6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Na procházce po parku s dcerou jsme potkaly dvě cizinky s mrňavým chlapečkem Kiko (japonské jméno). Metelil si to (v jakoby klaunských kalhotách) po širším obrubníku. Každou chvíli spadl a vždycky tak nešťastně, že hlavičkou dopadl na hranu obrubníku. Ale ani jedna slza neukápla, jen si se zájmem vždy prohlédl dlaně. Pokaždé rychle vstal a pokračoval v rychlochůzi.
Zapředla jsem krátký rozhovor s jeho maminkou. Prý ho všechno zajímá a z ničeho si nic nedělá. Šťastná povaha!
Není tady
Canal Turf en Directo Gratis https://geniduturf.com/
Upravil(a) Geni (5. 9. 2024 19:17)
Není tady
Včera večer na Artu zahajovací koncert festivalu Dvořákova Praha:
Violoncellový koncert - německý cellista Julian Steckel a Bamberští symfonikové pod vedením šéfdirigenta Jakuba Hrůši.
Novosvětská symfonie.
Upravil(a) vrabčák (7. 9. 2024 13:21)
Není tady
Opět včera večer na Artu: Záznam opery Carmen z veronské Arény (2022).
Režie a výprava - Franco Zeffirelli, dirigent - Marco Armiliato, Carmen - Elina Garanča.
Není tady
Udělalo mi radost, že Linkin Park opět žijí. A vydají album From Zero.
Za zemřelého Chestera Benningtona, který si vzal život (jako moje dcerka), bude s nimi zpívat zpěvačka.
Písničku od LP One more light (složenou pro přítele Chestera, který si vzal život stejně jako Chester), jsme nechávali hrát dcerce na pohřebním obřadu jako poslední, poslední rozloučení.
Mám radost a takovou (nepochopitelnou) naději, že to nevzdali a pokračují, naději v život.
https://www.youtube.com/watch?v=Tm8LGxTLtQk One more light
https://www.youtube.com/watch?v=Fm4EmlixEVk The Emtiness Machine
A už jedou
https://www.youtube.com/watch?v=IL1nlWOciL0
Upravil(a) Eva. (9. 9. 2024 7:55)
Není tady
Eva. snažím se sdílet s Tebou tuto radost..............moc zdravím
jám mám takovou přízemní radost.................konečně prší..............u nás v lese jsou 40cm hluboké pukliny, nikdy jsem to neviděla
prší, takový zahradní déšť a ochladilo se..............dokonce je mlha
Není tady
Evi, taky tě zdravím. Tu radost ti moc přeju.
Věro, radost z deště po tak dloooooouhé době úmorného vedra ve dne v noci vůbec není přízemní. I já se z ochlazení a deště upřímně raduju.
Není tady
Radost mi udělal šťastný návrat z dovolené.
Z léta rovnýma nohama do deštivého podzimu.
Není tady
Niky, doufám, že podzimní dny nebudou jen deštivé, ale že nás překvapí i příjemné babí léto.
Andrejko, trochu pozdě, ale přece: VŠECHNO NEJLEPŠÍ k dnešnímu svátku, hlavně dobré zdraví!!!
Není tady
Ve čtvrtek jsem byla v kostele sv. Šimona a Judy na koncertě dvou chlapeckých sborů - Collegium iuvenum Stuttgart (s doprovodem varhan) a Pueri gaudentes - Radostní chlapci (s doprovodem klavíru). Oba sbory zpívaly moc krásně , pojetí se dost lišilo. Zajímavý výběr skladeb u obou sborů. Na konci zazpívaly pod vedením českého sbormistra moc pěkně dohromady. A sopránky malých kluků - úžasné! V obou sborech bylo i několik mániček. Celkově parádní zážitek!
Upravil(a) vrabčák (6. 10. 2024 11:58)
Není tady
Jsem moc ráda, že jsem se dneska celkem rychle dostala na babi. Měla jsem s tím delší dobu problém...
Není tady
Vrabče ty sis koupila nové počítadlo aby to fungovalo?
Není tady
Nekoupila, Petře. Asi nějaký zázrak!
