6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ivana napsal(a):
Judyna napsal(a):
Selima napsal(a):
Ale vak iste, keby som túila po katužkách, nejakú si zaobstarám... Inak, v podstate som chvížu patrila do tej väčinovej katužky, ale časom mi to prestalo vyhovova a vrátila som sa mimo katúž. Len si myslím, e "enský údel" do väčej alebo menej miery stále existuje...
Selimo, enský úděl by to byl, kdyby ses do toho nechala dotlačit. Pak by to byl tvůj úděl. Ale v dnení době u opravdu nemusí. Vím, e to není lehké, u mě zase dlouho lidi nemohli pochopit, e jsem singl. Mnoho let mi přáli a u si najdu chlapa , vůbec nevěřili, e je to moje rozhodnutí a e nejsem zoufalá ena, která by tak ráda a ono to nejde....Zpočátku jsem trpělivě vysvětlovala, pak u jsem si z nich dělala srandu a říkala, e kudy chodím, tudy hledám a furt nic. A nejlepí bylo, kdy jsem na jejich přání řekla "a proč?"
Mně se taky někteří lidi furt vyptávali kdy u si někoho najdu a nechápali, kdy jsem jim řekla, e nikoho nehledám. Prostě enská bez chlapa je "divná", podezřelá. Jak můe být astná? Určitě jí chybí sex! Nebo je to prostě taková čarodějnice, vizuálně či povahou, e by s ní určitě ádný chlap nevydrel. Případně feministka, která nenávidí chlapy. Někomu prostě nejsem schopná vysvětlit, e mi chlap nechybí a e jsem ráda sama., ale zároveň jsem úplně normální.
To si moc nevybere ... kdy hledá , tak jsi zase označená za zoufalku , která neumí ít jen sama ze sebou . take je to úplně fuk , vdycky bude něco patně .
Není tady
vdycky bude něco patně
Není na světě člověk ten...
Podle mě spí záleí na tom, jak moc se těma řečma nechá ovlivnit... aneb kdy bude okolí vykládat, e jsi tohle nebo tamto, neřekne si "jestli oni nakonec nemají pravdu"... teprve pak je "něco patně".
Není tady
helena napsal(a):
vdycky bude něco patně
Není na světě člověk ten... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Podle mě spí záleí na tom, jak moc se těma řečma nechá ovlivnit... aneb kdy bude okolí vykládat, e jsi tohle nebo tamto, neřekne si "jestli oni nakonec nemají pravdu"... teprve pak je "něco patně".
má pravdu
Není tady
Eva. napsal(a):
Taky iju moc ráda ve městě, kde je anonymita. Tam se tolik nekatulkuje, jako na vesnici. Cítím se ve městě mnohem lépe, ne kdy jsem bydlela na vesnici. I kvůli tomuhle bych tam u ít nechtěla.
No nevím.......iju na vesnici a tohle tady vůbec nepozoruju....... lidi si třeba běně volí svobodné bezdětné eny (40 - 50+) i do vedení obce a vůbec nemám pocit, e by je někdo povaoval za divné.
Jestli třeba ty eny samy nejsou přecitlivělé na kadou i nevinně mylenou zmínku, protoe to třeba samy nosí někde v sobě......jen taková úvaha.
Není tady
Ivana napsal(a):
Selima napsal(a):
Ale vak iste, keby som túila po katužkách, nejakú si zaobstarám... Inak, v podstate som chvížu patrila do tej väčinovej katužky, ale časom mi to prestalo vyhovova a vrátila som sa mimo katúž. Len si myslím, e "enský údel" do väčej alebo menej miery stále existuje...
No jasně, e existuje enský úděl i muský úděl, akorát se jim neříká úděl, to je takové pesimistické, říká se jim role. a i kdy dnes se u i ty role částečně stírají, přesto tu stále jsou. Myslím, e i kdy jsou eny i mui rovnoprávní jedinci, mají vlastnosti typické pro určité pohlaví, způsob mylení a chování. To se prostě nedá nijak oidit, je to dané.
enská a muská role ( nebo úděl), to je přece naprosto přirozená věc a nerozumím potřebě tohle popírat a stírat.......ono to ani ze své podstaty nejde, vdy to je na lidské existenci přece to krásné.....aspoň tedy z mého pohledu.
