29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pandorraa napsal(a):
Koukam, ze totalni absence zenske sebeduvery je stejnej prusvih jako prebytek muzske jesitnosti.
Krizem to pochopitelne plati taky.
Nic jako "zensky udel" neexistuje.
Jsou jen muzske a zenske hluboce zakodovane role.
Hloupe zeny se proti nim vymezuji, moudre zeny je dovedou hrave a prirozene naplnovat.
Kazdemu, co jeho jest
Dikybohu za ta hloupe zeny, ktere se proti tem tzv. "zenskym rolim" vymezovaly . Dikybohu za ne. Tisickrat. To bych dneska nesedela za komputerem.
Není tady
Tak ono - v minulosti (použila si minulý čas) to bolo o niečom inom ako dnes... a myslím dnes v západnej civilizácie, na Strednom Východe alebo v Afrike. Bojovať dnes na západe proti "ženskému údelu" resp. "ženskej roli" mi príde dosť mimo.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Predstava, ze zena je " lovena" a muz je lovec, je nejspis JEN predstava a tvrzeni, ze lze vstupovat jen do prspektivnich vztahu - koncicich manzelstvim - jen kecy v kleci
Staci mrknout do prirody, samecek je v drtive vetsine ten vybarvenejsi, krasnejsi a aktivnejsi, ale tim, kdo si vybira, je samicka.
Takze jak rikala ma vzacna pritelkyne: si blba? jaky lov? to je hra a kdo nechape jeji pravidla, nakonec proste dostane pres d**ku.
Ano, přesně tak - pestrobarevní samci se natřásaj, perou, a nevýrazná jednobarevná samička nakonec jednoho pustí. A že si nakonec chlap bude myslet, že to teda zase zaválel, to už je jiná...
Není tady
Dorka napsal(a):
Pro Grai: Ano,myslim to vazne,a neni to o strachu z uteku,ani nevazeni si manzelstvi... To spis je podobne tomu,jak napr. Jalina dopredu hlasi,ze na chlapa hledi jako na nutne zlo,ale jeho prachy chce a to hned... Tak ja nesla do zadneho vztahu,ktery by nemel dospet do manzelstvi...,neco jako: no,tak toto vypada zajimave,to si vyz:dudlik:kousim,a uvidim... To mi opravdu pripada nezodpovedne a promiskuitni... Je fakt,ze “s poznanim“ jsem do vztahu vstupovala daleko uvazliveji. Jo, a Sel,ja nelovila,nikdy.Potkala jsem sve manzely nekde jinde,nez v seznamkach ci na lovu...Zenska,ktera je na lovu,si prave vymenila roli s muzem,a jedna proti sve prirozenosti...,no,kdyz ju to bavi...
ok .... nijak zvlast nechapu , ale kazda to mame jinak .... asi za promiskuitu povazujeme kazda neco jineho , a je to vec nazoru
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Predstava, ze zena je " lovena" a muz je lovec, je nejspis JEN predstava a tvrzeni, ze lze vstupovat jen do prspektivnich vztahu - koncicich manzelstvim - jen kecy v kleci
Staci mrknout do prirody, samecek je v drtive vetsine ten vybarvenejsi, krasnejsi a aktivnejsi, ale tim, kdo si vybira, je samicka.
Takze jak rikala ma vzacna pritelkyne: si blba? jaky lov? to je hra a kdo nechape jeji pravidla, nakonec proste dostane pres d**ku.
Jo,priroda,mocna “ucitelka“,akorat v tom zivocisnem retezci jsme diky nasi mozkovne na vrcholu,zak bych se k mejake sedive kacence,kera lnaletil barevnemu kacerovi na jeho nacepyreny ohoz, moc neprirovnavala - zenhle vami spominany souhlas k pareni jsou jenom zvireci pudNam k tomu byl dan mozek k uvazene volbe.Tak bych to spis prirovnala k navnade a rybari:rybka ju bud spolkne,nebo ne... Tak kdo je na lovu?
Není tady
dusička napsal(a):
mikuelini napsal(a):
dusička napsal(a):
Mno, ono jak se říká, nic se nemá přehánět, a všeho tak akorát. I toho feminismu.
Když jsem se chovala jako babochlap,měla jsem s manželem velký problém. Kdežto když se chovám žensky , rozumíme si. Ale to Sahleb asi nepochopíšCo to je chovat se jako babochlap? Hezke slovo
Např. Já jako ženská vlastně ani chlapa nepotřebuju, kapající kohoutek si umím spravit sama, tak co. Jenže on se ten chlap pak cítí méněcenný. (pod kohoutkem si dosad cokoliv)
tak to ja zase jo opravovat neumim ... ale na to staci hodinovy manzel , kvuli tomu netreba chlapa
Není tady
Ok,Grai,ten zvladne aj vymalovat,polozit koberec,nejaka hospodyne ti treba pomuze s nakzpem,varenim uklidem, ale,ak,krucis,nekdo “zastoupi“ to vyslechnuti,polibek ve dverich,obejmuti,teplo a dychani vecer za krk v posteli? Kdo se na tebe rano usmeje v koupelne? Babochlap si rika: na nic takoveho chlapa nepotrebuju - a ac hleda,az toho spravneho potka,prave timto postojem ho odpudi... Ovsem,ten superspravny chlap aj tuhle babochlapku umi “rozneznit“,a udelat z ni normalni zenskou,ktera se od nej necha hyckat stejne rada,jako ho klidne necha objednat sluzbu (treba i toho hodinoveho manzela) samotneho...
Není tady
Dýchání za krk v posteli - brrrrrrrr! Nikdy dřív jsem se tak báječně nevyspala jako když mám celou postel jen sama pro sebe!
Není tady
Vsak jo,nekteri lide nejsou pro zivot v paru staveni,ale je jich mensina,a to dooost velka mensina... Ivano,kdyz byl jeste muz s tebou,protivilo se ti to “dychani“ natolik,ze bys byla radsi sama,bez nej?
Není tady
Dorka napsal(a):
Vsak jo,nekteri lide nejsou pro zivot v paru staveni,ale je jich mensina,a to dooost velka mensina... Ivano,kdyz byl jeste muz s tebou,protivilo se ti to “dychani“ natolik,ze bys byla radsi sama,bez nej?
To ne, ale radši jsem spala i tehdy sama.
Není tady
Dorka napsal(a):
Ok,Grai,ten zvladne aj vymalovat,polozit koberec,nejaka hospodyne ti treba pomuze s nakzpem,varenim uklidem, ale,ak,krucis,nekdo “zastoupi“ to vyslechnuti,polibek ve dverich,obejmuti,teplo a dychani vecer za krk v posteli? Kdo se na tebe rano usmeje v koupelne? Babochlap si rika: na nic takoveho chlapa nepotrebuju - a ac hleda,az toho spravneho potka,prave timto postojem ho odpudi... Ovsem,ten superspravny chlap aj tuhle babochlapku umi “rozneznit“,a udelat z ni normalni zenskou,ktera se od nej necha hyckat stejne rada,jako ho klidne necha objednat sluzbu (treba i toho hodinoveho manzela) samotneho...
O tom to vsechno je, BRAVO!
Dehinestovaat zenu, ktera neco umi. Neznam zadnu zenu, co je babochlap.
Vy pada to tak, ze kdyz nektera zenska umi polozit koberecm vymenit zarovku nebo zkontrolovat olej v aute NENI NORMALNI. A zensky tohle jeste mezi sebou rozsirujou.
Kazdy petilety kluk se chlubi tim, co uz dokaze, ale zenska uloha je byt leva na nejake normalni prace v domacnosti a nebo to zatajit, aby si zajistila nejakeho partnera.
Není tady
sahleb, v tomhle jsi pořád nic nepochopila.
Není tady
Dorka napsal(a):
souhlas , na praci ne , ale na to ostatni ano , nemam nic proti .... ale brat si ho nemusim
Není tady
Ivana napsal(a):
Dýchání za krk v posteli - brrrrrrrr! Nikdy dřív jsem se tak báječně nevyspala jako když mám celou postel jen sama pro sebe!
jééžíš - tak to je sen. Mít ji pro sebe a moci si nerušeně číst, bez chrápání a tulení se.
Není tady
Ivana napsal(a):
to musi byt ten spravny nesmis si pod tim predstavit nejakeho libovolneho chlapa
Není tady
Wikina napsal(a):
Ivana napsal(a):
jééžíš - tak to je sen. Mít ji pro sebe a moci si nerušeně číst, bez chrápání a tulení se.
kazdy touzi po tom co nema nejlepsi je mit ji pro sebe a obcas sdilet
Není tady
Klidně můžou být oddělené ložnice v jednom bytě/domě, když jsou dostatečné prostory, a navštěvovat se tehdy, kdy chceme být spolu.
Upravil(a) Eva. (24. 1. 2014 14:41)
Není tady
Eva. napsal(a):
Klidně můžou být oddělené ložnice v jednom bytě/domě, když jsou dostatečné prostory, a navštěvovat se tehdy, kdy chceme být spolu.
to v garsonce nehrozi
Není tady
Grainne napsal(a):
A jéje. Takhle to možná myslí všechny ty ženy, které mně přejí abych si už konečně našla nějakého chlapa"
Ale smůla k "babochlapkám" se nehlásím, přesto si myslím, že jsem normální - aspoň v to doufám
...vymazala jsem špatně"quote", příspěvek je od Dorky
Upravil(a) Judyna (24. 1. 2014 16:38)
Není tady
Eva. napsal(a):
sahleb, v tomhle jsi pořád nic nepochopila.
Dik za podporu...
PS: I v tomhle - "Klidně můžou být oddělené ložnice v jednom bytě/domě, když jsou dostatečné prostory, a navštěvovat se tehdy, kdy chceme být spolu..."
Upravil(a) Dorka (24. 1. 2014 16:59)
Není tady
Judyna napsal(a):
...A jéje. Takhle to možná myslí všechny ty ženy, které mně přejí abych si už konečně našla nějakého chlapa"
Ale smůla k "babochlapkám" se nehlásím, přesto si myslím, že jsem normální - aspoň v to doufám
...vymazala jsem špatně"quote", příspěvek je od Dorky
Ba ne, vsechny ne. Za prve nepatrim k tem, co by svobodne zenske, at je jak chce stara, ci rozvedena, vdova nebo cokoliv bez muze, chlapa vnucovaly nebo se ptaly, kdy uz to bude...
A za druhe plati to prvni: Zenska, kdyz chce byt sama, at si je. Jedinou vyhradu mam vuci tomu, kdyz lovi v cizich rybnickach a taky kdyz experimentuje pro zabavu...
Není tady
Dorka napsal(a):
Pro Grai: Ano,myslim to vazne,a neni to o strachu z uteku,ani nevazeni si manzelstvi... To spis je podobne tomu,jak napr. Jalina dopredu hlasi,ze na chlapa hledi jako na nutne zlo,ale jeho prachy chce a to hned... Tak ja nesla do zadneho vztahu,ktery by nemel dospet do manzelstvi...,neco jako: no,tak toto vypada zajimave,to si vyz:dudlik:kousim,a uvidim... To mi opravdu pripada nezodpovedne a promiskuitni... Je fakt,ze “s poznanim“ jsem do vztahu vstupovala daleko uvazliveji. Jo, a Sel,ja nelovila,nikdy.Potkala jsem sve manzely nekde jinde,nez v seznamkach ci na lovu...Zenska,ktera je na lovu,si prave vymenila roli s muzem,a jedna proti sve prirozenosti...,no,kdyz ju to bavi...
No dobre, nechám ťa, hoci ja som z troch strán počula opis tvojho lovu/lovov... Ale nechám ti tvoju realitu (asi je rpe teba z nejakého dôvodu dôležitá), moja realita - na základe svedectiev - je iná.
Není tady
sahleb napsal(a):
Tak to já sem už viděla - u nás jim říkáme chlapny. Ale vůbec to není o tom, jestli něco umí nebo ne, jestli si sama položí koberec, atd. Spíš, že se chová jako lovec/alfa samec a PŘITOM je vidět, že jí to není vlastní. Prý je zhruba pětina žen které mají spíš mužské myšlení a zhruba pětina mužů naopak.....mám kamarádku, je drobounká a vzhledově velice ženská - ale odjakživa většinou myslí jako mužskej, řídí jako mužskej - tak to není chapna, ona taková je od přírody.
Není tady
Grainne napsal(a):
Wikina napsal(a):
Ivana napsal(a):
kazdy touzi po tom co nema
nejlepsi je mit ji pro sebe a obcas sdilet
To je nejpřesnější tvrzení - každý chce to, co nemá.
Já se dostanu do jiného pokoje- ložnice, jenom když mám migrénu a chlap chrápe (což není možné přežít), a to si samostatnou postel moc neužiju - navíc se za mnou táhnou všichni čoklové. Chlap s těmi oddělenými ložnicemi nesouhlasí, to by neunesl.
Není tady
lupina montana napsal(a):
sahleb napsal(a):
Tak to já sem už viděla - u nás jim říkáme chlapny. Ale vůbec to není o tom, jestli něco umí nebo ne, jestli si sama položí koberec, atd. Spíš, že se chová jako lovec/alfa samec a PŘITOM je vidět, že jí to není vlastní. Prý je zhruba pětina žen které mají spíš mužské myšlení a zhruba pětina mužů naopak.....mám kamarádku, je drobounká a vzhledově velice ženská - ale odjakživa většinou myslí jako mužskej, řídí jako mužskej - tak to není chapna, ona taková je od přírody.
Dnešní žena se musí umět postarat. Jsou zřejmě i ženy, kterým chlap "nedovolí" na nic sáhnout- tedy na mužské práce (např. kolem auta, technické věci v domě, apod) - ale takovou já neznám. Kdyby to chlap za mě udělal, tak se zlobit nebudu, budu ráda, ale spoléhat na to je docela nevýhodné - být na někom v tomto směru závislý.
Není tady