6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Omlouvám se všem za svouji blbě a nešikovně napsanou větu o zoufalých ženách, které hledají a ono to nejde....Nebo tak nějak. Na tom, že si žena hledá partnera, není vůbec nic špatného. To z ní nedělá zoufalku. Dle mého názoru zoufalka se z ní stává až tehdy, kdy její touha "být s někým" je tak urputná, že bere vše, např. klidně i alkoholika nebo muže, který nemá rád její děti.
A ještě doplním....Ty dotazy a různá dobře míněná přání - to je jen velký omyl těch, kteří se dotazují a myslí si, že zákonitě žena, která nemá děti či je singl, musí být zoufalá a nešťastná.
Upravil(a) Judyna (22. 1. 2014 18:59)
Není tady
Eva. napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Eva. napsal(a):
I kdybychom se rozkrájeli, nezměníme nic na faktu, že v ženách jsou z pradávných dob zakódovány "vzorce" sběračů a v mužích "vzorce" lovců.
Jenže to je značně zjednodušený a stejně tak přeceňovaný fakt, který vede právě k předsudkům typu "ženský úděl" "mužský úděl" ... v tomto kontextu si říkám, jestli ty různé knihy o mužích z Marsu a ženách z Venuše nenadělaly víc škody, jak užitku.
Já slovo úděl ráda nemám. Jak už tady někdo psal, to je takové nucené.
Nepsala jsem to v souvislosti s údělem, ale mám tím na mysli odlišnost ženy a muže.
Mně se ty knihy moc líbí, pomohly mi pochopit naše odlišnosti a taky to, že i když jsme odlišní, neznamená to, že nemůžeme spolu na Zemi žít hezky a příjemně... Pokud si vycházíme vstříc a hledáme to, co nás spojuje a netvrdíme, že kvůli odlišnosti spolu nedokážeme vycházet.
Mně se ty knihy (nečetla jsem tyto všechny) líbily také. Tam jsem pochopila i něco, kvůli čemu jsem se třeba rozčilovala, přičemž chlap za to vlastně nemůže, má-li to ve vejci. Myslím že je to tam popsáno logicky a rozumně.
Není tady
O komunikaci mezi muži a ženami je skvělá divadelní hra jednoho herce Caveman.
Byla jsem na ní s kolegyněmi a následně s přítelem, moc se nám líbila. Hodně jsme se tam i naučili takovým zábavným a názorným způsobem, že se to dobře pamatuje.
Není tady
sahleb napsal(a):
... vcera jsem cetla certvy vykrik v novinach, ze zena je muzi podrizena a ma ho poslouchat, je to tak uz v Bibli. A ma to tak byt dodnes...
...Ef 5:22 - At se manzelky podrizuji svym manzelum, jako Panu, protoze manzel je hlavou sve manzelky... - a take: - Ef 5:28 - Takto by meli manzele milovat sve manzelky jako sva vlastni tela. Kdo miluje svou manzelku, miluje sebe, nebot nikdo nikdy nemel v nenavisti sve vlastni telo..., ale zivi je a nezne je chova...
A svobodna..ta je podezrela, i kdyz se vlivem emancipace. dikybohu, na ni nekouka jako na prostitutku. DOkonce muze zit i s muzem, kdy se ji zachce. Jinymi slovy muze mit sex s chlapem kdy se ji zachce...
No, to je docela diskutabilni...
Emancipací omlouvat (omluvit) prostituci kazdej nechce (nedokaze)...
Není tady
Eva. napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Eva. napsal(a):
I kdybychom se rozkrájeli, nezměníme nic na faktu, že v ženách jsou z pradávných dob zakódovány "vzorce" sběračů a v mužích "vzorce" lovců.
Jenže to je značně zjednodušený a stejně tak přeceňovaný fakt, který vede právě k předsudkům typu "ženský úděl" "mužský úděl" ... v tomto kontextu si říkám, jestli ty různé knihy o mužích z Marsu a ženách z Venuše nenadělaly víc škody, jak užitku.
Já slovo úděl ráda nemám. Jak už tady někdo psal, to je takové nucené.
Nepsala jsem to v souvislosti s údělem, ale mám tím na mysli odlišnost ženy a muže.
