3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Hláení kočičáka - je to rebel! Absolutně mu nestíhám, jak jetě před týdnem to bylo malé kolíbavé telátko (pardon koátko), které se sotva drí na tlapkách, tak teď lítá jak pomatenej, vude vleze, vude se vydrápe, nic mu není svaté Jak spal pořád, teď usoudil, e spánek je jen za odměnu (myleno odměna pro mě), take se spánkem nehodlá vůbec zdrovat. Dnení kontrola na veterině - lékařka je spokojena, máme přijít na konci června. Posouvá se mu díky tomu, v jakém byl stavu, očkování o cca dva a tři týdny. Mé draze koupené kočičí mléko začíná těce ignorovat, take jsem nastavila pravdilo, e alespoň večer prostě bude mléko a basta, přes den jí konzervy a pasty (nejí, ere jak zjednanej)
Jediné, co teda stále bojkotuje je voda. Prostě pít z misky nebude. Dle lékařky zatím nehrotit, v kapsách jsou prý taky tekutiny a zbytek dostane ve večerním mléku.
Není tady
Kdy jsem se teď přihlaovala, zrovna jsem si říkala, jak se asi má Oliver Twist. Tak jsem moooooooooooooooooooooccc ráda, e to probíhá právě takto.
My naemu raubířovi mléko vůbec nedáváme, ale asi je to chyba. Má rád tavený sýr, ale ten dostane výjimečně a jen malinko. Kamarádka krmí tlupu venkovských koček i kocourů a dává jim normální kravské mléko. Budu muset nastudovat, proč je doporučováno jedině hodně drahé "kočičí" mléko. Co se týče spánku, někdy spí hodně málo, ale jindy to zas dohání. A pití vody? Kočky prý veobecně pijí hodně málo.
(to není doporučení ke změně nápoje
)
Není tady
Vrabčáčku, to hodně drahé kočičí mléko je proto, e my ho máme opravdu od pár dnů a byla to náhrada za mateřské mléko, tam moc jiná monost nebyla, pokud jsme ho chtěli zachránit, byl ve stavu na hraně přeití. Pokud by byl normálně u své kočičí mámy, toto by se řeit vůbec nemuselo. Starí kočky ho u určitě mít nemusí. On ale klasické mléko v té době nemohl, stále prý nemůe, doporučuje se podávat toto mléko do tří měsíců, do jednoho měsíce jen mléko, od jednoho pak mléko jako doplněk. Sleduje jak to mám nastudované jo? Jetě se ze mě stane kočičí profík (pokud mě z něho dříve nelehne)
PS: je opravdu super, e u se mu snad upravuje i to zaívání, ale kruci, jak mám kočce vysvětlit, e fakt by mohla chodit na záchod jindy, ne o půl páté ráno?
Není tady
Andrejko, má to opravdu vzorně nastudované. Mně je úplně jasné, jak to probíhá na severní Moravě.
Dokud jsme neměli kocoura, ovlivněna kníkami z dětství (Lada a spol.), ila jsem v domnění, e má kočka lízat mléko. Jen jsem si říkala, e to dnení kravské asi není to pravé, e bychom třeba taky mohli pucovat celý byt.
Ná kocour chodí s oblibou na záchodek v tom čase, kdy se pokouím usnout, nebo kdy si obouvám boty, abych vyrazila do práce.
Není tady
Vechny moje kočky u asi 30 let nepijou mlíko, ale vodu, přesně od té doby, co jsem se dočetla, e jim to kodí. Občas/málo, jim dávám smetanu, jogurt, sýr, vajíčko a pod., ale opravdu jen zřídka. Ale chápu e kočičí mimino musí papkat mlíčko.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Ná kocour chodí s oblibou na záchodek v tom čase, kdy se pokouím usnout, nebo kdy si obouvám boty, abych vyrazila do práce.
Ha! Take oni to dělají vysloveně naschvál
Pro mě, jako pro kočičího nováčka, je fakt fascinující sledovat, jak jsou rozdílní oproti pesanům. Se psem se člověk domluví, ale s kočkou prostě ne (nebo jsem jetě nepřila na to jak). Jsou to asi osobnosti, které prostě dělají to, co ony uznají za vhodné a ne to, co ádá páníček.
Není tady
rina napsal(a):
Vechny moje kočky u asi 30 let nepijou mlíko, ale vodu, přesně od té doby, co jsem se dočetla, e jim to kodí. Občas/málo, jim dávám smetanu, jogurt, sýr, vajíčko a pod., ale opravdu jen zřídka. Ale chápu e kočičí mimino musí papkat mlíčko.
To jsem právě také četla, e kravské mléko není vhodné, pro koátka teda vůbec ne, ale ani pro starí kočky. To spíe občas ta smetana, na veterině mi taky řekli, e občas zkusit troku tvarohu, jogurtu.
U nás dalí pokrok, Oliver vzal dnes večer poprvé na milost granule. Zázrak. Vodu i nadále zcela ignoruje.
Není tady
Kdysi nám veterinář pro kočičku doporučil místo nevhodného kravského mléka tatru. Vyrostly na ní u nás 2 statné kočky.
Kdy byly větí, samy ji přestaly pít a přely splavně na vodu.
A velice se nám osvědčila fontánka. V podstatě to byl jediný způsob, jak přimět naeho kocoura pít, protoe jinak pil opravdu maličko, a u koček je potom často problém s ledvinami. Zejména u těch kastrovaných.
Jinak musím říct, e mě hřeje u srdce kdy čtu jak se někdo postará o bezprizorní zvířátko a věnuje mu tolik úasné péče.
Není tady
Andrejko, a jak ví e je to kocourek? To se přece dá rozeznat a později.
My jsme toti, kdy jsme bydleli na domku, dostali dva bratříčky, tedy podle dárkyně, malinký teda, dostali klučičí jména, no a pak za několik měsíců jsme měli 6 koat, od "kadého" 3, narodily se skoro ve stejné době doma. Náhodou to zjistila estiletá dcera, kdy hladila "kocoura" a říká: Mami, jemu se v bříku něco hýbe...
No, obrovské překvapení, ale potom i radost do doby, ne jsme je rozdaly.
Z naich kocourů byly úasné maminky... 🤭
Upravil(a) rina (5. 6. 2022 9:27)
Není tady
rina napsal(a):
Ty jooo, neděs mě No a jak to vím, tak řekla to veterinářka, e je to kluk, tak snad ví, co říká. Aby to nakonec nebyla Oliverka.
Není tady
Ok, tak ta se snad vyzná. Mně se taky podle tvé první fotky nezdál mení 4 týdnů, kdy to asi rozeznat nejde.
No, kdyby snad něco, v těch osmi, devíti měsících, se zdálo na bříku něco podezřelého, tak se připravte na brzké krásné mateřství.
Je to nádherné, a jsem za to období a dar mých kocourů moc vděčná 🍀👍
Není tady
AndreaP. napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Ha! Take oni to dělají vysloveně naschvál
Pro mě, jako pro kočičího nováčka, je fakt fascinující sledovat, jak jsou rozdílní oproti pesanům. Se psem se člověk domluví, ale s kočkou prostě ne (nebo jsem jetě nepřila na to jak). Jsou to asi osobnosti, které prostě dělají to, co ony uznají za vhodné a ne to, co ádá páníček.
Taky mám podezření, e to ná nezbeda dělá naschvál.
Jo, kočky jsou osobnosti, ale nepatrně se s nimi domluvit dá.
Není tady
Čekala jsem na autobus, na tom místě jsem stála první. Pak přila mladá maminka s dítětem na rukou a stoupla si vedle mě. Autobus u přijíděl a dorazil jetě nesympatický starí pán. Měl v úmyslu vejít do dveří jako první, ale povedlo se mi ho přede dveřmi předejít. Dávala jsem ale přednost paní s dítětem (moná Ukrajinka), ale ta se zdráhala jít přede mnou kvůli věku. Dědek (jinak ho nazvat nemůu) netrpělivě vztekle zavrčel. Nepustily jsme ho.
Není tady
Jak???
Není tady
vrabčák napsal(a):
Čekala jsem na autobus, na tom místě jsem stála první. Pak přila mladá maminka s dítětem na rukou a stoupla si vedle mě. Autobus u přijíděl a dorazil jetě nesympatický starí pán. Měl v úmyslu vejít do dveří jako první, ale povedlo se mi ho přede dveřmi předejít. Dávala jsem ale přednost paní s dítětem (moná Ukrajinka), ale ta se zdráhala jít přede mnou kvůli věku. Dědek (jinak ho nazvat nemůu) netrpělivě vztekle zavrčel.
Nepustily jsme ho.
vrabčáku, tak jestli jen vrčel, tak to jetě jde. Já byla minulý týden v lékarně, byla fronta, nic hrozného asi 3 lidi přede mnou. Za mnou také jeden takový dědek (věk hrubý odhad dost přes 60 - tipuji).... a on na tu lékarnici "dělej, ty p*čo" .... "nedzrduj, k*ndo". Já byla úplně konsternovaná, nezmohla jsem se na nic, ani nikdo jiný. Byl nejspí blázen.
Není tady
Nebyl. Byl to jen na kdoví co nasranej Čech. Konsternována? Ne. Neudělala jsi nic, co jsi mohla.
Kdy nic, tak aspoň to, e jsi mohla říct, aby nemluvil sprostě.
Minimálně.
Upravil(a) rina (6. 6. 2022 11:29)
Není tady
rina napsal(a):
Jak???
Prostě el a po nás (tak jak přiel). Dědečkovi nebo babičce bych samozřejmě dala přednost. Ale tenhle zas tak starý nebyl, ale choval se vysloveně neurvale. I mladí chlapi často předbíhají, kavalíři jsou na vymření...
Není tady
rina napsal(a):
Nebyl. Byl to jen na kdoví co nasranej Čech. Konsternována? Ne. Neudělala jsi nic, co jsi mohla.
Minimálně.
Jene u těchto hrubiánů by se člověk při pokusu o nápravu věcí lidských vystavoval nebezpečí hodně silné rány mezi oči či do jiné části tělesné schránky...... Setkávám se s nimi poměrně často a radi je ignoruju.
Ale kdyby někdo někomu začal bezdůvodně fyzicky ubliovat (často to bývá v metru), snaila bych se nezůstat lhostejná. Bohuel se málokdy dokáe zaktivizovat skupina lidí, kteří bez váhání pomůou. A hned bych volala policii.
Není tady
Zavolej v klidu polie a bude klid.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
rina napsal(a):
Ty jooo, neděs mě
No a jak to vím, tak řekla to veterinářka, e je to kluk, tak snad ví, co říká. Aby to nakonec nebyla Oliverka.
Olivka Twistová
Není tady
rina napsal(a):
Minimálně.
Neviem, či pozná význam slova "konsternována", ale tipujem, e presne preto nebola v stave reagova. A nečudujem sa - mne málokedy dochádzajú slová, ale toto by mi asi tie vyrazilo dych.
Není tady
Selima napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
rina napsal(a):
Ty jooo, neděs mě
No a jak to vím, tak řekla to veterinářka, e je to kluk, tak snad ví, co říká. Aby to nakonec nebyla Oliverka.
Olivka Twistová
Není tady
Pokračování příběhu Oliver (pomalu si začínám říkat, e kdybych to na začátku tuila, tak si zaloím vlákno Oliver Twist, aneb ivot jednoho kocourka) Po poslední kontrole na veterině, o které jsem tu psala, jsem si říkala, tak prima, nejhorí snad máme za sebou, teď u nás čekají lepí zítřky. Chyba lávky, to bychom toti nebyli my!
Oliver se rozhodl, e mi za mou péči a lásku krásně poděkuje a zvolil cestu značně netypickou, a sice průjem. Hmmm, říkám si, e třeba kytka by mě potěila krapet více. Po tom, co jsem zase gůglila, co to sakra u kočky znamená a jak a zda je to u takového kotětího mimina nebezpečené, jsem dnes volala veterinu. S ohledem na to, e to trvá u druhý den, tak nás pochopitelně cesta k lékařce opět neminula. Skutečnost, kdy nám bylo řečeno, e teď to venku mezi zvířaty hodně řádí, neberu nějak v potaz, jeliko víme, e Oliver je kočka zatím zcela domácí a jiné zvíře potkal tak max. na obrázku. Tak prý monost, e to chytil od nás?? No nevím, my jsme doma vichni v pohodě (teda krom mého totálního nevyspání). Nicméně výsledek - vysadit mléko, uvařit rýi (u se těím na ten večerní boj). Je lehce dehydrován, take hodinová kapačka byla taky lahůdka (chudák manel, který ho drel) - zítra si to pro velký úspěch jetě jednou zopákne. V tlapce mu ponechala kanylu, a ho zítra nemusí mordovat znova, take má celou přední tlapku zafixovanou - co se mu pochopitelně nelíbí, take trucuje a snaí se to servat. O tom, jak tuze opět zaplakala nae peněenka, se asi nemusím zmiňovat.
Tak jsem si zaskuhrala, říkám si, boe za co?? a jdu připravovat noční pokrm. Obávám se, e rýe bude vude, jen ne v Oliverovi. Drte palce
Není tady
Andrejko, to máte teda záitky......
Na veterině se k naim miláčkům vdycky chovají moc hezky, ale peněenky hubnou i při pouhém nakouknutí.
Drím "koátkovi", celé smečce vechny své palce i pěsti!!!
Upravil(a) vrabčák (11. 6. 2022 13:12)
Není tady
Andrejko, kdy jednou mé dvě nové kočičky pokakaly v noci mého přítele, řekla jsem mu, a si koupí los. Ač se mu to (nastvanemu) zdálo nelogické, koupil. Dva. Na jednom bylo 500, a na druhém 1000,-.
Nebyli jsme tehdy a tak _zadobře*, ale půlku mi dal 😋
Není tady