|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

U nás už veľmi ani vo veľkých mestách
. Alergológ ma vcelku každý zatiaľ odmietol - neskúšala som teda ešte opačný koniec mesta, ale... No a k očiarovi som išla s akútnou vecou (prasknutá žilka v oku, celé červené, vyzerala som ako Pes baskervillský), ale aj tak až o mesiac a pol najskôr. A prvý ma rovno odmietol, že do Vianoc ma nemá kam vpratať
. A to sme hlavné a najväčšie mesto, na Slovensku väčšie neexistuje. Ľutujem pacientov na vidieku, fakt.
Není tady
Selimo, za měsíc a půl se očko nejspíš vyléčilo samo a očaře už jsi nepotřebovala, ne? 
Já zas budu muset najít zubaře. Moje dr. půjde do důchodu a její pacienty prý nikdo v okolí nechce.......

Není tady
Selima napsal(a):
U nás už veľmi ani vo veľkých mestách
![]()
. Alergológ ma vcelku každý zatiaľ odmietol - neskúšala som teda ešte opačný koniec mesta, ale... No a k očiarovi som išla s akútnou vecou (prasknutá žilka v oku, celé červené, vyzerala som ako Pes baskervillský), ale aj tak až o mesiac a pol najskôr. A prvý ma rovno odmietol, že do Vianoc ma nemá kam vpratať
. A to sme hlavné a najväčšie mesto, na Slovensku väčšie neexistuje. Ľutujem pacientov na vidieku, fakt.
Tak kde jsou všichni ti doktoři? To je fakt hrozný.
Není tady
V době mého mládí bylo dost těžké se dostat na medicínu, např. kvůli bující protekci. Později jsem ale potkávala mediky na každém kroku. V Praze máme 3 lékařské fakulty, ve větších městech jsou další. Je pravda, že udržet se na LF není vůbec snadné, spousta studentů musí odejít. Jaká je situace u budoucích zubařů, nevím. Ale ani já nechápu, proč je takový nedostatek lékařů. 
Není tady
U nás je to také bída. Zubař - nesehnatelný, musí se do jiného kraje - alespoň, co vím, čtu. Gynekologie - hned na druhém místě. Na třetím místě dětský lékař. Ostatní celkem ok, někde delší či dlouhé čekačky, ale aspoň berou. Je to opravdu bída.
Není tady
Tak se mi víkendové vánoční trhy vyplatily. Jsem ode dneška opět pozitivní. Kašlu jak tuberák, vyjít schody je lahůdka 
Není tady

Ľutujem ťa - ale ja som mala podobné aj bez kovidu...
Nejaká poondená viróza, ale už je našťastie lepšie. No víkend + pondelok boli na neprežitie.
Zrejme ma nakazil niekto zo študákov, čo chrchlú a kašlú, ale na rozdiel odo mňa rúška nenosia. 
Upravil(a) Selima (1. 12. 2022 11:06)
Není tady
I já mám za sebou hodně blbou říjnovou virózu. Testy negativní. Kolegyně má dokonce teď "sedmou nemoc", což je prý u dospělých rarita.
Není tady

No jo, dochtoři se musí aspoň na něco vymluvit, aby mohli nasadit své sponzorované léky 
Není tady

Aha? Tak už zmizel můj aj Petrův komentář. Ok, babi, vyznamenali jste se! Jen tak dál!
Není tady
Mně to vůbec nevadí. Andrea je perfektní. Rino klidně pokračuj a možná budeš na nějakou dobu zmizena.
Není tady
Rino, máš se smazáním urážlivého příspěvku nějaký problém? Ban by byl milejší? Ty i Petr si nemáte co vyčítat, a nečekám v zázrak, že se to někdy změní. Více se k danému nebudu vyjadřovat, seš si moc dobře vědoma, že příspěvky byly urážlivé a i má trpělivost má své meze.
Není tady
Já se na to vykašlu. Na mě zase něco leze. Je to jako loni - těsně před Vánocemi jsem omarodila a bylo mi blbě až do začátku nového roku. Ach jo. Tak se snažím to nějak překonat, ale to dojíždění zrovna v téhle zimě mi asi moc nepomáhá (oblékám se dobře, jsem zvyklá. To jsem spíš chytla od někoho nějakého vira).
Není tady
Rusko bombarduje půlku Ukrajiny. Strašlivé. Sedět někde v krytu a bát se, že nepřežiju zimu, bez vody, elektřiny....
Cítím velkou úzkost. Představuji si třeba mou dceru a vnoučata v podobné situaci - hrůza.... A co takových malých dětí tam je, a co jich Rusáci už zabili...

Není tady
Niky doufám, že válečný zločinec Putin se svou sebrankou skončí u soudu v Haagu. On tam určitě nepojede ale bude to oznámení téměř celému světu.
Není tady
To doufám, že za to bude jednou popraven, ale co naplat - co to bude stát ještě lidských životů a neštěstí... :-(
Není tady
Judyna napsal(a):
Já se na to vykašlu. Na mě zase něco leze. Je to jako loni - těsně před Vánocemi jsem omarodila a bylo mi blbě až do začátku nového roku. Ach jo. Tak se snažím to nějak překonat, ale to dojíždění zrovna v téhle zimě mi asi moc nepomáhá (oblékám se dobře, jsem zvyklá. To jsem spíš chytla od někoho nějakého vira).
Tohle vždycky člověka rozhodí. Nezávidím, že při tom musíš chodit a hlavně dojíždět do práce. Ať je přes víkend lépe!
Ale neboj, nejsi v tom sama. Taky doma bojujeme (doufám s virózou). Dnes jsem šla spát v pět ráno a ve čtvrt na šest mě vzbudil manžel, že jaká byla noc
Zjistila jsem, že už na tyto "mejdany" nejsem stavěná 
Není tady
Niky123 napsal(a):
Rusko bombarduje půlku Ukrajiny. Strašlivé. Sedět někde v krytu a bát se, že nepřežiju zimu, bez vody, elektřiny....
Cítím velkou úzkost. Představuji si třeba mou dceru a vnoučata v podobné situaci - hrůza.... A co takových malých dětí tam je, a co jich Rusáci už zabili...
Niky, vnímám to stejně jako ty. A myslím, že je nás takových hodně.
Jen jsem skeptická k tomu, že ho někdo popraví. Mám dojem, že je ten zrůďák nepostižitelný.........

Není tady
Všem babinetím marodům i jejich blízkým hodně předvánoční i vánoční odolnosti!
!
Není tady
Vrabčáku a Palomito, děkuju. Víkend budu polehávat a uvidí se. Palomito, také přeji, ať je brzo lépe.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Cítím velkou úzkost. Představuji si třeba mou dceru a vnoučata v podobné situaci - hrůza.... A co takových malých dětí tam je, a co jich Rusáci už zabili...Niky, vnímám to stejně jako ty. A myslím, že je nás takových hodně.
Jen jsem skeptická k tomu, že ho někdo popraví. Mám dojem, že je ten zrůďák nepostižitelný.........![]()
![]()
Něco šíleného..............mám 6 vnoučat, taky se vžívám do situace matek a babiček na Ukrajině
Putin je fašistická zrůda
Není tady

Judyna napsal(a):
Rakytník (ja pijem nejaký tibetský sirup, čo som dostala na Mikuláša), echinaceu, vitamíny Ca D3, kalcium, zinok... bombové množstvá, čaj s citrónom a medom... Mmch, ak sa Ti to opakuje každý rok okolo Vianoc, tak to je možno ten syndróm "opadol stres a napätie, môžem si dovoliť maródiť", alebo naopak "už nevládzem, dajte mi všetci pokoj..."
Není tady

Niky123 napsal(a):
To doufám, že za to bude jednou popraven, ale co naplat - co to bude stát ještě lidských životů a neštěstí... :-(
Ja tipujem že to podobne ako Hitler nezvládne a keď bude v úzkych, otočí zbraň proti sebe... ale ako hovoríš, už teraz je neskoro

Není tady
Díky Seli, léčím se stejně jako Ty, akorát k tomu ještě přihodím Isoprinosin. Tak nějak je mi lépe. Neschopenku jsem si nakonec brát nemusela, mělo to trošku lehčí průběh, než na podzim. Ale stejně, něco se děje, mám to teď nějak často. Vitamíny beru průběžně pořád, tak nevím.
Není tady
Co se týče Putina, tak k němu nemám slov. Jenže já mám obavy (už jsem to jednou psala), že až on jakýmkoliv způsobem zemře, bude mít nástupce, který v tomto bude pokračovat. Chtělo by to člověka typu Gorabčova, ale ti se v Rusku zajedno moc nevyskytují a když, pak se nedostávají k moci...
Není tady