Není tady
Vrabče tak to je dobrá zpráva.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Ve čtvrtek jsem byla v kostele sv. Šimona a Judy na koncertě dvou chlapeckých sborů - Collegium iuvenum Stuttgart (s doprovodem varhan) a Pueri gaudentes - Radostní chlapci (s doprovodem klavíru). Oba sbory zpívaly moc krásně , pojetí se dost lišilo. Zajímavý výběr skladeb u obou sborů. Na konci zazpívaly pod vedením českého sbormistra moc pěkně dohromady. A sopránky malých kluků - úžasné! V obou sborech bylo i několik mániček. Celkově parádní zážitek!
Moc závidím. U nás byl jejich koncert asi před měsícem v jednom kostele na českokrumlovsku. Bohužel jsem se to dověděla pozdě a už jsme to s manželem organizačně nedali.
Není tady
Ahoj Petro, to je fajn, že ses zas vyskytla.
Držím palce, abyste se na některý z jejich dalších koncertů dostali.
Český sbor působí při ZŠ Praha 7, Šimáčkova, sbormistři: Libor Sládek a Jan Kyjovský.
Německý sbor: www.collegium - iuvenum.de nebo www.facebook.com/KnabenchorStuttgart
Není tady
Minulý týden moc hezky udělaný dokument o Ondřeji Havelkovi.
Dneska dopoledne na rozhlasové stanici DDUR 1. díl rozhovoru Lukáše Hurníka s Adamem Viktorou, vedoucím plzeňského barokního vokálně - instrumentálního souboru Ensemble Inégal, o hudbě Jana Dismase Zelenky a o barokní hudbě vůbec. Samozřejmě se spoustou nádherných hudebních ukázek. 2. díl bude hned zítra, asi opět dopoledne.
Není tady
V neděli jsem byla na nádherném koncertě i s mluveným slovem v pražském Hlaholu (secesní dům na nábřeží, prosklený strop, malé varhany, busty sbormistrů, luneta s obrazem Alfonse Muchy) - k výročí 150 let od narození Oskara Nedbala, "Oskar Nedbal, Vzestup a pád".
Bronislava Smržová (Tomanová) - soprán, Jan Míchal - klavír, Roman Patočka - housle, Silvie Ježková - klavír, Ludmila Peřinová a Jakub Smrčka - četba. Na programu byly především písně - Dvořákovy a hlavně Nedbalovy.
Není tady
Mně dělá radost krásný barevný podzim.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Mně dělá radost krásný barevný podzim.
Barvy podzimu jsou krásné.
Fázi s holými větvemi a plískanicemi už tak ráda nemám..., i když Přírodě to tak určitě vyhovuje.
Není tady
I když je to svým způsobem smutné, mám radost, že bude divadlo Kampa zase hrát hru Budu všude kolem tebe. Jsou to skutečné příběhy o bolesti a naději vyprávějí ženy-matky, které ztratily své děti. Bude se hrát v divadle Na Maninách.
Není tady
Je moc dobře, že tato hra vznikla. I to, že existují sdružení lidí, kteří ztratili svoje děti.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Je moc dobře, že tato hra vznikla. I to, že existují sdružení lidí, kteří ztratili svoje děti.
Ano. Moc to pomáhá žít dál. Být svým způsobem "mezi svými", kteří vědí. Aniž bych chtěla snižovat soucítění těch, kteří to, díkybohu, nezažili.
Není tady
Evi, přesně jsi to vystihla.
Strávíš prázdniny s vnoučaty?
Není tady
vrabčáčku, dík za zájem.
Vnuk byl u mě na prodloužený víkend, podnikali jsme nějaké túry. Říkal, že je rád, že jsem ho naučila chodit do přírody.
Už je velký, 14 a půl roku. Dva dny prázdnin tráví s kamarády. Jsem moc ráda, že ke mně ještě stále chce jezdit, že ho to se mnou baví. Vnučka byla s tatínkem v Paříži, dostala to jako dárek k narozeninám. Minulý týden jí bylo 12. V Paříži se jí moc líbilo, měli jsme nějaké videohovory, musela mi ukázat svítící Eiffelovku a svou novou mikinu Paříž, co jí tatínek koupil.
Oni už ke mně jezdí na střídačku, chtějí být chvilku bez druhého sourozence. Vnuk jezdí sám, vnučku si v Praze vyzvedávám. Je to fajn, že můžu mít s každým program, jaký ho baví, protože mají rozdílné zájmy.
Jsem šťastná, že je mám. Pomáhá mi to dál žít.
Není tady