Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 18. 1. 2014 17:47

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Když člověk zemře doma

Dvořka napsal(a):

Když maminka zemřela, volala mi teta abych 3 dny s ničím nehýbala a nechala všechny mamčiny věci tak. Taky mi nařídila otevřít přes noc okno, prý aby duše mohla odejít. A když člověk slýchá tyhle věci, pak se nemá bát.
Ano, Heleno, máš pravdu. Kdybych nedala na tyhle kecy, bylo by mi líp.

pak se nemá čeho bát ? já nerozumím, čeho se bojíš.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#27 18. 1. 2014 17:56

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Z jednoho hlediska bych taky mamku ráda viděla, popovídala bych s ní a zeptala bych se jí jak se tam má a jaké to tam je. Z hlediska druhého je to pro mě jednou skončené a mám strach ze svojí reakce na to, kdybych ji uviděla.

Asi by ti stejně nic neřekla..........já měla milovanou tetičku. Asi 2-3 roky po její smrti jsem plela růže a přemýšlela nad úplně přízemními věcmi, když jsem ucítila lehký dotek na levém rameni a její veselý hlas, jak mě zdraví. Zaradovala jsem se taky a hned se zeptala, kde je a jak se má - ona, že dobře, pak něco zarepetila a zmizela. smile

to mi přijde pěkný, že za tebou takhle přišla big_smile to by se mi taky líbilo vissla

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#28 18. 1. 2014 18:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

To si piš, že se mi to líbilo! storstark Za dcerou se takhle došel rozloučit kamarád, který zahynul - teda náš, ona ho znala spíš jako strejdu. smile To se nám taky líbilo, jakkoliv nám bylo smutno.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#29 18. 1. 2014 18:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

proč se to mě takhle neděje ? proč se kolem mě dějí úplně jiný věci ?

Není tady

#30 18. 1. 2014 18:18

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo Pavli...............to fakt nevím pussa

Není tady

#31 18. 1. 2014 18:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak já budu uražená, že to mám jinak cool

Není tady

#32 18. 1. 2014 18:39

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Bodejť! lol Někdy to chce trochu toho nátlaku, že cool

Není tady

#33 18. 1. 2014 22:21

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

PPavlaa napsal(a):

Kiara napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Kdyz zemrel pritelovo otec pred domem.Dali ho na dlazbu na verandu a prikryli celeho dekou.Nez prijeli pohrebaci a my.Coz bylo 5 hodin.Me to prislo jako neucta k zemrelemu.Nechat ho lezet na dlazbe na zemi.

erem, a co s ním jako ti dva měli dělat - přestárlá manželka a mentálně postižený syn yikes ?!? Já si nedovedu představit, že by taková dvojice byla schopna čerstvého nebožtíka vlastními silami odnést dovnitř do domu a položit ho například na postel roll už jenom z toho důvodu, že ti dva museli být z náhlého úmrtí manžela a otce naprosto bez sebe.

MMCH já bych chtěla vidět Tebe, jak by sis v takové situaci poradila ... stolt

kiaro, je postižený mentálně, ne fyzicky. je to mladej chlap, to mi neříkej, že by si neporadil. taky mi to přijde blbé nechat ho tam ležet.

No právě, Pavlo ... ten člověk je na mentální úrovni desetiletého dítěte, houby víme, jak by se na něm manipulace s mrtvým tělem jeho tatínka psychicky podepsala a jak by následně reagoval hmm Je dost dobře možné, že by ho to rozhodilo natolik, že by s ním měla rodina dlouho plné ruce práce ... hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#34 18. 1. 2014 22:24

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

eremuruss napsal(a):

Kiara napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Kdyz zemrel pritelovo otec pred domem.Dali ho na dlazbu na verandu a prikryli celeho dekou.Nez prijeli pohrebaci a my.Coz bylo 5 hodin.Me to prislo jako neucta k zemrelemu.Nechat ho lezet na dlazbe na zemi.

erem, a co s ním jako ti dva měli dělat - přestárlá manželka a mentálně postižený syn yikes ?!? Já si nedovedu představit, že by taková dvojice byla schopna čerstvého nebožtíka vlastními silami odnést dovnitř do domu a položit ho například na postel roll už jenom z toho důvodu, že ti dva museli být z náhlého úmrtí manžela a otce naprosto bez sebe.

Byla tam zachranka a ty ho tam polozili na prani tchyne.
Ja bych blizkeho cloveka nepolozila jako odpad na dlazbu za vchodove dvere,ale na postel.

A v té posteli bys potom po celý zbytek života klidně spala, jo yikes ?!? Obzvlášť když píšeš, že:

eremuruss napsal(a):

Take jsem se bala,ze mamku po smrti uvidim.Nastesti se nic takoveho nekonalo.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#35 19. 1. 2014 12:30

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Kiara napsal(a):

kiaro, je postižený mentálně, ne fyzicky. je to mladej chlap, to mi neříkej, že by si neporadil. taky mi to přijde blbé nechat ho tam ležet.

No právě, Pavlo ... ten člověk je na mentální úrovni desetiletého dítěte, houby víme, jak by se na něm manipulace s mrtvým tělem jeho tatínka psychicky podepsala a jak by následně reagoval hmm Je dost dobře možné, že by ho to rozhodilo natolik, že by s ním měla rodina dlouho plné ruce práce ... hmm

to máš možná pravdu, ale nechat tatíka ležet tolik hodin někde venku před barákem je hnusný. když se chce, všechno jde. šlo to něják udělat. i když teda erem píše, že to tchýně chtěla zrovna takhle.

Upravil(a) PPavlaa (19. 1. 2014 12:31)

Není tady

#36 19. 1. 2014 13:50

holcina
♥♥♥♥♥♥-

A v té posteli bys potom po celý zbytek života klidně spala, jo yikes ?!

Tátu jsme přivezli ze špitálu domů umřít. Chtěl ležet v kuchyni na gauči, nechtěl být v ložnici, protože kuchyň byla u rodičů vždycky centrem všeho dění. Byli jsme tam celé dny, děti, vnuci. Když umřel bylo to všechno tak nějak přirozené. Pak mamince jedna její kamarádka řekla, že k ní na návštěvu už nikdy nepřijde, protože tam umřel člověk:-) fakt směšné. Mimochodem, na tom gauči běžně sedáváme dál

Není tady

#37 19. 1. 2014 16:35

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

to máš možná pravdu, ale nechat tatíka ležet tolik hodin někde venku před barákem je hnusný. když se chce, všechno jde. šlo to něják udělat. i když teda erem píše, že to tchýně chtěla zrovna takhle.

Nenechali ho před barákem. Dali ho na dlažbu na verandu. To je místnost v domě.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#38 19. 1. 2014 17:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

nechat tatíka ležet tolik hodin někde venku před barákem je hnusný. když se chce, všechno jde.
Z čirý zvědavosti se poptám na záchrance, jak v takových případech postupujou či postupovat musejí.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#39 19. 1. 2014 17:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Nenechali ho před barákem. Dali ho na dlažbu na verandu. To je místnost v domě.

to máš pravdu, beru zpět.
i tak mi to přijde ale zvláštní. nechtěla bych, aby někdo z mých blízkých takhle někde ležel.

Upravil(a) PPavlaa (19. 1. 2014 17:11)

Není tady

#40 19. 1. 2014 18:00

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Holčino, tatínek musel být šťastný, že jste mu dopřáli takový odchod, kdy byl pořád mezi blízkými. Moc se mi to líbí.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#41 19. 1. 2014 18:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

nechat tatíka ležet tolik hodin někde venku před barákem je hnusný. když se chce, všechno jde.
Z čirý zvědavosti se poptám na záchrance, jak v takových případech postupujou či postupovat musejí.

Doufám, že už nějak lidštěji - z čirý zkušenosti ti můžu říct, jak postupovali před 20 lety - nechali ležet hmm Pravda je, že jsem nebyla ve stavu něco vyžadovat, ani jsem nevěděla co.

Holči, to je umření snů - to bych si taky tak přála sova

Není tady

#42 20. 1. 2014 1:10

Dvořka
♥♥-----

helena napsal(a):

Záchranáři? Nechají člověka ležet tam kde je. Kamarádky otec zemřel doma na zahradě. Infakrt. Po neúspěšných pokusech o oživení ho záchranáři nechali ležet kde byl, jen poručili donést z domu deku, kterou ho přikryli.
Co musejí nebo nemusejí udělat nevím, taky by mě to zajímalo.

Není tady

#43 20. 1. 2014 10:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Informace přímo ze záchranky:
Při úmrtí beze svědků - kdekoli, tedy i doma - se automaticky volá policie. Manipulace se zesnulým je možná pouze v rámci prvotního ohledání - následuje buď resuscitace nebo konstatování smrti.
Jsou-li svědci (např. rodina), vychází se z jejich údajů. Pokud se nejedná o prokazatelně přirozenou smrt (babička po x infarktech, těžká onkologická diagnóza a pod.), nařídí lékař pitvu a s mrtvým nelze hýbat, pouze se zakryje.
Jedině v případě, že se jedna například o tu babičku, lze rodině vyhovět a zemřelého přemístit.

Není tady

#44 20. 1. 2014 23:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

To má logiku, aj keď... takú policajnú. hmm Vôbec sa v našej kultúre vytratil zo smrti ľudský aspekt a také to prirodzené prijatie ako súčasti života.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#45 21. 1. 2014 6:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To má logiku, aj keď... takú policajnú.
Nojo, děvče... jenže si vzpomeň (například - byly i jiný případy) na nedávný odsouzení dvou mládenců, kteří utloukli důchodce - a vzhledem k tomu, že doktorka z RZ naznala, že tam nebylo cizí zavinění (což nekomentuju, neznaje detaily), ani se nevolala policie... a než se zjistila skutečná příčina smrti, byl barák vycíděnej... a možná by jim to prošlo.

Není tady

#46 21. 1. 2014 8:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ókej, už mlčím. Navyše v nemocniciach, kde asi zomrie dosť veľa ľudí, vidím hlboký zmysel pitvať - tam je toho cudzieho zavinenia, často bohužiaľ nepoznaného alebo oficiálne nehláseného, podľa mňa oveľa viac.  No, teoreticky je to tomu mŕtvemu už jedno - minimálne tomu telu určite a pozostalí holt chvíľu vydržia, no. Ja som asi bola taká otrasená, že by som to nejako ani nevnímala, kde leží...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#47 21. 1. 2014 8:37

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Navyše v nemocniciach, kde asi zomrie dosť veľa ľudí, vidím hlboký zmysel pitvať
Ovšem ani tam není pitva povinná - s výjimkou situací konkrétně uvedených v zákoně (Zákon o zdravotních službách?). Jinak záleží na rozhodnutí lékaře nebo patologa.

Není tady

#48 21. 1. 2014 12:42

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No a ktorý lekár by nechal pitvať obeť svojho zaobchádzania alebo zaobchádzania svojho kolegu, že? Takže to celé stráca zmysel...

Brita

Není tady

#49 21. 1. 2014 12:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

No... někteří kolegové se nemají rádi... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí