29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mno, ono jak se říká, nic se nemá přehánět, a všeho tak akorát. I toho feminismu.
Když jsem se chovala jako babochlap,měla jsem s manželem velký problém. Kdežto když se chovám žensky , rozumíme si. Ale to Sahleb asi nepochopíš
Není tady
Pandorraa napsal(a):
...Nic jako "zensky udel" neexistuje.
Jsou jen muzske a zenske hluboce zakodovane role.
Hloupe zeny se proti nim vymezuji, moudre zeny je dovedou hrave a prirozene naplnovat...
Jo, Pan, presne takhle to citim ja, ve zkratce. To slovo "udel" z podstaty, obsahu vlakenka, tak jak bylo zalozeno, dela jakousi "otrocinu", narizeni, vnucenou nutnost (hm, divny vyraz ), a pritom si myslim, ze to deleni na zenskost a muznost je vlastne krasnym privilegiem a specifikem danym fyziologickym a psychologickym rozdilem mezi nami...
Není tady
Tak kdybychom byli stejni, byla by to silena nuda.
Takhle je to jak pro koho: pro jednoho masakr, pro druheho dobrodruzstvi ...
Nekdo to vnima jako "udel", jiny jako inspirativni spolupraci...
Jsme proste kazdy nekde jinde byt na te stejne ceste.
Nekdo bere jak popularni tak prisne odborne knihy o muzich a zenach smrtelne vazne a pak se divi, ze mu vsechny ty seriozni i humorne poucky v reale nefunguji, jiny necte ani to ani ono, proste to zije a nehrouti se ani kdyz to momentalne zije blbe
Ja osobne casto vzpiminam na svou nejlepsi ucitelku z praxe.
Jeji moudra vzdycky zacinala: Jsi blba nebo cooo? To jsi tak dlouho studovala a stejne nevis, ze....
Pri jejich laskyplnych " kazanich" jsem vzdycky brecela smichy a musela jsem uznat, ze na vztahove problemy, zenske zbrane a recepty na manzelske i mimomanzelske bezkonfliktni byti byla tahle zena odbornik nad odborniky.
Kam se na ni hrabem.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
...Nekdo bere jak popularni tak prisne odborne knihy o muzich a zenach smrtelne vazne a pak se divi, ze mu vsechny ty seriozni i humorne poucky v reale nefunguji...
No jo, ale obcas se pri tom cteni stava, ze cosi zarezonuje...... a naraz se "rozsviti"......... hm, a nekdy se to, hallelijah stane i tady, v Babi........ to je potom radosti, ze jo?
Není tady
sahleb napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Nezatracuji ty knihy jako takové. Jen mám dojem, že se díky nim mnoho lidí utvrzuje v jakýchsi rolích a stereotypech, i když s nimi zrovna moc nesouzní ... což jistě nebylo záměrem, nicméně ten efekt to má. Pak dochází k dalším nedorozuměním typu "... ale ty jsi muž a podle této knihy bys měl reagovat takto ..." - blbost, že?
Presne tohle tvrdim, cela staleti, ba tisicileti furt nekdo (spis muzi, ze , priznejme to) rozdavaji lidske vlastnosti a chvoani a deli lidi na dva nestejne druhy. Rika se tomu "phalocentrismus".
Jeste pred sto lety se dal ve stredni Evrope ziskat na vazenych universitach doktorat na tema O FYZIOLOGICKE SLABOMYSLNOSTI ZENSKEHO POKOLENI, ( napsal neurolog a psychiatr) kde vazeny doktorand dokazal svetu vedecky dolozit, ze zena je neco jako opice a hodne menecenna. Pro ni je "prirozene" se venovat detem a domacnosti a obsluze panstvu (uz jej to slovo, prosim). Na nic jineho nem kapacitu.
Bylo to brano naprosto vazne. Presne v tomhle je problem, pokud se nejaka zena vzeprela a chtela neco, cokoliv, dosahlnout byla spolecnesky znemoznena. Bylo ji vytykano, ze TAKHLE se "spravna zena" nesmi chovat!!!!!!
A jak vidim tento duch je tady dodnes, kdyz se zene a pouze zene pripisuji nejale vlastnosti na zaklade stavby mozku.
Nebudu zde uz vubec uvadet nesmirne popularni vedecke pojednani o zenske hysterii, vedecke tezi vytvorene na zaklade vysetreni pouhych peti zen.....a to znasilnenych v detstvi.
