6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Judyna napsal(a):
Selima napsal(a):
Ale vak iste, keby som túila po katužkách, nejakú si zaobstarám... Inak, v podstate som chvížu patrila do tej väčinovej katužky, ale časom mi to prestalo vyhovova a vrátila som sa mimo katúž. Len si myslím, e "enský údel" do väčej alebo menej miery stále existuje...
Selimo, enský úděl by to byl, kdyby ses do toho nechala dotlačit. Pak by to byl tvůj úděl. Ale v dnení době u opravdu nemusí. Vím, e to není lehké, u mě zase dlouho lidi nemohli pochopit, e jsem singl. Mnoho let mi přáli a u si najdu chlapa , vůbec nevěřili, e je to moje rozhodnutí a e nejsem zoufalá ena, která by tak ráda a ono to nejde....Zpočátku jsem trpělivě vysvětlovala, pak u jsem si z nich dělala srandu a říkala, e kudy chodím, tudy hledám a furt nic. A nejlepí bylo, kdy jsem na jejich přání řekla "a proč?"
Na víkendovom workshope sme diskutovali o astnom partnerstve, kto si ho ne/elá a prečo a mne sa páči ako konečný ciež by v astnom partnerstve sama so sebou... ale teda, s.e.x. a chlapské práce ete nemám vypilované, tam cítim dos vežký deficit. (A občas sa s niekým kontruktívne a príjemne poháda, samu so sebou ma to nebaví...)
Není tady
Judyno, moná taková hloupá otázka. Není ti někdy smutno bez partnera?
Ptám se podle sebe, zajímá mě to, protoe mně by bylo. Chybělo by mi obejmutí, sdílení, blízkost, jaká s dětmi, kamarádkami, kamarády či příbuznými není, takové to něco, co neumím pojmenovat. Kdy pominu, e by mi chyběl sex.
Asi se ptám neikovně, ale snad pochopí. Jestli nechce, nemusí odpovídat.
Není tady
a u sa nikdy nevydala... ale bolo to jej rozhodnutie
Myslím, e výrok - "bolo to jej rozhodnutie" - je podstatný.
Můu mít jinej názor, můu říkat "já bych ne/udělala tohle či tamto"... nanejvej se můu zeptat "proč ty takhle?" - ale tím to končí.
ádná masá "měla bys", či dokonce agresivní "musí"... to ve cudně zahalený závojem "tvýho dobra" a "kadá enská přece..."
Není tady
helena napsal(a):
a u sa nikdy nevydala... ale bolo to jej rozhodnutie
Myslím, e výrok - "bolo to jej rozhodnutie" - je podstatný.
Můu mít jinej názor, můu říkat "já bych ne/udělala tohle či tamto"... nanejvej se můu zeptat "proč ty takhle?" - ale tím to končí.
ádná masá "měla bys", či dokonce agresivní "musí"... to ve cudně zahalený závojem "tvýho dobra" a "kadá enská přece..."
Kdy to má helí u odmalička.
"Chovej se jako správná enská"
U kluků obdobně.
Mně by asi v takovém případě víc ne to "musí" a "měla bys" vadila ta "lítost"...
Chuděrka zůstala sama a teď třeba jetě hraje komedii, e je jí tak vlastně dobře (protoe mně by nebylo, bylo by mi smutno, chybělo by mi lidské teplo, pohlazení atd., a kdy to tak mám já, tak ona vlastně kecá...)
Není tady
Mně by asi v takovém případě víc ne to "musí" a "měla bys" vadila ta "lítost"...
Nojo, elvi... ale ona "lítost" je - s drobnejma výjimkama - zase jen skrytý "musí" a "měla bys" - nebo moná muselas a mělas... protoe "kdybys to udělala jako já - jako my" - rozuměj "správný enský", tak by ses teď nevymykala, nebyla sama, bezdětná... dalí "označkování! lze dosazovat ad nauseam...
Není tady
A někdo si zase do obyčejné otázky projikuje svou lítost.
Není tady
Já si lámu často hlavu, zda to je nějaká přímo česká specialitka nebo je to taková divná veobecnost toto.
Ta snaha rvát pořád někoho někam schovaná za páchání dobra.
Osobně tedy spíe naráím ve svém případě na označení "cvok", "polochlap" apod. Neboli naprosto rozdílně od Selimky já se zas nechovám jako správná veobětující matka a manelka :-)
Mně spíe mrzí a je mi líto, e ve svém okolí nenacházím podobné spřízněné due, nebo asi neumím hledat.
Značku můe tedy vlastně dostat kdokoliv za cokoliv, vude se něco najde.
A to se jako vude takto značkuje a řeí?
