6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Wikina napsal(a):
Eva. napsal(a):
Wikina napsal(a):
Já to naprosto chápu.
Teď jsem byla na víkend na školení a psy jsem musela nechat v péči drahého. Já byla tak na nervy, že jsem mu napsala itík: jako např. - 3x denně dát vodu, dobrůtky - po jídle, po venčení, po mytí, na dobrou noc..., všechno jsem olepila žlutými lístečky, dávkování žrádla..., piškoty, ručníky..atd.
A když volal, tak mi musel dopodrobna vyprávět co, kdo, komu, jak,.. kterému psu udělal a dal. No, až jsem si sama říkala, jestli je tohle ještě "normální".Ježíš.
Jsem ráda, že jsem v tomhle normální.
Tohle bych dělala jenom tehdy, když by se to týkalo péče o děti, když jsem pryč. A ani to takhle ne, protože partner je dospělý a svéprávný.
Mně opravdu přijde, že těm, co jim takhle leze na mozek péče o domácí zvířata, chybí tohle ve vztahu k lidem. Osobní zkušenosti. Kdo má úchylně rád zvířata, má poněkud chladný vztah k lidem.
Mně takový podrobný itinerář napsala dcera, když jsem hlídala 8-měsíční a tříleté vnouče, když rekonstruovali byt. Protože jsem malou vnučku hlídala dlouhodoběji poprvé. Teď už to není potřeba, protože už vím. Když hlídám vnoučata a kočky, ke kočkám mi žádný itinerář nepíše. Jsem ráda, že je normální. A já taky, když jsem měla svá domácí zvířata.
Syn v 17-ti není tak neschopný, aby se nepostaral o 3 kočky.
ajo, blahopřeji, že ses dožila.
Já chci taky, ale ne invalidní, aby si to nahoře nevysvětlili jinak Ale dočkám se až za 13 let. Jestli nám do té doby ještě nepřidají.Evo, můj text byl psán nadneseně, spíše byl pro pobavení. Že to pro tebe není - ok , to beru.
Ale co neberu je následující:
Pokud tedy chceš hovořit vážně - kritizovat někoho kdo má obavu o péči o kohokoliv, a nazveš to dokonce "úchylná láska", tak by mě dokonce zajímalo, na cos ze svého curiculum vitae vzpomněla ?
A o chladném vztahu k lidem, ty Evo, prosím tě nepiš, nechceš-li na sebe moc upozorňovat.
Taky jsem mezi tvými řádky pochopila, že bys byla ráda- ať hlídáš kohokoliv a děláš cokoliv - dokonalá.
Tyhle tvé zlé výpady (jako třeba tento) sleduju na netu dlouho, nevím co tě k tomu vede, ale myslím, že láska to nebude....
Ano, nič tak nezlepší náladu, ako pomasírovať si ego povýšením sa nad ostatných... jedno pre akú zámienku. Táto celoživotná súťaž o to byť lepšia/najlepšia musí byť pekné súkromné peklo...
Upravil(a) Selima (20. 1. 2014 21:15)
Není tady
Eva. napsal(a):
Ale to klidně komentuj, Modroočko.
Halt záleží na tom, jak vybíráš.
Tys psala, že ani o chlapovi, a já mám zase jiné zkušenosti. Musíš lépe vybírat...
On ťa VÍTA doma? Vy máte spoločný domov? Niečo mi uniklo, kým som tu nebola?
Není tady
Á, nausea již pominula a majkafa je zpět v celé své dokonalosti.
Není tady
Seli
Není tady
Že vás baví pořád mě rozebírat. Co byste dělaly, kdybych sem nepsala? Že raději nerozebíráte své přístupy. Třeba aspoň mít trochu slušnosti a po dlouhé době akceptovat můj nový nick, jako to děláte i u jiných, které se přejmenovaly. Navíc, když jsem prosila o akceptování mého nového nicku.
Upravil(a) Eva. (20. 1. 2014 21:28)
Není tady
Wikina napsal(a):
Dorka napsal(a):
Wikina napsal(a):
...To zvířátko tě vítá a raduje se z tvé přítomnosti vždycky. Ať jdeš domů kdykoliv, v jakýkoliv náladě...
Jednou jsem kdesi cetla: Vita vas stejne radostne, jste-li soudce, nebo vrah...
Ano, i když se k němu páník chová hnusně. Jsou to bezelstní a nicnetušící tvorečci...
No, ja bych si troufla rict, ze tusej, vedi a UMI daleko vic, nez my, primitivni člověci...
