4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka 4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička |
|
|
mia napsal(a):
A já zas před někým utíkám, někdo mě honí, jsem v nebezpečí a nohy mě přestávají poslouchat....nemůžu utíkat.....to se mi kdysi taky často zdávalo.....vlastně všechny ty hrůzné sny byly hlavně v době dospívání. Od té doby spím jak špalek a sny mám jen vyjímečně.
O tom, že před někým/něčím utíkám a nemůžu se mi taky zdálo hodně v dětství.. Teď jsou ta témata jiná, ale sny jsou stále živé, někdy až moc
Není tady
Skuhrám, že se mi dneska zdálo o Babišovi:D Jela jsem autem s partou lidí, vraceli jsme se domů. Zastavili jsme u jednoho obchodu a byla tam i "burza jídla", tak jsem se odpojila, protože do obchodu jsem neopotřebovala.. procházela jsem mezi stoly, kde byla nabídka všech možných i nemožných pokrmů ze všech koutů světa od Mongolska až po Mexiko.. Přišla jsem tam těsně před zavíračkou a než jsem se rozhodla, co ochutnat, začali sklízet ze stolů. Ani mi to nevadilo, šla jsem k autu, že počkám na ostatní. Byla tam i hospoda, sedla jsem si ke stolu a pak si přisedl Babiš.. no čekali byste to?? Byl tam ještě nějaký doktor se ženou a další lidi, které jsem neznala. Řekla jsem mu, co jsem měla na srdci a on jen mlčel a koukal.. Až na toho Babiše klasický sen
Není tady
Tak si to pojďme shrnout: Parta lidí v autě (roušky?), pak asi hromadně do obchodu (rozestupy?), Palomita si klábosí s AB (zase nějaká hospa pro VIP?). A co protiepidemická opatření? No? O takových porušeních se nikomu nesmí zdát ani ve snu! Takové sny jsou na veřejnou výtku s výstrahou!
Není tady
Irma napsal(a):
Tak si to pojďme shrnout: Parta lidí v autě (roušky?), pak asi hromadně do obchodu (rozestupy?), Palomita si klábosí s AB (zase nějaká hospa pro VIP?). A co protiepidemická opatření? No? O takových porušeních se nikomu nesmí zdát ani ve snu! Takové sny jsou na veřejnou výtku s výstrahou!
Nj, někdo je rebel aspoň ve snu
Není tady
Zomrel tetin kocúr s výstižným menom Expert
V poslednom čase jediné zviera, s ktorým som bola v kontakte
. Mal už asi 17-18 rokov a všetky choroby sveta, ale aj tak...
Není tady
Seli,
Není tady
Sel
Není tady
Selimo
Není tady
Beztak už někde v ráji proháníí kočky. A je mu dobře.
Není tady
Bol kastrát... ale ktovie. Možno obháňa myšky, alebo oblieza parapety (kvôli tomu sa volal Expert - lozil po parapetoch, ideálne zvonka, a balkónovom zábradlí. Raz aj vypadol z 5. poschodia - a nič. Chvíľu kríval, potom sa pridal k "vonkajším" kocúrom, tí ho ale neprijali, bili ho... tak sa znovu vtírol k "bývalým páníčkom" a vrátil sa "domov". No a požil si ďalších 11-12 rokov. (Akurát vraj pred smrťou hrozne mraučal, akoby sa bránil a nechcelo sa mu... )
Není tady
Není tady
rino - uběhl týden, jak to vypadá s tatínkem od dětí? Budeš zase hlídat? Je těžká doba...
Není tady
Ve čtvrtek večer potvrdili hlídání (mluvila jsem s vnukem - báječný překladatel! , říkal, že tatínka bolí hlava, ale kovid popřel!),
, jenže to ještě nebyla nová opatření...
Nevím nic. Mám záložní plán: Díky mé poslední práci mám osvědčení o odborné péči o staré a nemocné lidi. Takže domovy důchodců, nebo nemocnice.
Pokud budu donucena děti opustit, budu dlouho truchlit. Ale taky mám "záložní plán", nabídnu se v době pracovního volna "hlídat" zadarmo.
Hrozné, k jakým úvahám nás kovid donutil, vážně!!!
Upravil(a) rina (27. 2. 2021 14:49)
Není tady
Irma napsal(a):
rino - uběhl týden, jak to vypadá s tatínkem od dětí? Budeš zase hlídat? Je těžká doba...
Jo, a dik za optání, takové empatie se už vidí zřídka
Upravil(a) rina (27. 2. 2021 16:24)
Není tady
já mám dopoledne vnučku 10 let.............na učení
a vnuka 5 let.............na hlídání
šichta mi končí ve 14 hod.
chlapeček nám dává pohulit..............
Není tady
vera napsal(a):
já mám dopoledne vnučku 10 let.............na učení
a vnuka 5 let.............na hlídání
šichta mi končí ve 14 hod.
chlapeček nám dává pohulit..............
No jo, zavřené školky.. Dneska jsem četla, že děti ani na hlídání (nejen) k prarodičům nesmí a když, tak na celou dobu trvání stavu - je doporučeno.. Ber to pozitivně, šichta ti končí ve 14:00 a ne za tři týdny
Není tady
jo, beru to tak
Není tady
Kolegyni volali dva vnuci, nezávisle na sobě, každý z jiného pokoje. Prý jim padá signál online školy a oni se nudí... Jsou na prvním stupni. Divná doba.
Není tady
ANO
Není tady
Irma napsal(a):
Kolegyni volali dva vnuci, nezávisle na sobě, každý z jiného pokoje. Prý jim padá signál online školy a oni se nudí... Jsou na prvním stupni. Divná doba.
.....no něco je tady hodně blbě.....problém je v tom, že děti jsou dnes vedeny k tomu, aby byly neustále něčím zaměstnané.....po škole (už i školce) milion kroužků a děti jsou zvyklé jen plnit to, co jim někdo zadá, bavit se tím, co jim někdo vymyslí.....odvykly si samy vymýšlet svoji zábavu.....to je problém dnešní doby a teď se to ukazuje v plné parádě...."bavte mě, nudím se...".....a fantazie a tvořivost dětí se dostává na bod mrazu. Vyrostou z nich bytosti, co budou zvyklé jen plnit příkazy, neschopní se sami rozhodovat.....nechci být špatným prognostikem, ale vidím to bohužel denně......"bav mě, nudím se".......to je moc moc špatně...
Není tady
Mio, ty jsi můj člověk.
Přesně toto jsem tu psala kdysi dávno.
Ano, je to přesně tak. Všude na každé akci se vymýšlí programy pro děti, které se i se svými rodiči jen vezou. Žádná fantazie, žádná kreativita. Co my jsem se jako malí navymýšleli různých her! Teď se všichni můžou přetrhnout,, jen aby děti nemuseli vyvíjet nějaké úsilí nebo nedej bože něco samy vymyslet.
Není to dobré.
Upravil(a) Judyna (2. 3. 2021 20:51)
Není tady
Pravda, například můj tchán s bráchou vymysleli, že mamince udělají upgrade nové kuchyně. VŠECHNY hrany nově dodané kuchyňské linky na zakázku ořezali nožíkem, aby nebyly ostré. Poctivě vytahali i všechny šuplíky a šuplíčky, aby nic nevynechali. Jejich kreativitu neocenila, vůbec netuším proč Synovec teď nedávno do nového zakoupeného psacího stolu vyryl (opět nožíkem) obrovský kosočtverec i s patřičnými čárkami kolem a uprostřed. Hmm, někdy jsem ráda, že naše děti až takovou kreativitou netrpí
Je fakt, že v této době vyhrávají ti rodiče, kteří mají samostatné a zodpovědné děti, ale nic se nemá přehánět
Není tady
Rytí geometrických obrazců je nesmrtelné. To bylo, je a zřejmě i bude in.
Palomito, jinak já jsem to myslela tak všeobecně. Bez ohled na kovid. To, že se děti samy neumějí bavit, bylo i před kovidem.
Není tady
Taky jsem jako malá cosi ryla, ale nestačila dokončit, exekuce přišla nečekaně brzy Ale nudu si nepamatuji, pořád mě něco zajímalo.
Není tady
Judyna napsal(a):
Rytí geometrických obrazců je nesmrtelné. To bylo, je a zřejmě i bude in.
Palomito, jinak já jsem to myslela tak všeobecně. Bez ohled na kovid. To, že se děti samy neumějí bavit, bylo i před kovidem.
Rozumím, jen jsem to chtěla odlehčit
Není tady