Není tady
mia napsal(a):
Eva. napsal(a):
Taky iju moc ráda ve městě, kde je anonymita. Tam se tolik nekatulkuje, jako na vesnici. Cítím se ve městě mnohem lépe, ne kdy jsem bydlela na vesnici. I kvůli tomuhle bych tam u ít nechtěla.
No nevím.......iju na vesnici a tohle tady vůbec nepozoruju....... lidi si třeba běně volí svobodné bezdětné eny (40 - 50+) i do vedení obce a vůbec nemám pocit, e by je někdo povaoval za divné.
Jestli třeba ty eny samy nejsou přecitlivělé na kadou i nevinně mylenou zmínku, protoe to třeba samy nosí někde v sobě......jen taková úvaha.
taky ráda iju na vesnici......a to jsem do 30 ila v Brně
Není tady
Já zas iju celý ivot ve městě a nikdy jsem netouila ít na vesnici. Nechtěla jsem domek, od základky nesnáím práce na zahradě a jak jsem introvert, jsem astná, e neznám své sousedy a nemusím se s nimi stýkat. Neumím si představit, e sotva vyjdu ze dveří, u se musím usmívat na paní Voráčkovou a pana Vopičku, e kdy bych chtěla jít do hospody na pivo (jediné hospody ve vsi), tak tam budou sedět lidi, které znám z vesnice, e se lidi budou zajímat o to, co jsem dnes vařila a jestli mám dobře vyprané cíchy. A to nemluvím o tom, e na vesnici obvykle bývá jeden krámek se smíeným zboím a jinak nic. Do lékárny, do knihovny, k doktorovi, do obchodů s oblečením, do knihkupectví, vude je daleko a musím tam jet autobusem, který jede 4x denně. Kdy zapomenu něco koupit, tak jsem v troubě. Příroda je fajn, ale tam si můu zajet MHD z města. V bydlení na vesnici nevidím prostě ádné pozitivum.
Není tady
Bydlím od narození v malém městě. Máme tu kolku, kolu, obchody. Za barákem louku, les. Mám ráda tu samotu, kdy se můu jít projít a nepotkávám davy.
Kdy jdeme na pivko, jo jsou tam lidi co znám,ale kadý si jede po svým. Nezaznamenla jsem,e by se mě někdo vyptával, co a jak.
Není tady
Ivana napsal(a):
Já zas iju celý ivot ve městě a nikdy jsem netouila ít na vesnici. Nechtěla jsem domek, od základky nesnáím práce na zahradě a jak jsem introvert, jsem astná, e neznám své sousedy a nemusím se s nimi stýkat. Neumím si představit, e sotva vyjdu ze dveří, u se musím usmívat na paní Voráčkovou a pana Vopičku, e kdy bych chtěla jít do hospody na pivo (jediné hospody ve vsi), tak tam budou sedět lidi, které znám z vesnice, e se lidi budou zajímat o to, co jsem dnes vařila a jestli mám dobře vyprané cíchy. A to nemluvím o tom, e na vesnici obvykle bývá jeden krámek se smíeným zboím a jinak nic. Do lékárny, do knihovny, k doktorovi, do obchodů s oblečením, do knihkupectví, vude je daleko a musím tam jet autobusem, který jede 4x denně. Kdy zapomenu něco koupit, tak jsem v troubě. Příroda je fajn, ale tam si můu zajet MHD z města. V bydlení na vesnici nevidím prostě ádné pozitivum.
mne by se to zase libilo ...ale chce to auto
Není tady
mia napsal(a):
Eva. napsal(a):
Tak u cudzích sa jednoducho vyprdnem, ale keď ma kedysi rodičia pri týdenných návtevách zakadým týrali otázkami "To ti nevadí, e ti utekajú fertilné roky?" tak to bolo náročnejie. V podstate sa mi užavilo, keď u fertilné roky utiekli a otázky ustali.
