|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

helena napsal(a):
Ono se snadno souhlasí, když dotyčným nehrozí nic jinýho, než ne/vyrovnat se s oponenty... a přitom můžou veřejně hlásat "právo a šanci na život" - ono to tak hezky zní a dobře se poslouchá... Troufnu si ale tvrdit, že valná část těchle "andělů spásy" by obrátila v momentě, kdy by se to jakkoli dotklo jich...
Co se týká mě, já bych neobrátila. Mám pořád stejný názor. Ostatně, před necelými dvěma lety to vypadalo, že jsem těhotná. Měla jsem jasno, že pokud se to nebude zdravotně jevit problematické (a nejspíš i přesto) se nám děťátko narodí.
Pro Modroočku, dítě není nikdy rozmar. Dítě je boží dar.
Není tady

Modroočka napsal(a):
Vero,dnes je to totiž děsněmoderní,na starý kolena si pořizovat miminko, ta ženská "tak omládne"...... aby za pár let zestárla starostma, který už k jejímu věku jaksi "nepasují". Ale jak říkám, každýho věc
Píšu čistě jen svoje subjektivní názory.
Blbosť - aj kedysi mali ženy deti vo vyššom veku (ale možno nie prvé dieža
) - ak teda nezomreli pri predošlých pôrodoch. Mária Terézia prestala rodiť až po 40tke (a neviem, či nie len preto, že jej zomrel manžel
) a iste bolo doť aj menej urodzených žien. Dnes má dosť žien deti vo vyššom veku UMEWLO, čo je podľa mňa už trochu fušovanie prírode do roboty, ale proti gustu žiaden dišputát. Ale toto nebude ten prípad...
Není tady

helena napsal(a):
a kolik lidí odtud to schvaluje......a kolik je proti
Ono se snadno souhlasí, když dotyčným nehrozí nic jinýho, než ne/vyrovnat se s oponenty... a přitom můžou veřejně hlásat "právo a šanci na život" - ono to tak hezky zní a dobře se poslouchá... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Troufnu si ale tvrdit, že valná část těchle "andělů spásy" by obrátila v momentě, kdy by se to jakkoli dotklo jich...
na starý kolena si pořizovat miminko, ta ženská "tak omládne"
Jojo... a těch tatínků v důchodovým věku, co si pořídí vlastního "sirotečka"... i když objektivně uznávám, že mu zajistí alespoň mladou maminku http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Pokiaľ sa tým nikomu brutálne neublíži (čím nemyslím zníženie dedičského podielu ďalším súrodencom - kalkul dedičstvom mi príde dosť hnufný), tak na tom nevidím nič strašné. Mnohí mladí ockovia tak naháňajú základnú obživu, že vôbec nemajú čas deťom sa venovať, aj keby energia a zdravie boli... a bohužiaľ neraz sú v tom súkolí aj matky. Ale ja vidím rozdiel medzi "plánovaným rodičovstvom" (ak vôbec niečo také existuje
) vo vyššom veku a hasením existujúcej situácie. Keby sa pýtala PRED otehotnením, poviem asi, nech si to véľmi dobre rozmyslí. Teraz už podľa mňa nie je až tak o čom rozmýšľať.
Není tady
aj kedysi mali ženy deti vo vyššom veku
Ale většinou ne proto, že by po nich nějak bezmezně toužily...
Není tady

helena napsal(a):
aj kedysi mali ženy deti vo vyššom veku
Ale většinou ne proto, že by po nich nějak bezmezně toužily...
To je přece jedno, proč. Když už je dítě počaté, tak by mělo mít šanci se narodit, pokud tam nejsou skutečně závažné zdravotní překážky.
Není tady
Dorka napsal(a):
dycinky napsal(a):
Eva. napsal(a):
Angelika píše, že otěhotněla i přes antikoncepci.
O to víc si myslím, že je to celé vymyšlené.já měla DANU a přesto jsem otěhotněla.
Ja taky. A netusila jsem to,krvacela jsem skoro nepretrzite jeste tri mesice,rikam doktorovi,ze mam Danu a asi nejake problemy,a doktor pej,kdepak,za pul roku se vam narodi detatko s Danou v pesticce... No,byli to sice necekane prekvapeni,ale po par vterinach mile,a dnes ma jiz pre 21 let,ale “mazankem“ je furt. Jo,a mmch.,taky jsem si obcas vyslechla,ze jsem to ale pekna “babicka“, hm.,nezda se,ze by to nektere t nas nejak ublizilo,naopak,kazdou chvilu za mnou chodi:mami,co mam delat,kdyz...a tak...
i moje kolegyně otěhotněla přes danu. ale dala to pryč.
Není tady
Grainne napsal(a):
aprill napsal(a):
Dorka napsal(a):
Hel, no prave. Casto jsou ti stareckove zdravejsi nez dnesni mekacama a hernama "zhejckani" mladosi...
stařečkové mají ke svým dětem zpravidla mladou maminku
jj, bm se dnes narodilo dítko
můj bm čeká koncem roku taky. je teda pravda, že ještě není statřeček, je mu 39. a taky je pravda, že maminka jeho budoucího dítěte má věkově blíž k našemu synovi, jak k němu.
Není tady

