6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Ahoj holky, dámy, maminky...
Můu mezi vás?
Jsem maminka dvou krásných holčiček a včera jsme se s manelem rozhodli, e zkusíme těstí potřetí. Jetě večer jsem manela "nachytala" u netu s tématem JAK POČÍT KLUKA. Moc ráda bych mu dala syna. Má smysl zkouet početí dle OVU testů? Pokud ano, poradíte nějaký kvalitní?
Budu ráda za jakoukoliv radu, i babskou. Svět se nezboří za dalí holčičku, ale červíček hlodá, jistě to znáte...
Předem děkuji za kadou reakci.
Katka
Není tady
Dvě mé kamarádky měly kadá dva kluky. Asi před 20 lety se velmi pečlivě připravily na to, e budou mít třetí holčičku. Spočítaly si to podle krve (kdo ji má mladí, mění se prý kadých 7 let), byly u nějaké jasnovidkyně atd., take datum početí bylo určeno opravdu pečlivě.
Jak to dopadlo? Obě mají třetího kluka.
Osobně si myslím, e to bude tak, jak je to shůry dáno a ničím to nezměníte.
Jedině snad umělým oplodněním... Kdesi jsem četla, e u umějí kluky a holčičky... Ale...
Není tady
Evi, děkuji. Nic není 100%, jen to chci zkusit podle ovulace a dát těm rychlejím spermiím anci a jinak to nechám přírodě. Hlavně, aby mimi bylo zdravé. U mi není dvace, ani třicet...:-)
Není tady
Umělým oplodněním v ádném případě - nae legislativa neumoňuje při umělém oplodnění výběr pohlaví, výjimkou jsou genetická onemocnění přenáená na jedno pohlaví, kdy se provede preimplantační diagnostika a přenesou se selektivně jen zdravá embrya, případně embrya pohlaví, které onemocněním netrpí.
Katko, obecně se říká, e spermie XY (tedy spermie zodpovědné za početí chlapců) jsou rychlejí, ale mají kratí ivotnost ne spermie XX ("holčičí). Take kdy budete mít styk dlouho před ovulací, "chlapecké" spermie sice do dělohy dorazí první, ale nevydrí tam počkat na dozrání vajíčka. Ze styků v době dlouho před ovulací se tedy obecně rodí spíe holčičky, protoe si holčičí spermie na to vajíčko v klidu počkají . Naopak budete-li mít styk přímo v době ovulace, je o něco větí ance na chlapečka, protoe "klučičí" spermie ty "holčičí předstihnou a vajíčko oplodní jako první.
JENE, je to jen obecný trend a jaká je pravděpodobnost ti nikdo neřekne. Tohle je opravdu tak jediné, co můete zkusit - určitě ale doporučuju se dopředu smířit s tím, e můete skončit se třema holkama a brát to sportovně. Věř mi, e vím, o čem mluvím
Není tady
Viděla jsem před cca rokem super anglický dokument. Byly tam tři eny, vechny měly 3-5 kluků a pokouely se zoufale o holčičku. Jedna na to la babskými radami a počali čtvrtého kluka, druhá la na umělé a měla dvojčata holčičky, třetí během natáčení ani neotěhotněla... Říkali tam, e s počtem pokusů se ance pochopitelně nemění, vdy je to 50:50 .
Tak hodně těstí !
Není tady
Ronjo, já vím a nic nehrotím. Ale jít monému chlapečkovi troku napřed přirozenou cestou nikomu a ničemu neublíí, e? Chtěla bych to právě zkusit cestou ovulace. Nikdy jsme nedělala OVU test. Můu poprosit přispěvatelky jak na něj? Jsem v podstatě prvnička - mladí dcerce bude 6 let - a jsem natěená na ve, co přijde, i kdyby to byla dvojčátka holčičky.
Není tady
Ronjo, to měl být vtip. Proto jsou tam ty tečky, ale a usměvavý smajlík.
