|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Já vlastně ani nevím, kam to patří, zda na skuhrací či šokovací, radost dělající?? Synátor byl na pařbě s tím, že přespí pak u kamaráda. OK, co zmůžu, radost z toho nemám, ale tak není už dítě holt. Dopoledne mi volá, jako že dobrý, vše v pohodě, jen se asi zblázním, až dorazí domů. No moje fantazie začne jako každé matce šlapat na plné obrátky - bože, co se mu stalo, co provedl....atd. atd. Dorazí domů, v rukou obr krabici a v ní kočičí miminko
Kluci je zachránili opuštěné od popelnic či kde to (kočičky jsou tři). Po tom, co jsem vydýchala šok a snažila se zjistit, jak tak asi může být staré, kdy jsem usoudila, že tam max. 14 dní mi došlo, že tudy cesta nepovede, že ho budeme muset "kojit". Takže šup do zverimexu, říkám můj problém, že mám doma kočičí miminko zachráněné, a že zřejmě potřebuju kočičí sunar a paní na mě - to jste tento týden už 12!!! Co se to děje?
No a tak jsme dnes teda do naší domácnosti přivítali kocourka Olivera (já mu říkám Twist
) a já se dám na modlení, aby to zvládl a podařilo se nám ho vypiplat. Držte palce, já jdu kojit :-D
Není tady
AndreaP. napsal(a):
No a tak jsme dnes teda do naší domácnosti přivítali kocourka Olivera (já mu říkám Twist
) a já se dám na modlení, aby to zvládl a podařilo se nám ho vypiplat. Držte palce, já jdu kojit :-D
To zvládnete, vy i Twist

Není tady
vrabčák napsal(a):
Už se tu dlouho neukázala Judyna...
Doufám, že jí ruka dobře srostla, že je zdravá a nemá nějaké starosti.
I Věra, Erem, Palomita tu chybí... A spousta dalších, kteří sem chodili, ale asi už na Babinet zapomněli.........................
Všem bývalým i současným přispěvatelům!
Chybí! Ale je venku krásně, tak to bude asi tím. A snad občas nakouknou!
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Já vlastně ani nevím, kam to patří, zda na skuhrací či šokovací, radost dělající?? Synátor byl na pařbě s tím, že přespí pak u kamaráda. OK, co zmůžu, radost z toho nemám, ale tak není už dítě holt. Dopoledne mi volá, jako že dobrý, vše v pohodě, jen se asi zblázním, až dorazí domů. No moje fantazie začne jako každé matce šlapat na plné obrátky - bože, co se mu stalo, co provedl....atd. atd. Dorazí domů, v rukou obr krabici a v ní kočičí miminko
Kluci je zachránili opuštěné od popelnic či kde to (kočičky jsou tři). Po tom, co jsem vydýchala šok a snažila se zjistit, jak tak asi může být staré, kdy jsem usoudila, že tam max. 14 dní mi došlo, že tudy cesta nepovede, že ho budeme muset "kojit". Takže šup do zverimexu, říkám můj problém, že mám doma kočičí miminko zachráněné, a že zřejmě potřebuju kočičí sunar a paní na mě - to jste tento týden už 12!!! Co se to děje?
No a tak jsme dnes teda do naší domácnosti přivítali kocourka Olivera (já mu říkám Twist) a já se dám na modlení, aby to zvládl a podařilo se nám ho vypiplat. Držte palce, já jdu kojit :-D
Držím pěsti! A kocourkovi také!
My takto kdysi odkojili králíčky x denní.
Není tady

vrabčák napsal(a):
Už se tu dlouho neukázala Judyna...
Doufám, že jí ruka dobře srostla, že je zdravá a nemá nějaké starosti.
I Věra, Erem, Palomita tu chybí... A spousta dalších, kteří sem chodili, ale asi už na Babinet zapomněli.........................
Všem bývalým i současným přispěvatelům!
Věra a Palomita sa už ozvali inde...
Zrejme ako sa urobí pekne, tak viacerých to ťahá von - a offline. 
Není tady

AndreaP. napsal(a):
No a tak jsme dnes teda do naší domácnosti přivítali kocourka Olivera (já mu říkám Twist) a já se dám na modlení, aby to zvládl a podařilo se nám ho vypiplat. Držte palce, já jdu kojit :-D
Držím päste... cica alebo mačiak - to je radosť do domu... A keby ste ho zachránili, tak duplom radosť...
Není tady
Andrejko, je mooooooooooooccc hezké, jak jste se zachovali! 
Ať to dobře dopadne a kocourek vám dělá jen radost.