Ja myslim,ze cela tahle debata je o tom,ze nekdo je presvedcen,ze 50 je na materstvi pozde,a jini ho pripousti,bud s vy hradama,nebo bez nich. Angelika uz ma urco jasno,tady si mohla akorat tak docela kvetnate predstavit,co si kdo
o ni bude myslet...
Není tady
Kiara napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Kiara napsal(a):
Angeliko, mě celkem dost překvapuje, že jsi již v osmém týdnu těhotenství, čili něco málo přes dva měsíce těhotná. Na tvém místě bych tuhle prekérní situaci řešila nejpozději týden poté, co by mi vynechala menstruace a test by prokázal, že jsem gravidní - a za sebe mohu říci, že bych si dítě v tomto věku stoprocentně nenechala. Je mi též téměř padesát let a jsem toho názoru, že matka je v tomto věku na dítě prostě příliš stará, to za prvé a za druhé je zde velmi velké riziko, že dítě by nemuselo být v pořádku a mohlo by se narodit s tělesným, smyslovým nebo duševním postižením.
Zní to možná příliš tvrdě, ale já bych na Tvém místě nenechala dojít své neplánované těhotenství až tak daleko a ihned poté, co bych zjistila, že jsem skutečně těhotná bych vyhledala svého gynekologa a co nejrychleji bych podstoupila zákrok. Já jsem totiž kdysi pracovala v pomáhající profesi u mentálně postižených klientů, takže jsem se měla na vlastní oči možnost přesvědčit, jaké děti se mohou narodit matkám ve věku 40+ a kde ty dospělé děti nakonec po smrti svých přestárlých rodičů končía na základě takto nabytých zkušeností říkám NE, NE a ještě jednou velké NE ...
kiaro, mě teda není padesát a vůbec netuším, co tenhle věk obnáší, včetně přechodu. ale od svých známých nebo kolegyň jsme občas zaslechla, že v tomhle věku už tu menstruaci neměly pravidelně. že se zpozdila, nepřišla vůbec, už si myslely, že je to přechod, pak zas přišla ..
taky nevím, jak je na tom angelika, ale pokud měla menzes podobně, pak mohla to, že je v jiným stavu zjistit až později.Pavlo, je to "kus od kusu". Některá žena menstruuje do 52, některá dokonce do 55ti let a některá žena se dostane do přechodu ještě před čtyřicátým rokem svého věku. Fakt to máš různý
MMCH pokud angelika psala, že užívala hormonální antiko, tak při jejím užívání menstruuješ pravidelně po osmadvaceti dnech a pokud menstruace nepřijde, už to znamená, že je něco špatně. Věřím tomu, že hormonální antikoncepce může selhat, věřím tomu, že i padesátiletá žena může přijít do jiného stavu, ovšem nerozumím tomu, proč sem tazatelka psala o radu zda si dítě nechat či ne, když se nachází na samé hraně termínu, vhodného pro přerušení těhotenstvíNicméně svoje už jsem k tomu napsala
to je pravda, s tou antiko mi to nedošlo.
v každým případě má ještě čas se rozhodnout. akorát v tomhle případě čím dřív, tím líp.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Vero,dnes je to totiž děsněmoderní,na starý kolena si pořizovat miminko, ta ženská "tak omládne"...... aby za pár let zestárla starostma, který už k jejímu věku jaksi "nepasují". Ale jak říkám, každýho věc
Píšu čistě jen svoje subjektivní názory.
módní ? vidíš a já bych řekla, podle toho, co kolem sebe vidím, že mladí spíš řeší nejdřív bydlení a tyhlety praktický věci - ne každýmu rodiče naspoří na byteček, pěknej baráček
a to dítě holt pak přichází až mají nějáké zázemí.
a ano, znám lidi, co si kolem 40 pořídí třeba třetí dítě, protože ty větší už mají odrostlý. pokud se na to cítí po všech stránkách, nic proti tomu. na konec - já k jejich dítěti nebudu muset v noci vstávat, ani ho živit, tak o co jde.
Není tady
helena napsal(a):
a kolik lidí odtud to schvaluje......a kolik je proti
Ono se snadno souhlasí, když dotyčným nehrozí nic jinýho, než ne/vyrovnat se s oponenty... a přitom můžou veřejně hlásat "právo a šanci na život" - ono to tak hezky zní a dobře se poslouchá... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Troufnu si ale tvrdit, že valná část těchle "andělů spásy" by obrátila v momentě, kdy by se to jakkoli dotklo jich...
a co konkrétně ti vadí ? že ji někdo nechá, ať se rozhodne ona sama podle sebe ? proč se vůbec někdo cizí sere do toho, kdo si kdy pořídí dítě ? vy ho budete živit, šatit, starat se, vychovávat ?
a že u sebe to bere jinak - samozřejmě, jen proto, že jsem ochotna brát to, že se někdo další rozhodně mít v 50 dítě, tak to ještě neznamená, že si ho chci v 50 pořídit já sama. nebo že mi to v tohmel věku přijde jako dobrej nápad.
ale proč do toho pindat někomu, jinýmu, to je snad jeho věc, ne ?
Upravil(a) PPavlaa (11. 12. 2013 11:57)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Grainne napsal(a):
aprill napsal(a):
stařečkové mají ke svým dětem zpravidla mladou maminkujj, bm se dnes narodilo dítko
můj bm čeká koncem roku taky. je teda pravda, že ještě není statřeček, je mu 39. a taky je pravda, že maminka jeho budoucího dítěte má věkově blíž k našemu synovi, jak k němu.
Ti chlapy jsou tak blby ,ze to ani nei mozny.Ja chci sice starsiho tak mezi 50-60 lety ,ale dite porizovat nebudu ,mam dve a to mi staci .Chci byt zabezpecena vcetne s detmi a vic nic.
Není tady
Bylo by zajímavé vědět, co si o těhotenství své ženy myslí manžel - ten, co je porad plny zivota, pravidelne cvici v posilovne, ma v sobe plno energie a sily.
Není tady
a co konkrétně ti vadí ?
Co by... mimoto se vyjadřuju obecně k tématu, ne konkrétně k tomu, jak by se autorka ne/měla rozhodnout.
Za sebe můžu říct, že bych (nejen v podobný situaci) spíš uvítala pochopení a jistou, řekněme, toleranci, než jednoznačný, téměř militantní výroky o "právu" nebo dokonce "vraždě".
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Grainne napsal(a):
aprill napsal(a):
stařečkové mají ke svým dětem zpravidla mladou maminkujj, bm se dnes narodilo dítko
mému skoro o 10 více
Není tady
rudolf napsal(a):
Bylo by zajímavé vědět, co si o těhotenství své ženy myslí manžel - ten, co je porad plny zivota, pravidelne cvici v posilovne, ma v sobe plno energie a sily.
Jojo, to je pravda. Vůbec zde nepadlo, jak se k tomu staví budoucí tatínek.
Není tady
Dorka napsal(a):
Ja myslim,ze cela tahle debata je o tom,ze nekdo je presvedcen,ze 50 je na materstvi pozde,a jini ho pripousti,bud s vy hradama,nebo bez nich. Angelika uz ma urco jasno,tady si mohla akorat tak docela kvetnate predstavit,co si kdo
o ni bude myslet...
Ale to jí je určitě jedno, co si kdo tady myslí, proč by to řešila? Taky jsem si nevšimla, že by ji tady někdo soudil, ať už se rozhodne jakkoliv. Jenom píšeme svůj náhled na věc, to je všechno.
Není tady
Vůbec zde nepadlo, jak se k tomu staví budoucí tatínek.
Jak to, že ne? Hned v prvním příspěvku - "Manzelovi jsem to rekla, ten je taky bezradny."
Není tady
A jo, tak to jsem si nevšimla.
Není tady

Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
Ono se snadno souhlasí, když dotyčným nehrozí nic jinýho, než ne/vyrovnat se s oponenty... a přitom můžou veřejně hlásat "právo a šanci na život" - ono to tak hezky zní a dobře se poslouchá... Troufnu si ale tvrdit, že valná část těchle "andělů spásy" by obrátila v momentě, kdy by se to jakkoli dotklo jich...
Co se týká mě, já bych neobrátila. Mám pořád stejný názor. Ostatně, před necelými dvěma lety to vypadalo, že jsem těhotná. Měla jsem jasno, že pokud se to nebude zdravotně jevit problematické (a nejspíš i přesto) se nám děťátko narodí.
Pro Modroočku, dítě není nikdy rozmar. Dítě je boží dar.
Ach tak, tobě nadělil děti Bůh.
Upravil(a) Modroočka (12. 12. 2013 0:29)
Není tady
Kdyby se me nekdo zeptal, jestli mit dite kolem padesatky, rekla bych, ze se mi to nezda rozumne. Kdyby se me tehotna zena kolem padesatky zeptala, jestli jit na potrat, doporucija bych ji, aby si rozmyslela proc. Protoze duvod jako treba, ze dite pripravim o dvacet let sveho zivota a bude sirotkem uz ve triceti misto v padesati, je docela k zasmani, kdyby nebyl k placi.
Není tady