No a u nás na dedine, kde máme chalupu, sa ma neskrývane pýtali., kedy sa vydám, kožko mám detí, kde mám chlapa (u bývalého) - bez toho fakt môem by. Mono je to dnes iné, jazdím(e) tam málo, ale kedysi to teda bola dos otrava.
Upravil(a) Selima (21. 1. 2014 22:37)
Není tady
Mne pripadá ideál strieda mesto (vežkomesto?) cez týdeň s dedinou cez víkend, ale asi je to logisticky náročné...
Není tady
Selima napsal(a):
Mne pripadá ideál strieda mesto (vežkomesto?) cez týdeň s dedinou cez víkend, ale asi je to logisticky náročné...
jj, to je ideál
Není tady
helena napsal(a):
Prostě enská bez chlapa je "divná", podezřelá.
No... někdy za tím můe bejt prachobyčejná závist - "Vona, potvora, si můe dělat co chce kdy chce..."
Presne v tom to je. Ta zavisti vychazi spis od muzu kupodivu, ale vlastbne ne kupodivu. Hned vcera jsem cetla certvy vykrik v novinach, ze zena je muzi podrizena a ma ho poslouchat, je to tak uz v Bibli. A ma to tak byt dodnes.
A svobodna..ta je podezrela, i kdyz se vlivem emancipace. dikybohu, na ni nekouka jako na prostitutku. DOkonce muze zit i s muzem, kdy se ji zachce. Jinymi slovy muze mit sex s chlapem kdy se ji zachce.
Není tady
Ivana napsal(a):
Selima napsal(a):
No jasně, e existuje enský úděl i muský úděl, akorát se jim neříká úděl, to je takové pesimistické, říká se jim role. a i kdy dnes se u i ty role částečně stírají, přesto tu stále jsou. Myslím, e i kdy jsou eny i mui rovnoprávní jedinci, mají vlastnosti typické pro určité pohlaví, způsob mylení a chování. To se prostě nedá nijak oidit, je to dané.
Zensky udel neboli role, to je vec, nad kterou dumam a dumam a nemohu prijit co to jako ma byt. Pokud se tim myslelo, ze zena my byt u deti a v domacnosti a byt vdana a muz zase neco jineho, tak doufam, ze konecne lidstvu dojde jaka je to pitomina.
Zeny a muzi jsou rovnopravni samozrejme.
A o tech vlaastnsotech by se dalo diskutovat. Ja mam pocit, ze LIDI maji vlastnosti. A ne neco zeny neco muzi. To mi naprosto nevychazi.
Je tohle bytost zenska: telefonuje velmi casto, nakupuje boty, kouka se na serialy, pouziva vonavky, ma sbirku nausnic, obcas se dojima....????
Není tady
Ale nikdo by je k tý rovnoprávnosti neměl nutit... viz například návrh "návrh, aby se mateřská dovolená povinně dělila mezi otce a matku"
http://www.novinky.cz/domaci/301653-na- … -cssd.html
Není tady
Ivana napsal(a):
Selima napsal(a):
Zensky udel neboli role, to je vec, nad kterou dumam a dumam a nemohu prijit co to jako ma byt. Pokud se tim myslelo, ze zena my byt u deti a v domacnosti a byt vdana a muz zase neco jineho, tak doufam, ze konecne lidstvu dojde jaka je to pitomina.
A o tech vlaastnsotech by se dalo diskutovat. Ja mam pocit, ze LIDI maji vlastnosti. A ne neco zeny neco muzi. To mi naprosto nevychazi.
Je tohle bytost zenska: telefonuje velmi casto, nakupuje boty, kouka se na serialy, pouziva vonavky, ma sbirku nausnic, obcas se dojima....????
