18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vrabčáku No co myslí? Samozřejmě, e jsem to zakřikla.. včera jsem dala jinou trasu, víc přes obydlí a ta trubice mi pochroumala záda, kdy na vodítku vystartovala z nuly na sto za kočkou.. 2x Ale viděla jsem nedávno reels, e kdo má dva psy, "musí" být jeden stará due a druhý rapl.. take se asi ani ničemu nedivím
Není tady
Niky123 napsal(a):
Palomito, to se hezky čte.
Předpokládám, e má les za domem...Já si zase uívám zahradu, rozkvétají floxy - prázdninové kytky
Pro mě jsou celé prázdniny naopak pracovním časem, natěstí mě mé podnikání ale baví.
Niky, bydlím de facto v lese.. take teď mi tu vechno umí, jak fouká silný vítr a nemůu u toho spát. Ale beru to pozitivně, zase můu na vás holky reagovat
Floxy jsem si musela vyhledat, protoe zahradnice nejsem kdoví jaká. Musí to být krása, kdy jsou rozkvetlé v plné parádě. Co máme na zahradě opravdu netuím, krom ovoce Po několika marných pokusech o přezimování květin v květináči jsem zjistila, e mi nejvíc vyhovují jednoletky Loni jsem si pořídila ukardu. Vůbec jsem to neznala a byla z ní naprosto uneená (protoe s přehledem zvládala mou "péči"). Na zimu jsem odhodila květináč kamsi do áí a letos tak krásně roste! U má nasazeno na květ, no asi má nová oblíbená květina
K letnímu podnikání přeju úspěnou sezónu! a mnoho spokojených zákazníků
Není tady
Palomito, ! Ostatním věrným duím tady taky !
Já četla: "Na co myslí?" Tak jsem ti chtěla odpovědět, e na co jiného ne na pořádnou dávku vody, která by mohla třeba hned spadnout z oblohy.
Taky mě silně zaujal čas odeslání. Ty u nechodí spát se slepicemi?
No a jak je to s vaimi čubinami? Je ta, co předevčírem setrvala v klidu, opravdu stará due?
Hezkou neděli vem!
Není tady
P. S. A teď čtu o Větru z hor... a jsem o malinko moudřejí.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomito, ! Ostatním věrným duím tady taky !
Já četla: "Na co myslí?" Tak jsem ti chtěla odpovědět, e na co jiného ne na pořádnou dávku vody, která by mohla třeba hned spadnout z oblohy.
Taky mě silně zaujal čas odeslání. Ty u nechodí spát se slepicemi?
No a jak je to s vaimi čubinami? Je ta, co předevčírem setrvala v klidu, opravdu stará due?
Hezkou neděli vem!
Teda u se taky těím na ochlazení. Dnes jsem ani do lesa nela, bo v těch vedrech (nočních) je to úmorný i tam. A neboj, chodím spát i před slepicemi.. ae ten vítr foukal tak silně, e mě probral.
No a ta klidnějí čubina je taková.. v ivotě by mě neohrozila, neublíila.. kdy napne vodítko, stačí jí jemně říct "netahej" a ona úplně vyřízená, e mi způsobila nějakou újmu. Zato ta druhá.. tý je úplně umák, koho svým tajtrlikováním přejede Ale člověk se nesmí nechat oklamat. Kdy u toho nejsme, ta klidnějí je nejostřejí čubina iroko daleko. Nikdo nám to nevěří, ale to nám zase tak moc nevadí Kdy mě s ní na vodítku ohrooval jiný pes, ani na jeho výpady nereagovala. Tak jsem pustila vodítko, řekla jí, a si to vyřeí a ona okamitě odběhla, aby pes nebyl blízko mě a vyřídila si to s ním rychle, jasně a stručně. Pak mi jen přiběhla k noze a ly jsme dál. Věřím, e ta druhá by ztropila povyk u na tom vodítku a za rámeček by si tu melu nikdo z nás nedal Zlaté jsou obě, jen má kadá jiný temperament.. jako lidi
Není tady
vrátila jsem se z Koic, nadená......krásné historické město s úasnou atmosférou, no pohybovali jsme se v centru......kavárničky, galerie, muzea, v ičku nám doporučili mimo jiné GOTICKOU CESTU......autobuskem nás vozili po okolí-kostelech s gotickými freskami,
to jsem koukala, pak Bardejov a Levoča, Bardejov se mi líbil víc, výlap do Slovenského krasu...........
ale ten návrat......zahrada......pleju od půl metru vý, ostatní zatím nechávám..........a nepříjemné vedro a dusno
dobila jsem si baterky, tak mě to jako baví
Není tady
Od 15 hod začal na rozhlasové stanici Vltava přímý přenos z Litomyle - Smetanova Litomyl 2024: Collegium 1704, Collegium vocale - řídí Václav Luks. Skladby od Zelenky, Handela.
Píu se zpoděním, opět se vyskytl problém s přihláením...
Upravil(a) vrabčák (30. 6. 2024 18:09)
Není tady
Palomito, díky moc za poutavé objasnění a přeju brzké ochlazení! Má je, ty vae psí holky, důkladně přečtené a je jasné, e si spolu rozumíte.
Věro, v Koicích jsem byla kdysi dávno a taky jsem byla příjemně překvapená. Krásné památky, hlavně si pamatuju pěkné kostely, a opravdu zvlátní atmosféra. Dostala jsem se tam s jakousi bandou turistů a neměli jsme na prohlídku města moc času, ale občas si vzpomenu...
Není tady
Hm, Koice.. jako dítě jsem byla v Michalovcích (Zemplinská írava).. a jediné co si z toho pamatuju je čabajka a slivovice
vero, Gotická cesta zní hodně zajímavě, musel být záitek!
vrabčáku, jak sis uila koncert? Já tady mám orchestr teď přímo za oknem.. bouřka má své vrcholné představení doprovázené tolik očekáváným ochlazením
Není tady
vera napsal(a):
vrátila jsem se z Koic, nadená......krásné historické město s úasnou atmosférou, no pohybovali jsme se v centru......kavárničky, galerie, muzea, v ičku nám doporučili mimo jiné GOTICKOU CESTU......autobuskem nás vozili po okolí-kostelech s gotickými freskami,
to jsem koukala, pak Bardejov a Levoča, Bardejov se mi líbil víc, výlap do Slovenského krasu...........
ale ten návrat......zahrada......pleju od půl metru vý, ostatní zatím nechávám..........a nepříjemné vedro a dusno
dobila jsem si baterky, tak mě to jako baví
Milá Věrko, ty jsi připomněl e jsem v Slovenském krasu nedávno byl, před 55 roky. Byla tam druhá nejhlubí propast u nás. Bylo tam asi 15 jeskyňářů, já se tam spoutěl asi do 100 metrů. Byla to zábava, české holky tam nebyli ádné, sem tam se ukázali mladé slovenky a bylo zajímavé, e mluvili jen maďarsky a slovensky neuměli. Tak to je dobrá vzpomínka.
Není tady
Palomita napsal(a):
Hm, Koice.. jako dítě jsem byla v Michalovcích (Zemplinská írava).. a jediné co si z toho pamatuju je čabajka a slivovice
vero, Gotická cesta zní hodně zajímavě, musel být záitek!
vrabčáku, jak sis uila koncert? Já tady mám orchestr teď přímo za oknem.. bouřka má své vrcholné představení doprovázené tolik očekáváným ochlazením
Palomito, tak slivovička v dětství? To jsi brzy začínala. Zemplínská írava mě doslova ohromila. Jeli jsme v horku autobusem do Vysokých Tater. Z vedra a únavy jsem opakovaně usínala a mlátila hlavou o okno. Otevřu oči a přede mnou nekonečné "moře"!
Koncert byl krásný. Na Vltavě v archivu by to mohlo být. Collegium 1704 i Collegium vocale pod vedením Václava Lukse - to je vdycky mimořádný záitek.
Bouřky mám ráda, tedy pokud to nikdo neodnese... Trochu se ochladilo i u nás.
Není tady
Zemplínská írava-tam jsme nocovali na cestě na Ukrajinu v r. 2009.............oputěné rozbité hotely..........vymlácená okna...........z parket rostla 3m borovice.............hrůza
jsou tam větí chudáci ne my............průměrný plat 1000E a důchod 500E............potraviny o trochu draí ne u nás
oizená polévka-halásle..........8E
Není tady
vera napsal(a):
Zemplínská írava-tam jsme nocovali na cestě na Ukrajinu v r. 2009.............oputěné rozbité hotely..........vymlácená okna...........z parket rostla 3m borovice.............hrůza
jsou tam větí chudáci ne my............průměrný plat 1000E a důchod 500E............potraviny o trochu draí ne u nás
Tam jsem strávila 3 týdny, kdy mi bylo tak est tuím, s babi. Bydleli jsme v chatkách. Bylo tam nádherně. To je tam fakt tak zdevastované?
