3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Rino, říká se, e prázdné nádoby duní. A já jsem si jistá, e Palomita neduní ani trochu.
Není tady
Vrabče, kecá stejné nesmysly, jako Petr.
Mmch, co má ta celá Evropa dělat?
Není tady
vrabčák napsal(a):
A já jsem si jistá, e Palomita neduní ani trochu.
Není tady
Opravdu hrůza. Jsem hrozně ráda, e se u nás vichni postavili za Ukrajinu, e se sjednotila vláda s opozicí a dokonce i s prezidentem. To je hrozně důleité. Situace se mění kadou chvíli, zůstávají rozpaky hlavně z chování Německa, souhlasím. Co se týce Swiftu, četla jsem, e Rusko u od roku 2014 vyvinulo podobný systém, na toto se dlouho připravovalo. Je fajn, e Ćína se nepostavila a tak úplně na stranu Ruska a e vyzvala Putina k jednání s Ukrajinou. Uvidíme, co bude zítra. Kadopádně sankce jsou prý naprosto nedostatečné a Rusko se jim směje.
Stejně si myslím, e toto Putina nakonec zničí.
Není tady
Judyna napsal(a):
Opravdu hrůza. Jsem hrozně ráda, e se u nás vichni postavili za Ukrajinu, e se sjednotila vláda s opozicí a dokonce i s prezidentem. To je hrozně důleité. Situace se mění kadou chvíli, zůstávají rozpaky hlavně z chování Německa, souhlasím. Co se týce Swiftu, četla jsem, e Rusko u od roku 2014 vyvinulo podobný systém, na toto se dlouho připravovalo. Je fajn, e Ćína se nepostavila a tak úplně na stranu Ruska a e vyzvala Putina k jednání s Ukrajinou. Uvidíme, co bude zítra. Kadopádně sankce jsou prý naprosto nedostatečné a Rusko se jim směje.
Jo, bohuel pospolitost Evropy je docela v háji a to hraje Putinovi do karet nejvíc. Bylo to vidět za covidu, kdy relativně o nic nelo. Místo, aby se dohodli na jednotném postupu u kdy Putin avizoval, e se jedná "pouze o cvičení". Radi se 10x zbytečně sejít a probrat jednotnou strategii, ne čekat a zahřmí a pak čumět.
https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/ … alcit.html
Není tady
Palomita napsal(a):
vrabčák napsal(a):
A já jsem si jistá, e Palomita neduní ani trochu.
![]()
ani troičku..................je skvělá
Není tady
Judyna napsal(a):
Judyno, nechce kecat, ale mám pocit, e včera večer říkali (nebo zda jsem to četla?), e Čína u se jednoznačně postavila za Rusko.
Je to ílené. Co nás čeká dál? Ekonomicky nás čekají černé časy určitě. Ale co vojensky? Na jednu stranu nadávám, e ostatní v tom Ukrajinu nechají a nepomůou jim. Na druhou stranu to asi nejde, pokud by se do toho vloily jiné státy vojensky, tak tu máme v tu ránu asi 3. světovou.
Není tady
A dodám - velký obdiv k ukrajinskému prezidentovi! Takového by si mohla přát kadá země!
Není tady
Putin to řekl jasně......................chce svět před r. 1997...............a kdy ne, pocítíme to jak nikdy...v té době jsme nebyli v NATO
chce ovládat své bývalé satelity..........tedy i ČESKO
Není tady
Jinak se mi líbí, jak se Západ stmelil, jak se bění občané angaují, snaí se pomoci, vichni myslí na Ukrajinu... vlády teď postupují celkem rozhodně a koordinovaně, docela se na vem dobře domluví a vichni (teda téměř) jdou proti tomu magorovi, který teď zůstal téměř sám. Kdyby byl normální, tak by viděl, e tohle nemůe nikdy vyhrát. Snad mu maličko normálnosti někde tam vzadu zůstalo a pochopí to!
Není tady
V noci v Charkově odpálili plynovod
A KLDR odpálila východním směrem neidentifikovanou střelu, informoval Reuters. Podle japonské pobření stráe by se mohlo jednat o balistickou střelu. Tenhle muík z KLDR tu chyběl...
Není tady
LENNNA napsal(a):
Jinak se mi líbí, jak se Západ stmelil, jak se bění občané angaují, snaí se pomoci, vichni myslí na Ukrajinu... vlády teď postupují celkem rozhodně a koordinovaně, docela se na vem dobře domluví a vichni (teda téměř) jdou proti tomu magorovi, který teď zůstal téměř sám. Kdyby byl normální, tak by viděl, e tohle nemůe nikdy vyhrát. Snad mu maličko normálnosti někde tam vzadu zůstalo a pochopí to!
Na můj vkus to ve dlouho trvá. Nemyslím teď běné občany, ale vlády. To dohadování o sankcích, hlavně aby nás to tolk ekonomicky nepokodilo..... Ano i toto je třeba brát v úvahu, je to důleité. Ale důleitějí je podle mě pomoc napadenému státu. ne vojensky, to by asi opravdu byla třetí světová, ale podpořit ho ekonomicky, dodávkymi, pomocí uprchlíkům. Mně se třeba moc líbí i to, e hnutí An. přeruuje TV vysílání v Rusku a ukazuje záběry z Ukrajiny. Ké by to Rusům otevřelo oči....
Musíme počítat s tím, e nás to ekonomicky postihne a to daleko víc ne kovid. Ale nedá se nic dělat, oni pomoc potřebují, navíc do dění na Ukrajině Západ zasahoval u před Majdanem, nemůeme dělat jakoe nic. Musíme se připravit na velikou drahotu, na to, e u si nebudeme moct dopřát ve, co chceme. Asi bychom měli pracovat na co největí soběstačnosti, protoe jak je vidět, kdy se něco stane, pomoct si musí hlavně kadý sám.... Trh zdaleka ve nevyřeí a jak je vidět, mohou nastat situace, e koupit ve se prostě nedá.
Ukrajintí lidé jsou velice stateční a mui (nejen) li bojovat a bránit svůj stát. Myslíte, e nai mui mají také takové vlastenecké cítění? Já, jako matka syna, si to vůbec nedokáu představit.
Není tady
dnes ráno přivezli do naí obce ukrajinské matky s dětmi...............pořádá se sbírka.................taková vlna solidarity, u hodinu jen brečím.................... a nosím na hromadu...................deky, 2 výbavy, které nachystala jetě moje matka pro 2 pravnučky-teď se budou hodit, dala jsem tam svoje 2 hezké kabáty a velký batoh-dostala jsem na Vánoce 2 stejné...................teď přila dcera, taky ubrečená.................jedou nakupovat trvanlivé potraviiny. Kdy jsem to poslouchala v rádiu a viděla v tv, byla jsem rozhořčená...........ale tváři v tvář mě to dostalo, zcela..................
Není tady
To věřím....
Není tady
Judyna napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Na můj vkus to ve dlouho trvá. Nemyslím teď běné občany, ale vlády. To dohadování o sankcích, hlavně aby nás to tolk ekonomicky nepokodilo..... Ano i toto je třeba brát v úvahu, je to důleité. Ale důleitějí je podle mě pomoc napadenému státu. ne vojensky, to by asi opravdu byla třetí světová, ale podpořit ho ekonomicky, dodávkymi, pomocí uprchlíkům. Mně se třeba moc líbí i to, e hnutí An. přeruuje TV vysílání v Rusku a ukazuje záběry z Ukrajiny. Ké by to Rusům otevřelo oči....
Musíme počítat s tím, e nás to ekonomicky postihne a to daleko víc ne kovid. Ale nedá se nic dělat, oni pomoc potřebují, navíc do dění na Ukrajině Západ zasahoval u před Majdanem, nemůeme dělat jakoe nic. Musíme se připravit na velikou drahotu, na to, e u si nebudeme moct dopřát ve, co chceme. Asi bychom měli pracovat na co největí soběstačnosti, protoe jak je vidět, kdy se něco stane, pomoct si musí hlavně kadý sám.... Trh zdaleka ve nevyřeí a jak je vidět, mohou nastat situace, e koupit ve se prostě nedá.
Ukrajintí lidé jsou velice stateční a mui (nejen) li bojovat a bránit svůj stát. Myslíte, e nai mui mají také takové vlastenecké cítění? Já, jako matka syna, si to vůbec nedokáu představit.
Tak ideální by to bylo okamitě, o tom ádná! Ale podle mého to bylo adekvátní dané situaci, tak váná věc, nesmírně váná, takový kolos zemí, kadá je jiná, má jinou historii, pamět, zkuenosti.... a rozhodli se téměř jednotně, téměř hned (jen pár z nich zaváhalo) - vichni táhnout za jeden provaz, v podstatě ze dne na den jednota jako blázen. To tu jetě snad nebylo! Opravdu se mi moc líbí, jak fungují vlády i lidé i firmy
Není tady
vera napsal(a):
dnes ráno přivezli do naí obce ukrajinské matky s dětmi...............pořádá se sbírka.................taková vlna solidarity, u hodinu jen brečím.................... a nosím na hromadu...................deky, 2 výbavy, které nachystala jetě moje matka pro 2 pravnučky-teď se budou hodit, dala jsem tam svoje 2 hezké kabáty a velký batoh-dostala jsem na Vánoce 2 stejné...................teď přila dcera, taky ubrečená.................jedou nakupovat trvanlivé potraviiny. Kdy jsem to poslouchala v rádiu a viděla v tv, byla jsem rozhořčená...........ale tváři v tvář mě to dostalo, zcela..................
Není tady
vera napsal(a):
vero Je to hrozný
Jestli jsem to dobře pochopila, tak ČR zatím pro ně není cílová destinace. Ani nebyl velký zájem o ten první vlak, co vyslaly ČD. Ale člověk chce pomoci jak můe. Myslím, e jen málokdo zůstává lhostejným a nedotčeným.
Není tady
Co mě překvapilo, e se a tak moc nelií rok 68 v ČR od r. 2022 na Ukrajině. Rutí vojáci opět neví kde jsou a co tam dělají. Jeli jen na cvičení. Snad mají i obdobné stroje.
Máti taky vykládala, e chodili po městě a sundavali vechna místní označení. Co se děje i na Ukrajině, protoe tak jako v r. 68 i dnes rutí vojáci pouívají autoatlasy bez navigace.
Není tady
Palomita napsal(a):
Co mě překvapilo, e se a tak moc nelií rok 68 v ČR od r. 2022 na Ukrajině. Rutí vojáci opět neví kde jsou a co tam dělají. Jeli jen na cvičení. Snad mají i obdobné stroje.
Máti taky vykládala, e chodili po městě a sundavali vechna místní označení. Co se děje i na Ukrajině, protoe tak jako v r. 68 i dnes rutí vojáci pouívají autoatlasy bez navigace.
ano, v ruské tv běí záběry, jak je Ukrajinci vítají a jsou k nim přáteltí................měli to u nachystané
cítím se ohroená............ale co moje děti a vnoučata...............jaká je čeká budoucnost.............a to se píe rok 2022
Není tady
vera napsal(a):
ano, v ruské tv běí záběry, jak je Ukrajinci vítají a jsou k nim přáteltí................měli to u nachystané
cítím se ohroená............ale co moje děti a vnoučata...............jaká je čeká budoucnost.............a to se píe rok 2022
vero, to mi povídej. Nemáme TV, neposloucháme rádio a ani to doma moc neřeíme. Přesto nejsou děti hluché a slepé. Dnes v noci ke mně přilo děcko v hysterickém záchvatu, e nemůe spát, e se bojí, e přiletí Rusové a začnou na nás shazovat bomby.. No, co mu mám v tu chvíli říct? e mám taky z budoucnosti strach a brečet s ním? Nebo, e by nás ostatní státy bránily a pomohly nám? Nehodí se ani pravda, ani le.. Ráno jsem horko těko krabala něco pozitivního z celé této situace. A upřímně, slzí u jsem prolila potoky, ale radi si udrím zdravou natvanost, ne zoufalou bezmoc. Vzhledem k tomu, e nechci dopadnout jak Evropa a čekat a zahřmí, řeím některé věci u teď. A to se snaím ukázat a předat i dětem.
