3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Ahoj, chtěla jsem znát názor nestranných lidí.
Jsem ve vztahu s muem starím téměř o 20 let, se kterým v současné době bydlím. Má dvě děti - holku (11 let) a kluka (14let), které má v péči jejich matka a bydlí asi 40 km od otce. Ze začátku bylo vechno fajn. Téměř po půl roce vztahu jsem odjela na pracovní kolení do zahraničí, kde jsem byla tři čtvrtě roku s tím, e jsem dojíděla první 3 měsíce pravidelně kadý týden domů. Práce v zahraničí nám přinesla taky větí peníze a tak jsem si mohla dovolit zaplatit nějaké výlety a koupit pár maličkostí přítelovo dětem.
Kdy přítel viděl, kolik mám peněz, tak navrhnul, abychom dětem koupili draí hračky (xbox, tablet, pc hry, spoustu oblečení) s tím, e vechno budou mít u něj a budou si s tím hrát, a přijedou k němu. Doma mají toti kadý svůj počítač a u takhle nechtěli vytáhnout paty z domu. S bývalou manelkou jsem v té době dobře vycházela.
A do té doby, kdy jsem se dostala do jedné situace. Bylo to mezi vánočními svátky. Bývalá manelka přijela k nám do bytu se svými dětmi s tím, e má po dlouhé cestě hrozný hlad. Děti si poručily pagety s boloňskou a tak jsem dala vařit vodu na pagety a la jsem se podívat na reakce dětí na dárečky, za které jsem dala dost velký peníze a bála jsem se, aby to nebyl úplně zbytečný výdaj a děti nebyly zklamané. Bývalá mě ale upozornila na to, e bych si měla hledět vaření, aby se mi voda nevyvařila, to jsem argumentovala. Po rozbalení dárků mi znovu opakovala, e má docela jako hlad, tak jsem la jídlo dodělat. Ona se najedla a řekla, e je unavená, e by se natáhla. Lehla si na gauč, to u jsem nevydrela a vyrazila jsem si ven s kamarádkou a nechala jsem tam celou rodinku samotnou. Kdy jsem přila, tak bývalá spala u dětí v pokoji. Mezitím přítel musel někam odjet a bývalá se vzbudila, přila k ledničce, otevřela jí jako by byla doma, vzala si jídlo, najedla se a e by si jetě něco dala. Tenhle den se zavril tím, e děti chtěly, aby máma spala u nás v bytě s nima, přítel odsouhlasil, nakonec to odloili na druhý den. Po jejím odjezdu jsem se zeptala přítele, jestli mu to přijde normální, aby spala s námi v bytě bývalá manelka, bylo by stejné, kdybych si pozvala svého bývalého a to se mu nelíbilo. V ten den jsem si připadala jako jejich děvečka nebo sluka. A nejvíc mě zarazila přítelovo reakce, dostala jsem vynadáno, e protestuji proti tomu, aby spala s námi v jednom bytě. Nehledě na to, e jsem dárky kupovala z velké části já a nakonec z toho vyplynulo, e vechno je jen díky přítelovi.
Po novém roce jsem dost omezila svoje návtěvy přítele, jezdila jsem jednou za 14 dní a také se stalo, e jsem skoro měsíc doma nebyla. Děti přijely jen, kdy jsem řekla předem, e uděláme nějaký výlet, dokonce i syn, který k tátovi jezdit nechce, i kdy nemá důvod. Po novém roce jsem také s přítelovo dcerou poprvé psala úkoly, kdy jsem zjistila, e není absolutně schopná ani trochu přemýlet, sama nic nevymyslí a o pár dní později přinesly vysvědčení, kde byla u syna pětka a u dcery čtyřky. Ale děti i nadále seděly doma celý den u počítače, v 8 hodin večer neměly udělané úkoly, ale matka se duovala, jak to nezvládá, e se o ně musí starat.