Mně se ty knihy moc líbí, pomohly mi pochopit naše odlišnosti a taky to, že i když jsme odlišní, neznamená to, že nemůžeme spolu na Zemi žít hezky a příjemně... Pokud si vycházíme vstříc a hledáme to, co nás spojuje a netvrdíme, že kvůli odlišnosti spolu nedokážeme vycházet.
Nezatracuji ty knihy jako takové. Jen mám dojem, že se díky nim mnoho lidí utvrzuje v jakýchsi rolích a stereotypech, i když s nimi zrovna moc nesouzní ... což jistě nebylo záměrem, nicméně ten efekt to má. Pak dochází k dalším nedorozuměním typu "... ale ty jsi muž a podle této knihy bys měl reagovat takto ..." - blbost, že?
Není tady
Selima napsal(a):
Judyna napsal(a):
Selima napsal(a):
Ale však iste, keby som túžila po škatuľkách, nejakú si zaobstarám... Inak, v podstate som chvíľu patrila do tej väčšinovej škatuľky, ale časom mi to prestalo vyhovovať a vrátila som sa mimo škatúľ. Len si myslím, že "ženský údel" do väčšej alebo menšej miery stále existuje...
Selimo, ženský úděl by to byl, kdyby ses do toho nechala dotlačit. Pak by to byl tvůj úděl. Ale v dnešní době už opravdu nemusíš. Vím, že to není lehké, u mě zase dlouho lidi nemohli pochopit, že jsem singl. Mnoho let mi přáli ať už si najdu chlapa , vůbec nevěřili, že je to moje rozhodnutí a že nejsem zoufalá žena, která by tak ráda a ono to nejde....Zpočátku jsem trpělivě vysvětlovala, pak už jsem si z nich dělala srandu a říkala, že kudy chodím, tudy hledám a furt nic. A nejlepší bylo, když jsem na jejich přání řekla "a proč?"
Na víkendovom workshope sme diskutovali o šťastnom partnerstve, kto si ho ne/želá a prečo a mne sa páči ako konečný cieľ byť v šťastnom partnerstve sama so sebou... ale teda, s.e.x. a chlapské práce ešte nemám vypilované, tam cítim dosť veľký deficit. (A občas sa s niekým konštruktívne a príjemne pohádať, samu so sebou ma to nebaví...)
Dalsi takova ,kudy chodi ,tudy kyda kydy.Kde na to chodis ,moris diskuze blabolenim
Není tady
Ale fuj - jalino...pokud těm "blabolům" selimy nerozumíš, tak je raději nehodnoť, a nezlob
Není tady
podle této knihy bys měl reagovat takto
Podmiňovací způsob je pořád ještě dobrej...
Horší je "PROČ se nechováš tak, jak píše ten chytrej pan doktor?!"
Není tady
Eva. napsal(a):
O komunikaci mezi muži a ženami je skvělá divadelní hra jednoho herce Caveman.
Byla jsem na ní s kolegyněmi a následně s přítelem, moc se nám líbila. Hodně jsme se tam i naučili takovým zábavným a názorným způsobem, že se to dobře pamatuje.
Já si myslím, že jsem to viděla...jen si nepamatuju přesně ten název hry.
Pamatuju si, že muž má frekvenci 2000slov denně a ženská 50000, a když můj chlap přujde večer z práce, a není moc hovorný, tak mu říkám, aha, tys těch svých 2000dal dnes v práci... , tak to mám pech, nic se nedozvím- a mu to připadá hrozně směšné a říká mi, že pokud já v práci dala taky 2000, tak to mám blbý a že je zvědavej co s tím budu dělat No - jednoduché - jdu "hučet " svých zbývajících 48000 na skype
Není tady
helena napsal(a):
Podmiňovací způsob je pořád ještě dobrej... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
anebo - ty vůbec nejsi chlap! bééé, tys měl udělat to a to bééé
Není tady
Třeba...
a teď si představ, že dáma narazí na literaturu dvou rozdílnejch škol...
Není tady
helena napsal(a):
Podmiňovací způsob je pořád ještě dobrej... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
A víš, že jsem to původně napsala tak nějak podobně? Ale pak jsem podlehla autocenzuře
Není tady
pak jsem podlehla autocenzuře
Pořád říkám, že věk má svý výhody
Není tady
helena napsal(a):
Pokud je někdo tak blbej, že neumí odlišit individuálního člověka od zevšobecněných vlastností muže jakožto živočišného druhu ...