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomito, tak slivovička v dětství? To jsi brzy začínala. Zemplínská írava mě doslova ohromila. Jeli jsme v horku autobusem do Vysokých Tater. Z vedra a únavy jsem opakovaně usínala a mlátila hlavou o okno. Otevřu oči a přede mnou nekonečné "moře"!
Koncert byl krásný. Na Vltavě v archivu by to mohlo být. Collegium 1704 i Collegium vocale pod vedením Václava Lukse - to je vdycky mimořádný záitek.
Bouřky mám ráda, tedy pokud to nikdo neodnese... Trochu se ochladilo i u nás.
Kdo brzy začne, můe o to dřív skončit Byly jsme ubytované v soukromí a majitel hostil vechny stejně, bez rozdílu. Max upravoval hladinku
Má úasný hudební přehled
Není tady
vera napsal(a):
To je hodně smutný
Není tady
Teď mi dolo, e jsem vás tu mystifikovala...... Pod Tatrami se rozkládá Liptovská Mara, a ne Zemplínská írava! Moc se omlouvám.
Palomito, co se týče mého hudebního přehledu, klamu tělem. U jsem to tu kdysi psala.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Teď mi dolo, e jsem vás tu mystifikovala...... Pod Tatrami se rozkládá Liptovská Mara, a ne Zemplínská írava! Moc se omlouvám.
Palomito, co se týče mého hudebního přehledu, klamu tělem. U jsem to tu kdysi psala.
vrabčáku, klidně mystifikuj a nebuď zbytečně skromná. Přehled má, ne, e ne
Není tady
No ádný velký hudební znalec opravdu nejsem, jen ráda poslouchám rádio, a to hlavně hudbu , nejčastěji na stanicích D - dur, Vltava, Proglas, Klasik, ale i Country.
Není tady
vrabčák napsal(a):
No ádný velký hudební znalec opravdu nejsem, jen ráda poslouchám rádio, a to hlavně hudbu , nejčastěji na stanicích D - dur, Vltava, Proglas, Klasik, ale i Country.
To má bohatý výběr. K nám nejde signál ani TV ani rádia, take jen co si kdo najde online a to mi někdy přijde koda. Klasiku posloucháme občas při delí jízdě autem. Vzpomínám, jak jsme se bavili, kdy jsme náhodou narazili na jakousi operu v němčině Přesně jak ve filmu "Nedotknutelní", ten oetřovatel, kdy se dostal na operu Jinak mám klasiku moc ráda, ale musí na ní být vhodný čas a místo. Nepouívám ji jako kulisu, spí k relaxu a pokochání se Zrovna nedávno mi kolega vykládal, e byl na nějakém klasickém koncertu a tekly mu slzy nad tou nádherou Já tou dobou řvala na úplně jiném představení (muzikálovém)
Není tady
Palomito, koda, e k vám nedoletí signál..., ale zas ten čistý, ničím neruený ptačí zpěv! Nám tu taky ptáčci zpívají, ale ruchů je moc....... Ve filmu Nedotknutelní to bylo perfektní.
Hudbu poslouchá příkladně. Já si z toho občas trochu právě dělám kulisu, co není v pořádku.......
Není tady
vrabčák napsal(a):
Ve filmu Nedotknutelní to bylo perfektní.
Hudbu poslouchá příkladně. Já si z toho občas trochu právě dělám kulisu, co není v pořádku.......
Jo, takový krásně kulturně barbarský a upřímný, podle mého gusta
Klasiku nemůu mít jako kulisu, bo na mě má neskutečný vliv, take si to o to víc jednou za čas ráda uiju Na kulisu zase ráda pouívám takové to duc duc duc, aby tělo i mysl udrovaly ten správný rytmus
Není tady
Potěil mě rozhovor s Terezou Ramba https://zpravy.aktualne.cz/domaci/spotl … d=30465813 , ve kterém probírá i náročná témata s přehledem a nadhledem. Klobouček
PS: samotný článek (částečný přepis rozhovoru) nevyzní tak, jako rozhovor
Není tady
Rozhovor si ráda přečtu.
Duc duc duc poslouchat nemůu, na nic bych se nedokázala soustředit. Já radi tu klidnou hladinu jihočeského (třeba) rybníka.
Kdy si vedle mě v dopravním prostředku sedne mlaďoch (mlaďoka) se sluchátky a duc duc duc se line a k řidiči, jsem z toho nepříčetná. U párkrát jsem dotyčného milovníka hlasitých rytmů poprosila o ztiení. Větinou vyhověli.
Není tady
A objevila jsem nového evce; ikovného a vtipného.
Není tady
evce? To jetě existuje? ije celé boty nebo jen opravuje?
Není tady