Synovi kamarádi taky kojí? 
Není tady

Potřebuju kotě pro svoji kočku. Její mazlici kamarád
v neděli večer umřel, po smrti mého pejska se chodila "tulit" na zahradě k němu.
Nevím jak jí tuhle ztrátu vysvětlit, nevím, jak to řešit. U nás ve stacionáři koťata nejsou, koťata na netu si neumím najít.
Pomůžete?
Není tady
vrabčák napsal(a):
Synovi kamarádi taky kojí?
Vypadá to, že jo, jelikož syn lítá od nás ke kamarádovi, kde jsou zbylí dva a po telefonu si vždy sdělujeme stav kočiček. Včera kluci dokonce zapalovali venkovní gril, neb "koťatům je zima" 
Jinak stav u nás - včera návštěva veterinářky. Hrubý odhad dle zubů je stáří 3-4 týdny (spíše 4). Takže zhruba 10 dní starší, než jsme odhadovali. Oliver nastydlý, dostal injekci antibiotik, to mu v těle vydrží prý týden a přeléčí ho to. Podchytili jsme to v horních cestách dýchacích, kdyby to prý sešlo níže, bylo by to pro takto malé kotě fatální. Uff. Zítra má znovu kontrolu, kdy dostane miminkovskou odčervovací pastu. Náš úkol je - krmit "mateřským mlékem", masírovat bříško, udržovat v teple. Bez naší pomoci by to nezvládl. Vypadá to, že Oli si mě adoptoval jako svou náhradní mámu. Jsem komplet podrápaná na rukách, ale je cítit, že je u mě čím dál klidnější. Akorát se mu snažím vysvětlit, když se mi rve nahoru mezi knoflíky, že jako sorry, ale tam mlíko fakt nebude 
Není tady
rina napsal(a):
v neděli večer umřel, po smrti mého pejska se chodila "tulit" na zahradě k němu.
Nevím jak jí tuhle ztrátu vysvětlit, nevím, jak to řešit. U nás ve stacionáři koťata nejsou, koťata na netu si neumím najít.
Pomůžete?
Jedině se fakt všude možně ptát, lidí kolem, nevím zda jsi z vesnice (tam je to snažší) a nebo z města. Vylepit inzerát na obchod třeba. Teď je zrovna doba rození mláďat, viz má zkušenost z neděle, kdy mi bylo sděleno, že jsem 12 jen tento týden, a to jsou vše odložená koťata a jeden obchod. Určitě někde kočičák čeká na záchranu 
Není tady
AndreaP. napsal(a):
rina napsal(a):
Pomůžete?Jedině se fakt všude možně ptát, lidí kolem, nevím zda jsi z vesnice (tam je to snažší) a nebo z města. Vylepit inzerát na obchod třeba. Teď je zrovna doba rození mláďat, viz má zkušenost z neděle, kdy mi bylo sděleno, že jsem 12 jen tento týden, a to jsou vše odložená koťata a jeden obchod. Určitě někde kočičák čeká na záchranu
Přidám ještě tip: místní kočičí útulky + místní skupiny na fejsu = obojí vídám hodně často inzeráty.
Není tady

Nemám fb. Ale zkusím inzerát na obchod a na strom, jsem ve vilkové čtvrti se zahradkama, často tu jsou inzeráty, že se nějaký domácí mazlíček ztratil, nebo našel. Dík za tipy. 🥰
Není tady
Andrejko, děkuju. Ještě že jste byli u veterináře.
Ať jsou kočičáčci zdraví a celá rodina taky! 
Není tady

U nás funguje na internete Bazoš (online bazár), kde furt ponúkajú mačky a mačatá, aj na darovanie... Možno niečo také existuje aj v ČR.
Není tady
rina napsal(a):
Nemám fb. Ale zkusím inzerát na obchod a na strom, jsem ve vilkové čtvrti se zahradkama, často tu jsou inzeráty, že se nějaký domácí mazlíček ztratil, nebo našel. Dík za tipy. 🥰
Ještě mě napadl místní veterinář, kterého máš poblíž, také tam často bývají cedule s inzeráty. A tam se to přímo nabízí. Případně zda samotný vete nebude mít nějaké info, kde hledat.
Není tady

