6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Včera adventní a vánoční koncert souboru Musica Bohemica v Kočárovně (bývalé konírně?) zámku Ctěnice (Vinoř). Pan Krček má pořád spoustu energie a vichni hráli i zpívali krásně. A v areálu zámku vánočně nasvícené stromy a různé zajímavé exponáty.
Není tady
V posledních dnech na Artu: Jan Blaej Santini - Eichel, který se proslavil hlavně barokní gotikou.
Jiří Pavlica - hudební dokument (2023).
Oba dokumenty
Není tady
vrabčák napsal(a):
V posledních dnech na Artu: Jan Blaej Santini - Eichel, který se proslavil hlavně barokní gotikou.
Jiří Pavlica - hudební dokument (2023).
Oba dokumenty
ano, ano.............
Není tady
Přeju vám vem příjemné a klidné proití posledních pár předvánočních dnů!
Není tady
Větinám místních holek přeji krásné vánoce, hodně dárků pod stromečkem a přítí rok hlavně zdraví a spokojenost.
Není tady
Taky přeji krásné svátky a do nového roku hodně zdraví a pohody.
Není tady
Věro a Petře, moc děkuju.
I já přeju vem babinetím "holkám" i "klukům" hezké Vánoce, hodně radostí a co nejméně starostí, co nejvíce pohody a hlavně dobré zdraví i v novém roce!
Není tady
Vrabčáku
Není tady
Přeji Vám krásné Vánoce a v novém roce hlavně zdraví.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Vrabčáku
Není tady
Evi, hezké a klidné Vánoce!
Není tady
Dneska ráno na Vltavě ve Víkendové příloze (sobota - od 8 hod) zajímavé povídání o Santiniho úasných stavbách, hlavně v západních Čechách, kde jich je velké mnoství.
V Národním technickém muzeu v Praze na Letné začala 7. 12. výstava "Santini a svět jeho architektury" - ke 300 letům od jeho úmrtí. Bude do 5. 1. 2025.
Není tady
Vrabčáku děkuji za tip na toho Santiniho, určitě na něj někdy zajedu.
Vem babineákům a babineačkám přeji veselý silvestr a hodně zdraví, těstí a lásky v roce 2024!
Není tady
Niky, díky!
Dneska od 6 do 8 hodin (koncert mi začíná od probuzení ) na Vltavě Partitury z Ostravy: "Mít talent, co měl Paganini" - Václav Hudeček, Ivan enatý, Gabriela Demeterová, Martina Bačová, Jiří Vodička, Josef paček... Náááááádhera! Připravila a uváděla Renáta Spisarová, moc ráda ji poslouchám.
Partitury jsou vysílány střídavě z Ostravy, Brna a Českých Budějovic.
Není tady
Včera večer na Artu dokument "Marko Čermák - poslední romantik". Romantické vidění světa je jeho základní polohou.
Ilustrátor, malíř (Rychlé ípy, Foglarovy knihy, od roku 1968).
Hudebník - bluegrass, country. Zaloil skupiny Greenhorns, White Stars, Paběrky (37 let). Sám si postavil pětistrunné banjo a snail se prosadit hru na ně. A velký poctivec ve vem, co kdy dělal a dělá.
Není tady
Vrabčáku..........smekám
Není tady
Věro, zas ten klobouk nasaď. Já na tom ádnou zásluhu nemám...
Hezké lednové dny!
Není tady
Dnes krásný výlet na Praský hrad. Někde jsem se dočetla, e vstupné mají od jara zdraovat, tak jsem si (zas po pár letech) la prohlédnout Hradčany jetě "za levněji". Vstupné 250 Kč do Svatovítské katedrály, Jiřského klátera a do Zlaté uličky. Za 250 Kč, to na dnení poměry jde. A za dalích 150 Kč vstup na vě, 287 schodů vás zahřeje a výhled je nádherný, zvlá při dnení jasné obloze. Turistů přiměřeně, ve bez front. Doporučuji k následování. Bylo to moc prima.
Není tady
Tak jsem si to nala přesně, od března bude vstup pro 1 dospělého na Praský hrad za 450 Kč. Co je ovem spíe na skuhrací. To bude fakt jen pro zahraniční turisty, na to větina českých rodin nebude mít.
Tak upup na hrad teď, kdo tam jetě nebyl.
Není tady
Niky, za sebe děkuju za hezký příspěvek.
Kolik km jsi ujela?
Není tady
Mám to do Prahy 100 km, take asi hodinu a půl. Občas se takhle do Prahy vypravím, třeba na nějakou výstavu a za památkami, v prosinci jsem byla na Brandlovi, to bylo moc hezké, taky doporučuji.
Není tady
To jsi dobrá!
A v pojiovně Kooperativa Mařákovci - do 28. 1.
www.koop.cz/galerie/vystavy
Taky v Národním muzeu: Baroko v Bavorsku a Čechách
www.nm.cz
Není tady
Díky za tipy, na obojí bych ráda, ale ty Mařákovce asi nestihnu.
Vem přeji krásný víkend, u nás krásně pocukrováno, tak mířím ven. :-)
Není tady
Dobrý nápad!
Taky přeju vem hezkou sobotu i neděli!
U nás zatím po sněhu ani památky...
Není tady
V křoví u naeho domu u asi třetím rokem zvonivým hláskem moc krásně vyzpěvuje nějaký ptačí umělec nebo jeho potomek. Tentokrát začal bez ohledu na mrazy u začátkem ledna!!!
Není tady