Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 20. 2. 2014 21:53

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Re: jsem tělesně postižená

Souhlasim se Sid... godlike
Bud hledej "mezi svyma", nebo se zamysli nad tim, jak reagujes na "prirozene rady a reakce"... Ne ve zlem, samozrejme... kapitulation

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#52 20. 2. 2014 22:51

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Hanka M napsal(a):

Měla jsem a mám jiné hodnoty, než ti zdraví. Oč já musela v životě bojovat, to zdraví mají automaticky, tak si toho neváží. Bylo by dobré, aby takový psycholog byl ve stejné zdravotní pozici jako já, a pak bych ho ráda poslouchala, co z něj vypadne za rady.

Znas pohadku o pysne princezne?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#53 23. 2. 2014 22:03

maria
♥♥♥♥---

Hanka M napsal(a):

Narodila jsem se před 41 lety s tělesnou vadou (oboustraně poškozené klouby kolen). Od mala se tedy pro mě stal domov v nemocnicích, léčebnách, ortopediích, lázních atd. až do dospělosti, celkem 12 let. Od malička jsem chtěla jediné, chodit jako ostatní, chtěla jsem být zdravá. Má matka se o mě starala dobře, ale nikdy mě neobjala, nechtěla znát má přání, nepolíbila atd. Bojovala jsem sama za sebe. Naštěstí jsem byla povahou ďábel, tak jsem za každý krok tvrdě bojovala, slovo "nejde" nebo "nepůjde" jsem nesnášela. Od mala jsem chtěla jezdit po světě jako řidička náklaďáku. Auta mě přitahovala od mala, můj otec byl řidič nadměrné dopravy. Pro tento sen jsem bojovala neuvěřitelně. Dva roky jsem s lékaři bojovala za to, abych si mohla udělat ŘP B bez znaku TP, dříve žlutý trojúhelník. Nakonec jsem jej udělala na poprvé ale přišla pro mne životní rána, k ŘP C jsem už nebyla připuštěna a pány doktory jsem i po několika letech nepřekonala. Tím padnul můj sen a poprvé v životě jsem se zastavila a zeptala se sama sebe "proč zrovna já?". Nastoupila jsem jako skladová účetní a po čase jsem se vypracovala a začala učit studenty - budoucí prodavače - ekonomii prodeje. Chodila jsem s několika muži, ale po čase jim má fyzická odlišnost vadila. Ve svých 32 letech jsem poznala muže, tehdy řidiče kamionu, se kterým si rozumíme a mé postižení mu nevadí Jen mě trápí, že nemáme děti. Od počátku našeho vztahu nechal přítel toto rozhodnutí na mě. Postupem času se můj zdravotní stav rychle zhoršoval. Dnes mám oboustranou artrózu 3. stupně obou kolen, srdeční tachykardii, cévní potíže atd. Denně prožívám ukrutné bolesti kolen, natýkají mi nohy, jsem zásadně omezena v pohybu. A moje největší výhra je každý den ráno vstát, přes bolesti dojet MHD do práce a zas odpoledne domů. Endoprotézy zatím nemohu dostat, protože jsem ještě prý moc mladá a musela bych na reoperace. Už si nevážím sama sebe, už nemám sílu dál pro něco bojovat, prostě jen jsem sad Vždy, když potkám budoucí maminku s bříškem, tak probrečím celou noc. Připadám si jako stará babka, která se živí jen hrstma léků a otravuje ostatní. Jsem poměrně zlá ke svému okolí, zejména ke svému příteli, na kterém jsem dost závislá. Ponižuje mě, že musím někoho žádat o pomoc, že jsem se musela smířit se slovem "nejde".sad Prostě troska sedící za oknem a pozorující lidi. sadsadsad

