6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
včera na Artu...............Petr Hapka
Není tady
vera napsal(a):
včera na Artu...............Petr Hapka
Prošvihla jsem to, ale zkusím dodatečně.
Není tady
Donedávna obyčejná stěna vedle paneláku pomalovaná krásnými velkými barevnými ptáky.
Není tady
Tak to musí být hezké...
A dělají čvirik, čvirik
Není tady
Nejen čvirik, čvirik! Všechny možné ptačí zvuky vydávají a občas si zazpívají i písničku.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Nejen čvirik, čvirik! Všechny možné ptačí zvuky vydávají a občas si zazpívají i písničku.
hezky
tak ty zvuky znějí i u nás na sídlišti, když jsi ráno ve čtyři jdu zdřímnout
Není tady
Tak to já ještě . Ale při nejbližší příležitosti si otevřu okno dokořán, abych ty malé opeřené muzikanty slyšela a při jejich koncertě dospávám.
Není tady
Hezká jarní bouřka.
Není tady
Hokej
Není tady
Tak to mně taky!
Není tady
Jen taktak jsem stihla sebrat usušené prádlo z balkonu a začala průtrž mračen.
Není tady
Tak u nás byla voda včera, naštěstí ne moc, taky pár krup, ale všechno na balkoně ( i to prádlo ) přežilo. Měla jsem obavy o kytičky a jahody, rajčata ještě jen začínají.
A dnes voda, sluníčko, voda, sluníčko ... ještě stále peče jak trouba
Není tady
Raduju se z uplynulých dní, strávených s kámoškami v cizině "low cost". Ještě že mám kamarádku, která už je zkušená cestovatelka. Myslela jsem, že se to od ní "naučím" a budu moct jezdit takto i sama, ale to ani náhodou. Naučila jsem se sice mnoho, velkou část bych dala, ale třeba poslední ubytování (přes booking) najít a dostat se dovnitř- to byla hotová bojovka. Nebo bych asi nezvládla italské automaty na lístky na autobus a tak.
Musím se ještě hodně učit zvlášť ohledně mobilu. Cestování na vlastní pěst je totiž více o zvládnutí mobilu a jeho aplikací, než o jazycích (i když angličtina byla výhodou, i má chatrná).
Ale bylo to celé moc super.
Není tady
Niky, to je moc fajn! Určitě do toho přijdeš, držím palce! A příští rok s Věrou a spol. se ve světě určitě neztratíš.
Není tady
Eva. napsal(a):
Niky, kde jsi byla, jestli to není tajné?
Já se chystám do Itálie za 16 dní - Florencie a Siena. Moc se těším.
Vnoučátka s tatínkem a kamarády jsou v Itálii od soboty na 12 dní a já hlídám kočičku.
Přeji vám pěkné pondělí.
Jak bylo v Itálii, Evo.?
Není tady
Včera večer klasické provedení Prodané nevěsty na Letní scéně Vyšehradu. Výkony zpěváků byly na vysoké úrovni.
Mařenku zpívala úžasně Broňa Smržová (Tomanová) , Kecala Daniel Hůlka.
Jedná se o projekt "Opera lidem". Na jejich webových stránkách je možno najít všechno podstatné, i obsazení včerejšího představení. Zatím hrají Prodanou nevěstu a Rusalku, v současné době v pražském Hlaholu, ale i v různých městech po Čechách.
Na podiu se několikrát objevil i Hůlkovic šedý chundelatý pes se svítícím obojkem.
Obloha v okolí se dost mračila, ale měli jsme štěstí; nad Letní scénou se krásně rozprostřelo tmavě modré nebe a bylo teplo.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Jak bylo v Itálii, Evo.?
Niky, nádherně. I počasí nám přálo. Byla jsem ve Florencii v galerii Uffizi. Krásný zážitek.
Ale ještě víc než Florencie mě uchvátila Siena. Kdysi jsem četla takový román o tom, že Romeo a Julie byli vlastně ze Sieny. To až Shakespeare je umístil do Verony. Od té doby jsem si přála vidět Sienu. Skutečnost daleko předčila mé představy. Siena je opravdu nádherná, takové kompaktní historické město. A ta její historie, a palio. Jednou bych chtěla vidět palio, dostihový závod na neosedlaných koních na náměstí del Campo. Soutěží zástupci městských částí Sieny. Koná se v červenci a v srpnu.
Není tady
Rostou.......nacházím hříbečky, ale ne moc
Není tady
Těším se na dnešní oběd a následné rodinné setkání. Polovička z nás má narozeniny v červnu, říkáme tomu červnová narozeninová smršť . Bude nás plná zahrada.
Není tady
16. 6. by měl narozeniny i můj táta...
Dost dlouho se mi nedařilo se na Babinet zase vloudit. Mám radost, že se mi to teď konečně povedlo.
Niky, dodatečně všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví, k červnovým narozeninám všem oslavencům, včetně Tebe!
"Červnová narozeninová smršť" - moc vtipné!
Není tady
Vrabčáku, díky!
Není tady
Taky děkuju.
Není tady
Radostí je tolik Začínají prázdniny, radost dělají i děti. Těším se na dovolenou s mužem, jen ve dvou. Roky už jsme nikde takhle nebyli. Je krásné počasí. Les je po ránu nádherně chladný a osvěžující. Čubiny poslouchají jak hodinky a i když potkáváme různé laně, lišky, králíky, srnky.. tak se dají odvolat na první dobrou (doufám, že jsem to teď nezakřikla!!).
Člověk sice řeší i různé životní patálie, ale převažuje to dobré a to je pak radost. Ať se všem daří a užívejte prázdnin!!
Není tady
Palomito, krásně napsáno!
Jo, v lese po ránu bych chtěla být každý den. Čubiny se vám podařilo perfektně vycvičit.
A moc vám přeju dovolenou ve dvou.
Není tady
Palomito, to se hezky čte.
Předpokládám, že máš les za domem...Já si zase užívám zahradu, rozkvétají floxy - prázdninové kytky
Pro mě jsou celé prázdniny naopak pracovním časem, naštěstí mě mé podnikání ale baví.
Není tady