Můj tatínek celý ivot smutní, e nemá kluka. Má 3 dcery. Ale zase má 3 vnuky. Od kadé dcery jednoho.
Není tady
Katka1978 napsal(a):
Ronjo, já vím a nic nehrotím. Ale jít monému chlapečkovi troku napřed přirozenou cestou nikomu a ničemu neublíí, e? Chtěla bych to právě zkusit cestou ovulace. Nikdy jsme nedělala OVU test. Můu poprosit přispěvatelky jak na něj? Jsem v podstatě prvnička - mladí dcerce bude 6 let - a jsem natěená na ve, co přijde, i kdyby to byla dvojčátka holčičky.
Vak dvojčátka holčičky jsou výhra Ale ne, kluka ti moc přeju Ovu test si koupí v lékárně, jen je nepraktický, e jich potřebuje několik. Kadý den testuje moč a od okamiku, kdy je kontrolní čárka stejně silná jako testovací, by měla do 24-48 hodin nastoupit ovulace (ve vaem případě tedy nastane nejvyí čas na "akci: ) Dál můe ovulaci vysledovat měřením teploty, co je zadarmo a mě to třeba fungovalo velmi spolehlivě, zkus si to najít na Seznamu, informací najde mraky (nevýhoda je, e ovulaci zjistí a zpětně, podle nárůstu teploty, ale zase pokud má pravidelný cyklus, můe ti to pomoc "předvídat" ovulaci v přítím cyklu . Přeju hodně těstí!
Není tady
Katka1978 napsal(a):
Můu mezi vás?
Jsem maminka dvou krásných holčiček a včera jsme se s manelem rozhodli, e zkusíme těstí potřetí. Jetě večer jsem manela "nachytala" u netu s tématem JAK POČÍT KLUKA. Moc ráda bych mu dala syna. Má smysl zkouet početí dle OVU testů? Pokud ano, poradíte nějaký kvalitní?
Budu ráda za jakoukoliv radu, i babskou. Svět se nezboří za dalí holčičku, ale červíček hlodá, jistě to znáte...
Katka
Samozrejme,ze to nejde.Kdyby jo, Gott by mel urcite kluka.
Není tady
Vak dvojčátka holčičky jsou výhra
Trochu genderový rovnosti, Ronjo... kadý dvojčátka jsou výhra, e...
Není tady
Ronjo, díky. Mám připravený kalendář s tím, e v době předpokládané ovulace si to budu chtít ověřit jetě OVU testem. Nae holčičky jsme počali hned první měsíc, tak si to musím řádně pohlídat a zkouet milování "na ostro" jen přesně v době ovulace.
Není tady
Heleno, ale dvojčátka kluci by u nás doma byli lepí:-)
Není tady
dvojčátka kluci by u nás doma byli lepí
To má fuk, kdo se s kým popere...
Není tady
kdy jsme plánovali třetího potomka, koupila jsem si přes net ovulační testy. Fakt u nevím,jaká to byla značka, ale obecně si říká, e klučičí spermie jsou rychlejí, ale vydrí déle ne holčičí spermie. Take kluka chce "začít" v den ovu. Holku dva dny předtím.
Nám to vylo. Ale Bůh ví, ví .... jesti to bylo těma testama.
(vlastně to samé přede mnou napsala Ronja)
Upravil(a) dusička (2. 1. 2014 11:07)
Není tady
helena napsal(a):
Vak dvojčátka holčičky jsou výhra
Trochu genderový rovnosti, Ronjo... kadý dvojčátka jsou výhra, e... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
No...některý jsou úplná lotérie
Není tady
No...některý jsou úplná lotérie
A některejm astnejm výhercům se cílová prémie zdvojnásobí...
Není tady
Katka1978 napsal(a):
Můu mezi vás?
Katka
a nestačí, kdy miminko bude zdravé?
Není tady
Katka1978 napsal(a):
Můu mezi vás?