Není tady
modrovous napsal(a):
Co to je, totok? Strejda guuugl rika: Nauzea, též nausea (latinsky, z řeckého nausiē, "mořská nemoc") je pocit nevolnosti a nepohodlí v žaludku a hlavě, s nutkáním ke zvracení...
A z tohodle: "Že vás baví pořád mě rozebírat. Co byste dělaly, kdybych sem nepsala? Že raději nerozebíráte své přístupy. Třeba aspoň mít trochu slušnosti a po dlouhé době akceptovat můj nový nick, jako to děláte i u jiných, které se přejmenovaly. Navíc, když jsem prosila o akceptování mého nového nicku." ja asik tu nauzeu dostanu, ne-li psotnik, nebo se aspon osypu, ci co...
Radosti, ze tady neni nuda (kdyz Majka tak trpelive pise...)
Není tady
Dorka napsal(a):
No, ja bych si troufla rict, ze tusej, vedi a UMI daleko vic, nez my, primitivni člověci...
Mám stejný názor. A myslím si, že vědí lépe, než my, co je důležité. My se zabýváme tolika nedůležitými věcmi, kterými si zbytečně ubližujeme. Zvířata umí žít tady a teď. Na rozdíl od nás, lidí.
Není tady
Dorko, tvůj nevím již kolikátý nick taky akceptuji, tak proč ty můj ne? Zajímá mě to.
Není tady
Eva. napsal(a):
Dorka napsal(a):
Mám stejný názor. A myslím si, že vědí lépe, než my, co je důležité. My se zabýváme tolika nedůležitými věcmi, kterými si zbytečně ubližujeme. Zvířata umí žít tady a teď. Na rozdíl od nás, lidí.
S tím souhlasím.
Možná bych řekla, že my víme, tušíme, cítíme, co je důležité, ale nějak zapomínáme. člověk se stále žene za něčím.... Až možná ve stáří nebo po tý čtyřicítce se pomalu zastavuje a žije právě ted. Nebo se zastavíme a uvědomíme, až když se něco stane.
Taky nevím, co to je nausea.
Upravil(a) dusička (20. 1. 2014 21:46)
Není tady
Eva. napsal(a):
Ale to klidně komentuj, Modroočko.
Halt záleží na tom, jak vybíráš.
Tys psala, že ani o chlapovi, a já mám zase jiné zkušenosti. Musíš lépe vybírat...
Musíš akorát umřít, jinak vůbec nic...
Není tady
Eva. napsal(a):
Že vás baví pořád mě rozebírat. Co byste dělaly, kdybych sem nepsala? Že raději nerozebíráte své přístupy. Třeba aspoň mít trochu slušnosti a po dlouhé době akceptovat můj nový nick, jako to děláte i u jiných, které se přejmenovaly. Navíc, když jsem prosila o akceptování mého nového nicku.
Píšeme a rozebíráme co uznáme za vhodně, a jak uznáme za vhodné. Jako ty.
Co se týká tvého nicku, pro mě jsi a zůstaneš majkafou. Snad to přežiješ.
Ovšem kdybys sem přestala psát, z toho bych já osobně měla určitě doživotní trauma.
Není tady
Eva. napsal(a):
Jsem ráda, že jsem v tomhle normální.
A kterou normu máš na mysli přesně?
Jinak se omlouvám, ale já ti fakt nemůžu říkat Evo...............musíš střence odpustit - to bych měla dojem, že mluvím někým cizím.
K tomu štěkání doma (nevím teď, na jaký to bylo stránce) já jsem o tom musela poslední obou dost přemítat. Ne kvůli svojí čubině, ale spřátelenýmu pesákovi. Došla jsem k tomu, že když Dvounožec odchází od svého psa naštvanej, pes (stejně jako dítě) si to vztáhne na sebe a doma potom pláče. Cítí,že jeho Dvounožec ho zavrhnul a bojí se vyhnanství ze smečky...............Nebo druhá verze - když se Dvounožec (častěji Dvounožka) cítí provinile a blbě, tak vlastně pláče s ní/m. Když odházíme v klidu a samozřejmě, tak nemají důvod naříkat.
Není tady
dusička napsal(a):
Na blití
Není tady
Eva. napsal(a):
Dorko, tvůj nevím již kolikátý nick taky akceptuji, tak proč ty můj ne? Zajímá mě to.
Majko - a proč Ti vadí, že Ti tady říkáme Majko a ne Evo? Vždyt co já si všimla, tak i Dorce tu říkáme Viki, a ona nemá problém.
Není tady
lupina montana napsal(a):
dusička napsal(a):
Na blití
Aha, dík za vysvětlení, ale fakt slyším poprvý. Zas jsem o něco chytřejší
Není tady
Nerozumím, proč někdo není schopen (ochoten?) pochopit, že jsem k tomu, že jsem se znovu přihlásila pod jiným nickem, (byť jsem původně už nechtěla psát na babinet, ale chybělo mi to, nejspíš jsem závislá), měla důvod a že bych neprosila o pochopení a používání mého nového nicku, kdyby tomu tak nebylo.
Děkuji ještě jednou těm, kdo mou prosbu akceptovali. Jsem vám moc vděčná, opravdu.
Není tady
Dorka napsal(a):
modrovous napsal(a):
Co to je, totok? Strejda guuugl rika: Nauzea, též nausea (latinsky, z řeckého nausiē, "mořská nemoc") je pocit nevolnosti a nepohodlí v žaludku a hlavě, s nutkáním ke zvracení...
To je to zvracení, které tu místní dámy způsobily majkafě svým tupým přístupem k uměleckým hodnotám, což majku dohnalo k patetickému proslovu a následnému zhnusenému odchodu.
No a vzhledem k tomu, že už se tady předvádí zase v bývalé formě, dovolila jsem si předpokládat, že "nepohodlí v žaludku" již přešlo.
Není tady
Eva. napsal(a):
Majko, klidne me muzes oslovovat temi predchozimi nicky, ani za jeden se totiz nestydim a nedistancuju se od nej...
Ja ti nemuzu dost dobre rikat "Evi", nebo "Evo", ze tri duvordu. Evo nenavidim, pac mi tak rikaj lidi, ktere nemam rada, Evi mam rada, protoze mi tak rikaj ti, ktere mam rada... ale tobe - hm, neslusi.
Ja chapu, ze mi je prdlacku do toho, jaky nick sis dala, ale zas tobe muze byt fuck, proc ti mnozi, vcetne mne, rikaj tvym puvodnim nickem. Asi to tak zustane. Majkafa ti slusela lip, vazne!
Není tady
Eva. napsal(a):
Nerozumím, proč někdo není schopen (ochoten?) pochopit, že jsem k tomu, že jsem se znovu přihlásila pod jiným nickem, (byť jsem původně už nechtěla psát na babinet, ale chybělo mi to, nejspíš jsem závislá), měla důvod a že bych neprosila o pochopení a používání mého nového nicku, kdyby tomu tak nebylo.
Děkuji ještě jednou těm, kdo mou prosbu akceptovali. Jsem vám moc vděčná, opravdu.
Majko, Majko, co k tomu dodat. Mně to Evo nejde přes pusu, když vím, že Eva nejsi
Upravil(a) dusička (20. 1. 2014 22:05)
Není tady
Já teda vůbec nemám problém s novým nickem - Evou. Ale souhlasím s Dorkou, že Majkafa Evě slušela víc. Ale možná je to jen o zvyku.
Není tady
dusička napsal(a):
Majko, Majko, co k tomu dodat. Mně to Evo nejde přes pusu, když vím, že Eva nejsi
Mně nejde přes pusu dusička, protože nemám pocit, že bys někoho dusila. Přijde mi to až no... takový morbidní. Přesto tvé přání akceptuji. I když dost nerada.
Není tady
Úplně nejlepší je tady opakovat můj původní nick co nečastěji. Tak dík.
Není tady
Eva. napsal(a):
dusička napsal(a):
Mně nejde přes pusu dusička, protože nemám pocit, že bys někoho dusila. Přijde mi to až no... takový morbidní. Přesto tvé přání akceptuji. I když dost nerada.
Ty máš vůbec problémy s nicky druhých, viď? Měla by ses nad tím opravdu vážně zamyslet.
Není tady
lupina montana napsal(a):
když se Dvounožec (častěji Dvounožka) cítí provinile a blbě, tak vlastně pláče s ní/m. Když odházíme v klidu a samozřejmě, tak nemají důvod naříkat.
Tak moja nova mala, cinska chocholouska labutenka z utulku, zatim ma duvod doma brecet furt, kdyz odejdeme. Byla zrejme 4 roky u stare pani, ktera zemrela. Ted je u nas, milovana a obletovana, hyckana (je totiz strasne roztomila ), ale halt chodime do prace, ja porad stejne, a muz na smeny, no ale stava se, ze na jeho ranni je tady teda 8 hodin sama... ojojoj!!!, tak tady breci pravdepodobne celou dobu... (sousedi rikali - tak musim porad nekoho prosit o trpelivost a omlouvat se, ze vsak ju ucime, ze se vzdy vratime a nemusi se bat, ze nekde zustane sama... ) Ona teda vlastne NEMA DUVOD narikat, anebo ma, takovej "psi", keremu my lidi jaksi nerozumime...
Není tady