Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 20. 1. 2014 23:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: "ženský úděl"

Judyna napsal(a):

Selima napsal(a):

Ale však iste, big_smile keby som túžila po škatužkách, nejakú si zaobstarám...big_smile Inak, v podstate som chvížu patrila do tej väčšinovej škatužky, ale časom mi to prestalo vyhovova a vrátila som sa mimo škatúž. Len si myslím, že "ženský údel" do väčšej alebo menšej miery stále existuje...

Selimo, ženský úděl by to byl, kdyby ses do toho nechala dotlačit. Pak by to byl tvůj úděl. Ale v dnešní době už opravdu nemusíš. Vím, že to není lehké, u mě zase dlouho lidi nemohli pochopit, že jsem singl. Mnoho let mi přáli a už si najdu chlapa smile, vůbec nevěřili, že je to moje rozhodnutí a že nejsem zoufalá žena, která by tak ráda a ono to nejde....Zpočátku jsem trpělivě vysvětlovala, pak už jsem si z nich dělala srandu a říkala, že kudy chodím, tudy hledám a  furt nic. A nejlepší bylo, když jsem na jejich přání řekla "a proč?"

Na víkendovom workshope sme diskutovali o šastnom partnerstve, kto si ho ne/želá a prečo a mne sa páči ako konečný ciež by v šastnom partnerstve sama so sebou... ale teda, s.e.x. a chlapské práce ešte nemám vypilované, tam cítim dos vežký deficit. big_smile (A občas sa s niekým konštruktívne a príjemne poháda, samu so sebou ma to nebaví...)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#77 21. 1. 2014 3:28

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Judyno, možná taková hloupá otázka. Není ti někdy smutno bez partnera?
Ptám se podle sebe, zajímá mě to, protože mně by bylo. Chybělo by mi obejmutí, sdílení, blízkost, jaká s dětmi, kamarádkami, kamarády či příbuznými není, takové to něco, co neumím pojmenovat. Když pominu, že by mi chyběl sex.
Asi se ptám nešikovně, ale snad pochopíš. Jestli nechceš, nemusíš odpovídat.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#78 21. 1. 2014 6:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

a už sa nikdy nevydala... ale bolo to jej rozhodnutie
Myslím, že výrok - "bolo to jej rozhodnutie" - je podstatný.
Můžu mít jinej názor, můžu říkat "já bych ne/udělala tohle či tamto"... nanejvejš se můžu zeptat "proč ty takhle?" - ale tím to končí.
Žádná masហ"měla bys", či dokonce agresivní "musíš"... to vše cudně zahalený závojem "tvýho dobra" a "každá ženská přece..."

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#79 21. 1. 2014 7:16

zelvicka177
♥♥♥----

helena napsal(a):

a už sa nikdy nevydala... ale bolo to jej rozhodnutie
Myslím, že výrok - "bolo to jej rozhodnutie" - je podstatný.
Můžu mít jinej názor, můžu říkat "já bych ne/udělala tohle či tamto"... nanejvejš se můžu zeptat "proč ty takhle?" - ale tím to končí.
Žádná masហ"měla bys", či dokonce agresivní "musíš"... to vše cudně zahalený závojem "tvýho dobra" a "každá ženská přece..."

Když to mᚠhelí už odmalička.

"Chovej se jako správná ženská"

U kluků obdobně.

Mně by asi v takovém případě víc než to "musíš" a "měla bys" vadila ta "lítost"...

Chuděrka zůstala sama a teď třeba ještě hraje komedii, že je jí tak vlastně dobře (protože mně by nebylo, bylo by mi smutno, chybělo by mi lidské teplo, pohlazení atd., a když to tak mám já, tak ona vlastně kecá...)

Není tady

#80 21. 1. 2014 7:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mně by asi v takovém případě víc než to "musíš" a "měla bys" vadila ta "lítost"...
Nojo, želvi... ale ona "lítost" je - s drobnejma výjimkama - zase jen skrytý "musíš" a "měla bys" - nebo možná muselas a mělas... protože "kdybys to udělala jako já - jako my" - rozuměj "správný ženský", tak by ses teď nevymykala, nebyla sama, bezdětná... další "označkování! lze dosazovat ad nauseam...

Není tady

#81 21. 1. 2014 7:44

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

A někdo si zase do obyčejné otázky projikuje svou lítost.

Není tady

#82 21. 1. 2014 7:46

zelvicka177
♥♥♥----

Já si lámu často hlavu, zda to je nějaká přímo česká specialitka nebo je to taková divná všeobecnost toto.

Ta snaha rvát pořád někoho někam schovaná za páchání dobra.

Osobně tedy spíše narážím ve svém případě na označení "cvok", "polochlap" apod. Neboli naprosto rozdílně od Selimky já se zas nechovám jako správná všeobětující matka a manželka :-)

Mně spíše mrzí a je mi líto, že ve svém okolí nenacházím podobné spřízněné duše, nebo asi neumím hledat. smile

Značku může tedy vlastně dostat kdokoliv za cokoliv, všude se něco najde.

