29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jeho dílna je malá, ale asi dobře vybavená. Myslím si, že jen opravuje, ale nikdy nevíš...
Není tady
Všem z Babinetu krásné léto!
Není tady
Za sebe děkuju. I tobě, Lennno!
Není tady
Aby bylo!
Není tady
Palomita napsal(a):
Aby bylo!
Není tady
Včera jsem se zastavila v Libeřských lahůdkách a dala jsem si kávu s kremrolí. Jenže se mi podařilo zavadit o ouško hrnečku a rázem jsem seděla nad velkou černou louží... (Stalo se mi to prvně v životě, když nepočítám příhody z domova.)
Hned přiskočila paní od vedlejšího stolku a zároveň z druhé strany mladík, oba s větším počtem ubrousků. Moc příjemně mě překvapili.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Všem z Babinetu krásné léto!
Take preji krasne leto
Není tady
Jééé, erem, máte už to druhé synovo miminko? A dceřino?
Upravil(a) Niky123 (25. 7. 2024 6:46)
Není tady
Podařilo se mi sehnat další kousek do mé sbírky, krásný unikát. Mám radost.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Jééé, erem, máte už to druhé synovo miminko? A dceřino?
Jo,jo synova holcicka se narodila v lednu a dcery chlapecek v unoru.Holcicku jsem zatim videla jen dvakrat,s toho jednou v porodnici,ale syn si udelal ridicak,tak za 3 tydny prijede.
Upravil(a) eremuruss (25. 7. 2024 14:59)
Není tady
Tak to jsou samé pozitivní zprávy! Tak i synovy děti uvidíš častěji. Užívej vnoučat i léta!
Není tady
Včera jsem byla v centru. Na hlavní třídě jsem lovila něco z batohu a všimla jsem si, že mi na něj skočila malá hnědá kobylka. Nikdy jsem takovou neviděla. Měla výraz jako člověk, oči těsně u sebe, tvářila se přísně. Zatočila jsem do klidnější boční ulice a hledala vhodný strom nebo keř, kde bych kobylku ubytovala, ale žádný nebyl ten pravý. Na konci ulice jsem přešla ještě klidnější boční ulici a dostala se až k parčíku. Kobylka velkým obloukem proskočila drátěným plotem na nejbližší keř.
Není tady
Jsi hodná, že jsi tak ohleduplná k těm nejmenším tvorům. A ještě se dovedeš radovat z jejich krás! Hezké léto plné sympatických malých potvůrek přeju!
Není tady
Niky, moc děkuju.
Už od dětství jsem občas taky zachraňovala včely z vody, i to žihadlo jsem někdy dostala... Batoh s kobylkou jsem opatrně nesla za ucho. Nějak se mi příčí zabíjet komáry, snažím se je vyhnat průvanem.
Ale jsou i nesympatické malé potvůrky, třeba klíšťata a ovádi. Ty tedy nezachraňuju... Záleží ovšem na úhlu pohledu. Tuhle vyprávěl ve Výborné show nějaký přírodovědec o klíšťatech s neskrývaným nadšením, vysloveně na ně nedal dopustit.
Vám všem příjemné pokračování léta!
Není tady
Jéžíš holky, to je krása.........to se tak pěkně čte
Byla jsem na kole, na Vysočině, jeli jsme do Rovné-Divišov a pak jsme 40 km sjížděli dolů, do Nedvědice.......paráda.
Cestou jsme projížděli roztomilé vesničky s kostelíky, starými sady, potůčky, rybníky......v Bystřici jsem si vzala z Ička letáčky o zmíněných vesničkách.........v 15.stol tam bylo např. 7 domů............za 200 let pořád stejné.......rychtář a mlynář a poddaní.....8 sedláků muselo robotovat 2,5 dní s 1 koněm a s 1 volem za týden, rychtář s mlynářem museli vykrmit 1 vola a mít 1 zbrojnoše s koněm do války. Teď na stará kolena..........to prožívám a moc.
Nová radost.
Není tady
Teda vrabčáku...............klíšťata nemilosrdně mačkám, rozšlapuju..............přinášejí veliké utrpení.
Není tady
Věro, sjezd 40 km, to musela být opravdu paráda! A o těch vesničkách v současnosti i v dávných dobách píšeš moc hezky.
Vím, co dokážou klíšťata. Taky jsem psala, že je nezachraňuju! Samozřejmě, že je likviduju. Problémem zůstává, jakým způsobem je sprovodit ze světa co nejvhodněji, protože názory odborníků se během let neustále mění a mám dojem, že se neshodnou ani dnes. Zrovna to mačkání a rozšlapávání někteří nedoporučují. Infikované klíště tak může silně uškodit svému nejbližšímu okolí. Někdo je pálí, jiný topí atd. Pořád nevím, který ze způsobů je nejúčinnější a nejméně škodlivý........... A to jsme měli dva psy...
Není tady
Konečně déšť!
Jen lituju lidi v oblastech, kde je té vody moc.........
Není tady
vrabčák napsal(a):
Konečně déšť!
Jen lituju lidi v oblastech, kde je té vody moc.........
Také jsem si ráno říkala, bože, konečně prší, budeme dýchat .... a odpoledne zas vedro k padnutí. Je večer a já sedím u ventilátoru a nejsem schopna nic.
Není tady
Dcera měla v sobotu 17. 8. svatbu v přírodě. Když jsme se začali řadit, tak současně začalo poprchávat a po celý obřad lilo, ale náladu nám to nezkazilo.
Není tady
vrabčáku, ať jim do života prší jenom štěstí a žádný mrak nemá zbytečného trvání
Není tady
Palomito, moc děkujeme za krásné přání.
Není tady
Vrabčáku, i já se přidávám ke gratulaci!
Přeji hodně zdraví, štěstí, lásky a tolerance.
Není tady
Niky, i tobě moc děkujeme za přání toho nejdůležitějšího.
Není tady
Návrat ztracené dcery z Bratislavy.
Není tady