Ahoj narodila jsem se se stejným postižením až na to, že mám deformované kolena i bederní klouby. Lékaři mně žvanili že bych neměla mít děti, že do 40 let budu na vozíčku, ať se nechám operovat že mně to vše polámou a nechají srust a podobný kecy.
Dnes je mi 60, mám syna a lékaře používám akorát na sepsání listin do lázní předepisování léku. Bolesti mám a to pořádné ale dá si na to zvyknout. Analgetika nežeru jen když je to fakt nutné. Hlavně si gratuluji že jsem neposlechla lékaře a porodila jsem i když jsem byla na dítě víceméně sama. Vozík určitě bude ale zatím dokonce pracuji i s prukazem těžkého postižení.Chválabohu v práci mně tolerují..
a co se týče otázek proč já a podobné nesmysly - to si zakaž - to je horší jako vypít láhev kyseliny. Věř mi že se s tím dá žít a jsou i horší postižení. Tvuj žolík je partner a na něm pracuj - není většího jedu jako samolitování. Odpověz si na otázku co bys chtěla a na tom pracuj - založ si třeba sbírku kamionu... na endoprotézách se stále pracuje a techniky se vylepšují Ty se ještě dožiješ revolučních technologii neboj a vydrž. co se týče dětí - rození dětí je výsostné právo nikoliv povinnost. Nikdy jsem nelitovala že jsem neposlechla blbý kecy. Muj syn je to nejlepší co jsem v životě dosáhla.

Upravil(a) maria (23. 2. 2014 22:48)

Není tady

#54 24. 2. 2014 5:59

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

maria napsal(a):

Ahoj narodila jsem se se stejným postižením až na to, že mám deformované kolena i bederní klouby. Lékaři mně žvanili že bych neměla mít děti, že do 40 let budu na vozíčku, ať se nechám operovat že mně to vše polámou a nechají srust a podobný kecy.
Dnes je mi 60, mám syna a lékaře používám akorát na sepsání listin do lázní předepisování léku. Bolesti mám a to pořádné ale dá si na to zvyknout. Analgetika nežeru jen když je to fakt nutné. Hlavně si gratuluji že jsem neposlechla lékaře a porodila jsem i když jsem byla na dítě víceméně sama. Vozík určitě bude ale zatím dokonce pracuji i s prukazem těžkého postižení.Chválabohu v práci mně tolerují..
a co se týče otázek proč já a podobné nesmysly - to si zakaž - to je horší jako vypít láhev kyseliny. Věř mi že se s tím dá žít a jsou i horší postižení. Tvuj žolík je partner a na něm pracuj - není většího jedu jako samolitování. Odpověz si na otázku co bys chtěla a na tom pracuj - založ si třeba sbírku kamionu... na endoprotézách se stále pracuje a techniky se vylepšují Ty se ještě dožiješ revolučních technologii neboj a vydrž. co se týče dětí - rození dětí je výsostné právo nikoliv povinnost. Nikdy jsem nelitovala že jsem neposlechla blbý kecy. Muj syn je to nejlepší co jsem v životě dosáhla.

Marie tummenupp

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#55 25. 2. 2014 14:02

Hanka M
♥♥-----

Zdravím všechny a děkuji za názory. Během dvou měsíců jsem přehodnotila své pro a proti a pár věcí jsem změnila. Předně jsem začala jezdit (řídit) osobní vůz. Můj přítel mi v autě upravil pedály a já pomocí ortopedické kliniky mám speciální dlahu právě na řízení auta. To je pro mě velká výhra a samozřejmě velká volnost. A co se týká dětí, to jsem si ujasnila ve chvíli, kdy v restauraci na sebe dokáží řvát a jejich maminky si v klidu hovoří. Ale že svou "rozíveností" jejich dětí otravují okolí, to maminky nezajímá. A s tím jsem se nesetkala jen jednou .(Za tohle mě určitě seřerete za živa). V té chvíli jsem si uvědomila, že je mi vlastně za stávajících podmínek super. Hanka M.

Není tady

#56 25. 2. 2014 14:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Za tohle mě určitě seřerete za živa
Proč?
Vždyť je chvályhodný, když si uvědomuješ, že bys nedokázala vychovat dítě tak, aby se chovalo slušně...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#57 25. 2. 2014 17:03

maria
♥♥♥♥---

Jak už jsem napsala rodit děti je právo nikoli povinnost. Jsme lidé ruzní a jiný a pokud víš že chceš žít pro sebe a manžela za to tě nikdo odsuzovat nebude. Faktem je že bys to měla s dítětem omnoho těžší... tak držím palce. S tím řízením je to super. Na to jsem se zase já nepodujala. Nechci jej mejt smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí