19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Soleil napsal(a):
Laura0084 napsal(a):
někdy mě ty svátky tvou, e není co dělat, kdy je venku straně hnusně
Tak to neznám. Pořád mám co dělat - čtu si nové kníky a různé zajímavosti na internetu, píu si s kamarádkama, nebo někomu volám, chodím 3x denně ven s naimi psy, byl tady syn s rodinou, poslouchám francouzské ansony, dívám se na Nebezpečné vztahy (a u toho háčkuju mandaly nebo oblečky pro Barbie...) taky píu kníku vzpomínek a dizertační práci
Krásné koníčky, Solei!
Mám to podobně, neznám co to je nudit se! Já se zabavím vdy, naopak je spí málo času na ve
Není tady
Tolik sněhu co dneska napadlo Sem skoro ani auto nenala
Není tady
Laura0084 napsal(a):
Tolik sněhu co dneska napadlo
Sem skoro ani auto nenala
Coo? U nás dnes právě naopak roztál! napadl 25.12., byl a do včera. Včera po celý den vude ledovka, nedalo se vůbec chodit. A dnes to ve roztálo a dost se otepluje. Má být prý a 15°C...
Není tady
U nás byl ráno také nový sníh. Ale během dne to hodně odtálo.
Není tady
Řidič v autobuse říkal, zřejmě kolegovi: No, krutá zima u byla, teď bude 15...
Není tady
No dneska je fakt hnusně, e by ani psa nevyhnal...zataeno, břečka, a jetě k tomu prí...Zruili jsme tedy bruslení s vnučkou a bude se háčkovat, číst (dostala jsem od Jeíka knihu Karel Gott - Má cesta za těstím) a taky psát
Upravil(a) Soleil (30. 12. 2021 10:27)
Někde tu je...
Soleil napsal(a):
No dneska je fakt hnusně, e by ani psa nevyhnal...zataeno, břečka, a jetě k tomu prí...Zruili jsme tedy bruslení s vnučkou a bude se háčkovat, číst (dostala jsem od Jeíka knihu Karel Gott - Má cesta za těstím) a taky psát
Jéé, tak tu knihu v dobrém závidím!
Není tady
Nejlepí kdy vechen ten sníh přes den roztaje a kdy mám jít do auta, tak je vude po kotníky vody
Není tady
Laura0084 napsal(a):
Nejlepí kdy vechen ten sníh přes den roztaje a kdy mám jít do auta, tak je vude po kotníky vody
Jse
Není tady
Je mi líto, co se tady děje. Dívala jsem se do starého Babinetu
Není tady
LENNNA napsal(a):
Soleil napsal(a):
Jéé, tak tu knihu v dobrém závidím!
Lenno, ta kniha je úasná! Zajímavá, krásně a precizně graficky zpracovaná, staré dokumenty a fotky...fakt moc hezká a skvěle se čte
Dostala jsem taky kníku od dcery "Maminko, vyprávěj mi o sobě" - kde jsou vepsané otázky a kam se píou vzpomínky na dětství, mládí, zaměstnání....nalepují se fotky atd. Tak u mám tak třetinu doplněnou
Upravil(a) Soleil (1. 1. 2022 17:02)
Někde tu je...
Soleil, v té vaí rodině je to samá spisovatelka, případně potencionální spisovatelka.
Není tady
rina napsal(a):
Je mi líto, co se tady děje. Dívala jsem se do starého Babinetu
Je to na nás.
Není tady
Má úplnou pravdu, vrabčáku! Maminka vystudovala práva, ale psala, jen tak pro sebe... nechala mi v počítači asi 40 povídek - slíbila jsem jí, e z nich vydám kníku...ale a po mojí dizertačce Maminčin bratr byl novinář, má dcera vystudovala urnalistiku a o Janu Procházkovi, bratranci mé maminky, u jsem se tady myslím zmiňovala. Jo, a můj tatínek jakoto archeolog, napsal asi 10 odborných kníek, desítky článků, scénáře k výstavám atd. A tatínkův tatínek byl učitel četiny a psal vesnickou kroniku...Take nějaký spisovatelský geny v naí rodině fakt jsou a jak se říká, geny holt nezapře
Někde tu je...
Soleil napsal(a):
Má úplnou pravdu, vrabčáku! Maminka vystudovala práva, ale psala, jen tak pro sebe... nechala mi v počítači asi 40 povídek - slíbila jsem jí, e z nich vydám kníku...ale a po mojí dizertačce
Maminčin bratr byl novinář, má dcera vystudovala urnalistiku a o Janu Procházkovi, bratranci mé maminky, u jsem se tady myslím zmiňovala. Jo, a můj tatínek jakoto archeolog, napsal asi 10 odborných kníek, desítky článků, scénáře k výstavám atd. A tatínkův tatínek byl učitel četiny a psal vesnickou kroniku...Take nějaký spisovatelský geny v naí rodině fakt jsou a jak se říká, geny holt nezapře
Jaké oblasti se tatínek věnoval?
Není tady
carpediem napsal(a):
Soleil napsal(a):
Má úplnou pravdu, vrabčáku! Maminka vystudovala práva, ale psala, jen tak pro sebe... nechala mi v počítači asi 40 povídek - slíbila jsem jí, e z nich vydám kníku...ale a po mojí dizertačce
Maminčin bratr byl novinář, má dcera vystudovala urnalistiku a o Janu Procházkovi, bratranci mé maminky, u jsem se tady myslím zmiňovala. Jo, a můj tatínek jakoto archeolog, napsal asi 10 odborných kníek, desítky článků, scénáře k výstavám atd. A tatínkův tatínek byl učitel četiny a psal vesnickou kroniku...Take nějaký spisovatelský geny v naí rodině fakt jsou a jak se říká, geny holt nezapře
Velká Morava, 9. století - Mikulčice, Pruánky...perky, ornamenty, Metodějův hrob atd.
Někde tu je...
Soleil napsal(a):
carpediem napsal(a):
Soleil napsal(a):
Velká Morava, 9. století - Mikulčice, Pruánky...perky, ornamenty, Metodějův hrob atd.
Tam jsem jezdívala na vykopávky. )
Není tady
Já taky! Kadý prázdniny A taky jsem tam dělala průvodkyni...Moná jsme se tam potkávaly. A tatínek tam byl vedoucí výzkumu, asi 40 let
Trochu kecám Spočítala jsem si to, jen 30
Upravil(a) Soleil (2. 1. 2022 17:29)
Někde tu je...
Soleil napsal(a):
Soleil, povedli jste se!
Není tady
Soleil napsal(a):
Já taky! Kadý prázdniny
A taky jsem tam dělala průvodkyni...Moná jsme se tam potkávaly. A tatínek tam byl vedoucí výzkumu, asi 40 let
Jaký byl tatínek ročník?
Není tady
1938
Někde tu je...
I maminka v Mikulčicích původně pracovala, v laboratoři...nai se tam seznámili...
A mě to tam pořád táhne, aspoň jednou ročně tam musím jet...je to takový magický místo...Genius Loci
No jo. A já skuhrám, protoe místo abych psala svou dizertačku, tak tady chatuju
Upravil(a) Soleil (2. 1. 2022 17:21)
Někde tu je...
V Mikulčicích mají dobré víno
Není tady
Laura0084 napsal(a):
V Mikulčicích mají dobré víno
To ano a taky výborný broskve
Někde tu je...
Prej i slivovici, tu já vak nepiju, tak nevím
Není tady