helena napsal(a):
Vůbec zde nepadlo, jak se k tomu staví budoucí tatínek.
Jak to, že ne? Hned v prvním příspěvku - "Manzelovi jsem to rekla, ten je taky bezradny."
Stejně se nakonec rozhodne matka, když to dítě bude chtít donosit, tak otec může být stokrát proti.
Je taky fakt, že chlapů se potrat psychicky nedotkne, fyzicky už vůbec ne. S tím se pak taky srovnává ta ženská. Ale spousta chlapů ve vyšším věku to dítě moc nechce, to spíš ta ženská.
A bohužel, spousta ženských v touze po dítěti,přesto, že chlap už dítě nechce, si to může zařídit a pak říct, že selhala antikoncepce. A ona na to přišla až už bylo pozdě. Takových případů je spousta.
Ve svém blízkém okolí znám dva tyhle případy. Ten jeden to bral od manželky jako podraz, třetí dítě nechtěl. Ona antikoncepci vysadila, protože děcko chtěla, jemu řekla, že to selhalo,ale byla už tři a půl měsíce těhotná.
Dva měsíce sní nemluvil, děcko má rád, stará se, všechno, ale už další nechtěl.
Mně antikoncepce neselhala nikdy
A díky Bohu, třetí dítě jsem nechtěla a jít na potrat taky ne.
Upravil(a) Modroočka (12. 12. 2013 4:59)
Není tady

Jo a ještě, dítě je dar, ale ne vždy a ne pro každýho.
A ne od Boha. Moje děti byly můj dar, náš, my jsme je chtěli, ne Bůh. My jsme ty děti stvořili, ne Bůh.
Není tady

elena007 napsal(a):
Kdyby se me nekdo zeptal, jestli mit dite kolem padesatky, rekla bych, ze se mi to nezda rozumne. Kdyby se me tehotna zena kolem padesatky zeptala, jestli jit na potrat, doporucija bych ji, aby si rozmyslela proc. Protoze duvod jako treba, ze dite pripravim o dvacet let sveho zivota a bude sirotkem uz ve triceti misto v padesati, je docela k zasmani, kdyby nebyl k placi.
Mé kamarádce ze školy umřela maminka v necelých osmnácti, ona by ti vysvětlila, jak je to směšnej argument.
Pro ni ten čas, kterej mohla ještě strávit s matkou, těch deset, dvacet let, byl dost zásadní, ne směšnej.
Není tady

A nikdo nenutí Angeliku jít na potrat. Jen každej píše svoje názory, svůj pohled na věc.
Já bych prostě v padesáti nad ničím neuvažovala, dítě bych si nenechala. Jsem soudná a vím, že už bych byla víc ve stresu, nedala bych tomu děcko tolik, co těm starším, neměla bych už tolik trpělivosti, víc bych trnula strachem, bála bych se, že třeba brzo umřu a ono tady zůstane samo, cokoliv, ty úvahy jsou jiný, než ve dvaceti, třiceti. Navíc v obou těhotenstvích jsem měla problémy.
Možná kdybych byla bezdětná,tak bych to dítě chtěla, ale nevím, nejsem v takové situaci.
Ale proto, že potrat by byl pro mě krajní řešení, tak jsem se zařídila tak, abych tohle řešit nemusela a abych neotěhotněla.
Není tady