|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
mia napsal(a):
Já tedy taky nijak nepanikařím z těch věčně zmiňovaných změn klimatu, co by nás měly zneklidňovat.....vidím to stejně jako Niki.....tyhle změny tady byly, jsou a budou.....byly i v dobách, kdy tu člověk ještě nebyl. Věřím, že si příroda poradí....nikdy nebylo jen dobře, byly roky bohaté i neúrodné.....jaký až vliv má lidská činnost neumím posoudit a ty různé odborníky na strašení lidí beru s rezervou.....samozřejmě jsou věci, které každý z nás může ovlivnit....hlavním problémem je ale asi přelidněnost planety a všechno s tím spojené, s tím ale nic nenaděláme.
U nás už kvetou fialky, odkvétají sněženky, probudili se brouci, berušky......vylézají žáby.....odpoledne jsem prostříhala keře, poté kafíčko a Jana Eyrová v TV.....to mi stačí ke štěstí, život je krásný
Ano, život je krásný............a je krásné se umět takto radovat.....
na změnu klimatu mám jiný názor a jsem ráda za tuto debatu......kdy mi to NĚKDO jako Niky či Mia vyvrací
loni jsem projela vnitrozemí jižního ŠPANĚLSKA a předloni SICÍLIE..............viděla jsem na vlastní oči.....tam život za 20 let nebude možný.........dle odborníků i místních...........to nemluvím o Africe............hlavní problém VODA....
samozřejmě nepanikařit, nebahnit se v katastrofických scénářích.................to se mnohým hodí do programu
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Nikdy bych netušila, že budu mít radost z toho, že jsem sehnala doktora! Myšleno doktora, který přijímá nové pacienty. A nikdy bych nevěřila, jaký je problém sehnat revmatologa
Už to trvá spoustu let, kdy lidi shánějí doktory různých odborností....., asi hlavně zubaře.
Tak ať je dobrý! 
Není tady
mia napsal(a):
Já tedy taky nijak nepanikařím z těch věčně zmiňovaných změn klimatu, co by nás měly zneklidňovat.....vidím to stejně jako Niki.....tyhle změny tady byly, jsou a budou.....byly i v dobách, kdy tu člověk ještě nebyl. Věřím, že si příroda poradí....nikdy nebylo jen dobře, byly roky bohaté i neúrodné.....jaký až vliv má lidská činnost neumím posoudit a ty různé odborníky na strašení lidí beru s rezervou.....samozřejmě jsou věci, které každý z nás může ovlivnit....hlavním problémem je ale asi přelidněnost planety a všechno s tím spojené, s tím ale nic nenaděláme.
U nás už kvetou fialky, odkvétají sněženky, probudili se brouci, berušky......vylézají žáby.....odpoledne jsem prostříhala keře, poté kafíčko a Jana Eyrová v TV.....to mi stačí ke štěstí, život je krásný
U nás sněženky ani bledulky zatím neodkvétají. Doma s námi bydlí už asi dva týdny menší pavouk a po žaluziích se prochází jeden větší brouk. V hustých keřích pod okny tradičně koncertuje ptačí orchestr; letos začal už během hodně nízkých teplot.
Jejich sólista vyzpěvuje od brzkého rána až do noci, slyším ho (nebo potomky) tu už několik let. 
Není tady
vera napsal(a):
mia napsal(a):
U nás už kvetou fialky, odkvétají sněženky, probudili se brouci, berušky......vylézají žáby.....odpoledne jsem prostříhala keře, poté kafíčko a Jana Eyrová v TV.....to mi stačí ke štěstí, život je krásnýAno, život je krásný............a je krásné se umět takto radovat.....
na změnu klimatu mám jiný názor a jsem ráda za tuto debatu......kdy mi to NĚKDO jako Niky či Mia vyvrací
loni jsem projela vnitrozemí jižního ŠPANĚLSKA a předloni SICÍLIE..............viděla jsem na vlastní oči.....tam život za 20 let nebude možný.........dle odborníků i místních...........to nemluvím o Africe............hlavní problém VODA....
samozřejmě nepanikařit, nebahnit se v katastrofických scénářích.................to se mnohým hodí do programu
Ano, vysychání celých oblastí a s tím spojená migrace je a bude do budoucna velký problém....ale toto není způsobeno jen činností člověka.....klima se mění přirozeně, probíhá v různých cyklech ....nechci tady mluvit o něčem, o čem nic nevím, ale zásadní vliv má i pravidelné vychylování zemské osy v řádu desetitisíců let, vlivem něhož vysychají celé oblasti. Třeba Sahara bývala zelená a úrodná a jejímu vyschnutí došlo dávno před působením člověka na Zemi....a to opakovaně v pravidelných cyklech. Nemysleme si, že toto dokážeme zvrátit.
Samozřejmě, že jsou nutná ta různá ekologická opatření, ale tam taky pozor na jejich přehánění, protože následkem je nespokojenost a naštvání lidí a tím pádem i destabilizace poměrů ve společnosti.....to teď názorně vidíme ve všech zemích Evropy. Lidi se nechtějí vzdát těch všech vymožeností, komfortu......ekologická opatření v průmyslu jsou nesmírně drahá...... letecká doprava jako obrovský producent znečištění.....lidi cestují čím dál víc.....co s tím. Věřit, že lidstvo i v budoucnu najde vždy nějaké cesty a poradí si....vývoj jde obrovskou rychlostí kupředu. A příroda jako nejmocnější síla si s tím vším prostě v budoucnu poradí po svém, ať se nám to líbí nebo ne.
Není tady
v Křepicích kvete broskvoň
Není tady
vera napsal(a):
v Křepicích kvete broskvoň
Já dneska hleděla s úžasem na zcela rozkvetlý zlatý déšť.
Není tady
, na rozkvetlý zlatý déšť jsem zapomněla.
Není tady
Krásná procházka z Řikonína - Dolní Loučky - Tišnov ...............a vlakem do Brna
Není tady
Krásný nedělní výlet do historického hornolužického města Budyšín. 
Není tady