V zahraničí jsem koupila dceři nějaké odměny za vysvědčení, protoe řekla, e bude mít vysvědčení hezké. Kdy jsem se ze zahraničí vrátila a dětem začaly prázdniny, tak jsem se dozvěděla, e syn má několik čtyřek a dcera to samé. Zaskočilo mě to. O prázdninách byl syn u přítele naposledy a to jen jeden den, znovu ho navtívil o Vánocích na dva dny. Kdy potřebuje dobít kredit, ani se neobtěuje napsat sms tátovi a potom mu alespoň poděkovat. Vzkazuje to přes přítelovo dceru, která mi to píe na internetu. Dcera je tu dost často. Jeden víkend z ní vypadla otázka, jestli platím jejich otci peníze za nájem a elektriku. Nedavno tu byla na delí dobu a to mi řekla, e bývalá přítelkyně byla moc hodná, e jim kupovala vechno, co chtěli a to já nedělám. Kdy vařím, tak se vzteká, e takhle to máma nevaří a e to bude hnusný, atd. Kdy s ní jdu na půl hodiny na procházku, zastaví se a začne stávkovat, e dál u prostě nepůjde, skoro jsem jí prosila, aby ula jetě pár metrů. Myslela jsem, e tohle dělají děti ve dvou nebo třech letech. Obě děti jsou závislé na počítačích, ale matka jim nic neřekne, protoe se s nimi nechce hádat. Holka nemá zásady sluného chování, je zlá na děti, je namylená a tak třeba řekne dítěti, e vypadá po*ně jen proto, e má atopický ekzém. Nemá ádné hygienické návyky, po sobě si neuklidí nic, kdy jí to člověk vytkne, tak je hnusná. Kdy jsem jí upozornila na chybu ve vzkazu, který mi zaslala, tak mi napsala: Co se o to stará? A kdy jsem se s ní kadý den učila, zjistila jsem, e má v hlavě úplně prázdno, neumí vyjmenovaná slova, odčítání, prostě základy, které probírají denně.
Nevím, co si o tom mám myslet. Kdy jsem zjistila, jak na tom ta dcera je, jak je vychovaná a jaký má znalosti, tak jsem si udělala svůj úsudek. Moc mě to vechno trápí, ale ani otec s tím nehodlá nic dělat. Psychicky to vechno nezvládám, trápí mě, e děti se patně učí, e mají defacto zničené dětství tím, e je matka nechá sedět u počítače a děti nechodí na procházky, patně se učí, atd. Nemůu kolikrát ani usnout. To se mě ale prý netýká, jak řekla "tchýně" a já nemůu nic namítat. Snaím se co to jde. Jednou jsem řekla přítelovi, e a dcera přijede a bude mít blbé komentáře k jídlu a vemu co a jak udělám, e odjedu na víkend k rodičům a bude tentokrát vařit on, e potřebbuji od ní trochu oddych, jemu se to nelíbilo. Je mi téměř 25 let, jsem holka, holky v mém věku řeí svoje děti. Přítel bere starání se o jeho děti jako velikou samozřejmost, ale bývalá přítelkyně mu řekla hned narovinu, e se o ně odmítá starat, vídat je nemusela a kdy chci, aby se jim jeden víkend věnoval on (hlavně dceři, která jezdí často), tak se mu to nelíbí. Přítel sedí věčně u počítače a zábavu pro dceru a vechno okolo vymýlím já... Chtěla bych třeba jezdit na výlety, nebo chodit na procházky, ale to přítele bohuel nezajímá. Nejsem typ, který by rád vymetal diskotéky, ale nemám ráda nudu. Pokud chci výlet, musím si ho vymyslet a zorganizovat sama. Doma jsem také věčně sama.
Krize, kterou v současné době máme (nebo jí cítím jen já) trvá u rok. Nevím, jak by reagovali rodiče, kdybych se jim vrátila domů, myslí si, e je vechno v pořádku. Myslí si, e je to vztah navdy. V tomhle vztahu ale nevidím nic před sebou, mám poslední dobou deprese, ač jsem jinak dost veselý člověk a ířím kolem optimismus, teď jsem ale jak tělo bez due a jsem chladná.
Myslím, e bude jen málo lidí, kteří to dočtou do konce
Není tady
Bublino, je mi téměř 45 let, take jsem ve věku tvého přítele. Mám podobnou zkuenost, jen chlap byl starí "jen" o deset let a děcka byly dospělý, 25 a 29 let. Ale bydleli jsme natěstí kadej ve svým.