Není tady
sahleb napsal(a):
Ivana napsal(a):
Selima napsal(a):
Já jsem si kdysi myslela, e mezi mui a enami nejsou v podstatě rozdíly, e myslíme a chováme se jen podle svých povahových vlastností, e jsme prostě lidi. Ale po rozvodu jsem se o muské a enské vlastnosti začala hodně zajímat a zjistila jsem, e opravdu paltí, e mui jsou z Marsu a eny z Venue. A mockrát jsem četla, e enský a muský mozek se lií, lií se pouívání pravé a levé hemisféry, je také důleitá hladina testosteronu, která ovlivňuje chování atd. atd. Vemzmi si jen to, e kdy malým dětem nabídne hračky, větina holčiček si sama a bez ovlivňování vybere panenky a kluci auta. Samozřejmě jsou výjimky, ale není jich zase tak moc.
Podle mě typicky enské chování je emocionální, spolupracující, pečovatelské, zajímající se o vztahy, muské je racionální, razantně vystupující, soutěivé, zajímající se o věci.
Není tady
Podle mě typicky enské chování je emocionální, spolupracující, pečovatelské, zajímající se o vztahy, muské je racionální, razantně vystupující, soutěivé, zajímající se o věci.
Není tady
Ivana napsal(a):
Já jsem si kdysi myslela, e mezi mui a enami nejsou v podstatě rozdíly, e myslíme a chováme se jen podle svých povahových vlastností, e jsme prostě lidi. Ale po rozvodu jsem se o muské a enské vlastnosti začala hodně zajímat a zjistila jsem, e opravdu paltí, e mui jsou z Marsu a eny z Venue. A mockrát jsem četla, e enský a muský mozek se lií, lií se pouívání pravé a levé hemisféry, je také důleitá hladina testosteronu, která ovlivňuje chování atd. atd. Vemzmi si jen to, e kdy malým dětem nabídne hračky, větina holčiček si sama a bez ovlivňování vybere panenky a kluci auta. Samozřejmě jsou výjimky, ale není jich zase tak moc.
Ano zensky mozek a muzsky mozek se opravdu lisi, nelze ovsem zapomenout, ze i muzi se mezi sebou lisi a zeny se mezi sebou lisi. Kdo a jak pouziva hemisfery se neda nikdy zjistit, kazdy ma svuj vlastni inividualni mozek. Neexistuji dva stejne mozky.
Co je pro tebe typicky zenske je jen klise a stereotyp. Strasny stereotyp je pro me, ze napises, ze muzi jsou jako racionalni. Copak zeny nejsou racionalni? Jsou a absolutne vsechny.
Není tady
dusička napsal(a):
Me teda pripadaji muzi emocionali prinejmensim stejne jako zeny Proc nejsou muzi spolupracujici nebo zeny soutezive, nebo se nezajimaji o veci?
Upravil(a) sahleb (22. 1. 2014 13:02)
Není tady
I kdybychom se rozkrájeli, nezměníme nic na faktu, e v enách jsou z pradávných dob zakódovány "vzorce" sběračů a v muích "vzorce" lovců.
ena byla sběračkou a mu lovcem daleko více tisíciletí, ne je pár tisíciletí homo sapiens. Tyto vzorce jetě neměly dost času na přepsání.
A o jiné konstrukci těla mu a eny myslím není důvod diskutovat, jeliko to je neoddiskutovatelný fakt. Stačí se jenom podívat
Upravil(a) Eva. (22. 1. 2014 13:24)
Není tady
Eva. napsal(a):
I kdybychom se rozkrájeli, nezměníme nic na faktu, e v enách jsou z pradávných dob zakódovány "vzorce" sběračů a v muích "vzorce" lovců.
Jene to je značně zjednoduený a stejně tak přeceňovaný fakt, který vede právě k předsudkům typu "enský úděl" "muský úděl" ... v tomto kontextu si říkám, jestli ty různé knihy o muích z Marsu a enách z Venue nenadělaly víc kody, jak uitku.