Pletieš dokopy hrušky a jablká, a pletieš si suvenír so suverénom. Isté prirodzené energie, typy reakcií apod. sú naozaj prirodzené - a sú odlišné u mužov a u žien, ale jednak sa to samozrejme premiešava aj v rámci jedného pohlavia a výsledný mix je iný u každého (a dokonca aj iný pred rokom a dnes)... Ale so spoločenskými stereotypmi a spoločenským tlakom to nemusí nutne mať nič spoločné - to je oveľa neskorší (hoci uznávam, že dosť urputný) fenomén.
Není tady
Dorka napsal(a):
Selima napsal(a):
Dorka napsal(a):
...Emancipací omlouvat (omluvit) prostituci kazdej nechce (nedokaze)...
Ahá, čiže každá nezadaná alebo tá, ktorá nemá "vážny vzťah", je prostitútka? Zvláštne, Dorka... Nebola si aj ty dosť dlho nezadaná a "zháňajúca"?
O-ou, Sel, ty si nieco take, co pises, z mojho prispevku vycitala?
Reagovala som na tento vyrok: "...i kdyz se vlivem emancipace. dikybohu, na ni nekouka jako na prostitutku. DOkonce muze zit i s muzem, kdy se ji zachce. Jinymi slovy muze mit sex s chlapem kdy se ji zachce..."
O, pardon, mozno som miesto "prostitucie" mala pouzit vyraz "promiskuita"...
No a k mojej "nezadanosti a zhananiu" - nezadana, rozvedena, som teda dost dlho bola, to mas pravdu. Akorat, ze som akosi NEZHANALA. Ked som totiz "zohnala", od prvej chvile som sa dozadovala riadneho manzelskeho zvazku. Ked vztah vyzeral ako neperspektivny, zneistela som, snazila sa nejako to "uzakonit", no a ked TO NESLO, nasla som si iny vztah, ktory k tomu smeroval a naplnil sa, vies? Na psiu knizku zit som si nepriala, nedarilo sa mi to, a ani tomu nefandim. Ani u svojich najblizsich...
Áno, zjavne aj ty si pletieš pojmy s dojmami a suvenír so suverénom... nehovoriac o tom, že to môže byť ako v tom vtipe "Ja môžem mať so ženou sex kedy sa mi zachce..." A ako často máš?" Keď mne sa zachce len na Vianoce..."
Prísne vzaté ai môže aj vydatá mať sex s chlapom (svojím), kedy sa jej zachce... nie?
Upravil(a) Selima (24. 1. 2014 0:33)
Není tady
Dorka napsal(a):
sahleb napsal(a):
... Ja nemluvim absolutne vubec o prostituci. Ja möluvim o nadavkach, kterym byly castovany svobodne zeny.
A ja zas mluvim o (uz jsem to upresnila...) promiskuite, kdyz zensky v ramci emancipace a "vymeny ROLI", lovej chlapy a stridaji je jak ponozky, takze nadavky se sice mozna dneska uz nenosi, ale podstata veci zustala... a myslim, ze TOTO zrovna s "zenskym udelem" nesouvisi, maximalne tak, ze porad je pro zenskou prirozenejsi "nechat se ulovit", nez "lovit sama", prej
emancipovane...
Neviem, možno to bolo AJ do chomúta, ale lovila si aj ty... O striedaní neviem, to nemám potvrdené, ale lov áno... vraj len o chlp unikol/unikli...
Ono je "lov" a lov. Nemaľujem si bojové farby (zvané šminky) na xicht a nevydávam sa na bojový chodník, ale keď sa mi chlap páči, možno lovím podvedome - s tým, že aktívne kroky nechám naňho, tak sa cítim lepšie...
Není tady
Judyna napsal(a):
Omlouvám se všem za svouji blbě a nešikovně napsanou větu o zoufalých ženách, které hledají a ono to nejde....Nebo tak nějak. Na tom, že si žena hledá partnera, není vůbec nic špatného. To z ní nedělá zoufalku. Dle mého názoru zoufalka se z ní stává až tehdy, kdy její touha "být s někým" je tak urputná, že bere vše, např. klidně i alkoholika nebo muže, který nemá rád její děti.
A ještě doplním....Ty dotazy a různá dobře míněná přání - to je jen velký omyl těch, kteří se dotazují a myslí si, že zákonitě žena, která nemá děti či je singl, musí být zoufalá a nešťastná.