AndreaP. napsal(a):
rina napsal(a):
Ještě mě napadl místní veterinář, kterého máš poblíž, také tam často bývají cedule s inzeráty. A tam se to přímo nabízí. Případně zda samotný vete nebude mít nějaké info, kde hledat.
Pohledám, díky 🥰
Není tady
Tak dnes jsem byla opět svědkem, jak stačí chvilička, a vše se otočí. Den probíhal celkem normálně, malej Oliver spal, jedl, vřískal a kadil a čůral, mezitím mě drápal a ožíral - taková klasika. K večeru kontrola na veterině, jak jsem tu psala. Teplotu nemá, nachlazení ještě pokračuje, nelíbilo se jí bříško, že je prej dost citlivé, no nicméně výsledek - dostal nějakou injekci právě na to břicho, a poté pro nás objednaná odčervovací pasta. Takhle malým se prý ještě pasta nedává, ale nějaký roztok za krk (dle váhy), který se vstřebá postupně do těla. OK, zvážila, vypočítala dávku (chacha), nanesla. Vyplňovala papíry - no vlastně spíše účet, co nás to zas bude stát. Do toho manžel řekl, ale Oliver je nějaký divný, začal se třást. Paní doktorka usoudila, že je v pořádku, tak odešli (byl tam manžel se synem, já čekala doma).
Už po příjezdu domů jsem slyšela divnej nářek, vzala jsem Olivera do náruče a v tom okamžiku mě celou obhodil, nářek zesílil, to samé zvracení. Poté jsme zjistili, že zvracel i v přepravce (rozuměj asi 2 minuty poté, co doktorka řekla, že je v pohodě). Stav se rapidně rychle zhoršoval, telefon na veterinu, který nikdo nebral - no nakonec se kontakt povedl, doktorka okamžitě se vraťte zpět. V čekárně už čekali dvě doktorky, okamžitě převzali kotě, vyholili, kapačka, chlapa se synem vyhodili na chodbu. Nastal boj o život. Výsledek - prudká alergická reakce (zřejmě na tu pastu). Nejhorší cca hodina a půl po dlouhé době. Oliver to zvládl, vdechl tedy prý nějaké zvratky do plic, tak dostal další injekci antibiotik, já prolila moře slz, netušila jsem, jak moc mi za ty 4 dny přirostl k srdci.
Netuším pořádně, co se stalo, byli jsme v takovém šoku a strachu, že jsme neměli ani sílu to řešit. Divné jsou dvě věci, opakované ujišťování lékařky, že oni za to nemůžou a pak skutečnost, že nám za tuto akutní hodinovou péči nenaúčtovali ani korunu. Kontrola zítra. Už teď mám nervy nadranc.
Jedno vím ale jistě, jak vlastně nevíme přesné datum jeho narození, tak dnes se pro nás narodil podruhé.
Není tady

Andrejko, jsem ráda, že sdílíš i takové "radostné" příběhy. Úplně z tebe sálá to nadšení z malého bezmocného tvora, kterému pomáháš. Klobouk dolů a držím palce ať všechno dopadne k vaší společné radosti 😸
Není tady
Andrejko, máte tedy zážitky! Ať se z toho mrňous rychle dostane a dělá vám jen radost.

Není tady

Ako sa mačacia sirôtka má?
Není tady
Podávám hlášení, další noc za náma
Oliver absolvoval další návštěvu na veterině včera, sice stále nemá vyhráno, ale je na tom o trochu lépe. Zažívání pořád nic moc, navrhuje 3 možnosti - 1) změnu stravy, 2) sono a za 3) RTG. Druhá a třetí možnost je prý ale u takto malého kotěte problém, musela by ho přispat. S ohledem na zážitek z předvčerejška jsme toto zatím razantně odmítli. Máme začít dávat příkrmy. Hmmm, super, dobře se řekne, hůře udělá. Takže dnes opět návštěva zverimexu, tam nám dali mleté pastičky, kapsičky a mini granulky, a prej je třeba zkoušet, co sedne. Bože můj, zlaté mlíko ve flašce 
Právě proběhl pokus číslo 1 - mletá kapsička. Výsledek - pastu mám na posteli, ve vlasech i na oblečení, mám ohryzané prsty, ALE - sežral asi jednu lžičku té pasty. Nemám nejmenší tušení, zda to jako porce stačí
Momentálně opět spí.
Začíná být více kontaktní, více šmejdivý, více rychlý a tím, že už mi dokáže utéct z kočičího WC, tak mám písek všude.
Bohužel ale i jedna hodně špatná zpráva, jeho dva sourozenci to nezvládli 
Není tady
Selima napsal(a):
Ako sa mačacia sirôtka má?
Seli, jak se říká "Je to rebel!" 

Není tady
Bojovník Oliver 

Není tady

No ten je slaďoučkej 👏👍🍀
Ať se drží!
Není tady
Krásný a milý kocourek! 
My používáme kočkolit Cat' s Best, 100 % Pflanzliche Streu - Organic litter.
Kocourovy výtvory směle házíme do záchodové mísy.
Není tady