Není tady
Eva. napsal(a):
A někdo si zase do obyčejné otázky projikuje svou lítost.
Do jízlivé (jakovdy) otázky ?
Není tady
Vypadá líp a ulechtileji - navenek i uvnitř - říkat "pro tvoje dobro" ne "koukej bejt stejnej jako my"...
Odlinej tvor bývá vypuzen ze smečky, serán či uklován...
Není tady
Nebo si najde jinou smečku a tam do něj neklovou :-)
Není tady
Já i kdybych se zeptala andělsky, tak mě stejně někdo napadne. Zřejmě u jenom z principu.
Budu si muset najít jinou smečku, kde do mě neklovou. Správně jsi to napsala.
Není tady
Judito, líbilo by se mi mít to jako ty. Nebo jako Ivana. Třeba to jetě časem přijde.
Není tady
zelvicka177 napsal(a):
Já si lámu často hlavu, zda to je nějaká přímo česká specialitka nebo je to taková divná veobecnost toto.
Osobně tedy spíe naráím ve svém případě na označení "cvok", "polochlap" apod. Neboli naprosto rozdílně od Selimky já se zas nechovám jako správná veobětující matka a manelka :-)
Mně spíe mrzí a je mi líto, e ve svém okolí nenacházím podobné spřízněné due, nebo asi neumím hledat.
Ceska specialitka asi jo . V zahranici je sumafuk jestli jsi svobodna 40 citka , bez deti ,bere se to jak to je ,lidi se do toho nestaraji. Ale tim myslim velka mesta .Na vesnicich se taky pekne skatulkuje.
Není tady
helena napsal(a):
Vypadá líp a ulechtileji - navenek i uvnitř - říkat "pro tvoje dobro" ne "koukej bejt stejnej jako my"...
Odlinej tvor bývá vypuzen ze smečky, serán či uklován...
Svata pravda a zakon prirody .U zvirat to chapu ,ale u lidi? Individualismus se porad jeste nenosi ,bohuzel
Není tady
Eva. napsal(a):
Já i kdybych se zeptala andělsky, tak mě stejně někdo napadne. Zřejmě u jenom z principu.
Budu si muset najít jinou smečku, kde do mě neklovou. Správně jsi to napsala.
To jo. To by byla taková transformace enského údělu přímo na slubu lidstvu
Není tady
Taky iju moc ráda ve městě, kde je anonymita. Tam se tolik nekatulkuje, jako na vesnici. Cítím se ve městě mnohem lépe, ne kdy jsem bydlela na vesnici. I kvůli tomuhle bych tam u ít nechtěla.
Není tady
zelvicka177 napsal(a):
Eva. napsal(a):
Budu si muset najít jinou smečku, kde do mě neklovou. Správně jsi to napsala.To jo. To by byla taková transformace enského údělu přímo na slubu lidstvu
Tohle je názorný příklad, jak se lidé typu elvička, helena atd. chovají k těm, co se lií.
Kouzlo nechtěného. Zatím to ani nevidí, jak svými příspěvky své chování samy popírají.
Není tady
Názorný příklad, jak ti, co na plnou pusu hlásají, jak jsou tolerantní, jak nekatulkují a přijímají odlinost, dělají přesný opak toho,co hlásají.
Není tady
Budu si muset najít jinou smečku
Bejt tebou, neriskovala bych... poznaný zlo je lepí ne nepoznaný dobro
Tohle je názorný příklad, jak se lidé typu elvička, helena atd. chovají k těm, co se lií.
Hm... zatímco ty jsi vch tolerancí a pochopení futrál... Probatum est...
Není tady
zelvicka177 napsal(a):
Chápem a, takéto problémy má presne tá moja kamoka, ktorá radej muruje chliev a stará sa o kozy, zatiaž čo jej mu potom vyrába syr a varí... Ona je teda dos vnútorne silná - väčinou - ale ijú na dedine, kde to miestnym ale hodne kole oči... Naplaveniny si zvykajú lepie. Pritom je to zaslúilá matka troch detí, ale s vežmi vecnou a akurátnou výchovou (nie neláskavou), len si proste človek zvykne na tvrdie výrazy a tvrdiu prácu...
Keď tak nad tým rozmýžam, veža záleí aj na prostredí - niekde sa stratia aj väčie odchýlky, ale dedinské alebo malomestské prostredie asi vyvíja väčí tlak.
Upravil(a) Selima (21. 1. 2014 8:22)
Není tady
Selima napsal(a):
Ale vak iste, keby som túila po katužkách, nejakú si zaobstarám... Inak, v podstate som chvížu patrila do tej väčinovej katužky, ale časom mi to prestalo vyhovova a vrátila som sa mimo katúž. Len si myslím, e "enský údel" do väčej alebo menej miery stále existuje...