Dle mého názoru zoufalka se z ní stává až tehdy, kdy její touha "být s někým" je tak urputná, že bere vše, např. klidně i alkoholika nebo muže, který nemá rád její děti.
jsem si oddychla
Není tady
Selima napsal(a):
Dorka napsal(a):
sahleb napsal(a):
... vcera jsem cetla certvy vykrik v novinach, ze zena je muzi podrizena a ma ho poslouchat, je to tak uz v Bibli. A ma to tak byt dodnes...
A svobodna..ta je podezrela, i kdyz se vlivem emancipace. dikybohu, na ni nekouka jako na prostitutku. DOkonce muze zit i s muzem, kdy se ji zachce. Jinymi slovy muze mit sex s chlapem kdy se ji zachce...No, to je docela diskutabilni...
![]()
Emancipací omlouvat (omluvit) prostituci kazdej nechce (nedokaze)...Ahá, čiže každá nezadaná alebo tá, ktorá nemá "vážny vzťah", je prostitútka? Zvláštne, Dorka... Nebola si aj ty dosť dlho nezadaná a "zháňajúca"?
to jsem taky nějak moc nepochopila
Není tady
Dorka napsal(a):
Selima napsal(a):
Dorka napsal(a):
...Emancipací omlouvat (omluvit) prostituci kazdej nechce (nedokaze)...
Ahá, čiže každá nezadaná alebo tá, ktorá nemá "vážny vzťah", je prostitútka? Zvláštne, Dorka... Nebola si aj ty dosť dlho nezadaná a "zháňajúca"?
O-ou, Sel, ty si nieco take, co pises, z mojho prispevku vycitala?
Reagovala som na tento vyrok: "...i kdyz se vlivem emancipace. dikybohu, na ni nekouka jako na prostitutku. DOkonce muze zit i s muzem, kdy se ji zachce. Jinymi slovy muze mit sex s chlapem kdy se ji zachce..."
O, pardon, mozno som miesto "prostitucie" mala pouzit vyraz "promiskuita"...
No a k mojej "nezadanosti a zhananiu" - nezadana, rozvedena, som teda dost dlho bola, to mas pravdu. Akorat, ze som akosi NEZHANALA. Ked som totiz "zohnala", od prvej chvile som sa dozadovala riadneho manzelskeho zvazku. Ked vztah vyzeral ako neperspektivny, zneistela som, snazila sa nejako to "uzakonit", no a ked TO NESLO, nasla som si iny vztah, ktory k tomu smeroval a naplnil sa, vies? Na psiu knizku zit som si nepriala, nedarilo sa mi to, a ani tomu nefandim. Ani u svojich najblizsich...
od prvej chvile som sa dozadovala riadneho manzelskeho zvazku
to jako myslíš vážně ?
Není tady
Taky jsem potkala muže, který byl myslím 4x rozvedený a hned na začátku mi řekl, že pokud s ním chci být, tak jedině se svatbou. A když to nepůjde, no a co? Vždyť se můžeme rozvést.
Tomuto přístupu nerozumím.
Pro mě je manželství posvátné, nepřistupuji k němu jako k housce na krámě.
Je zajímavé sledovat, jaké mají lidé rozdílné názory a přístupy k různým věcem.
Není tady
Selima napsal(a):
Pletieš dokopy hrušky a jablká, a pletieš si suvenír so suverénom. Isté prirodzené energie, typy reakcií apod. sú naozaj prirodzené - a sú odlišné u mužov a u žien, ale jednak sa to samozrejme premiešava aj v rámci jedného pohlavia a výsledný mix je iný u každého (a dokonca aj iný pred rokom a dnes)... Ale so spoločenskými stereotypmi a spoločenským tlakom to nemusí nutne mať nič spoločné - to je oveľa neskorší (hoci uznávam, že dosť urputný) fenomén.
Ono jde o prilisne zaujeti temi rozdily, Seli ... nekteri lide tak moc resi, cim vsim se odlisuji, ze dost casto zapominaji na to, co je s jejich drahymi polovickami vlastne spojuje .... coz je v podstate jadrem nekteryxh konfliktu ... a ted si vem, ze tyto konflikty resi dalsim studiem vzajemnych odlisnosti ...
Není tady
Eva. napsal(a):
Taky jsem potkala muže, který byl myslím 4x rozvedený a hned na začátku mi řekl, že pokud s ním chci být, tak jedině se svatbou. A když to nepůjde, no a co? Vždyť se můžeme rozvést.
Tomuto přístupu nerozumím.
