Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 1. 2014 0:09

Jaju
♥------

Vztahy na pracovišti

Prosím o radu...Pracuji 1 rok ve 3 členném kolektivu s kolegyní a kolegou, kteří udržují spolu poměr, ikdyž ona je vdaná a on ženatý. Pro Vaši představu jsme my 2 na rovnocenné pozici a on je nᚠspolečný seřizovač. Ona je bohužel manipulativní hysterka, která ho naprosto ovládá,což je hlavní problém. On preferuje její práci, pomáhá ji, když se jí pokazí stroj,tak jí ho jde opravit hned a já musím čekat "až bude mít čas." A protože je tato situace už všeobecně známá (já nejsem první, komu se toto děje),tak se mne naše nadřízená jednoho dne před jejich dovolenou naprosto nediplomaticky pokoušela zastat, když se ho ptala,jestli budu mít zajištěnou práci v době jeho nepřítomnosti. Oba se do mne pustili, že si chodím stěžovat,přitom to není pravda.Ona si to ani nenechala vymluvit,jenom řvala "běž si stěžovat!!" Od té doby se ani nezdravíme a já mám peklo na zemi.  Oni se  spolu baví provokativně a adresně nahlas,abych je slyšela,on mne pomlouvá na vedlejší dílně.Vím to od několika lidí, kteří tam pracují. Minulý týden jsem se od ní dozvěděla, že jsem fracek. On mi na větu oznamovací ani neodpoví, jenom nepatrně kývne hlavou. Ona po něm zařve a on aportuje jak pes.  No bylo by toho podstatně víc, co by se dalo napsat,ale to nechci. Napsala jsem tu alespoň pár příkladů, abyste věděli o co se jedná...A nyní o co mi jde. Chtěla bych poprosit o radu jak se vyrovnat s tímto stavem, abych nechodila do práce s žaludkem jako hrozinka, jak reagovat na to, když si na mne otevře hubu jako dnes. Jsem člověk nekonfliktní, snadno zaskočitelný. Doma žiju klidný rodinný život, kdy nemusím být ve střehu... Má někdo podobnou zkušenost? Prosím rady typu najděte si jinou práci mi snad ani nepište, jsem z regionu, kde je velká nouze o práci. Kdybych měla příležitost, tak už bych to udělala. A stěžovat si nadřízeným znamená podepsat si výpověď (to už tady taky bylo). Děkuji Vám za každou dobrou radu.godlike

"Vžy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než z hlupákem o něčem rozumném."
                                 Paul-louis-Courier

Není tady

#2 28. 1. 2014 8:28

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Vztahy na pracovišti

Jaju zazila jsem si to a pracovala jsem v tom jeste rok.Pak jsem si ale nasla jinou praci a odesla.Ulevilo se me.Ale mohu potvrdit,ze na kazdem pracovisti se najde nejaky idiot.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#3 28. 1. 2014 16:26

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Každá rada drahá.....Když ti něco vadí, jsou dvě cesty - buďto se tomu vyhnout - což nemůžeš - jak píšeš, není u vás práce, nebo se tomu postavit. Něco jako "na hrubý pytel hrubá záplata".
Jo a "fracek" už jsem jednou byla taky. Dokonce drzý fracek.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#4 28. 1. 2014 18:03

Jaju
♥------

Milá Judyno, děkuji za ospověď. Tvá rada "na hrubý pytel hrubá záplata" by asi byla nejlepší, ale nevím jak na to. Můj problém je, že neumím tak rychle reagovat na jakýkoliv atak. Netušila jsem, že bych se  měla učit ve 44 letech strategii k přežití na pracovišti s dvěma ... blbci.

"Vžy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než z hlupákem o něčem rozumném."
                                 Paul-louis-Courier

Není tady

#5 28. 1. 2014 18:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Netušila jsem, že bych se  měla učit
Člověk se neustále učí... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Mimochodem, kolik je kolegyni, která tě nazývá frackem? Řekla bych, že na toho jsi už poněkud "v letech" (bez urážky, prosím http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png).
Nevím, jestli je to rada dostatečná - ale komunikaci bych udržovala pouze na nejnutnější provozní úrovni, kejvnutí hlavou je taky odpověď - pokud teda nejde o něco, na co by bylo vhodný mít "papír" (a nebylo lze to popřít) a k informaci "až bude mít čas" by bylo vhodný se pokud možno ptát tak, aby to slyšel ještě někdo ochotnej to případně potvrdit.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#6 28. 1. 2014 18:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak se budeš muset naučit reagovat. přece se nenechᚠzadupat do země.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#7 28. 1. 2014 20:27

Jaju
♥------

Děkuji za ochotu pomoci. Vážím si každé dobré rady. Heleno je mi 45 let a jim je oběma 53 (každému zvl᚝  :-)) ).To je ale jedno kolik je komu let, myslím, že je to o úctě člověka k člověku. Samozřejmě se nechci zadupávat do zamě ani si nechat s..t na hlavu,proto hledám každou dobrou radu. Moje velké mínus je, že jsem v menšině. Já jsem se už i s ním pohádala, už jsem se neovládla a bouchla jsem. Servítky jsem si rozhodně nebrala. Pak jsem odešla na vedlejší dílnu, kde jsem se rozbrečela. No já vím, že se to asi někomu bude zdát směšné, nebo si bude myslet že jsem hysterka, ale není to tak. Jenom prostě nesnesu to napětí a pomyšlení "co se zase bude dít". Já tam pracuji rok, ona 13 let. No a když on nerýpe do mě, tak aspoň mě pomlouvá, že toho dělám málo, že  si nevydělalám ani minimální mzdu, no prostě....Už jsem uvažovala, co mu řeknu až bude zase mít rýpavou..Poraďte mi, co mu říct, jak mu vzít vítr z plachet aby mi dal pokoj...Má někdo v blízkosti někoho podobného? Jak jste si poradily? Děkuji

Paul-louis-Courier

Není tady

#8 29. 1. 2014 0:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja som mala niečo podobné vo vedžajšej práci, chodila som tma so žalúdkom zovretým... a potom som sa nechala prepusti. Myslela som, že to je tragédia, ale rýchlo SAMA prišla iná práca, lepšia (akurát dochádzanie je horšie). Vždy je to niečo za niečo, ale pre mňa už bola tamojšia atmosféra neúnosná.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#9 29. 1. 2014 7:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jenom prostě nesnesu to napětí a pomyšlení "co se zase bude dít".
Sice si přeješ "rady typu najděte si jinou práci mi snad ani nepište"... jenže by sis měla rozmyslet, co je pro tebe důležitější - jestli bejt, by blbě, zaměstnaná, nebo si zachovat zdraví.
Zvl᚝ když víš, že "nejsem první, komu se toto děje" - paní zřejmě nemá zábrany a ty, jako "člověk nekonfliktní, snadno zaskočitelný", nebudeš tím, kdo by ji dokázal přimět k alespoň trochu přijatelnýmu chování...

Není tady

#10 29. 1. 2014 8:34

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Jenom prostě nesnesu to napětí a pomyšlení "co se zase bude dít".
Sice si přeješ "rady typu najděte si jinou práci mi snad ani nepište"... jenže by sis měla rozmyslet, co je pro tebe důležitější - jestli bejt, by blbě, zaměstnaná, nebo si zachovat zdraví.
Zvl᚝ když víš, že "nejsem první, komu se toto děje" - paní zřejmě nemá zábrany a ty, jako "člověk nekonfliktní, snadno zaskočitelný", nebudeš tím, kdo by ji dokázal přimět k alespoň trochu přijatelnýmu chování...

Jenomze odejde treba jinam a muze to byt zase stejne.Vzdycky se v praci najde nejaky blb ktery po tobe pojede,alespon me se to stava.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#11 29. 1. 2014 9:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

erem, každej máme svýho blba... ale proč někde zůstávat s tím, že "muze to byt zase stejne.Vzdycky se v praci najde nejaky blb"? Proč si naopak neříct "NEMUSÍ to bejt stejný ani horší"...

Není tady

#12 29. 1. 2014 16:25

Jaju
♥------

Děvčata děkuji za rady. Než jsem do práce nastoupila, byla jsem na úřadu práce a to teda rozhodně není o co stát. Máme dluhy na dům,jedno dítě na výšce, jedno půjde na střední a v době kdy jsem byla na úřadu práce, jsme měli doma ještě dceru, která měla po škole problém najít si práci, pro nedostatek praxe. Dnes se snažila v práci situaci řešit šéfka,ale myslím že to nebude mít kladný výsledek, protože svou přítomnost  jednoznačně pojala jako svou povinnost. Její "rada" přece jsme lidi to asi nespasí. Žádná psychologie, žádná diplomacie. Kolik lidí je na takovýchto pozicích. No nic,stejně to budu muset vyřešit sama. Stále přemýšlím o tom, kde je chyba ve mně. Je to moje situace,moje pocity, můj úkol. Nicméně rady jak jste takové situace zvládly Vy, by mi psychicky pomohly a víra ve zvládnutelnou situaci by mne podpořily. Selimo,pokud by to pro Tebe nebyl problém písni své zkušenosti. Mějte se zatím hezky a blbci nech se Vám vyhýbají obloukem.

Paul-louis-Courier

Není tady

#13 29. 1. 2014 18:08

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Ja jsem ve fabrice zazila taky blbce. Mel mladou frajerku (o dve generace), kdyz spolu prisli do fabriky, vsichni si mysleli, ze je to jeho minimalne dcera... Jako novej tam hned zacal delat ramena, jak on vsude byl, vsechno vi, ze je byvaly profesor..., nafuka, povysoval se, na lidi, co si to nechali, mel ponizujici pripominky... proste jeden o.d.p.ornej pablb. Lidi se snazili sporum s nim vyhnout, ale nikdo mu nic nerekl, asi ve vire, ze snad prestane... Jenze neprestaval.
Mne teda vytacel dennodenne a ja "hubu nezavirala"..., tak jsme se furt hadali. Delalo mi to sice beton v zaludku, ale byla jsem vytrvala, az do doby, nez klesnul ke sprostym slovum, a ty normalni vkladal cim dal tim min...
Jednou (naposledy), jsem aj ja na nej pres celou halu zarvala jedno sproste slovo (vsichni ztrnuli, ptz. takovou mluvu nepouzivam nikdy gloria ), a on to sel hned nazalovat.
Nikdo se me nezastal, ac vsem lezl na nervy, a vedouci me donutil, abych se mu pred vsema omluvila (myslim, ze taky jenom v ramci "povinnosti", ptz. se ho taky bal... grater ), a prej at mu podam ruku. Byla jsem tak nasr..., ze jsem si troufla na obrovsky risk - Rekla jsem:... ´dobre, ale jenom v rukavici´... - pouzivali jsme je pri praci. Cekala jsem, ze me vyrazi na hodinu, ale v tu chvilu mi to bylo jedno.
Nevyrazil. Nezmohl se ani na slovo. Zato ten blbecek mi pomohl, rekl, ze uz o to nestoji... Par dni nato provedl nejakou hroznou vylomeninu, nastesti ne na smene se mnou, a na hodinu byl vyhozenej on, aj s jeho frajlou...
No, nekdy to proste ne a nejde jinak, nez Bozimi mlyny... grater

Upravil(a) Dorka (29. 1. 2014 18:09)

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#14 29. 1. 2014 18:22

Wikina
♥♥♥♥♥--

šikana v práci - je to nepříjemné.
Nedovedu si to představit - popravdě řečeno.
Je třeba možné požádat o přeložení v rámci podniku?
Obrnit se a bránit se dennodenně takovým primitivním atakům je asi dost vyčerpávající. Ale není-li jiná možnost, tak to zkus vybojovat. Nemyslím křikem, či brachiálně - ale naučit se jak na ně jít. Jeho k práci zřejmě potřebuješ, tak co kdybys zkusila na pána jít trošku jinak. Myslím s ženskou intuicí. Možná je to naivní, nedovedu si to fakt představit, ale není-li jiná možnost, tak bych "bojovala" .

Není tady

#15 29. 1. 2014 20:48

Jaju
♥------

Wiki, dnes jsem se šéfky ptala, jestli bych se mohla vrátit na původní místo ne vedlejší dílnu, kde jsem pracovala 2 roky. Byla jsem tam poslední příchozívší a tak mě proto dali tam kde jsem. Bohužel,měla jsem strach to odmítnout z obavy že mne propustí . Ona se mne v podstatě ani neptala, jenom mi to oznámila. No a dnes mi odpověděla , že tam není tolik práce pro tolik lidí.  A použít ženskou intuici...to by bylo snové. Bohužel to nejde, nejde nic. Já jsem dlouhou dobu používala metodu ke které jsem byla vychvávaná a to je slušnost. Dokonce jsem jej prosila, aby udělal pro mne pracovní úkony,které by měl udělat bez požádání. Na něj totiž neplatí nic. Ta jeho manipulátorka jej tak ovládá, že kdybyste to viděly, tak se budete smát. A to vážně. Já si dokonce myslím, že z ní má strach, protože ví čeho je schopná. Ona ho seřve a on jí podlézá, jako puberák...Já už jsem si říkala,co s ním si dělá, že jí leze do .... Z každou informací, která se jí absolutně netýká ze ní jde a referuje. Co se kde šustne,to musí mít z první ruky. Co se děje vedle, kdo co řekl, kdo co udělal, nedejbože nějaká chybička když se vloudí,tak to ví jako první a smějou se tomu. A čím větší škodolibost, tím líp. No a teď BABINETKY raďte. Co s takovým prvokem a trepkou dělat...

Paul-louis-Courier

Není tady

#16 29. 1. 2014 21:19

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No a co mu pohrozit, že jestli si nebude dělat svou práci a Tebe tím zdržovat, že to ohlásíš nadřízené? Já vím, je to hodně tvrdé, ale slušná jsi už byla dost a zjevně to k ničemu není.
Ideální by taky bylo, kdyby tu babu přeřadili na vedlejší dílnu, kde je zřejmě víc lidí? A k Tobě dali někoho jiného.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#17 29. 1. 2014 23:04

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Hledas chybu v sobe....
Jednu tam vidim: neumis se postavit sama za sebe, celem k tomu, co prichazi... Mas tendenci se branit a omlouvat i v situaci, kdy bys si mela razne vymezit hranice, za ktere ti nikdo nesmi, aniz by mu bylo jasne, ze prijde " o hlavu".
Respekt si musis zjednat sama, v tom ti nadrizena nepomuze.

Zkus se zamerit na to, proc se ti deje, co se deje...
Proc vlastne chodis do prace se stazenym zaludkem.
Jak te ti dva vlastne ohrozuji.
Proc a zda vubec se jich bojis.
Pozoruj sama sebe. Sve reakce.
Je to tezke, ale pomaha to.
Pak ty reakce proste zmen.
Prestan se branit a omlouvat a jen pozoruj "cvrkot". Pokud je ta zena skutecne takova histerka a on takova backora, tak to nedaji.
Nedaji to, protoze mnoho vysvetlujicich slov je hnaci motor pro jejich utoky, ale jedno dve trefne zvolena slova je naprosto znejisti.
Jen ta slova musis najit smile
Ja bych vedela, ale to ti radit nemohu smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#18 29. 1. 2014 23:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Jaju napsal(a):

Děvčata děkuji za rady. Než jsem do práce nastoupila, byla jsem na úřadu práce a to teda rozhodně není o co stát. Máme dluhy na dům,jedno dítě na výšce, jedno půjde na střední a v době kdy jsem byla na úřadu práce, jsme měli doma ještě dceru, která měla po škole problém najít si práci, pro nedostatek praxe. Dnes se snažila v práci situaci řešit šéfka,ale myslím že to nebude mít kladný výsledek, protože svou přítomnost  jednoznačně pojala jako svou povinnost. Její "rada" přece jsme lidi to asi nespasí. Žádná psychologie, žádná diplomacie. Kolik lidí je na takovýchto pozicích. No nic,stejně to budu muset vyřešit sama. Stále přemýšlím o tom, kde je chyba ve mně. Je to moje situace,moje pocity, můj úkol. Nicméně rady jak jste takové situace zvládly Vy, by mi psychicky pomohly a víra ve zvládnutelnou situaci by mne podpořily. Selimo,pokud by to pro Tebe nebyl problém písni své zkušenosti. Mějte se zatím hezky a blbci nech se Vám vyhýbají obloukem.

Ja som sa snažila odosobni, "robi si len svoju prácu" a na ostatné sa vykašža,  a kým intrigovala len jedna osoba a len občas, dalo sa to vydrža. Ale keď situáciu vyhrotila (alebo možno SA situácia vyhrotila) a poštvala proti mne väčšinu nášho oddelenia, prestala som  sa snaži, rezignovala som. No a pozvali si ma na koberček, či mi majú obnovi zmluvu - a ja že nie. Nevedela som, čo budem robi ďalej (aj keď to bol len "vedlejšák"), ale začala som číta inzeráty na nete - a zázrakom sa mi čoskoro ozvala známa, či nechcem ís robi k nej... a chcela som a je to super. Ak mᚠpocit, že a to depce, skús pozrie inzeráty na infernete. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#19 29. 1. 2014 23:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Mňa teda hlavne ubíjalo to, s čím si celkovo neviem rady: že ona bola do xichtu milá alebo aspoň neutrálna, a intrigovala za chrbtom. Mne ako priama nadriadená niečo povedala, čo mám urobi, a potom - keď som poslúchla - ma chladnokrvne nabonzovala vedeniu a ešte kukala, ako zareagujem...

Brita

Není tady

#20 29. 1. 2014 23:55

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Jaju,když ti ty dva dělají problém v práci,udělej zase jim problém v jejich os.životě-psala jsi,že zahýbají  ještě navíc spolu - takže budou mít najednou třeba úplně jiné starosti,než se vozit po tobě.Anonymně bych se postarala o to,aby se jejich polovičky nebo bude bohatě stačit i jen jedna polovička,když se to dozví.jak tu někdo psal - na hrubý pytel,hrubá záplata,tak se braň,tady se ti příležitost krásně přeci nabízí!

Není tady

#21 30. 1. 2014 9:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

To já bych nepsala anonym, ale řekla bych jim, že chápu, že maj spolu vztah. Ale že jsme v práci, tudíž pracovně by neměl kolega dávat přednost kolegyni, jinak že určitě mám zbran a to ,že řeknu o nich manželovi,manželce.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#22 30. 1. 2014 10:37

Market
♥♥-----

Holky sorry, ale rady typu, že řeknu o jejich vztahu manželovi / manželce snad nemůžete myslet vážně. Dušičko, tuhle zbraň by Jaju mohla tak leda použít proti sobě.
Tady je řešením přestat řešit jaký vztah mají kolegové mezi sebou a věnovat se jen práci. Snažit se být profík, na zbytek se vykašlat. Plnit svoje úkoly, vyžadovat spolupráci od kolegů. Všechno v rámci práce, nic osobního.
Myslím si, že tady nějaký hry, nedejbože vyhrožování fakt nepomůže.

Jaju, psala jsi, že by ti pomohlo, jak jsme vyřešili nějakou podobnou situaci. Mám v zaměstnání problém s jednou kolegyní. Měli jsme před delším časem jedno nedorozumění, bylo to trochu osobní a od té doby to začlo skřípat. Ona se rozhodla jít takovou cestou, že proti mě intrikuje ostatní, stěžovala si nadřízeným. Takže já jí pozdravím, když je třeba něco řešit pracovně, tak komunikuji, když něco pracovně potřebuje, tak bez řečí udělám, zbytek jsem vypustila. Ona se samozřejmě zlobí a zkouší na mě všelijaký věci - ignoruje, nezdraví, pak je zase milá...atd. Já nic, jsem jako kámen wink
Postupem času mi ta paní začla být ukradená.
Nadřízení mě naštěstí posuzují podle odvedené práce, ne podle toho, co se o mě povídá.

Není tady

#23 30. 1. 2014 10:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jsem presvedcena, ze zjednat si respekt ke sve osobe nelze intrikami a vyhruzkami. Na jejich splneni nakonec pisatelka stejne nema a i kdyby ano, spis ziska dalsi nepratele nez podporu.
Na vyhrozovani a bonzovani bych se vykaslala. Mimomanzelske vztahy tech dvou nemaji nic spolecneho s tim, ze pisatelka nezvlada vztahy na pracovisti.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#24 30. 1. 2014 11:20

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Tojo, já bych to neudělala,aby to znělo jako výhružka. (řekla bych to mezi řečí,aby to nevyznělo jako nejdůležitější ato s humorem ) Ani bych nežalovala, to je jejich věc. Jen bych se to snažila řešit s nima osobně. Promluvit si, jako spolupracovníci. říct třeba,že žárlím na kolegu, když se točí kolem kolegyně a mě nechává nepovšimnutou. že bych si přála na pracovišti stejnou pozornost jako dává jí, (at si v soukromí dělaj co chtěj). Nebo bych řekla kolegovi, jestli mi najde taky nějakýho kolegu, "milence" big_smile který mi bude pomáhat. řekla bych moje pocity, že se cítím odstrčená. Nadřízeným bych nic nevykládala.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#25 30. 1. 2014 12:09

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Tojo, já bych to neudělala,aby to znělo jako výhružka. (řekla bych to mezi řečí,aby to nevyznělo jako nejdůležitější ato s humorem ) Ani bych nežalovala, to je jejich věc. Jen bych se to snažila řešit s nima osobně. Promluvit si, jako spolupracovníci. říct třeba,že žárlím na kolegu, když se točí kolem kolegyně a mě nechává nepovšimnutou. že bych si přála na pracovišti stejnou pozornost jako dává jí, (at si v soukromí dělaj co chtěj). Nebo bych řekla kolegovi, jestli mi najde taky nějakýho kolegu, "milence" big_smile který mi bude pomáhat. řekla bych moje pocity, že se cítím odstrčená. Nadřízeným bych nic nevykládala.

Já ti nevím. Tohle mi přijde takové hloupé, pavlačové.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí