6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím o radu...Pracuji 1 rok ve 3 členném kolektivu s kolegyní a kolegou, kteří udrují spolu poměr, ikdy ona je vdaná a on enatý. Pro Vai představu jsme my 2 na rovnocenné pozici a on je ná společný seřizovač. Ona je bohuel manipulativní hysterka, která ho naprosto ovládá,co je hlavní problém. On preferuje její práci, pomáhá ji, kdy se jí pokazí stroj,tak jí ho jde opravit hned a já musím čekat "a bude mít čas." A protoe je tato situace u veobecně známá (já nejsem první, komu se toto děje),tak se mne nae nadřízená jednoho dne před jejich dovolenou naprosto nediplomaticky pokouela zastat, kdy se ho ptala,jestli budu mít zajitěnou práci v době jeho nepřítomnosti. Oba se do mne pustili, e si chodím stěovat,přitom to není pravda.Ona si to ani nenechala vymluvit,jenom řvala "bě si stěovat!!" Od té doby se ani nezdravíme a já mám peklo na zemi. Oni se spolu baví provokativně a adresně nahlas,abych je slyela,on mne pomlouvá na vedlejí dílně.Vím to od několika lidí, kteří tam pracují. Minulý týden jsem se od ní dozvěděla, e jsem fracek. On mi na větu oznamovací ani neodpoví, jenom nepatrně kývne hlavou. Ona po něm zařve a on aportuje jak pes. No bylo by toho podstatně víc, co by se dalo napsat,ale to nechci. Napsala jsem tu alespoň pár příkladů, abyste věděli o co se jedná...A nyní o co mi jde. Chtěla bych poprosit o radu jak se vyrovnat s tímto stavem, abych nechodila do práce s aludkem jako hrozinka, jak reagovat na to, kdy si na mne otevře hubu jako dnes. Jsem člověk nekonfliktní, snadno zaskočitelný. Doma iju klidný rodinný ivot, kdy nemusím být ve střehu... Má někdo podobnou zkuenost? Prosím rady typu najděte si jinou práci mi snad ani nepite, jsem z regionu, kde je velká nouze o práci. Kdybych měla příleitost, tak u bych to udělala. A stěovat si nadřízeným znamená podepsat si výpověď (to u tady taky bylo). Děkuji Vám za kadou dobrou radu.
Není tady
Jaju zazila jsem si to a pracovala jsem v tom jeste rok.Pak jsem si ale nasla jinou praci a odesla.Ulevilo se me.Ale mohu potvrdit,ze na kazdem pracovisti se najde nejaky idiot.
Není tady
Kadá rada drahá.....Kdy ti něco vadí, jsou dvě cesty - buďto se tomu vyhnout - co nemůe - jak píe, není u vás práce, nebo se tomu postavit. Něco jako "na hrubý pytel hrubá záplata".
Jo a "fracek" u jsem jednou byla taky. Dokonce drzý fracek.
Není tady
Milá Judyno, děkuji za ospověď. Tvá rada "na hrubý pytel hrubá záplata" by asi byla nejlepí, ale nevím jak na to. Můj problém je, e neumím tak rychle reagovat na jakýkoliv atak. Netuila jsem, e bych se měla učit ve 44 letech strategii k přeití na pracoviti s dvěma ... blbci.
Není tady
Netuila jsem, e bych se měla učit
Člověk se neustále učí...
Mimochodem, kolik je kolegyni, která tě nazývá frackem? Řekla bych, e na toho jsi u poněkud "v letech" (bez uráky, prosím ).
Nevím, jestli je to rada dostatečná - ale komunikaci bych udrovala pouze na nejnutnějí provozní úrovni, kejvnutí hlavou je taky odpověď - pokud teda nejde o něco, na co by bylo vhodný mít "papír" (a nebylo lze to popřít) a k informaci "a bude mít čas" by bylo vhodný se pokud mono ptát tak, aby to slyel jetě někdo ochotnej to případně potvrdit.
Není tady
tak se bude muset naučit reagovat. přece se nenechá zadupat do země.
Není tady
Děkuji za ochotu pomoci. Váím si kadé dobré rady. Heleno je mi 45 let a jim je oběma 53 (kadému zvlá :-)) ).To je ale jedno kolik je komu let, myslím, e je to o úctě člověka k člověku. Samozřejmě se nechci zadupávat do zamě ani si nechat s..t na hlavu,proto hledám kadou dobrou radu. Moje velké mínus je, e jsem v menině. Já jsem se u i s ním pohádala, u jsem se neovládla a bouchla jsem. Servítky jsem si rozhodně nebrala. Pak jsem odela na vedlejí dílnu, kde jsem se rozbrečela. No já vím, e se to asi někomu bude zdát směné, nebo si bude myslet e jsem hysterka, ale není to tak. Jenom prostě nesnesu to napětí a pomylení "co se zase bude dít". Já tam pracuji rok, ona 13 let. No a kdy on nerýpe do mě, tak aspoň mě pomlouvá, e toho dělám málo, e si nevydělalám ani minimální mzdu, no prostě....U jsem uvaovala, co mu řeknu a bude zase mít rýpavou..Poraďte mi, co mu říct, jak mu vzít vítr z plachet aby mi dal pokoj...Má někdo v blízkosti někoho podobného? Jak jste si poradily? Děkuji
Není tady
Ja som mala niečo podobné vo vedžajej práci, chodila som tma so alúdkom zovretým... a potom som sa nechala prepusti. Myslela som, e to je tragédia, ale rýchlo SAMA prila iná práca, lepia (akurát dochádzanie je horie). Vdy je to niečo za niečo, ale pre mňa u bola tamojia atmosféra neúnosná.
Není tady
Jenom prostě nesnesu to napětí a pomylení "co se zase bude dít".
Sice si přeje "rady typu najděte si jinou práci mi snad ani nepite"... jene by sis měla rozmyslet, co je pro tebe důleitějí - jestli bejt, by blbě, zaměstnaná, nebo si zachovat zdraví.
Zvlá kdy ví, e "nejsem první, komu se toto děje" - paní zřejmě nemá zábrany a ty, jako "člověk nekonfliktní, snadno zaskočitelný", nebude tím, kdo by ji dokázal přimět k alespoň trochu přijatelnýmu chování...
Není tady
helena napsal(a):
Jenom prostě nesnesu to napětí a pomylení "co se zase bude dít".
Sice si přeje "rady typu najděte si jinou práci mi snad ani nepite"... jene by sis měla rozmyslet, co je pro tebe důleitějí - jestli bejt, by blbě, zaměstnaná, nebo si zachovat zdraví.
Zvlá kdy ví, e "nejsem první, komu se toto děje" - paní zřejmě nemá zábrany a ty, jako "člověk nekonfliktní, snadno zaskočitelný", nebude tím, kdo by ji dokázal přimět k alespoň trochu přijatelnýmu chování...
Jenomze odejde treba jinam a muze to byt zase stejne.Vzdycky se v praci najde nejaky blb ktery po tobe pojede,alespon me se to stava.
Není tady
erem, kadej máme svýho blba... ale proč někde zůstávat s tím, e "muze to byt zase stejne.Vzdycky se v praci najde nejaky blb"? Proč si naopak neříct "NEMUSÍ to bejt stejný ani horí"...
Není tady
Děvčata děkuji za rady. Ne jsem do práce nastoupila, byla jsem na úřadu práce a to teda rozhodně není o co stát. Máme dluhy na dům,jedno dítě na výce, jedno půjde na střední a v době kdy jsem byla na úřadu práce, jsme měli doma jetě dceru, která měla po kole problém najít si práci, pro nedostatek praxe. Dnes se snaila v práci situaci řeit éfka,ale myslím e to nebude mít kladný výsledek, protoe svou přítomnost jednoznačně pojala jako svou povinnost. Její "rada" přece jsme lidi to asi nespasí. ádná psychologie, ádná diplomacie. Kolik lidí je na takovýchto pozicích. No nic,stejně to budu muset vyřeit sama. Stále přemýlím o tom, kde je chyba ve mně. Je to moje situace,moje pocity, můj úkol. Nicméně rady jak jste takové situace zvládly Vy, by mi psychicky pomohly a víra ve zvládnutelnou situaci by mne podpořily. Selimo,pokud by to pro Tebe nebyl problém písni své zkuenosti. Mějte se zatím hezky a blbci nech se Vám vyhýbají obloukem.
Není tady
Ja jsem ve fabrice zazila taky blbce. Mel mladou frajerku (o dve generace), kdyz spolu prisli do fabriky, vsichni si mysleli, ze je to jeho minimalne dcera... Jako novej tam hned zacal delat ramena, jak on vsude byl, vsechno vi, ze je byvaly profesor..., nafuka, povysoval se, na lidi, co si to nechali, mel ponizujici pripominky... proste jeden o.d.p.ornej pablb. Lidi se snazili sporum s nim vyhnout, ale nikdo mu nic nerekl, asi ve vire, ze snad prestane... Jenze neprestaval.
Mne teda vytacel dennodenne a ja "hubu nezavirala"..., tak jsme se furt hadali. Delalo mi to sice beton v zaludku, ale byla jsem vytrvala, az do doby, nez klesnul ke sprostym slovum, a ty normalni vkladal cim dal tim min...
Jednou (naposledy), jsem aj ja na nej pres celou halu zarvala jedno sproste slovo (vsichni ztrnuli, ptz. takovou mluvu nepouzivam nikdy ), a on to sel hned nazalovat.
Nikdo se me nezastal, ac vsem lezl na nervy, a vedouci me donutil, abych se mu pred vsema omluvila (myslim, ze taky jenom v ramci "povinnosti", ptz. se ho taky bal... ), a prej at mu podam ruku. Byla jsem tak nasr..., ze jsem si troufla na obrovsky risk - Rekla jsem:... ´dobre, ale jenom v rukavici´... - pouzivali jsme je pri praci. Cekala jsem, ze me vyrazi na hodinu, ale v tu chvilu mi to bylo jedno.
Nevyrazil. Nezmohl se ani na slovo. Zato ten blbecek mi pomohl, rekl, ze uz o to nestoji... Par dni nato provedl nejakou hroznou vylomeninu, nastesti ne na smene se mnou, a na hodinu byl vyhozenej on, aj s jeho frajlou...
No, nekdy to proste ne a nejde jinak, nez Bozimi mlyny...
Upravil(a) Dorka (29. 1. 2014 18:09)
Není tady
ikana v práci - je to nepříjemné.
Nedovedu si to představit - popravdě řečeno.
Je třeba moné poádat o přeloení v rámci podniku?
Obrnit se a bránit se dennodenně takovým primitivním atakům je asi dost vyčerpávající. Ale není-li jiná monost, tak to zkus vybojovat. Nemyslím křikem, či brachiálně - ale naučit se jak na ně jít. Jeho k práci zřejmě potřebuje, tak co kdybys zkusila na pána jít troku jinak. Myslím s enskou intuicí. Moná je to naivní, nedovedu si to fakt představit, ale není-li jiná monost, tak bych "bojovala" .
Není tady
Wiki, dnes jsem se éfky ptala, jestli bych se mohla vrátit na původní místo ne vedlejí dílnu, kde jsem pracovala 2 roky. Byla jsem tam poslední příchozíví a tak mě proto dali tam kde jsem. Bohuel,měla jsem strach to odmítnout z obavy e mne propustí . Ona se mne v podstatě ani neptala, jenom mi to oznámila. No a dnes mi odpověděla , e tam není tolik práce pro tolik lidí. A pouít enskou intuici...to by bylo snové. Bohuel to nejde, nejde nic. Já jsem dlouhou dobu pouívala metodu ke které jsem byla vychvávaná a to je slunost. Dokonce jsem jej prosila, aby udělal pro mne pracovní úkony,které by měl udělat bez poádání. Na něj toti neplatí nic. Ta jeho manipulátorka jej tak ovládá, e kdybyste to viděly, tak se budete smát. A to váně. Já si dokonce myslím, e z ní má strach, protoe ví čeho je schopná. Ona ho seřve a on jí podlézá, jako puberák...Já u jsem si říkala,co s ním si dělá, e jí leze do .... Z kadou informací, která se jí absolutně netýká ze ní jde a referuje. Co se kde ustne,to musí mít z první ruky. Co se děje vedle, kdo co řekl, kdo co udělal, nedejboe nějaká chybička kdy se vloudí,tak to ví jako první a smějou se tomu. A čím větí kodolibost, tím líp. No a teď BABINETKY raďte. Co s takovým prvokem a trepkou dělat...