Není tady
Ivana napsal(a):
sahleb napsal(a):
Ivana napsal(a):
No jasně, e existuje enský úděl i muský úděl, akorát se jim neříká úděl, to je takové pesimistické, říká se jim role. a i kdy dnes se u i ty role částečně stírají, přesto tu stále jsou. Myslím, e i kdy jsou eny i mui rovnoprávní jedinci, mají vlastnosti typické pro určité pohlaví, způsob mylení a chování. To se prostě nedá nijak oidit, je to dané.Zensky udel neboli role, to je vec, nad kterou dumam a dumam a nemohu prijit co to jako ma byt. Pokud se tim myslelo, ze zena my byt u deti a v domacnosti a byt vdana a muz zase neco jineho, tak doufam, ze konecne lidstvu dojde jaka je to pitomina.
Je tohle bytost zenska: telefonuje velmi casto, nakupuje boty, kouka se na serialy, pouziva vonavky, ma sbirku nausnic, obcas se dojima....????Já jsem si kdysi myslela, e mezi mui a enami nejsou v podstatě rozdíly, e myslíme a chováme se jen podle svých povahových vlastností, e jsme prostě lidi. Ale po rozvodu jsem se o muské a enské vlastnosti začala hodně zajímat a zjistila jsem, e opravdu paltí, e mui jsou z Marsu a eny z Venue. A mockrát jsem četla, e enský a muský mozek se lií, lií se pouívání pravé a levé hemisféry, je také důleitá hladina testosteronu, která ovlivňuje chování atd. atd. Vemzmi si jen to, e kdy malým dětem nabídne hračky, větina holčiček si sama a bez ovlivňování vybere panenky a kluci auta. Samozřejmě jsou výjimky, ale není jich zase tak moc.
zbytečně to moc rozpitváváte..........nazvala bych to prostě muností a enskostí...........muský princip versus enský, v tom je obsaeno ve.
Ty různé typy a modely chování, o kterých píete, společenské zvyklosti, vlivy a emancipační "vychytávky" jsou podle mě úplně podruné...
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Eva. napsal(a):
Jene to je značně zjednoduený a stejně tak přeceňovaný fakt, který vede právě k předsudkům typu "enský úděl" "muský úděl" ... v tomto kontextu si říkám, jestli ty různé knihy o muích z Marsu a enách z Venue nenadělaly víc kody, jak uitku.
Já slovo úděl ráda nemám. Jak u tady někdo psal, to je takové nucené.
Nepsala jsem to v souvislosti s údělem, ale mám tím na mysli odlinost eny a mue.
Mně se ty knihy moc líbí, pomohly mi pochopit nae odlinosti a taky to, e i kdy jsme odliní, neznamená to, e nemůeme spolu na Zemi ít hezky a příjemně... Pokud si vycházíme vstříc a hledáme to, co nás spojuje a netvrdíme, e kvůli odlinosti spolu nedokáeme vycházet.
Není tady
Selima napsal(a):
mia napsal(a):
Eva. napsal(a):
Jestli třeba ty eny samy nejsou přecitlivělé na kadou i nevinně mylenou zmínku, protoe to třeba samy nosí někde v sobě......jen taková úvaha.Tak u cudzích sa jednoducho vyprdnem, ale keď ma kedysi rodičia pri týdenných návtevách zakadým týrali otázkami "To ti nevadí, e ti utekajú fertilné roky?" tak to bolo náročnejie. V podstate sa mi užavilo, keď u fertilné roky utiekli a otázky ustali.
No a u nás na dedine, kde máme chalupu, sa ma neskrývane pýtali., kedy sa vydám, kožko mám detí, kde mám chlapa (u bývalého) - bez toho fakt môem by. Mono je to dnes iné, jazdím(e) tam málo, ale kedysi to teda bola dos otrava.
kdy má mue a děti, zase se zajímají a vyptávají na ně.......a to taky kadému třeba není milé, kdy to zrovna není nic k chlubení.
Řekla bych, e to vyjde tak nastejno...
Ale fakt je, e zůstat například moje dcera sama, tak budu taky uvaovat, e bude mít moná smutné a oputěné stáří, proto by mi to asi bylo líto. V těch 40 - 50 si to člověk jetě asi moc nepřipoutí.....
Není tady