Nezmění to. Jsi mladá a s takovým chlapem bude jen neastná, jemu to takhle vyhovuje, nic neřeí a bývalka ti bude dělat schválnosti.
Stojí ti takovej chlap za to. Se astná a spokojená? evidentně ne a promiň, ve svým věku se má bavit, uívat si a ne se starat o cizí puberáky a řeit takovýhle problémy.
Bývalka u vás nemá co dělat a ty nemá povinnosti kupovat jejich dětem dárky, navíc drahý. etři tyhle radosti pro svoje děti. Děti tvého partnera jsou zpovykaní frackové a bývalka se vyívá v tom tě prudit.
Váně tohle chce, chce takhle ít?
Já bych odela, co nejdřív. Vím, e se to lehce radí, ale já jsem se postupem času nasírala víc a víc, a jsem to ukončila. I kdy pak volával a zvonil u dveří, měl pak u smůlu. Pozdě. Stejně by se nic nezměnilo.
Polo si otázku - to mu nestojím za to, aby kvůli mě udělal v tomhle pořádek, stanovil nějaký pravidla, zastal se mě a stál na mé straně? Asi nestojím, a kdy mu za to nestojím já, stojí on mi za to, abych tohle musela snáet?
Jaká je tvoje odpověď?
A neboj se, pokud tě mají rodiče rádi, jsi jejich dcera, pochopí to. Jsem matka pětadvacetilatýho a jednadvacetiletýho syna, návrat domů bych jim v takových případech rozhodně doporučila.
Upravil(a) Modroočka (24. 1. 2014 6:42)
Není tady
Bublino, dočetla jsem a do konce a jediná věta co mě po přečtení napadá je: má tohle ve 25 letech za potřebí?
A vím, e se to z venčí lehce radí, ale utíkej pryč! Nezahazuj svoje nejlepí léta se starím chlápkem a jeho bývalkou po boku, nevychovanými fracky, staráním se o ně a o domácnost a navrch jim platit drahé dary! Nezahazuj svůj ivot takhle! Drím pěsti!
Není tady
Bublino, nevim, kolik tu najdes podpory, mne tu kdysi doporucovali tolerovat spolecnou dovolenou pritele s byvalou zenou, ktere se ona dozadovala tzv. "kvuli detem" . Nicmene ja nemela problem s detmi (nebyla jsem nucena je vychovavat, takze v tomto to bylo jednodussi), ale jen s ni. Dopadlo to tak, ze uplynulo neco casu, hrany se obrousily, deti odrostly a byvalka prestala peklit. Uplne idealni situace to neni, ale o tom bych se nechtela rozepisovat. Fakt je, ze kdyz mas jednou chlapa s detmi, je to naporad, ale to asi uz vis. Mne to za to stalo a stoji.
Není tady
Nerozumím, proč s takovým muem ve svém věku jsi.
Být tvým rodičem, nebyla bych z toho nadená a nejspí bych se i pokusila ti takový vztah rozmluvit.
A popravdě bych byla ráda, kdybys takový vztah co nejdříve ukončila. Zvlátě, kdy v něm nejsi astná.
Upravil(a) Eva. (24. 1. 2014 8:22)
Není tady
Eva. napsal(a):
Nerozumím, proč s takovým muem ve svém věku jsi.
Být tvým rodičem, nebyla bych z toho nadená a nejspí bych se i pokusila ti takový vztah rozmluvit.
Ono se to rozmluvit nedá. Nai taky nebyli nadení, e jsem měla vztah s muem o 18 let starím.
Bublino - Ty se tak snaí, nakupuje drahý dárky, a nikdo Tě nepochválí. Ten chlap Ti za to nestojí. Ale zřejmě to pochopí a za čas.
Stěuje si,e si jim musela uvařit. Nemusela si. Ty si chtěla.
A děti jsou takový jací jsou. Rodičem je i tvůj přítel. A tchyně má pravdu, Ty to nezmění, ani nemá právo to měnit.
Najdi si chlapa bezdětného
Není tady
Vím, e se to rozmluvit nedá.
