21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Holky, moc vám děkuju za podporu.
Hlavně nám vem hodně zdraví!!!
Není tady
vrabčák napsal(a):
Dneska mě postihla dost velká ztráta; natěstí jen materiální a finanční. Bylo to nejspí způsobeno i mým dlouhým čekáním na miniautobus, který na oné trase jezdí jen 2 krát za hodinu a jetě přijel o čtvrt hodiny později... A pak jsem platila v malém obchůdku pečivo kartou a u se na mě tlačila dalí nedočkavá zákaznice. Poodela jsem ke stolku se idlemi, snaila se nacpat iku chleba do batohu (sáček jsem zavázala na malý uzlík), a tehdy jsem krabici, kterou jsem do té doby pečlivě hlídala, nejspí zapomněla na spodním pultíku pod pultem nebo na vedlejí idli. e mi něco chybí, jsem si uvědomila a po několika minutách na stanici autobusu. Bohuel mezi zákazníky těsně po mně nebyl zrovna poctivec........
![]()
To je nemilé, ale dúfam, e si tam nemala nejakú vzácnos
Není tady
ádnou osobní vzácnost jsem tam neměla. Byla to krabice s kosmetikou od Oriflame. Objednala jsem něco k narozeninám i pár věcí navíc. Bylo toho zrovna nejvíc, o co jsem si u nich kdy napsala. Ovem dodatečně platit za něco, co u nemám, to je dost divný pocit...
Není tady
Díky. Nejde ani tak o finance, ale o princip.
Kdy si snaím vybavit ty 2 - 3 lidi za mnou, říkám si, který z nich na tohle měl aludek?!!??? Přitom vím, e lidi byli straky vdycky...
Není tady
U nás minulý týdeň tragický
. V nedežu oraté hovado v 130-tke zrazilo žudí čakajúcich na zastávke, 5 zabilo a ďalích zranilo... A v stredu pre zmenu ialený tínejder plný nenávisti zastrelil dvoch mladíkov pred gej-barom a postrelil čaníčku - ne zabil sám seba. Mal zača sám sebou, podža mňa... bolo by na svete menej zla a neastia.
Není tady
Vím o tom. Hrůza.........
Není tady
Taky jsem to slyela. Hrozné. Celkově ti řidiči na Slovensku teď hodně řádí. Myslím to nebyl první případ. No a o tom střílejícím snad ani nemá cenu psát. Je hrozné, e nikdy neví, kdy na jakého ílence narazí.
Není tady
Jinak si zaskuhrám - měla jsem teď takovou blbou virózu, ke které se přidaly komplikace. Jsem u třetí týden doma. I kdy jsem byla ve styku s těmi, u kterých se prokázal kovid, kovid to nebyl. Nevyel mi ani na antigenu, ani na PCR.
Skuhrám proto, e zase u není k dostání Erdomed. Je to jediný lék, který mi, aspoń občas, na můj blbý kael pomáhá. Tak jsem dobrala zbytky, co mám doma, a děj se vůle boí.... Ale u mě to tve s těma lékama. Kámoka říkala, e nemohla sehnat něco pro dítě na horečky a to, e není Penicilín, na kterém jsem vyrostla, to se snad ani nedá věřit.
Není tady
V sobotu jsem absolvovala dvě pohodové návtěvy a dneska jsem se dozvěděla, e mi právě v sobotu umřel bratranec... Bydlel hodně daleko, roky jsme se neviděli, ale i tak.
Není tady
Jejda. To je mi líto. Byl nemocný?
Není tady
vrabčák napsal(a):
V sobotu jsem absolvovala dvě pohodové návtěvy a dneska jsem se dozvěděla, e mi právě v sobotu umřel bratranec... Bydlel hodně daleko, roky jsme se neviděli, ale i tak.
Není tady
Judyna napsal(a):
Jinak si zaskuhrám - měla jsem teď takovou blbou virózu, ke které se přidaly komplikace. Jsem u třetí týden doma. I kdy jsem byla ve styku s těmi, u kterých se prokázal kovid, kovid to nebyl. Nevyel mi ani na antigenu, ani na PCR.
Skuhrám proto, e zase u není k dostání Erdomed. Je to jediný lék, který mi, aspoń občas, na můj blbý kael pomáhá. Tak jsem dobrala zbytky, co mám doma, a děj se vůle boí.... Ale u mě to tve s těma lékama. Kámoka říkala, e nemohla sehnat něco pro dítě na horečky a to, e není Penicilín, na kterém jsem vyrostla, to se snad ani nedá věřit.
Judy, zkouela jsi různé e-shopy lékáren? Tam by se dala zjistit dostupnost, popř. zaslání na pobočku. A se zdraví umoudří a je zase lépe
Není tady
Holky, díky. Byl hodně nemocný. Hrál výborně achy, pořád vyhrával 1. místa.
Judyno, tobě i ostatním !!!!!!
Není tady
vrabčák napsal(a):
Holky, díky. Byl hodně nemocný. Hrál výborně achy, pořád vyhrával 1. místa.
Judyno, tobě i ostatním!!!!!!
Tak to je mi líto. Ty nemoci....
Není tady
Palomita napsal(a):
Judyna napsal(a):
Skuhrám proto, e zase u není k dostání Erdomed. Je to jediný lék, který mi, aspoń občas, na můj blbý kael pomáhá. Tak jsem dobrala zbytky, co mám doma, a děj se vůle boí.... Ale u mě to tve s těma lékama. Kámoka říkala, e nemohla sehnat něco pro dítě na horečky a to, e není Penicilín, na kterém jsem vyrostla, to se snad ani nedá věřit.Judy, zkouela jsi různé e-shopy lékáren? Tam by se dala zjistit dostupnost, popř. zaslání na pobočku. A se zdraví umoudří a je zase lépe
Jasný, zkouela. Obvolávala jsem i lékárny, jestli mají tobolky, které jsou troku silnějí a na předpis. Tak v jedné jetě pár balení mají. Zítra jdu na kontrolu, tak zkusím poprosit mudr o recept. Ona ho moc nechce předepisovat (nevím proč, někdo říkal, e je poměrně drahý a hradí ho pojiovna)
Není tady
Judyna napsal(a):
Jasný, zkouela. Obvolávala jsem i lékárny, jestli mají tobolky, které jsou troku silnějí a na předpis. Tak v jedné jetě pár balení mají. Zítra jdu na kontrolu, tak zkusím poprosit mudr o recept. Ona ho moc nechce předepisovat (nevím proč, někdo říkal, e je poměrně drahý a hradí ho pojiovna)
Aha, to nae ho předepisovala ve velkém, ale ádný zázrak jsem u něj nevnímala. Pak u jsem jí poádala, a to ani nepředepisuje. Nejvíc z léků zabíral ventolin a z lidového léčitelství cibule s medem a jezevčí sádlo. Bonus, odhání to i upíry, bo ten smrad skolí kadého
Drím pěsti, a seene, co potřebuje a hlavně a to pomůe
Není tady
Tak jsem si představila upíra se silnou rýmou a s jetě silnějím kalem.
Není tady
tohle protáhne i upíra
Není tady
Není tady
Holky já vůbec neznám jezevčí sádlo a ani jsem o tom nikdy neslyela. koukala jsem na net, e se dá sehnat mast. Vyzkouím. Jinak cibuli s medem znám, to, ani Ventolin mi nezabírá. Dostala jsem ten Erdomed. Pravda, ani on nezabere vdy, ale zatím je to to nejlepí, co jsem nala. A e u jsem toho vyzkouela....
Poprvé v ivotě jsem se nechala očkovat proti chřípce, tak uvidíme.... snad by to mělo zabrat údajně i na jiné viry, nejen chřipkové. Prý je to obohacené o kdovíjaké dalí kmeny.
Není tady
Ani já neznám jezevčí sádlo.
Není tady
Holky, ani já neznala jezevčí sádlo, ale dostala jsem to kdysi od známé, bo se jí zelelo naeho dítka. Byla jsem k tomu troku skeptická, ale napatlala jsem ho a hned mi bylo líto, e jsem to neznala a neměla dřív. A jo, je to opravdu sádlo, ádná mast. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jeze … omaci_albe
Judy, drím pěsti a si najde něco, co funguje a pomáhá. Kadé tělo reaguje na různou léčbu. Take hlavně na zdraví
Není tady
Palomito, děkujeme!
Není tady
Dávám to sem, protoe situace s nedostupností lékařů mimo velká města je bohuel častá. U ani neokuje.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma … .seznam.cz
A nejde zdaleka jen o zubaře. U nás dlouhodobě chybí jakýkoliv alerkolog, oční lékař, děttí lékaři. Dříve jsme si mohli vybrat, nyní je to hrůza.
Já bych teda raděj stála frontu na banány ne na to, aby mě zaregistroval lékař. A to u zubaře si nyní u prakticky ve platíte.
Není tady