Pro mě je manželství posvátné, nepřistupuji k němu jako k housce na krámě.
Je zajímavé sledovat, jaké mají lidé rozdílné názory a přístupy k různým věcem.
Moje babička měla jedno dítko za svobodna. A pak už se bála, a tak dědovi řekla, že s ním bude spát až po svatbě. Brali se po měsíci.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Selima napsal(a):
Ono jde o prilisne zaujeti temi rozdily, Seli ... nekteri lide tak moc resi, cim vsim se odlisuji, ze dost casto zapominaji na to, co je s jejich drahymi polovickami vlastne spojuje .... coz je v podstate jadrem nekteryxh konfliktu ... a ted si vem, ze tyto konflikty resi dalsim studiem vzajemnych odlisnosti ...
Jj, to bude jadro pudla - či chcem poznať odlišnosti preto, aby som pochopila a sústredila sa na to, čo máme spoločné, alebo aby som sa od neho/nich obrazne aj doslova vzdialila... A pritom všetci máme v sebe mužskú aj ženskú časť, len rôzne namixované...
Není tady
Selima napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Selima napsal(a):
Jj, to bude jadro pudla - či chcem poznať odlišnosti preto, aby som pochopila a sústredila sa na to, čo máme spoločné, alebo aby som sa od neho/nich obrazne aj doslova vzdialila... A pritom všetci máme v sebe mužskú aj ženskú časť, len rôzne namixované...
Přesně
Není tady
dusička napsal(a):
Mno, ono jak se říká, nic se nemá přehánět, a všeho tak akorát. I toho feminismu.
Když jsem se chovala jako babochlap,měla jsem s manželem velký problém. Kdežto když se chovám žensky , rozumíme si. Ale to Sahleb asi nepochopíš
Co to je chovat se jako babochlap? Hezke slovo
Není tady
Pro Grai: Ano,myslim to vazne,a neni to o strachu z uteku,ani nevazeni si manzelstvi... To spis je podobne tomu,jak napr. Jalina dopredu hlasi,ze na chlapa hledi jako na nutne zlo,ale jeho prachy chce a to hned... Tak ja nesla do zadneho vztahu,ktery by nemel dospet do manzelstvi...,neco jako: no,tak toto vypada zajimave,to si vyz:dudlik:kousim,a uvidim... To mi opravdu pripada nezodpovedne a promiskuitni... Je fakt,ze “s poznanim“ jsem do vztahu vstupovala daleko uvazliveji. Jo, a Sel,ja nelovila,nikdy.Potkala jsem sve manzely nekde jinde,nez v seznamkach ci na lovu...Zenska,ktera je na lovu,si prave vymenila roli s muzem,a jedna proti sve prirozenosti...,no,kdyz ju to bavi...
Není tady
Dorka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
...Nekdo bere jak popularni tak prisne odborne knihy o muzich a zenach smrtelne vazne a pak se divi, ze mu vsechny ty seriozni i humorne poucky v reale nefunguji...
No jo, ale obcas se pri tom cteni stava, ze cosi zarezonuje...... a naraz se "rozsviti"......... hm, a nekdy se to, hallelijah
stane i tady, v Babi........ to je potom radosti, ze jo?
Kdyz k dejum nepristupujes sablonovite, ale s lehkosti, vzdycky se "rozsviti" a jeste je u toho sranda
Není tady
Dorka napsal(a):
Pro Grai: Ano,myslim to vazne,a neni to o strachu z uteku,ani nevazeni si manzelstvi... To spis je podobne tomu,jak napr. Jalina dopredu hlasi,ze na chlapa hledi jako na nutne zlo,ale jeho prachy chce a to hned... Tak ja nesla do zadneho vztahu,ktery by nemel dospet do manzelstvi...,neco jako: no,tak toto vypada zajimave,to si vyz:dudlik:kousim,a uvidim... To mi opravdu pripada nezodpovedne a promiskuitni... Je fakt,ze “s poznanim“ jsem do vztahu vstupovala daleko uvazliveji. Jo, a Sel,ja nelovila,nikdy.Potkala jsem sve manzely nekde jinde,nez v seznamkach ci na lovu...Zenska,ktera je na lovu,si prave vymenila roli s muzem,a jedna proti sve prirozenosti...,no,kdyz ju to bavi...
Dorko, není pravdou. ŽEna si vybírá svého býčka. Ale balení nechá na něm a nechá se sbalit.
Není tady
Selima napsal(a):
Tohle je přesně vystižené.
Není tady
mikuelini napsal(a):
dusička napsal(a):
Když jsem se chovala jako babochlap,měla jsem s manželem velký problém. Kdežto když se chovám žensky , rozumíme si. Ale to Sahleb asi nepochopíšCo to je chovat se jako babochlap? Hezke slovo
Např. Já jako ženská vlastně ani chlapa nepotřebuju, kapající kohoutek si umím spravit sama, tak co. Jenže on se ten chlap pak cítí méněcenný. (pod kohoutkem si dosad cokoliv)
Není tady
Predstava, ze zena je " lovena" a muz je lovec, je nejspis JEN predstava a tvrzeni, ze lze vstupovat jen do prspektivnich vztahu - koncicich manzelstvim - jen kecy v kleci
Staci mrknout do prirody, samecek je v drtive vetsine ten vybarvenejsi, krasnejsi a aktivnejsi, ale tim, kdo si vybira, je samicka.
Takze jak rikala ma vzacna pritelkyne: si blba? jaky lov? to je hra a kdo nechape jeji pravidla, nakonec proste dostane pres d**ku.
Není tady
dusička napsal(a):
mikuelini napsal(a):
dusička napsal(a):
Když jsem se chovala jako babochlap,měla jsem s manželem velký problém. Kdežto když se chovám žensky , rozumíme si. Ale to Sahleb asi nepochopíšCo to je chovat se jako babochlap? Hezke slovo
Např. Já jako ženská vlastně ani chlapa nepotřebuju, kapající kohoutek si umím spravit sama, tak co. Jenže on se ten chlap pak cítí méněcenný. (pod kohoutkem si dosad cokoliv)
Je´ ,tak ja jsem asi babochlap i kdyz v typicky zenskem tele.Na prakticke veci jsem trochu sikovnejsi nez muj pritel.Takze ja vetsinou neco prakticky vymyslim a on to provede. On mne ,ale za to obdivuje .Tak mam asi stesti
Není tady
mikuelini napsal(a):
dusička napsal(a):
mikuelini napsal(a):
Co to je chovat se jako babochlap? Hezke slovoNapř. Já jako ženská vlastně ani chlapa nepotřebuju, kapající kohoutek si umím spravit sama, tak co. Jenže on se ten chlap pak cítí méněcenný. (pod kohoutkem si dosad cokoliv)
Je´ ,tak ja jsem asi babochlap i kdyz v typicky zenskem tele.Na prakticke veci jsem trochu sikovnejsi nez muj pritel.Takze ja vetsinou neco prakticky vymyslim a on to provede. On mne ,ale za to obdivuje .Tak mam asi stesti
To ne, myslela jsem to jinak.
Hele, já naladím signál na tv, zprovozním počítač, jsem spíš technický tip. Baví mě to.manžel na to není a je rád, že mi to jde.
S tím kohoutkem - nebaví mě opravovat, ale je to nutnost, protože přece se ho nebudu prosit. Zvládnu to, nejsem přeci střevo. A pak mu říct, ty si tak nemožnej, že jsem si to musela opravit sama.
Není tady
Dorka napsal(a):
sahleb napsal(a):
... Ja nemluvim absolutne vubec o prostituci. Ja möluvim o nadavkach, kterym byly castovany svobodne zeny.
A ja zas mluvim o (uz jsem to upresnila...) promiskuite, kdyz zensky v ramci emancipace a "vymeny ROLI", lovej chlapy a stridaji je jak ponozky, takze nadavky se sice mozna dneska uz nenosi, ale podstata veci zustala... a myslim, ze TOTO zrovna s "zenskym udelem" nesouvisi, maximalne tak, ze porad je pro zenskou prirozenejsi "nechat se ulovit", nez "lovit sama", prej
emancipovane...
Zase blbe. Ty jses jako nejaky katolik nebo Talibanec.
Nechapu vubec, ze kdyz ma zena sex a ma ho dneska, dikybohu, kdy se ji zachce, tak k tomu automaticky pripojis promiskuitu. Proc? A jeste argumentujes s tim, ze si zeny vymenuji role, lovej chlapy, stridaji je jak ponozky.
To ti ted dneska svobodna zena AUTOMATICKY asociuje s promiskuitou? To to mas spatny. jake role si zeny vymenily.
Jinakje vseobecny opet transportovany omyl z minula, ze zena je monogamni, to jsou zase takove katolicke nesmysly.
Zena neni od prirody monogamni.
Není tady