Proto píu, e bych se NEJSPÍ pokusila. Moná jednou. Pak bych dítě nechala, musí si na to přijít samo.
Jako si na to přichází bublina. Je to hořká zkuenost, ale ona je jetě mladá a celý ivot má před sebou. Bude jí to k uitku do dalích vztahů.
Není tady
Co nemá právo měnit? Dělat partnerovým dětem blbce? To má právo měnit. Nechat, aby bývalka chodila k nim, chovala se tam jako doma, i kdy je to byt Bublinina přítele, ale co to jako má být? Teď tam bydlí Bublina,a kdy to nerespektuje bývalka, měl by to řeit přítel. S ohledem na Bublinu. A jak se chovají jeho děti? To taky má právo ádat Bublina, aby se změnilo. Má právo to měnit. Nejsou to bohové, o kolo kterých se má točit svět. Ne je odstrkovat, ale nejsou to mimina, aby se skákalo podle nich.
Take Bublina má právo chtít něco měnit, nemůe ustupovat ona, podřizovat se ona a ostatní ne.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Co nemá právo měnit? Dělat partnerovým dětem blbce? To má právo měnit. Nechat, aby bývalka chodila k nim, chovala se tam jako doma, i kdy je to byt Bublinina přítele, ale co to jako má být? Teď tam bydlí Bublina,a kdy to nerespektuje bývalka, měl by to řeit přítel. S ohledem na Bublinu. A jak se chovají jeho děti? To taky má právo ádat Bublina, aby se změnilo. Má právo to měnit. Nejsou to bohové, o kolo kterých se má točit svět. Ne je odstrkovat, ale nejsou to mimina, aby se skákalo podle nich.
Take Bublina má právo chtít něco měnit, nemůe ustupovat ona, podřizovat se ona a ostatní ne.
Jasně, tak at jim blbce nedělá. Za to si můe sama, e dělá. Nemá právo měnit výchovu děti, o tu at se v první řadě postará jejich matka a otec. Pokud to nevadí přítelovi, e sedí dítka u pc, proč by to mělo vadit Bublině?
A e tam přespala bývalka? No a co jako? Kdy jí to vadí, měla by to řeit s přítelem. Proč nadávat na bývalku?
Není tady
Hned zpocatku nerozumim, jestli s pritelem bydlis nebo ne a treba jak uz dlouho.
Pak pises, ze jsi navstevy u pritele redukovala na jednou za 14 dni. Kde bydlis mezi temi navstevami?
Jinak otazka jeho dcery, zda platis neco za najem apod. je drza, ale asi citi, ze se s tebou musi delit o penize. Je prilis chytra.
Upravil(a) sahleb (24. 1. 2014 8:59)
Není tady
Duí, no a co jako, e bývalka přespí u nich, kdy bývalý manel tam u ije s jinou enou? No a co jako? Chtěla bych vidět tebe, jak by se ti to líbilo. A mimochodem, taková enská, která se takhle chová, e klidně spí u BM, i kdy tam je současná partnerka, tak nemá úroveň. A ten chlap ostatně taky ne. U to je signál, e není něco v pořádku.
Normální to rozhodně není a pokud partner dává přednost bývalce, opravdu bych se na to vybodla, takovej vztah mi za to nestojí, navíc starej chlap, k mladé holce.
Není tady
Eva. napsal(a):
Proto píu, e bych se NEJSPÍ pokusila. Moná jednou. Pak bych dítě nechala, musí si na to přijít samo.
Jako si na to přichází bublina. Je to hořká zkuenost, ale ona je jetě mladá a celý ivot má před sebou. Bude jí to k uitku do dalích vztahů.
Take se pokousim dceri rozmluvit partnera a nici to spise vztah nas nez jeji s partnerem.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Duí, no a co jako, e bývalka přespí u nich, kdy bývalý manel tam u ije s jinou enou? No a co jako? Chtěla bych vidět tebe, jak by se ti to líbilo. A mimochodem, taková enská, která se takhle chová, e klidně spí u BM, i kdy tam je současná partnerka, tak nemá úroveň. A ten chlap ostatně taky ne. U to je signál, e není něco v pořádku.
Normální to rozhodně není a pokud partner dává přednost bývalce, opravdu bych se na to vybodla, takovej vztah mi za to nestojí, navíc starej chlap, k mladé holce.
Modroočko, málokdy ale stane se, e i kdy se dva rozvedou, zůstanou v kontaktu a kamarádi. Záleí na domluvě. A pokavad to nevadí příteli, a přespala tam, aby v noci nemusela sama domů, nevidím na tom nic patnýho. Je to matka jeho dětí.
Vdyt Bublina tam ani nebydlí, kdy k přítelovi jezdí jednou za měsíc na víkend. Stojí ten vztah vůbec za to?
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
Jako si na to přichází bublina. Je to hořká zkuenost, ale ona je jetě mladá a celý ivot má před sebou. Bude jí to k uitku do dalích vztahů.Take se pokousim dceri rozmluvit partnera a nici to spise vztah nas nez jeji s partnerem.
Erem, to nepomůe. Holka má svůj rozum. Bohuel, my to vidíme, ale oni těma růovýma brejlema ne.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
Jako si na to přichází bublina. Je to hořká zkuenost, ale ona je jetě mladá a celý ivot má před sebou. Bude jí to k uitku do dalích vztahů.Take se pokousim dceri rozmluvit partnera a nici to spise vztah nas nez jeji s partnerem.
erem, to se ani nedivím, jestli to dělá u několik let.
Já jsem o tomhle nepsala.
Není tady
Sahleb, písala, e bola v zahraničí a za priatežom dochádzala odtiaž...
Bubli, mne sa zdá, e príli riei priatežove deti - nemá na to vek a ani vá vzah podža mňa nie je taký, aby si im robila matku, slúku, vychovávatežku. O to sa majú stara rodičia a keď to nerobia - tak smola; ale tvoja staros to fakt NIE JE. Ani vekovo asi nie si taká, aby si im suplovala matku - preto mono mladá drkuje. A vzahy medzi sebou si musia riei oni... Ak ti to vadí a nedokáe sa medzi nich nemiea, radej z toho vycúvaj, lebo objektívne nemá nástroje, ako ich donúti uči sa, by sluné (keď to matka nerobí a sama sluná nie je) a len by si sa zlostila a trápila. Dupžom ak je priatež počítačový domased a ty akčná milovníčka vychádzok... To nevidím ako ruové vyhliadky: on sa nezmení a pýtaj sa sama seba - chce sa meni ty?
Upravil(a) Selima (24. 1. 2014 9:07)
Není tady
dusička napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
Erem, to nepomůe. Holka má svůj rozum. Bohuel, my to vidíme, ale oni těma růovýma brejlema ne.
No doufam,ze co nejdrive procitne.
Není tady
Eva. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
erem, to se ani nedivím, jestli to dělá u několik let.
Já jsem o tomhle nepsala.
Nemohu se na to divat,protoze jeji pritel se vali doma pres pul roku ,nic nehleda a ona ho zivi.A me ona vycte,ze jsem ji nic nedala.
Není tady
dusička napsal(a):
Jasně, tak at jim blbce nedělá. Za to si můe sama, e dělá. Nemá právo měnit výchovu děti, o tu at se v první řadě postará jejich matka a otec. Pokud to nevadí přítelovi, e sedí dítka u pc, proč by to mělo vadit Bublině?
A e tam přespala bývalka? No a co jako? Kdy jí to vadí, měla by to řeit s přítelem. Proč nadávat na bývalku?
Ty ses cislo Dusicko. Tohle proste vadi kazdemu cloveku na svete, ze se do bytu a bez dovoleni pozve sam byvaly partner. To je sprosty a nevychovany. A neakceptovatelny.
Ale ty tu tvrdis, ze jako co se deje.
Není tady
Bublino ,vykasli se na to , delat jim sluzku .Darky nekupuj zadne a o prospech jeho deti ve skole se nestarej .Zij si svoje ,protoze deti jsou pravdepodobne za ty leta nevychovane a to Ty bohuzel zmenit nemuzes.Proc by jsi mela Ty co jejich rodice pokazili ted napravovat.Je to nemozne .At prijdou za tatou a Tebou a at si jejich tatik program vymysli, Ty mu maximalne muzes dobrovolne pomoci ,ale tim to konci.Jsi snaziva a myslis to dobre ,ale oni na Tebe za dobrotu na zebrotu .Jeho byvalka nema co poroucet asi to na Tebe zkousela. Tvuj Partner to musi zacit resit ve Vase dobro ,ale pokud se nic nezmeni sla bych na Tvem miste od nej pryc .Tohle nemas zapotrebi.Promluv s nim a rekni co Ti vadi a uvidis jak se k tomu postavi.Psala jsi ,ze zacinas mit deprese.Znamena to jasne ,ze ted stastna nejsi a projevuje se to prave ou depresi.Mysli na sebe nebot oni na Tebe urcite ohled brat nebudou
Není tady
Modroočka napsal(a):
Áno, má právo, ba priam povinnos nemiea sa do rodiny, ktorá existovala pred ňou a zrejme bude existova aj po nej... Zjavne sa nejako vežmi nestala súčasou rodiny (ak je alebo bola v zahraničí, tak celkom pochopitežne) a zjavne sa nikto nestarám, čo ona... Tak sa musí postara sama, ale nie tým, e bude vychováva deti a bývalku, ale tým, e si vyriei svoj vzah s priatežom a svoj ivot. Deti nie sú bohovia, ale necha sa vychováva otcovou priatežkou (zjavne kadú chvížu inou) by sa mi mono tie nepáčilo, hlavne ak mi moji rodičia nie sú schopní nastavi mantinely - prečo by to mala robi nejaká cudzáčka, ktorú vidím raz-dvakrát do mesiaca?
Není tady
Jo, jo, vzdycky se tu najdou nejake dobre duse, ktere si mysli, ze druha partnerka musi proste drzet hubu a krok. A kdyz se ji to nelibi, tak at si najde svobodneho a bezdetneho. Coz je u Bubliny jeste celkem realne, ale usmevne je, kdyz se totez radi zene o 10 let starsi.
Není tady
Mimochodem ja jsem vyzenila dceru a zpocatku jsem se nervovala nad jeji vychovou. Podle me extreme rozmazlena, egocentristicka. Ted me to tak nevadi. Odpovednost z ani nemam a nechci mit. Pokud sedi u televize tak at tam sedi.
Jen jeji lhani me vadi, to nerada akceptuju, ale stale se uklidnuji tim, ze nemam zadnou zodpovednost. Moje deti to , co ona dela bezne nikdy nedelaly.
Není tady
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
A e tam přespala bývalka? No a co jako? Kdy jí to vadí, měla by to řeit s přítelem. Proč nadávat na bývalku?Ty ses cislo Dusicko. Tohle proste vadi kazdemu cloveku na svete, ze se do bytu a bez dovoleni pozve sam byvaly partner. To je sprosty a nevychovany. A neakceptovatelny.
Ale ty tu tvrdis, ze jako co se deje.
Lene to musí riei ten, komu byt patrí... Nie Bublina, ktorá priletí alebo pripláva raz-dvakrát za mesiac... A ak je to byt, kde bývalka kedysi s jej priatežom ila, tak to úplne chápem, e proste na Vianoce sa jej nechcelo trepa domov. Mne by sa to ako Bubline tie nepáčilo, ale riei to musí priatež - ktorému to je zjavne fuck alebo mu to dokonca vyhovuje.
Take smolík-pacholík.
Není tady
sahleb napsal(a):
Mimochodem ja jsem vyzenila dceru a zpocatku jsem se nervovala nad jeji vychovou. Podle me extreme rozmazlena, egocentristicka. Ted me to tak nevadi. Odpovednost z ani nemam a nechci mit. Pokud sedi u televize tak at tam sedi.
Jen jeji lhani me vadi, to nerada akceptuju, ale stale se uklidnuji tim, ze nemam zadnou zodpovednost. Moje deti to , co ona dela bezne nikdy nedelaly.
Sahleb, ale to je uplně něco jiného. Ty s ní ije pod jednou střechou.
A babička vdycky říkávala, pokud má rád chlap svou enu, má rád i její děti.
Není tady