Bautzen je nádherný. Mile mě překvapilo i Gorlitz, v obou jsem byla v roce 2023 před Vánocemi o adventu.
Není tady
V Gorlitz jsem taky byla na adventním zájezdu a nadchl mě.
Budyšín doporučuji spojit teď na Velikonoce s tradičním žehnáním polí (dávný zvyk objíždět pole na vyšňořených koních, chlapi ve svátečním, s cylindrem na hlavě). Viděla jsem to před lety a byl to zážitek.
Není tady

Niky, Velikonoční jízda? To může být v Bautzen krásný.
Velikonoční jízdy obnovili před několika lety i v Mikulášovicích. Jsou moc krásné, jezdci, pan farář i hudebníci na řebřiňáku jdou průvodem po Mikulášovicích a pan farář světí. Předtím je česko-německá mše a v průvodu jsou jezdci z Čech i Německa, krásně jednotně oblečení. Myslím, že to bylo i v Toulavé kameře. Já jsem byla před dvěma lety s vnoučkem, i jemu se to moc líbilo.
https://www.ceskesvycarsko.cz/cs/zazitk … ocni-jizda
Upravil(a) Eva. (7. 3. 2024 14:11)
Není tady
Mně dělá radost hezký slunečný den. 
Všem ženám i dívkám krásné prožití našeho společného svátku! 
Není tady
jedu pro hnůj...............paráda.............život je krásný
Není tady
Věro, neinspirovala ses nápady některých našich zemědělců?!?
I tak ti přeju hezké prožití MDŽ! 
Není tady
No taky mě hned napadlo, jestli jede pro hnůj na vládu k Nutelle.
Není tady
nee, hnojíček jde na záhony.................
Není tady
Taky jsem prožila krásný den na zahradě, i když bez hnoje 

Není tady
Holky, díky vám jsem se teď konečně
.
Není tady
vera napsal(a):
Krásná procházka z Řikonína - Dolní Loučky - Tišnov ...............a vlakem do Brna
Krása. Dolními Loučkami jsem projížděla kdysi na kole. A Tišnov mám moc ráda.
Není tady
Den strávený na zahradě...Růže už mají pupeny, kvetou fialky 
Není tady
Dnes se mi na Facebooku otevřel citát ve smyslu, že dnešní společnost je hrozná, dobrák se má špatně a dobře se dnes mají jen svině.
Takže vás po ránu zdraví jedna dobře naladěná svině. 

Není tady
Niky123 napsal(a):
Dnes se mi na Facebooku otevřel citát ve smyslu, že dnešní společnost je hrozná, dobrák se má špatně a dobře se dnes mají jen svině.
Takže vás po ránu zdraví jedna dobře naladěná svině.
heh, jsem chrochtala a ještě jsem tvůj příspěvek ani nedočetla
tak na zdraví, ať slouží 
Není tady
v neděli jsme byli v Hustopečích......kvetly mandloně...............mám domandlováno do smrti, už mě tam nikdo nedostane
fučelo, ale bylo teplo.....davy lidí.........každý desátý si ulámal kytičku rozkvetlých větviček...........všude cedulky NELÁMEJTE VĚTVIČKY.............utekla jsem znechucená a naštvaná, už nikdy
Není tady
Také se snažím takto "profláklým" místům vyhýbat. Rozumím ti, že to trhání větviček naštvalo.
Já se snažím turisticky exponovaná místa navštěvovat v týdnu a nebo mimo sezónu, což ale zrovna u toho kvetení mandloní nedává smysl.
Není tady