A to se jako všude takto značkuje a řeší?
smile

Není tady

#83 21. 1. 2014 7:49

zelvicka177
♥♥♥----

Eva. napsal(a):

A někdo si zase do obyčejné otázky projikuje svou lítost.

Do jízlivé (jakovždy) otázky ?

Není tady

#84 21. 1. 2014 7:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Vypadá líp a ušlechtileji - navenek i uvnitř -  říkat "pro tvoje dobro" než "koukej bejt stejnej jako my"...
Odlišnej tvor bývá vypuzen ze smečky, sežrán či uklován...

Není tady

#85 21. 1. 2014 7:57

zelvicka177
♥♥♥----

Nebo si najde jinou smečku  a tam do něj neklovou :-)

Není tady

#86 21. 1. 2014 7:59

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Já i kdybych se zeptala andělsky, tak mě stejně někdo napadne. Zřejmě už jenom z principu.
Budu si muset najít jinou smečku, kde do mě neklovou. Správně jsi to napsala.

Není tady

#87 21. 1. 2014 8:00

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Judito, líbilo by se mi mít to jako ty. Nebo jako Ivana. Třeba to ještě časem přijde.

Není tady

#88 21. 1. 2014 8:03

mikuelini
♥♥♥♥♥--

zelvicka177 napsal(a):

Já si lámu často hlavu, zda to je nějaká přímo česká specialitka nebo je to taková divná všeobecnost toto.

Osobně tedy spíše narážím ve svém případě na označení "cvok", "polochlap" apod. Neboli naprosto rozdílně od Selimky já se zas nechovám jako správná všeobětující matka a manželka :-)

Mně spíše mrzí a je mi líto, že ve svém okolí nenacházím podobné spřízněné duše, nebo asi neumím hledat. smile

smile

Ceska specialitka asi jo . V zahranici je sumafuk jestli jsi svobodna 40 citka , bez deti ,bere se to jak to je  ,lidi se do toho nestaraji. Ale tim myslim velka mesta .Na vesnicich se taky pekne skatulkuje.

Není tady

#89 21. 1. 2014 8:06

mikuelini
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

Vypadá líp a ušlechtileji - navenek i uvnitř -  říkat "pro tvoje dobro" než "koukej bejt stejnej jako my"...
Odlišnej tvor bývá vypuzen ze smečky, sežrán či uklován...

Svata pravda a zakon prirody .U zvirat to chapu ,ale u lidi? Individualismus se porad jeste nenosi ,bohuzel

Není tady

#90 21. 1. 2014 8:08

zelvicka177
♥♥♥----

Eva. napsal(a):

Já i kdybych se zeptala andělsky, tak mě stejně někdo napadne. Zřejmě už jenom z principu.

To jo. To by byla taková transformace ženského údělu přímo na službu lidstvu smile

Není tady

#91 21. 1. 2014 8:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Taky žiju moc ráda ve městě, kde je anonymita. Tam se tolik neškatulkuje, jako na vesnici. Cítím se ve městě mnohem lépe, než když jsem bydlela na vesnici. I kvůli tomuhle bych tam už žít nechtěla.

Není tady

#92 21. 1. 2014 8:10

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

zelvicka177 napsal(a):

Eva. napsal(a):

To jo. To by byla taková transformace ženského údělu přímo na službu lidstvu smile

Tohle je názorný příklad, jak se lidé typu želvička, helena atd. chovají k těm, co se liší.
Kouzlo nechtěného. Zatím to ani nevidí, jak svými příspěvky své chování samy popírají.

Není tady

#93 21. 1. 2014 8:11

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Názorný příklad, jak ti, co na plnou pusu hlásají, jak jsou tolerantní, jak neškatulkují a přijímají odlišnost, dělají přesný opak toho,co hlásají.

Není tady

#94 21. 1. 2014 8:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Budu si muset najít jinou smečku
Bejt tebou, neriskovala bych... poznaný zlo je lepší než nepoznaný dobro http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Tohle je názorný příklad, jak se lidé typu želvička, helena atd. chovají k těm, co se liší.
Hm... zatímco ty jsi všch tolerancí a pochopení futrál... Probatum est... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

Není tady

#95 21. 1. 2014 8:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

zelvicka177 napsal(a):

smile

Chápem a, takéto problémy má presne tá moja kamoška, ktorá radšej muruje chliev a stará sa o kozy, zatiaž čo jej muž potom vyrába syr a varí... cool Ona je teda dos vnútorne silná - väčšinou - ale žijú na dedine, kde to miestnym ale hodne kole oči... Naplaveniny si zvykajú lepšie. tongue  Pritom je to zaslúžilá matka troch detí, ale s vežmi vecnou a akurátnou výchovou (nie neláskavou), len si proste človek zvykne na tvrdšie výrazy a tvrdšiu prácu...
Keď tak nad tým rozmýšžam, veža záleží aj na prostredí - niekde sa stratia aj väčšie odchýlky, ale dedinské alebo malomestské prostredie asi vyvíja väčší tlak.