Není tady
Palomita napsal(a):
vera napsal(a):
cítím se ohroená............ale co moje děti a vnoučata...............jaká je čeká budoucnost.............a to se píe rok 2022vero, to mi povídej. Nemáme TV, neposloucháme rádio a ani to doma moc neřeíme. Přesto nejsou děti hluché a slepé. Dnes v noci ke mně přilo děcko v hysterickém záchvatu, e nemůe spát, e se bojí, e přiletí Rusové a začnou na nás shazovat bomby.. No, co mu mám v tu chvíli říct? e mám taky z budoucnosti strach a brečet s ním? Nebo, e by nás ostatní státy bránily a pomohly nám? Nehodí se ani pravda, ani le.. Ráno jsem horko těko krabala něco pozitivního z celé této situace. A upřímně, slzí u jsem prolila potoky, ale radi si udrím zdravou natvanost, ne zoufalou bezmoc. Vzhledem k tomu, e nechci dopadnout jak Evropa a čekat a zahřmí, řeím některé věci u teď. A to se snaím ukázat a předat i dětem.
Palomito...................dělá to dobře.
u mám velkou hromadu věcí, přibalila jsem i kosmetiku a roztomilý hrnek-jetě dárkově zabalený..............vdy si zabulím, ale jakmile se objeví plačící vnučka, tak jsem za hrdinu, ale s dcerou si zabrečíme společně...dostala jsem zabíjačku, tak jsem si dala, je mi tak patně, ale tak.................
snaka-toto pojmenování mám od Heleny- nachystala balíky pro děti.............pro kluka a pro holku, popsala anglicky kolik let a tak a do kadého balíku přidala plyáka a hračku..................zase bulím................tak dost
Není tady
Judyna napsal(a):
Opravdu hrůza. [b]Jsem hrozně ráda, e se u nás vichni postavili za Ukrajinu[b] e se sjednotila vláda s opozicí a dokonce i s prezidentem. To je hrozně důleité. Situace se j⅞mění kadou chvíli, zůstávají rozpaky hlavně z chování Německa, souhlasím. Co se týce Swiftu, četla jsem, e Rusko u od roku 2014 vyvinulo podobný systém, na toto se dlouho připravovalo. Je fajn, e Ćína se nepostavila a tak úplně na stranu Ruska a e vyzvala Putina k jednání s Ukrajinou. Uvidíme, co bude zítra. Kadopádně sankce jsou prý naprosto nedostatečné a Rusko se jim směje.
Zničit Putina?
Upravil(a) rina (27. 2. 2022 14:33)
Není tady
vera napsal(a):
Palomita napsal(a):
Máti taky vykládala, e chodili po městě a sundavali vechna místní označení. Co se děje i na Ukrajině, protoe tak jako v r. 68 i dnes rutí vojáci pouívají autoatlasy bez navigace.ano, v ruské tv běí záběry, jak je Ukrajinci vítají a jsou k nim přáteltí................měli to u nachystané
Anonymous ovládli kanály ruských televizí, vysílají reálné záběry z Ukrajiny
Není tady
Je moc hezké, jak umí být Čei solidární, semknout se a pomáhat. Snad v kadém městě jsou tyto sbírky. Dnes v diskusi říkal Vít Rakuan, e na k tomu určený e-mail chodí kadý den stovky velmi velkorysých nabídek, kde Čei nabízí ubytování u sebe
My se zatím nemáme prý čeho obávat, nejsou ádné signály, e by to dorazilo a k nám. Myslím válka. Ale nikdo to nezaručí, nikdo neví, co bude Dá se vlastně alespoň nějak připravit, kdyby dolo na nejhorí? Bavili jsme se v práci, e vůbec nejsme na takovou situaci připravení. Zatímco jako maličké děti jsme v plátěnce, pytlíkách a plynové masce chodili do krytu, tak dnes vlastně ani nevíme, kde jaké kryty v naem okolí jsou. Dá se vůbec nějak připravit, kdyby nedejboe náhodou?
Není tady
Ruská armáda utrpěla debakl. Chystá zbraň s účinkem slabé jaderné bomby, říká expert.
Putin nařídil uvést jaderné síly do vysokého stupně bojové pohotovosti kvůli agresivním prohláením členských zemí NATO.
Není tady