3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Tak kromě benzínu, nafty, elektřiny, plynu, textilu.... (nevynechala jsem něco?).... zdrauje i toaletní papír a je moné, e budeme stát zase fronty
Co se to děje, e ve jde tolik nahoru?
Není tady
Napadlo mě podívat se, kdy se tu naposled objevil příspěvek od Heleny. A zjistila jsem, e zítra to budou u tři roky, co sem nechodí.............
Ale zametací holka mete a mete. A taky jsem uasla
, jak ten čas letí.
Není tady
Taky si na Helču často vzpomenu....psala něco o své váně nemocné sestře, kterou čeká těká operace, proto e tu nějaký čas nebude......na chvíli se tu jetě po čase objevila a pak zmizela.....od té doby nic....pojala jsem podezření, e psala o sobě.....obávám se, e Helena u není......ráda bych se mýlila....
Není tady
Mio, to mi úplně uniklo. Doufám, e Helena stále chodí po světě, ale asi přestala mít chu či potřebu chodit na babi...
Vzpomínám i na dalí fajn lidi, třeba na Lupinu, Carpe, Míu Kuličku...........................................................................
Na vem, co sem chodili, i těm, co se tu stále objevují.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Mio, to mi úplně uniklo. Doufám, e Helena stále chodí po světě, ale asi přestala mít chu či potřebu chodit na babi...
Vzpomínám i na dalí fajn lidi, třeba na Lupinu, Carpe, Míu Kuličku...........................................................................
Navem, co sem chodili, i těm, co se tu stále objevují.
Modroocka,Dusicka,Ivana,Aprill kde ty holky jsou ?
Není tady
Jsou jinde
Není tady
eremuruss napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Navem, co sem chodili, i těm, co se tu stále objevují.
Modroocka,Dusicka,Ivana,Aprill kde ty holky jsou ?
Hodně lidí přelo diskutovat na facebook myslím... chybí tu!
Není tady
Straný Jestli takové zdraení bude u veho, tak no nazdar!
Není tady
Budou zase fronty?
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek … -ekonomove
Není tady
A se ceny energií a PHM promítnou do cen výrobků a slueb, nebudem se stačit divit.. Sháněla jsem nějaké sportovní vybavení a prodavač říká, vybírejte, dokud můete. Zboí nechodí a nejspí u ani nebude. A jestli bude, tak s těmito cenami nás čeká masakr..
Není tady
LENNNA napsal(a):
rina napsal(a):
Tak chodit se koukat na místo, které zabilo, zmrzačilo a pokodilo spoustu lidí, zničilo obrovský kus přírody a zkáza je nevyčíslitelná, mi přijde naprosto morbidní.
Co je na tom morbidního?
Stejně tak se chodí do Terezína apod. a je to podle mého naopak důleité! Připomínat si tyto věci.
Tak ja napr, by som asi Terezín nedala *(Auschwitz určite nie ), ale tým nechcem poveda, e iní by tam nemali chodi...
Není tady
rina napsal(a):
Pro Lennu a Veru:
Vzpomínat a připomínat si?
A co? Utrpení a zkázu? Co tam chcete obdivovat?
Áno, pripomenú si odstraujúce príklady - trebárs aby sa neopakovali... (Ale zasa a tvárou v tvár to ja osobne nemusím ma... a iní to majú inak.)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Tak kromě benzínu, nafty, elektřiny, plynu, textilu.... (nevynechala jsem něco?).... zdrauje i toaletní papír a je moné, e budeme stát zase fronty
Co se to děje, e ve jde tolik nahoru?
Energie = uzavretie baní a prechod na ekologické zdroje
.... Ostatné s tým súvisí + ekonomika po lockdowne, problémy s výpadkami, zásobovaním, apod.
Není tady
Palomita napsal(a):
A se ceny energií a PHM promítnou do cen výrobků a slueb, nebudem se stačit divit.. Sháněla jsem nějaké sportovní vybavení a prodavač říká, vybírejte, dokud můete. Zboí nechodí a nejspí u ani nebude. A jestli bude, tak s těmito cenami nás čeká masakr..
To je síla, to se snad bude týkat kadého odvětví! A jak říká - PHM a energie zaručeně velmi zdraí úplně ve
Jde z toho opravdu strach
Není tady
Selima napsal(a):
LENNNA napsal(a):
rina napsal(a):
Tak chodit se koukat na místo, které zabilo, zmrzačilo a pokodilo spoustu lidí, zničilo obrovský kus přírody a zkáza je nevyčíslitelná, mi přijde naprosto morbidní.
Co je na tom morbidního?
Stejně tak se chodí do Terezína apod. a je to podle mého naopak důleité! Připomínat si tyto věci.
Tak ja napr, by som asi Terezín nedala *(Auschwitz určite nie
), ale tým nechcem poveda, e iní by tam nemali chodi...
Já nikdy nebyla, ale ráda bych tato místa navtívila. Je pravda, e já na to téma i čtu knihy.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Já nikdy nebyla, ale ráda bych tato místa navtívila. Je pravda, e já na to téma i čtu knihy.
Jsem na tom stejně, nebo jsem aspoň byla.. ne jsem navtívila Terezín. Tolik lidské bolesti a utrpení jsem nezvládla. Jetě teď mě ta vzpomínka fyzicky bolí a jsou to u desítky let. Přesto si myslím, e tato místa jsou důleitá a měla by být lidem přístupná, aby se minulost neopakovala.
Mimochodem, kdy u jsme u tohoto tématu, viděla jsi film Chlapec v pruhovaném pyamu?
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Jsem na tom stejně, nebo jsem aspoň byla.. ne jsem navtívila Terezín. Tolik lidské bolesti a utrpení jsem nezvládla. Jetě teď mě ta vzpomínka fyzicky bolí a jsou to u desítky let. Přesto si myslím, e tato místa jsou důleitá a měla by být lidem přístupná, aby se minulost neopakovala.
Mimochodem, kdy u jsme u tohoto tématu, viděla jsi film Chlapec v pruhovaném pyamu?
Viděla, hodně silný konec! Jinak film jako takový mě a tolik nezaujal, přilo mi, e to neodpovídalo realitě. Alespoň podle knih na toto téma, které jsem četla, tak tady si klidně chlapec hrál jako by nic... v knihách to bylo naprosto jiné peklo, tady jako by se snad ani nic nedělo... Ale konec byl opravdu hodně silný.
Já si teď objednala tuto knihu .... četla jsem na ní moc dobré recenze a je to prý pár dní, co pán ve 100 letech umřel. Tak jsem moc zvědavá.
Není tady
Lennno, tady na tuto knihu mám také zálusk, četla jsem o ní skvělé recenze. To, e pán zemřel, jsem zatím nezaznamenala.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Co je na tom morbidního?Stejně tak se chodí do Terezína apod. a je to podle mého naopak důleité! Připomínat si tyto věci.
Tak ja napr, by som asi Terezín nedala *(Auschwitz určite nie
), ale tým nechcem poveda, e iní by tam nemali chodi...
A pozerám filmy, navtevujem divadlo - práve preto sa v reálnom ivote tým miestam asi radej vyhnem. Ale "nikdy nehovor nikdy".
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Odporúčam nový film "Správa" - na základe reálneho príbehu reálnych žudí.
https://www.csfd.sk/film/680819-sprava/prehlad/
Upravil(a) Selima (20. 10. 2021 15:47)
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Lennno, tady na tuto knihu mám také zálusk, četla jsem o ní skvělé recenze. To, e pán zemřel, jsem zatím nezaznamenala.
Zemřel 12. října 2021 (ve věku 101 let). Krásný věk, snad měl po válce hezký ivot! Teď jí začnu číst, jsem moc zvědavá.
Teď čtu na fejsu hezké hodnocení knihy, tak jetě kopíruji:
Jedním dechem jsem přečetla tuto autobiografii a musím Vám ji jen a jen doporučit. Eddie Vám ukáe, e i v té největí tmě, co holocaust zajisté byl, existuje malé světlo. Kde je ivot, tam je naděje. A pokud tento statečný a dobrosrdečný mu přeil dva koncentrační tábory a byl schopen doít svůj ivot jako nejastnějí mu na světě..i my se musíme více usmívat. Moná u jen kvůli jeho příběhu a pro ty ostatni, jejich příběh předává dál.
Za mě jedna z nejlepích knih tohoto roku, která mi trochu změnila pohled na svět. Take pokud čtete rádi autobiografie a nebo se zajímáte o tématiku holocaustu - mohu jen a jen doporučit. A nebo si to napite na dopis pro Jeíka.
Upravil(a) LENNNA (20. 10. 2021 21:03)
Není tady
Selima napsal(a):
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Mimochodem, kdy u jsme u tohoto tématu, viděla jsi film Chlapec v pruhovaném pyamu?Odporúčam nový film "Správa" - na základe reálneho príbehu reálnych žudí.
https://www.csfd.sk/film/680819-sprava/prehlad/
Děkuji, ukládám si
Není tady
Mě u to doma nebaví
Není tady
Soleil napsal(a):
Mě u to doma nebaví
Solei, jakto? Já bych si to táááááááááák uívala! Jak je?
Není tady
Soleil napsal(a):
Mě u to doma nebaví
Soleil, na zdraví uz ví, kdy ti to končí, nebo kdy má dalí testy?
Není tady