No jasně, e existuje enský úděl i muský úděl, akorát se jim neříká úděl, to je takové pesimistické, říká se jim role. a i kdy dnes se u i ty role částečně stírají, přesto tu stále jsou. Myslím, e i kdy jsou eny i mui rovnoprávní jedinci, mají vlastnosti typické pro určité pohlaví, způsob mylení a chování. To se prostě nedá nijak oidit, je to dané.
Není tady
Judyna napsal(a):
Selima napsal(a):
Selimo, enský úděl by to byl, kdyby ses do toho nechala dotlačit. Pak by to byl tvůj úděl. Ale v dnení době u opravdu nemusí. Vím, e to není lehké, u mě zase dlouho lidi nemohli pochopit, e jsem singl. Mnoho let mi přáli a u si najdu chlapa , vůbec nevěřili, e je to moje rozhodnutí a e nejsem zoufalá ena, která by tak ráda a ono to nejde....Zpočátku jsem trpělivě vysvětlovala, pak u jsem si z nich dělala srandu a říkala, e kudy chodím, tudy hledám a furt nic. A nejlepí bylo, kdy jsem na jejich přání řekla "a proč?"
Mně se taky někteří lidi furt vyptávali kdy u si někoho najdu a nechápali, kdy jsem jim řekla, e nikoho nehledám. Prostě enská bez chlapa je "divná", podezřelá. Jak můe být astná? Určitě jí chybí sex! Nebo je to prostě taková čarodějnice, vizuálně či povahou, e by s ní určitě ádný chlap nevydrel. Případně feministka, která nenávidí chlapy. Někomu prostě nejsem schopná vysvětlit, e mi chlap nechybí a e jsem ráda sama., ale zároveň jsem úplně normální.
Není tady
Prostě enská bez chlapa je "divná", podezřelá.
No... někdy za tím můe bejt prachobyčejná závist - "Vona, potvora, si můe dělat co chce kdy chce..."
Není tady
Ivana napsal(a):
Judyna napsal(a):
Selima napsal(a):
Mně se taky někteří lidi furt vyptávali kdy u si někoho najdu a nechápali, kdy jsem jim řekla, e nikoho nehledám. Prostě enská bez chlapa je "divná", podezřelá. Jak můe být astná? Určitě jí chybí sex! Nebo je to prostě taková čarodějnice, vizuálně či povahou, e by s ní určitě ádný chlap nevydrel. Případně feministka, která nenávidí chlapy. Někomu prostě nejsem schopná vysvětlit, e mi chlap nechybí a e jsem ráda sama., ale zároveň jsem úplně normální.
Já znám dvě enský (z mých hodně blízkých známých), které ijí samy (40 a 46), a skutečně chlapa nechtějí. Prostě mají zajetý svůj systém, svůj klid, svůj pořádek, jedna má partu co sportují (voda, hory) a je parmanentně zaměstnaná a nestíhá nic. A je tastná. ádná přetvářka. Jo- sem tam tam proběhne nějakýchlap, ale nic víc. Je si sama svým pánem, nemusí se ohlíet fakt na nikoho.
Já bych teď ve své situaci neměnila, mám i v páru dostatek veho co potřebuju, ale kdyby tento vztah skončil, tak bych se asi u do ničeho nevrhala...nevím, římám teď.
Není tady
Judyno, moná taková hloupá otázka. Není ti někdy smutno bez partnera?
Jo, to je to, co řeí větina en, které se diví. Mui si větinou myslí, e ena bez chlapa prostě nedokáe normálně ít, e toho dokonce není schopná . Tam hraje zřejmě roli jeitnost
Protoe jsem zjistila, e je mi takto dobře, tak mi smutno není. Ono to moná souvisí i s tím, e jsem v práci hodně mezi lidmi, i jinak mám docela dost přátel, tak jsem vyloeně ráda doma sama. A samotu si vlastně uívám u do dětství. Ale vzpomínám na dobu, kdy umřel taka, to byla opravdu doba, kdy bych se potřebovala o někoho opřít - o partnera.
To je jako v manelství nebo partnerství - jsi v něm spokojená, ale občas příjdou chvilky, kdy tě něco natve nebo ti něco vadí. Zrovna tak ivot singl má i svoje negativa. Ono nic není jenom růové. Ale důleité je, jak to je jaksi dohromady - sakumprdum. Prostě jestli jsi spokojená, tak není co řeit. Na to jsou jiní, kteří to řeí za tebe
Není tady