27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
vrabčák napsal(a):
Ve stejný den jako já se narodila jedna spisovatelka, ale z běných lidí jsem dlouho na nikoho nenarazila. A jednou mi řekla kamarádka, e její mu má narozeniny se mnou. No a pak jeden hodně velký grázl, se kterým se jeden člen naí rodiny dokonce soudil a natěstí to dobře dopadlo.
Tady spise jde o to,ze se setkali lide ktery se narodili ve stejny den , rok ,na stejnem miste a jeste cas narozeni kousek od sebe. V te dobe nas tam maminek bylo po porodu 12.kterym se po dobu tech 5 dnu na novorozeneckem narodili deti. To je jak jehla v kupce sena.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Dnes me dcera volala,aby si upresnila hodinu sveho narozeni. Pak me rekla,ze se vcera seznamila s klukem ktery je narozeny ve stejny den,ve stejnem meste a o pul hodiny dele nez je narozena dcera. JE pani co tehdy rodila po me a ja mohla sledovat cely jeji porod,porodni luzka byli umistene tak,ze ja mela hlavu u jejiho boku,ale luzka byli asi 2 metry od sebe. Casto jsem si na tu pani vzpomnela. Ten chlapec co se tehdy narodil bydli 30 km od moji dcery. Neco podobneho se stalo i memu synovi ktery byl na tabore s klukem ktery se narodil ve stejny den a stejne porodnici co muj syn. A take bydli asi 20 km od nas,Prijde me to takove zvlastni se takto lidi setkat.
Erem, nevím jestli dobře rozumím... ty jsi jako byla přímo u porodu té paní? Koukala jsi na ní? Snad jen patně rozumím, to si vůbec neumím představit! Takový nedostatek soukromí!
Není tady
Vem přeji jen to nejlepí do roku 2023, a je lepí ne ten minulý!
Není tady
Lennno, tak to před 30 lety bylo normální, já také na porodním sále se třemi (!) lůky byla svědkem porodu paní vedle, myslím e tam ani ádné zástěny nebyly. Paní porodila dřív ne já, věděla jsem tak co a jak mě čeká :-(. Tedy hlavně přístup personálu: Kdy paní párkrát vykřikla, okřikla ji sestřička: Kdy to nebolí, tak se nerodí. Takhle to tehdy bylo běné... :-)
Není tady
LENNNA napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Dnes me dcera volala,aby si upresnila hodinu sveho narozeni. Pak me rekla,ze se vcera seznamila s klukem ktery je narozeny ve stejny den,ve stejnem meste a o pul hodiny dele nez je narozena dcera. JE pani co tehdy rodila po me a ja mohla sledovat cely jeji porod,porodni luzka byli umistene tak,ze ja mela hlavu u jejiho boku,ale luzka byli asi 2 metry od sebe. Casto jsem si na tu pani vzpomnela. Ten chlapec co se tehdy narodil bydli 30 km od moji dcery. Neco podobneho se stalo i memu synovi ktery byl na tabore s klukem ktery se narodil ve stejny den a stejne porodnici co muj syn. A take bydli asi 20 km od nas,Prijde me to takove zvlastni se takto lidi setkat.
Erem, nevím jestli dobře rozumím... ty jsi jako byla přímo u porodu té paní? Koukala jsi na ní? Snad jen patně rozumím, to si vůbec neumím představit! Takový nedostatek soukromí!
Ano rozumis dobre.Pani me bylo lito,protoze ji nadali ani klistyr a blbi keci tech sester byli hrozne.
Není tady
eremuruss napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Ve stejný den jako já se narodila jedna spisovatelka, ale z běných lidí jsem dlouho na nikoho nenarazila. A jednou mi řekla kamarádka, e její mu má narozeniny se mnou. No a pak jeden hodně velký grázl, se kterým se jeden člen naí rodiny dokonce soudil a natěstí to dobře dopadlo.
Tady spise jde o to,ze se setkali lide ktery se narodili ve stejny den , rok ,na stejnem miste a jeste cas narozeni kousek od sebe. V te dobe nas tam maminek bylo po porodu 12.kterym se po dobu tech 5 dnu na novorozeneckem narodili deti. To je jak jehla v kupce sena.
Erem, vím, jak jsi to myslela. Můj příspěvek - to byla jen taková volná asociace.
Není tady
Dobrý tart do nového roka elám vospolok!
Mmch, mám kamoku, ktorá sa narodila v ten istý deň ako ja (pravda, v susednej pôrodnici), len pol dňa neskôr ako ja...
Není tady
Ad náhody: Okolo Silvestra som bola v Prahe a keď sme 31. 12. li s kamokou okolo obeda do múzea - blíili sme sa k metru - zrazu sa zjavila kamoka Praanda, dcéra naich rodinných priatežov, ktorá la do neďalekého nákup. centra kúpi vagrovi opasok . Náhoda, e v celej vežkej Prahe sa zrazíme v konkrétnej chvíli presne na tomto mieste....
