6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ty mládě!
Není tady
včera jsem s vnoučkem byla na houbách......3 minuty od domu už rostou .......25 hříbečků
dnes už přišel před 7.h a vyrazili jsme............50 ...........zážitek......za 1 hodinu
zítra jdeme zas
Není tady
Věro, !
7. 9. - zahajovací koncert hudebního festivalu Dvořákova Praha pod taktovkou Paavo Jörviho, curyšský orchestr, na Artu.
Violoncellový koncert h moll - Anastasia Kobekina.
Ve druhé části Novosvětská symfonie.
Sólistka se pro cello rozhodla ve 3, 5 letech, hraje od 4 let.
Konzervatoř v Moskvě, Berlínská univerzita umění, pařížská konzervatoř, Frankfurtská univerzita hudby a múzických umění.
Má nástroj z roku 1743.
Upravil(a) vrabčák (9. 9. 2023 15:39)
Není tady
Robert Křesťan, to je pojem.
Mladý svět jsem samozřejmě četla taky, spolu se 100+1 to bylo jediné jakž takž čtení v té době. Jo a ještě Dikobraz :-).
Já jsem v MS jela jako první po poslední stránce, kde byly trampské básničky a různé písničky i s notama.
Není tady
Četla jsem to samé.
Místenka pro Pegasa (básničky mladých tvůrců) ale, myslím, byla v MS uvnitř, ne?
Není tady
Tak teď jsi mě zmátla. Já myslím, že to byly vyloženě trampské básničky a že byla na poslední straně. Bohužel, nezachoval se mi jediný výtisk MS.
Není tady
Judy, to není tak důležité. Hlavně, že MS vycházel a že měl dobrou úroveň.
Místenku na Pegasa (já napsala pro...) mám těsně spojenou s Mirkem Kováříkem. Měl ještě plno plánů, ale už to nestihne...
Trampské písničky mám ráda, ale nějak si je nevybavuju v souvislosti s MS.
V posledních letech je strašně málo brouků a motýlů............. Ale dneska kolem mě lítal žluťásek.
Není tady
Sice to není veřejně přístupné, ale třeba vám jen letmý náhled na stránky napoví https://www.digitalniknihovna.cz/mzk/vi … f3fc9bb22f
Není tady
To vypadá hodně zajímavě.
Není tady
vrabčák napsal(a):
To vypadá hodně zajímavě.
No je tam naskenovaný MS, i když jsou jednotlivé stránky uzamčené, je tam vidět aspoň fotka a i z toho zkušený čtenář může rozklíčovat, kde se co nacházelo.. když si teda najde požadovaný ročník. Ale možná ne, nevím, nebyla jsem čtenář MS Zato dodnes čtu čtyřlístek
Není tady
Palomito, díky moc!
A prozraď..., kterou postavičku ze Čtyřlístku máš nejraději?
Není tady
Jsem ráda, že se konečně trochu ochladilo.
Měli jsme v dosahu velkoobjemový kontejner a přiměla jsem se tam pár věcí vynést.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomito, díky moc!
A prozraď..., kterou postavičku ze Čtyřlístku máš nejraději?
Víš, že jsem o tom takhle nikdy nepřemýšlela? Asi u každého něco obdivuju a něco mě na něm irituje, takže svého oblíbence fakt nemám Nicméně jako tým fungují perfektně a o tom to je
Není tady
Mám radost, že tu čtu i o něčem jiném než jen o nerozmixované části papání a o skvělém nábytku ve sladkém domově.
Palomito, máš prostě smysl pro spravedlnost a uvědomuješ si význam spolupráce.
Není tady
Od středy krátká dovolená, trochu nezvyklé ubytování u rybníka, příroda, procházky. V sobotu milá a nenáročná návštěva. Dnes objížďka po hřbitovech a pak nohy nahoře. Ráno masáž a pak zase skoro po týdnu práce.
Jen to horko dnes...
Není tady
Užívám si krásné letní počasí. A spousty zajímavých akcí v této době. Září je na ně snad nejbohatší, člověk neví, co dřív.
Není tady
Léto se nám trochu protáhlo.
Není tady
Otevřela jsem rychlokvašky a jsou super.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Taky moc gratuluji. Tak tohoto vnoučátka si užiješ častěji.
No a to je prave to,co vadi synovi.Zarli,ze na jeho deti zapomenu a ze se budu vsimat jenom dcery ditete.Pritom on zadny vstricny krok neudela.Auto nema,ale prijede tak 3x za dva roky a to jeste s premlouvanim,aby muj otec alespon videl pravnuka.Ja se snazim jezdit kazde 3 mesice.Pri praci v supermarketu to jde tezko,mam nepravidelne vikendy a prodlouzeny vikend se tezko domlouva
No, to je život... gratulujem k ďalšiemu vnúčaťu a aj k tomu, že syn sa usadil a zdá sa, že našiel rodinné šťastie - proti tomu sú tieto problémy vlastne prkotiny.
Není tady
mia napsal(a):
vrabčák napsal(a):
V sobotu jsem se dívala na "24" na Historii.cs (2016): "Náš chrám i naše tvrz" - dějiny národního jazyka od praslovanštiny až po "mějte pěkný večer" .
Několik vstupů tam měl i úžasný fejetonista Rudolf Křesťan (tehdy 73 let, dnes 80). Když jsem jako holka louskávala oblíbený časopis Mladý svět, hledala jsem pokaždé nejdřív fejeton od R. K.
V jednom ze vstupů mi obzvlášť mluvil z duše: Vadí mu, jak se rozmohlo nadměrné používání vulgarismů. On že vulgarismus taky někdy použije, když si chce opravdu ulevit, a ukázal objemný Slovník vulgarismů. Příliš častým používáním vulgárních slov se ovšem snižuje intenzita jejich původního významu.Jo, "mlaďák" četli moji rodiče i já....díky za připomenutí
Ijá. ijá! OKrme ABC jediné dobré "čtivo" za komunizmu. Pardón, Vlasta bývala jeden čas dobrá.
Není tady
Judyna napsal(a):
Mladý svět jsem samozřejmě četla taky, spolu se 100+1 to bylo jediné jakž takž čtení v té době. Jo a ještě Dikobraz :-).
Já jsem v MS jela jako první po poslední stránce, kde byly trampské básničky a různé písničky i s notama.
Robert bol hudobník, nie? Rudolf písal, myslím...
Není tady
A radosť mi robí krásne babie leto... krajšie ako samotné leto - až na to, že už musím do roboty, ba aj druhá škola sa mi začala.
Není tady
Selima napsal(a):
Judyna napsal(a):
Já jsem v MS jela jako první po poslední stránce, kde byly trampské básničky a různé písničky i s notama.Robert bol hudobník, nie? Rudolf písal, myslím...
Ano, ano, je to tak. Popletla jsem křestní jména.
Není tady
Mně už ta odpolední vedra lezou krkem teda. Ve vlaku je na padnutí a než pak dolezu domů, tak jsem hotová.
Už jsem z toho nějaká unavená.
Vím, že jsem na radosti, jen reaguji na vaše příspěvky.
Není tady
Selima napsal(a):
Judyna napsal(a):
Já jsem v MS jela jako první po poslední stránce, kde byly trampské básničky a různé písničky i s notama.Robert bol hudobník, nie? Rudolf písal, myslím...
Robert Křesťan JE zpěvák. Textař, zpěvák a kytarista Druhé trávy.
Není tady