Není tady
No a co mu pohrozit, e jestli si nebude dělat svou práci a Tebe tím zdrovat, e to ohlásí nadřízené? Já vím, je to hodně tvrdé, ale sluná jsi u byla dost a zjevně to k ničemu není.
Ideální by taky bylo, kdyby tu babu přeřadili na vedlejí dílnu, kde je zřejmě víc lidí? A k Tobě dali někoho jiného.
Není tady
Hledas chybu v sobe....
Jednu tam vidim: neumis se postavit sama za sebe, celem k tomu, co prichazi... Mas tendenci se branit a omlouvat i v situaci, kdy bys si mela razne vymezit hranice, za ktere ti nikdo nesmi, aniz by mu bylo jasne, ze prijde " o hlavu".
Respekt si musis zjednat sama, v tom ti nadrizena nepomuze.
Zkus se zamerit na to, proc se ti deje, co se deje...
Proc vlastne chodis do prace se stazenym zaludkem.
Jak te ti dva vlastne ohrozuji.
Proc a zda vubec se jich bojis.
Pozoruj sama sebe. Sve reakce.
Je to tezke, ale pomaha to.
Pak ty reakce proste zmen.
Prestan se branit a omlouvat a jen pozoruj "cvrkot". Pokud je ta zena skutecne takova histerka a on takova backora, tak to nedaji.
Nedaji to, protoze mnoho vysvetlujicich slov je hnaci motor pro jejich utoky, ale jedno dve trefne zvolena slova je naprosto znejisti.
Jen ta slova musis najit
Ja bych vedela, ale to ti radit nemohu
Není tady
Jaju napsal(a):
Děvčata děkuji za rady. Ne jsem do práce nastoupila, byla jsem na úřadu práce a to teda rozhodně není o co stát. Máme dluhy na dům,jedno dítě na výce, jedno půjde na střední a v době kdy jsem byla na úřadu práce, jsme měli doma jetě dceru, která měla po kole problém najít si práci, pro nedostatek praxe. Dnes se snaila v práci situaci řeit éfka,ale myslím e to nebude mít kladný výsledek, protoe svou přítomnost jednoznačně pojala jako svou povinnost. Její "rada" přece jsme lidi to asi nespasí. ádná psychologie, ádná diplomacie. Kolik lidí je na takovýchto pozicích. No nic,stejně to budu muset vyřeit sama. Stále přemýlím o tom, kde je chyba ve mně. Je to moje situace,moje pocity, můj úkol. Nicméně rady jak jste takové situace zvládly Vy, by mi psychicky pomohly a víra ve zvládnutelnou situaci by mne podpořily. Selimo,pokud by to pro Tebe nebyl problém písni své zkuenosti. Mějte se zatím hezky a blbci nech se Vám vyhýbají obloukem.
Ja som sa snaila odosobni, "robi si len svoju prácu" a na ostatné sa vykaža, a kým intrigovala len jedna osoba a len občas, dalo sa to vydra. Ale keď situáciu vyhrotila (alebo mono SA situácia vyhrotila) a potvala proti mne väčinu náho oddelenia, prestala som sa snai, rezignovala som. No a pozvali si ma na koberček, či mi majú obnovi zmluvu - a ja e nie. Nevedela som, čo budem robi ďalej (aj keď to bol len "vedleják"), ale začala som číta inzeráty na nete - a zázrakom sa mi čoskoro ozvala známa, či nechcem ís robi k nej... a chcela som a je to super. Ak má pocit, e a to depce, skús pozrie inzeráty na infernete.
Není tady
Mňa teda hlavne ubíjalo to, s čím si celkovo neviem rady: e ona bola do xichtu milá alebo aspoň neutrálna, a intrigovala za chrbtom. Mne ako priama nadriadená niečo povedala, čo mám urobi, a potom - keď som poslúchla - ma chladnokrvne nabonzovala vedeniu a ete kukala, ako zareagujem...
Není tady
Jaju,kdy ti ty dva dělají problém v práci,udělej zase jim problém v jejich os.ivotě-psala jsi,e zahýbají jetě navíc spolu - take budou mít najednou třeba úplně jiné starosti,ne se vozit po tobě.Anonymně bych se postarala o to,aby se jejich polovičky nebo bude bohatě stačit i jen jedna polovička,kdy se to dozví.jak tu někdo psal - na hrubý pytel,hrubá záplata,tak se braň,tady se ti příleitost krásně přeci nabízí!
Není tady
To já bych nepsala anonym, ale řekla bych jim, e chápu, e maj spolu vztah. Ale e jsme v práci, tudí pracovně by neměl kolega dávat přednost kolegyni, jinak e určitě mám zbran a to ,e řeknu o nich manelovi,manelce.
Není tady
Holky sorry, ale rady typu, e řeknu o jejich vztahu manelovi / manelce snad nemůete myslet váně. Duičko, tuhle zbraň by Jaju mohla tak leda pouít proti sobě.
Tady je řeením přestat řeit jaký vztah mají kolegové mezi sebou a věnovat se jen práci. Snait se být profík, na zbytek se vykalat. Plnit svoje úkoly, vyadovat spolupráci od kolegů. Vechno v rámci práce, nic osobního.
Myslím si, e tady nějaký hry, nedejboe vyhroování fakt nepomůe.
Jaju, psala jsi, e by ti pomohlo, jak jsme vyřeili nějakou podobnou situaci. Mám v zaměstnání problém s jednou kolegyní. Měli jsme před delím časem jedno nedorozumění, bylo to trochu osobní a od té doby to začlo skřípat. Ona se rozhodla jít takovou cestou, e proti mě intrikuje ostatní, stěovala si nadřízeným. Take já jí pozdravím, kdy je třeba něco řeit pracovně, tak komunikuji, kdy něco pracovně potřebuje, tak bez řečí udělám, zbytek jsem vypustila. Ona se samozřejmě zlobí a zkouí na mě velijaký věci - ignoruje, nezdraví, pak je zase milá...atd. Já nic, jsem jako kámen
Postupem času mi ta paní začla být ukradená.
Nadřízení mě natěstí posuzují podle odvedené práce, ne podle toho, co se o mě povídá.
Není tady
Jsem presvedcena, ze zjednat si respekt ke sve osobe nelze intrikami a vyhruzkami. Na jejich splneni nakonec pisatelka stejne nema a i kdyby ano, spis ziska dalsi nepratele nez podporu.
Na vyhrozovani a bonzovani bych se vykaslala. Mimomanzelske vztahy tech dvou nemaji nic spolecneho s tim, ze pisatelka nezvlada vztahy na pracovisti.
Není tady
Tojo, já bych to neudělala,aby to znělo jako výhruka. (řekla bych to mezi řečí,aby to nevyznělo jako nejdůleitějí ato s humorem ) Ani bych nealovala, to je jejich věc. Jen bych se to snaila řeit s nima osobně. Promluvit si, jako spolupracovníci. říct třeba,e árlím na kolegu, kdy se točí kolem kolegyně a mě nechává nepovimnutou. e bych si přála na pracoviti stejnou pozornost jako dává jí, (at si v soukromí dělaj co chtěj). Nebo bych řekla kolegovi, jestli mi najde taky nějakýho kolegu, "milence" který mi bude pomáhat. řekla bych moje pocity, e se cítím odstrčená. Nadřízeným bych nic nevykládala.
Není tady
dusička napsal(a):
Tojo, já bych to neudělala,aby to znělo jako výhruka. (řekla bych to mezi řečí,aby to nevyznělo jako nejdůleitějí ato s humorem ) Ani bych nealovala, to je jejich věc. Jen bych se to snaila řeit s nima osobně. Promluvit si, jako spolupracovníci. říct třeba,e árlím na kolegu, kdy se točí kolem kolegyně a mě nechává nepovimnutou. e bych si přála na pracoviti stejnou pozornost jako dává jí, (at si v soukromí dělaj co chtěj). Nebo bych řekla kolegovi, jestli mi najde taky nějakýho kolegu, "milence" který mi bude pomáhat. řekla bych moje pocity, e se cítím odstrčená. Nadřízeným bych nic nevykládala.
Já ti nevím. Tohle mi přijde takové hloupé, pavlačové.
Není tady