Není tady
Není tady
Niky123 napsal(a):
Lennno, tak to před 30 lety bylo normální, já také na porodním sále se třemi (!) lůky byla svědkem porodu paní vedle, myslím e tam ani ádné zástěny nebyly. Paní porodila dřív ne já, věděla jsem tak co a jak mě čeká :-(. Tedy hlavně přístup personálu: Kdy paní párkrát vykřikla, okřikla ji sestřička: Kdy to nebolí, tak se nerodí. Takhle to tehdy bylo běné... :-)
Tak tohle je příerné. O tom chování personálu u jsem slyela/četla... ale e se rodilo bez soukromí, to jsem netuila. Jak tu často v dobrém mluvím o některých věcech z dob minulých, tak tahle oblast byla naprosto příerná, jako z hororu! Dnes natěstí u nemyslitelné... snad!
Není tady
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ano rozumis dobre.Pani me bylo lito,protoze ji nadali ani klistyr a blbi keci tech sester byli hrozne.
Strané , doufám, e takovým to karma někde na stáří v důchoďáku vrátila!
Není tady
LENNNA napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Tak tohle je příerné. O tom chování personálu u jsem slyela/četla... ale e se rodilo bez soukromí, to jsem netuila. Jak tu často v dobrém mluvím o některých věcech z dob minulých, tak tahle oblast byla naprosto příerná, jako z hororu! Dnes natěstí u nemyslitelné... snad!
O prázdninách po třeáku na gymplu jsem byla na brigádě v nemocnici na gynekologicko - porodnickém odd. Jednou dost pozdě večer byla příerná bouřka, co na budoucí maminky silně zapůsobilo a chtěly rodit vechny najednou. Na černé obloze se křiovaly blesky, hrom burácel ostoest a na porodním sále bylo skutečně ivo. Porodní asistentky to vechno nestíhaly, a tak museli nastoupit i páni doktoři. A do toho veho cvrkotu se ozýval křik mrňavých andílků, kteří se na naí zemičce ocitli, ani věděli jak.
Není tady
Ten aroch to přehnal. Proč neposlal Buree na tři roky do lochu?
Finále Čapího hnízda: aroch navrhuje pro Babie tři roky vězení s podmínečným odkladem
V případu Čapí hnízdo praský městský soud ve čtvrtek ukončil dokazování, smetl poslední návrhy obhájců bývalého premiéra Andreje Babie (ANO). Hlavní líčení je zatím nařízené do pátku. Státní zástupce Jaroslav aroch navrhl uloit obalované Janě Nagyové úhrnný trest odnětí svobody 3 let s podmíněným odloením na pět let. Peněitý trest navrhuje ve výi 500 tisíc korun. Babiovi navrhl aroch také tříletý trest s podmíněným odloením po dobu 5 let a peněitý trest 10 milionů korun. Soud následně vyhlásil přestávku, Babi mezitím novinářům řekl, e je po přestávce připraven dokázat svou nevinu...
https://echo24.cz/a/HF4tV/zpravy-domaci … ott-saroch
Není tady
LENNNA napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Já jsem rodila s 16 letou cikánečkou, chudák nevěděla, co se s ní děje.................a sestra? Byla na ni sprostá.....co řve, do roka se tady znovu.............trhni si nohou........jetě teď si na to vzpomenu někdy..........kdy jsem to vykládala svým dětem, dívaly se mne tak zvlátně..............nevěřily, tak jsem přestala
Není tady
vera napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Já jsem rodila s 16 letou cikánečkou, chudák nevěděla, co se s ní děje.................a sestra? Byla na ni sprostá.....co řve, do roka se tady znovu.............trhni si nohou........jetě teď si na to vzpomenu někdy..........kdy jsem to vykládala svým dětem, dívaly se mne tak zvlátně..............nevěřily, tak jsem přestala
Nedivím se! Ačkoliv ti věřím, tak z dneního pohledu to je ílené zvěrstvo a je neuvěřitelné, e se to dělo
Není tady
Vyhovovalo mi, e se veobecně neprozrazovalo pohlaví (jen ve výjimečných případech). A kluk, nebo holka, narození dítěte je zázrak.
Není tady
Lene mojej ex-kolegyni neprezradili ani to, e čaká dvojičky (ultrazvuk bol ete v plienkach) - a to oblo potom prekvapenie...!
Není tady
Rados mi urobil koniec prázdnin (teda, jeho priebeh - nie to, e sa skončili), hlavne návteva u nevlastnej dcéry a včerajia oslava kamokiných menín v kaviarni UFO s výhžadom... Plus náhodou a oneskorene objavená PFka od bývalej iačky
- to sú chvíle, keď mám pocit, e moja robota je super a stojí za to...
Není tady
Není tady
Ahoj děvčata, tak se zase ozývám, pořád jetě iju a dokonce budu podávat ádost o rozvod, a se z toho rozchodu a vyhození Munďáka vzpamatuju.
Radost mi udělalo, e jsem své rozhodnutí s ním skončit dodrela i přes to, e u zdaleka nepije tolik, jako píval. Já na to ale u nemám sil, tak je to teď takhle.
Není tady
Selima napsal(a):
Rados mi urobil koniec prázdnin (teda, jeho priebeh - nie to, e sa skončili), hlavne návteva u nevlastnej dcéry a včerajia oslava kamokiných menín v kaviarni UFO s výhžadom... Plus náhodou a oneskorene objavená PFka od bývalej iačky
![]()
- to sú chvíle, keď mám pocit, e moja robota je super a stojí za to...
Není tady
Ahoj Rosamundo, vytrvej ve svém rozhodnutí. Drím ti palce!
Není tady
Rosamundo...........................dělá dobře.
Není tady
Díky za podporu, vynasnaím se
Není tady