Katka
aby nakonec místo příjemné činnosti nenastal hon na "vhodný termín" popř. "nejvhodnějí metodu"
Není tady
Ach ju, e jsem se ptala :-) No nic. Děkuji těm, které se podělily a té těm, co se zdely nevyádaných komentářů mimo téma...
Není tady
Katko, nic si z těch reakcí nedělej, úplně Tě chápu, moc jsem si přála mít ke klukovi holčičku a natěstí to vylo. Kamarádce vyla po 2 klucích holčička a nechávali to jen přírodě.
Není tady
My taky kalkulovali a v den ovulace pocinali a vyslo to. Jestli to byla nahoda, kdo vi...
Není tady
Eva4444, Holčička moc děkuji. Jak jsem psala, zkusíme to "na ostro" jen při ovulaci. Máme pravidelný sexuální ivot a doteď s ochranou. Já si začnu počítat plodné dny a v tyto dny se prostě ochrana nepouije. Ve ostatní necháme přírodě a uvidíme. S dcerkami jsem byla těhotná vdy hned první měsíc, ale to mi bylo o 7 let méně...
Nevím, co je na přání pohlaví tak pobuřujícího :-(
Holčička, pouívala jsi i ovulační testy na určerní ovulace, nebo jen kalendář a měření teploty?
Děkuji za odpovědi.
Katka
Není tady
Katka1978 napsal(a):
Eva4444, Holčička moc děkuji. Jak jsem psala, zkusíme to "na ostro" jen při ovulaci. Máme pravidelný sexuální ivot a doteď s ochranou. Já si začnu počítat plodné dny a v tyto dny se prostě ochrana nepouije. Ve ostatní necháme přírodě a uvidíme. S dcerkami jsem byla těhotná vdy hned první měsíc, ale to mi bylo o 7 let méně...
Nevím, co je na přání pohlaví tak pobuřujícího :-(
Holčička, pouívala jsi i ovulační testy na určerní ovulace, nebo jen kalendář a měření teploty?
Děkuji za odpovědi.
Katka
katko, pobuřujícího nic, kdo by nechtěl mít páreček, nebo po dvou holkách kluka atp. ale ono je to ve finále opravdu jedno, aprill měla pravdu, e hlavní je, e je zdravé.
maminky dětí, co neměly to těstí, aby měly zdravé dítě, by asi nějáký přání kluka holky, nechápaly.
a tohle asi zase nepochopí ty, pro které je zdravé dítě samozřejmostí.
a ty u nejsi taky ádná dvacítka, take to zdravé dítě u nemusí být taková samozřejmost, za jakou to povauje.
Upravil(a) PPavlaa (3. 1. 2014 14:13)
Není tady
take to zdravé dítě u nemusí být taková samozřejmost, za jakou to povauje
Moná ani "prostý" otěhotnění ne... ale tfuj, tfuj, tfuj, abych to nezakřikla.
Není tady
Tos mi Katko připomněla takovou příhodu ze tědrého dne v ZOO.
Spoluák přiel k nám pozdravit nás se svým chlapečkem a holčičkou. A pronesl tu ohranou větu "tak do třetice jetě toho kluka ne?"
A můj mu mi vyrazil dech, e prý, kdyby věděl, e to třetí bude kluk, tak do toho jde hned. (pro mě jeden z důvodů krom jiných, proč do toho rozhodně já nejdu, alespoň v nejblií době).
Mně tedy vyrazil dech nejprve tím, e by do třetího vůbec el :-)
Já fakt obdivuju vechny ty eny, co se postupně prokouou tím vím od narození, přes kojence k batoleti a tak dále a pak kdy se mohou jak tak nadechnout, tak tohle vechno absolvují znovu. U jen to těhotenství ve vyím věku a se svěma dětmi je hrozný záhul.
Katko a myslí, e bude O.K., myslím pro manela, pro tebe, kdy se ten kluk nepodaří ani do třetice?
A co kdy se ten kluk podaří? Jak si to budou jednou interpretovat ty holčičky?
My jsme se nepovedly a povedlo se a napotřetí...?
Není tady
Stránky: 1 2