Upravil(a) Selima (21. 1. 2014 8:22)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#96 21. 1. 2014 8:36

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ale však iste, big_smile keby som túžila po škatužkách, nejakú si zaobstarám...big_smile Inak, v podstate som chvížu patrila do tej väčšinovej škatužky, ale časom mi to prestalo vyhovova a vrátila som sa mimo škatúž. Len si myslím, že "ženský údel" do väčšej alebo menšej miery stále existuje...

No jasně, že existuje ženský úděl i mužský úděl, akorát se jim neříká úděl, to je takové pesimistické, říká se jim role. a i když dnes se už i ty role částečně stírají, přesto tu stále jsou. Myslím, že i když jsou ženy i muži rovnoprávní jedinci, mají vlastnosti typické pro určité pohlaví, způsob myšlení a chování. To se prostě nedá nijak ošidit, je to dané.

Není tady

#97 21. 1. 2014 8:45

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Selima napsal(a):

Selimo, ženský úděl by to byl, kdyby ses do toho nechala dotlačit. Pak by to byl tvůj úděl. Ale v dnešní době už opravdu nemusíš. Vím, že to není lehké, u mě zase dlouho lidi nemohli pochopit, že jsem singl. Mnoho let mi přáli a už si najdu chlapa smile, vůbec nevěřili, že je to moje rozhodnutí a že nejsem zoufalá žena, která by tak ráda a ono to nejde....Zpočátku jsem trpělivě vysvětlovala, pak už jsem si z nich dělala srandu a říkala, že kudy chodím, tudy hledám a  furt nic. A nejlepší bylo, když jsem na jejich přání řekla "a proč?"

Mně se taky někteří lidi furt vyptávali kdy už si někoho najdu a nechápali, když jsem jim řekla, že nikoho nehledám. Prostě ženská bez chlapa je "divná", podezřelá. Jak může být šastná? Určitě jí chybí sex! Nebo je to prostě taková čarodějnice, vizuálně či povahou, že by s ní určitě žádný chlap nevydržel. Případně feministka, která nenávidí chlapy. Někomu prostě nejsem schopná vysvětlit, že mi chlap nechybí a že jsem ráda sama., ale zároveň jsem úplně normální.

Není tady

#98 21. 1. 2014 8:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Prostě ženská bez chlapa je "divná", podezřelá.
No... někdy za tím může bejt prachobyčejná závist - "Vona, potvora, si může dělat co chce kdy chce..."

Není tady

#99 21. 1. 2014 11:05

Wikina
♥♥♥♥♥--

Ivana napsal(a):

Judyna napsal(a):

Selima napsal(a):

Mně se taky někteří lidi furt vyptávali kdy už si někoho najdu a nechápali, když jsem jim řekla, že nikoho nehledám. Prostě ženská bez chlapa je "divná", podezřelá. Jak může být šastná? Určitě jí chybí sex! Nebo je to prostě taková čarodějnice, vizuálně či povahou, že by s ní určitě žádný chlap nevydržel. Případně feministka, která nenávidí chlapy. Někomu prostě nejsem schopná vysvětlit, že mi chlap nechybí a že jsem ráda sama., ale zároveň jsem úplně normální.

Já znám dvě ženský (z mých hodně blízkých známých), které žijí samy (40 a 46), a skutečně chlapa nechtějí. Prostě mají zajetý svůj systém, svůj klid, svůj pořádek, jedna má partu co sportují (voda, hory) a je parmanentně zaměstnaná a nestíhá nic. A je štastná. Žádná přetvářka. Jo- sem tam tam proběhne nějakýchlap, ale nic víc. Je si sama svým pánem, nemusí se ohlížet fakt na nikoho.
Já bych teď ve své situaci neměnila, mám i v páru dostatek všeho co potřebuju, ale kdyby tento vztah skončil, tak bych se asi už do ničeho nevrhala...nevím, římám teď.

Není tady

#100 21. 1. 2014 13:00

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Judyno, možná taková hloupá otázka. Není ti někdy smutno bez partnera?
Jo, to je to, co řeší většina žen, které se diví. Muži si většinou myslí, že žena bez chlapa prostě nedokáže normálně žít, že toho dokonce není schopná smile. Tam hraje zřejmě roli ješitnost smile

Protože jsem zjistila, že je mi takto dobře, tak mi smutno není. Ono to možná souvisí i s tím, že jsem v práci hodně mezi lidmi, i jinak mám docela dost přátel, tak jsem vyloženě ráda doma sama. A samotu si vlastně užívám už do dětství. Ale vzpomínám na dobu, kdy umřel taka, to byla opravdu doba, kdy bych se potřebovala o někoho opřít - o partnera.
To je jako v manželství nebo partnerství - jsi v něm spokojená, ale občas příjdou chvilky, kdy tě něco naštve nebo ti něco vadí. Zrovna tak život singl má i svoje negativa. Ono nic není jenom růžové. Ale důležité je, jak to je jaksi dohromady - sakumprdum. Prostě jestli jsi spokojená, tak není co řešit. Na to jsou jiní, kteří to řeší za tebe smile

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí