam hodiny a do kalhot sa urco pusti, ja som deckam usila pyzamka spodne, tepláky a letne kalhoty, som zaciatocnik, nemam moc casu na stroj, bavi ma to ale cas nie je...
jak budem mat chvilku casu hodim ti nejake odkazy co mam ulozene, prakticke rady k sitiu..
Upravil(a) stvorlistok (30. 1. 2014 20:20)
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Dorko... Kamarád aják si dobře poradil
Andrejko, jses na dobre ceste ... jupiiii, mam rada takovy experimentatorky...
No, ajtak, kereho jinak "zeru" vsema desetima, kvuli novodobym "konickum", ale jinak vazne k nepouziti, ver mi, si nijak NEPORADIL, pac takhle strihy porizovat nelze...
Vis, vsecko posledni bylo tak nejak zvlastni, pac ja brouzdala po netu, v tvem babinetim vlakenku taky, ve svym "spajzu", kde jsou prestehovany veci taky...., no a tak ruzne... , pak i v suplicku klientky taky, kde ona porad touzi "dal delat neco uzitecneho", ale vypada to vic, ze by to asi neslo..., na to jsem vecer byla u sve vedouci a resila s ni, ze klientka i ja zaciname byt "na bodu mrazu" tim, ze "nejsme nijak uzitecny"... - my obe, ja, ze svy pozice pecovatelky a ona, ze sve pozice ...hm..., nechci to sem psat...
A naraz vedouci rika: Neumela by jste prijit na neco, co by bylo uzitecne (kdybychom neco pletly, sily, delaly, vyrabely...) pro nase klienty, pro vas a pro charitu taky???
Andrejko, ja vedela, ze to vsecko dohromady neni jenom tak..., vazne...
A kdyz jsem cetla tvuj (a nasledujici) komentar...
Není tady
AndreaP. napsal(a):
... e ... jsem si neuvědomila, e je to velikostně pro dospělé... tady Burdy bohuel nemají, jen Praktickou enu......
Ta je taky dobra, ale je potreba strihy overit na ne prilis drahych materialech...
Jinak s tím second handem, ty jooo, no to je fakt, něco rozpárat a vlastně uvidím základ toho střihu ...
Andrejko, nikdy z siti nic nevyhazuj... uvidis, az se dotoho dostanes, jestli te to zaujme..., jak se ti vsecky "tretky" budou hodit...
Vis jak se ja tim dnes pysnim, ze kdyz kdosi prijde... a ja reknu: NO, TO MAM...?
Vis, ale to spada fakt jenom do te sfery, kdyz jses svadlena "nadsenec"..., hm, jinak to asi nikdo neoceni...
Není tady
Dorka napsal(a):
Andrejko, jses na dobre ceste ... jupiiii, mam rada takovy experimentatorky...
No já jsem v tomto směru ílenec, kdo mě zná, ten to potvrdí. Velmi nerada se vzdávám, kdy se do něčeho ponořím, tak dlouho s tím bojuju, a to zvládnu, nerada utíkám od věcí s tím, e to nejde. Na druhou stranu nemám ráda návody, ano jsou super, e vedou, ale mi nevím proč nevyhovují, nerozumím jim či co, jakoby si na ve musím přijít sama stylem pokus-omyl. Jsou pro mě inspirací, proto taky tak ráda okoukávám třeba cizí blogy s náměty, ale kdy dojde na věc, musím sama podle sebe, selského rozumu Tak to bylo s digiscrapem, se kterým jsem začla s mou nej kámokou v době, kdy tady se o tom jetě nevědělo a z ničeho, z absolutního nevědomí jsem se to prostě naučila. To samé třeba háčkování, nikdy jsem neháčkovala, loni jsem vzala do ruky háček, zkoukla návod a uháčkovala čepici pro dcerku. No jak říkám, prostě ílenec Navíc zjiuju, e čím jsem starí, tím více mě lákají ruční práce (nikdy jsem k nim sklon neměla, nebyla jsem k tomu vedena). No a tak teď prostě přilo na řadu ití, a já to prostě nevzdám, u jen z toho důvodu, e to není můj styl a navíc jsem zjistila, e mě to prostě baví.
Jinak Tvůj příspěvek je krásně zvlátní Také nevěřím na náhody, dle mě má vechno nějaký smysl a důvod.
Není tady
Dorka napsal(a):
Andrejko, nikdy z siti nic nevyhazuj... uvidis, az se dotoho dostanes, jestli te to zaujme..., jak se ti vsecky "tretky" budou hodit...
Vis jak se ja tim dnes pysnim, ze kdyz kdosi prijde... a ja reknu: NO, TO MAM...?
Vis, ale to spada fakt jenom do te sfery, kdyz jses svadlena "nadsenec"..., hm, jinak to asi nikdo neoceni...
Určitě nic nevyhodím. Tím, e jsem nikdy neila, musela jsem si v prvé řadě pořídit alespoň základní výbavu, to jsem zvládla a jak mě teď v dalí fázi mrzí, e doma nemám různé klidně zbytky látek a serepetiček, abych mohla zkouet :-D Take u vzala za své třeba dětská deka do kočárku, která přeila syna, dcerku i synovce, doma u je na nic, nu tak jsem se hecla, ustřihla a je z ní sukně Obyčejná, jednoduchá, ale mě tak straně těí a je pro mě vzácná (co je asi jasné, kdy já opravdu v ivotě tak max. přiila ten knoflík, jak u jsem psala výe)
Není tady
stvorlistok napsal(a):
ahojte,
andreo pozerala si na pinterest?... je tam hodne inspiracie aj free strihov.. len na rychlo som dala vyhladavat http://www.pinterest.com/search/pins/?q … 20patterns je tam toho hodne a zrovna včera som hladala pre klarku malu hracku a nasla som aj sovu http://www.pinterest.com/pin/69454019226743705/ ja ked sadnem nad pinterest travila by som tam hodiny a do kalhot sa urco pusti, ja som deckam usila pyzamka spodne, tepláky a letne kalhoty, som zaciatocnik, nemam moc casu na stroj, bavi ma to ale cas nie je...
jak budem mat chvilku casu hodim ti nejake odkazy co mam ulozene, prakticke rady k sitiu..
Ahoooj, na pinterest jsem nakoukla .... a to jsem neměla dělat Nádherné věci.
Za odkazy předem díky, věřím, e je ocením nejen já, ale i dalí holky, které se třeba přidají
Není tady
Ahojky.Tak já se přiznám e u neiju ale dřív (za mlada) jsem ila i na sebe i na děti.Tak ale teď nevím jestli mě Andrejka zase nedonutí něco uít.Oblečení to u asi ne ale nějakou tu blbůstku?Silně nad tím přemýlím.
A musím říct e souhlasím s tím nic nevyhazovat já schovávám i knoflíky z věcí které vyhazuju.
Není tady
čarodějka napsal(a):
Tak ale teď nevím jestli mě Andrejka zase nedonutí něco uít.
Ahooooj, ale to ví, e Tě donutím, jako bys mě neznala
Není tady
Téměř kadý den říkám dcerce, e se díky plyákům za chvíli nevleze do své postele, má je po celé posteli a teď jak listuju, tak najdu toto
http://www.lemonsqueezyhome.com/2011/02 … orial.html
.... no nevypadá to vůbec patně a bylo by to řeení
Není tady
Taky bych chtěla být tak ikovná. U mě to bohuel končí přiitím knoflíku nebo zatupnutím rozpáraného vu.
Ale budu chodit aspoň nakukovat.
Není tady
modrovous napsal(a):
Taky bych chtěla být tak ikovná. U mě to bohuel končí přiitím knoflíku nebo zatupnutím rozpáraného vu.
Ale budu chodit aspoň nakukovat.
Jak jsem psala, respektive přiznala se hned na začátku, u mě vrchol díla také knoflík, take jsme na tom stejně. Koukám se na ty nádhery, co lidé umí vytvořit a je v tom z mé strany obdiv, neb je mi jasné, e je za tím hodně píle, práce a hlavně kus srdce. Také bych to chtěla umět. Take se neboj přidat, budeme bojovat dvě
Není tady
Pro inspiraci, na tomto blogu jsem se kochala doteď, krásné věci a bezva nápady
http://halabalastyle.blogspot.cz/
Není tady
čím jsem starí, tím více mě lákají ruční práce
Jetě na základce ma táta "vyhrooval", e kdy se budu blbě učit, půjdu na vadlenu do Trioly... děsná představa, osm hodin denně přiívat ramínka k podprsenkám...
Pak mě donutil housti nedostatek hezkýho a "jinýho" oblečení na děti - z patnácti dětí v jeslích měla větina dva druhy svetříčků, páč na pultě jiný nebyly... a tak to pomalu a plíivě pokračovalo a trvá...
Občas ulítnu na nějaký "milý zbytečnosti" - třeba jsem dávala dohoromady cca sto let szarej krajkovej átek... a čím dál radi iju v ruce. Vechno je úasnej odpočinek
Upravil(a) helena (31. 1. 2014 7:43)
Není tady
Já dokonce vadlenou chtěla být, pokud se nedostanu na kolu. Tehdy se na druhé místo na přijímačky po základce musel psát učební obor. No, ale láska k ručním pracem mi zůstala. Dá se prtat na maturitu a přitom plést svetr. ití na plný výkon ale přilo s narození dítěte. Já si to tehdy i počítala, třeba uití kojenecké koilky- 12 Kč, zimní oteplovací kombinéza vyteplená vafixem a teplou podívkou 130 Kč. A k tomu ze stejné látky i rukavice a čepici. Byla jsem pletařka, vyívačka a vadlena - to byla moje druhá směna doma. Od profesionálních vadlen jsem se naučila fígle- vívání kapes apod. Teď to nepotřebuji, zapomněla jsem toho větinu a po večerech mi to chybí. Můe za to notebook.
Není tady
Holky, nemáte některá zkuenost se itím hraček (případně čímkoliv jiným), co se musí vycpávat? Jde mi o to, čím je nejlepí plnit, já se v tom nevyznám, jen vím, e vata fakt dobrá není, to u jsem si zkusila Jsem se nějak vyhecovala a rozhodla zkusit dráhu piplačky, ji dlouhou dobu se mi to líbí a vzhledem k tomu, e jsem nala poblí filc, tak jdu do toho. Plán je dcerce k narozeninám (má je v květnu, snad to do té doby zvládnu :-D) udělat "jídlo" do dětské kuchyňky, je taková hravá a hraje si takto hodně často, vdy jsem to obdivovala v Ikeii a teď jsem to objevila i na Fléru, tak to prostě musím zkusit, jinak nebudu mít klid :-D (za výsledek teda fakt neručím, třeba to bude úplná katastrofa). Mám na mysli něco na tento způsob
http://www.fler.cz/zbozi?ucat=145928
samozřejmě jen ty lehčí tvary, nejsem sebevrah
PS : Haníííí, nechce mi s tím pomoct ..... no tak nééé, no
Není tady
Vatu ne, nemůe tu hračku pak vyprat. Já jsem vycpávala molitanovou drtí nebo vatelínem, ale ten je potřeba taky nastíhanej nebo netrhanej na kousky.
Teď budu dělat takovej sedací "bobek", něco jako taburet, ale bez pevných základů, uiju krychli a nasypu do ní ty polystyrenový kuličky. Napřed z hrubího plátna, jako obal na ty kuličky a vrchní potah bude z dínoviny.
Není tady