Není tady
helena napsal(a):
Třeba...
a teď si představ, že dáma narazí na literaturu dvou rozdílnejch škol... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
tak je v prde.li a bude raději feministka, páč chlapi nefungují
Není tady
páč chlapi nefungují
Zdalipak na tom není líp Jalina, podle který chlapi fungujou jediným způsobem...
Není tady
helena napsal(a):
pak jsem podlehla autocenzuře
Pořád říkám, že věk má svý výhody http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
dostala jsem nějaký mail - výhody po 50tce - bylo jich tam asi deset, jedna z nich - pokud budete zadrženi jako rukojmí zlodějů, tak budete mezi prvními propuštěnými, nebo můžete klidně sdílet svá tajemství s přáteli, protože už zítra si je nikdo nebude pamatovat. A - nikdy, ale opravdu nikdy si neberte prášek na spaní spolu s projímadlem !
Není tady
mia napsal(a):
Selima napsal(a):
mia napsal(a):
No nevím.......žiju na vesnici a tohle tady vůbec nepozoruju....... lidi si třeba běžně volí svobodné bezdětné ženy (40 - 50+) i do vedení obce a vůbec nemám pocit, že by je někdo považoval za divné.
Jestli třeba ty ženy samy nejsou přecitlivělé na každou i nevinně myšlenou zmínku, protože to třeba samy nosí někde v sobě......jen taková úvaha.Tak u cudzích sa jednoducho vyprdnem, ale keď ma kedysi rodičia pri týždenných návštevách zakaždým týrali otázkami "To ti nevadí, že ti utekajú fertilné roky?" tak to bolo náročnejšie. V podstate sa mi uľavilo, keď už fertilné roky utiekli a otázky ustali.
No a u nás na dedine, kde máme chalupu, sa ma neskrývane pýtali., kedy sa vydám, koľko mám detí, kde mám chlapa (už bývalého) - bez toho fakt môžem byť. Možno je to dnes iné, jazdím(e) tam málo, ale kedysi to teda bola dosť otrava.když máš muže a děti, zase se zajímají a vyptávají na ně.......a to taky každému třeba není milé, když to zrovna není nic k chlubení.
Řekla bych, že to vyjde tak nastejno...
Ale fakt je, že zůstat například moje dcera sama, tak budu taky uvažovat, že bude mít možná smutné a opuštěné stáří, proto by mi to asi bylo líto. V těch 40 - 50 si to člověk ještě asi moc nepřipouští.....
Njn, ale to s amôže stať aj detným, keď sa napr. rozvedú alebo ovdovejú... A deti ako liek na samotu - no neviem. Hoci možno to tak nie je celkom myslené, to neviem odhadnúť.
Není tady
Dorka napsal(a):
sahleb napsal(a):
... vcera jsem cetla certvy vykrik v novinach, ze zena je muzi podrizena a ma ho poslouchat, je to tak uz v Bibli. A ma to tak byt dodnes...
...Ef 5:22 - At se manzelky podrizuji svym manzelum, jako Panu, protoze manzel je hlavou sve manzelky... - a take: - Ef 5:28 - Takto by meli manzele milovat sve manzelky jako sva vlastni tela. Kdo miluje svou manzelku, miluje sebe, nebot nikdo nikdy nemel v nenavisti sve vlastni telo..., ale zivi je a nezne je chova...
A svobodna..ta je podezrela, i kdyz se vlivem emancipace. dikybohu, na ni nekouka jako na prostitutku. DOkonce muze zit i s muzem, kdy se ji zachce. Jinymi slovy muze mit sex s chlapem kdy se ji zachce...
Ahá, čiže každá nezadaná alebo tá, ktorá nemá "vážny vzťah", je prostitútka? Zvláštne, Dorka... Nebola si aj ty dosť dlho nezadaná a "zháňajúca"?
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Eva. napsal(a):
DEKUJI.
Fakt,, to jsou proste klise a stereotypy. Ja tohle ropzdelovani....ach jo.
Není tady
Dorka napsal(a):
sahleb napsal(a):
Prosim te Dorko , cti poradne.
Pisu, ze svobodna zena uz neni dikybohu povazovana za prostitutku. Dikybohu kvuli - i kvuli- emancipaci.
Ja nemluvim absolutne vubec o prostituci. Ja möluvim o nadavkach, kterym byly castovany svobodne zeny.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Nezatracuji ty knihy jako takové. Jen mám dojem, že se díky nim mnoho lidí utvrzuje v jakýchsi rolích a stereotypech, i když s nimi zrovna moc nesouzní ... což jistě nebylo záměrem, nicméně ten efekt to má. Pak dochází k dalším nedorozuměním typu "... ale ty jsi muž a podle této knihy bys měl reagovat takto ..." - blbost, že?
Presne tohle tvrdim, cela staleti, ba tisicileti furt nekdo (spis muzi, ze , priznejme to) rozdavaji lidske vlastnosti a chvoani a deli lidi na dva nestejne druhy. Rika se tomu "phalocentrismus".
Jeste pred sto lety se dal ve stredni Evrope ziskat na vazenych universitach doktorat na tema O FYZIOLOGICKE SLABOMYSLNOSTI ZENSKEHO POKOLENI, ( napsal neurolog a psychiatr) kde vazeny doktorand dokazal svetu vedecky dolozit, ze zena je neco jako opice a hodne menecenna. Pro ni je "prirozene" se venovat detem a domacnosti a obsluze panstvu (uz jej to slovo, prosim). Na nic jineho nem kapacitu.
Bylo to brano naprosto vazne. Presne v tomhle je problem, pokud se nejaka zena vzeprela a chtela neco, cokoliv, dosahlnout byla spolecnesky znemoznena. Bylo ji vytykano, ze TAKHLE se "spravna zena" nesmi chovat!!!!!!
A jak vidim tento duch je tady dodnes, kdyz se zene a pouze zene pripisuji nejale vlastnosti na zaklade stavby mozku.
Nebudu zde uz vubec uvadet nesmirne popularni vedecke pojednani o zenske hysterii, vedecke tezi vytvorene na zaklade vysetreni pouhych peti zen.....a to znasilnenych v detstvi.
Upravil(a) sahleb (23. 1. 2014 21:34)
Není tady
Selima napsal(a):
Dorka napsal(a):
...Emancipací omlouvat (omluvit) prostituci kazdej nechce (nedokaze)...
Ahá, čiže každá nezadaná alebo tá, ktorá nemá "vážny vzťah", je prostitútka? Zvláštne, Dorka... Nebola si aj ty dosť dlho nezadaná a "zháňajúca"?
O-ou, Sel, ty si nieco take, co pises, z mojho prispevku vycitala?
Reagovala som na tento vyrok: "...i kdyz se vlivem emancipace. dikybohu, na ni nekouka jako na prostitutku. DOkonce muze zit i s muzem, kdy se ji zachce. Jinymi slovy muze mit sex s chlapem kdy se ji zachce..."
O, pardon, mozno som miesto "prostitucie" mala pouzit vyraz "promiskuita"...
No a k mojej "nezadanosti a zhananiu" - nezadana, rozvedena, som teda dost dlho bola, to mas pravdu. Akorat, ze som akosi NEZHANALA. Ked som totiz "zohnala", od prvej chvile som sa dozadovala riadneho manzelskeho zvazku. Ked vztah vyzeral ako neperspektivny, zneistela som, snazila sa nejako to "uzakonit", no a ked TO NESLO, nasla som si iny vztah, ktory k tomu smeroval a naplnil sa, vies? Na psiu knizku zit som si nepriala, nedarilo sa mi to, a ani tomu nefandim. Ani u svojich najblizsich...
Není tady
sahleb napsal(a):
... Ja nemluvim absolutne vubec o prostituci. Ja möluvim o nadavkach, kterym byly castovany svobodne zeny.
A ja zas mluvim o (uz jsem to upresnila...) promiskuite, kdyz zensky v ramci emancipace a "vymeny ROLI", lovej chlapy a stridaji je jak ponozky, takze nadavky se sice mozna dneska uz nenosi, ale podstata veci zustala... a myslim, ze TOTO zrovna s "zenskym udelem" nesouvisi, maximalne tak, ze porad je pro zenskou prirozenejsi "nechat se ulovit", nez "lovit sama", prej emancipovane...
Není tady
Koukam, ze totalni absence zenske sebeduvery je stejnej prusvih jako prebytek muzske jesitnosti.
Krizem to pochopitelne plati taky.
Nic jako "zensky udel" neexistuje.
Jsou jen muzske a zenske hluboce zakodovane role.
Hloupe zeny se proti nim vymezuji, moudre zeny je dovedou hrave a prirozene naplnovat.
Kazdemu, co jeho jest
Není tady