|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Ahoj Pajko,tve posledni kome.tare jak bymoje ruka psala... Chjo,omlouvam se za preklepy,zpusobene nemoznym “dotekacem“,uf,zlata klavesnicko,kdeze jsi? 
Není tady
Angeliko,markýzo,píšu v zastoupení mé ženy,my počali dítě o pár let dříve než Vy, a přes všechny hlasy proti a, že jich bylo jsme to oba ustáli. A dnes... už má pět, těší se na Vánoce na mě až příjdu z práce, volá mi do práce kdy už přijdu,
žena mi omládla, chystá se do práce,ostatní děti ho milují, je pro nás neskutečným obohacením.....Nedej na hlasy, které kolem sebe slyšíš a řiď se hlasem svého srdce, máš pod srdcem živé dítě a to tě teď nejvíc potřebuje. Moc Vám se ženou fandíme....
Není tady

žena mi omládla - hm.
No jo, chlap. 
Není tady

naděje napsal(a):
Angeliko,markýzo,píšu v zastoupení mé ženy,my počali dítě o pár let dříve než Vy, a přes všechny hlasy proti a, že jich bylo jsme to oba ustáli. A dnes... už má pět, těší se na Vánoce na mě až příjdu z práce, volá mi do práce kdy už přijdu,
žena mi omládla, chystá se do práce,ostatní děti ho milují, je pro nás neskutečným obohacením.....Nedej na hlasy, které kolem sebe slyšíš a řiď se hlasem svého srdce, máš pod srdcem živé dítě a to tě teď nejvíc potřebuje. Moc Vám se ženou fandíme....
Naděje a chlap.
V zastoupení své ženy...... ona neumí psát, nesmí nebo o tomhle psaní vůbec neví ....
Proč nenapíše sama
Upravil(a) Modroočka (10. 12. 2013 13:48)
Není tady

Osobně si myslím, že v našem věku a co se těhotenství týká, je u ženy docela zásadní rozdíl každý den. Takže je rozdíl 48 let (např.) a 50 let.
Není tady
my počali dítě o pár let dříve než Vy
No právě...
Jsem si taky "o pár let dříve" myslela, co všechno ne/zvládnu... jo, většinu ano, ale s mnohem většíma potížema.
Není tady

No pockejte,vsak vam doma (na klavesach) napisu,co “starecci“ zvladaj lip,ci hur...,... Akorat,ze ted,po prichodu “Nadeje“ se zaci.am aj ja priklanet k teorii vymysleneho pribehu... 

Není tady

aprill napsal(a):
Dorka napsal(a):
Hel, no prave. Casto jsou ti stareckove zdravejsi nez dnesni mekacama a hernama "zhejckani" mladosi...
stařečkové mají ke svým dětem zpravidla mladou maminku
jj, bm se dnes narodilo dítko 
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Kiara napsal(a):
Angeliko, mě celkem dost překvapuje, že jsi již v osmém týdnu těhotenství, čili něco málo přes dva měsíce těhotná. Na tvém místě bych tuhle prekérní situaci řešila nejpozději týden poté, co by mi vynechala menstruace a test by prokázal, že jsem gravidní - a za sebe mohu říci, že bych si dítě v tomto věku stoprocentně nenechala. Je mi též téměř padesát let a jsem toho názoru, že matka je v tomto věku na dítě prostě příliš stará, to za prvé a za druhé je zde velmi velké riziko, že dítě by nemuselo být v pořádku a mohlo by se narodit s tělesným, smyslovým nebo duševním postižením.
Zní to možná příliš tvrdě, ale já bych na Tvém místě nenechala dojít své neplánované těhotenství až tak daleko a ihned poté, co bych zjistila, že jsem skutečně těhotná bych vyhledala svého gynekologa a co nejrychleji bych podstoupila zákrok. Já jsem totiž kdysi pracovala v pomáhající profesi u mentálně postižených klientů, takže jsem se měla na vlastní oči možnost přesvědčit, jaké děti se mohou narodit matkám ve věku 40+ a kde ty dospělé děti nakonec po smrti svých přestárlých rodičů končía na základě takto nabytých zkušeností říkám NE, NE a ještě jednou velké NE ...
kiaro, mě teda není padesát a vůbec netuším, co tenhle věk obnáší, včetně přechodu. ale od svých známých nebo kolegyň jsme občas zaslechla, že v tomhle věku už tu menstruaci neměly pravidelně. že se zpozdila, nepřišla vůbec, už si myslely, že je to přechod, pak zas přišla ..
taky nevím, jak je na tom angelika, ale pokud měla menzes podobně, pak mohla to, že je v jiným stavu zjistit až později.
Pavlo, je to "kus od kusu". Některá žena menstruuje do 52, některá dokonce do 55ti let a některá žena se dostane do přechodu ještě před čtyřicátým rokem svého věku. Fakt to máš různý 
MMCH pokud angelika psala, že užívala hormonální antiko, tak při jejím užívání menstruuješ pravidelně po osmadvaceti dnech a pokud menstruace nepřijde, už to znamená, že je něco špatně. Věřím tomu, že hormonální antikoncepce může selhat, věřím tomu, že i padesátiletá žena může přijít do jiného stavu, ovšem nerozumím tomu, proč sem tazatelka psala o radu zda si dítě nechat či ne, když se nachází na samé hraně termínu, vhodného pro přerušení těhotenství
Nicméně svoje už jsem k tomu napsala 
Není tady

Modroočka napsal(a):
No, pokud je to pravda, tak v padesáti jsi na dítě stará. Každej soudnej doktor ti to řekne taky. Krom toho, že dítě nemusí už být u tak starých rodičů v pořádku, kde máš jistotu, že ho plnohodnotně vychováš do jeho dospělosti. A nejen dospělosti,obereš ho dalších minimálně dvacet let jeho dospělýho života. Mně je 44, dítě bych si nepořídila a jsem ráda, že mám ještě matku, byť jsem už tak "stará".
To dítko může v osmnácti zůstat taky bez rodičů a zůstanou mu jen sourozenci, kteří mu možná budou ochotni ty rodiče suplovat.
Možná to zní tvrdě, ale v padesáti mít dítě, to je opravdu na pováženou.
Ale to je můj subjektivní pohled na věc.
Rady jsou ti stejně na nic,to dítě budeš vychovávat ty, nikdo ti s tím nepomůže. Uvědom si, že budeš stárnout.
Ty si mala nejakú istotu? Nejaký dátum úmrtia, záručný list na zdravie?
Istoty sú ilúzie. ja by som zvážila sily, nechala vyšetriť seba aj plod - a potom, keby bolo všetko OK, nechala veciam voľný priebeh. Je to drsné, ale mne kedysi veterinár hovoril, keď som sa bála, či moja 8.ročná fena neotehotnie, že keď otehotnie prirodzene, tak aj donosí (a cisársky rez to istí aj u psov). Príroda vie väčšinou sama najlepšie...
Není tady

mokory napsal(a):
V tomhle věku bych si dítě rozhodně nepořídila. Znám několik rodičů, kteří si pořídili tzv. přechodové dítě a nejvíc na to doplatí dítě samo. Rodiče už nemají tolik energie na výchovu, jsou víc bojácní. Znám několik dětí starších rodičů a ani jedno nezapadlo do kolektivu stejně starých dětí. Prostě jsou vychovávány jinak než děti "mladých" rodičů.
Ale třeba vyjímka potvrzuje pravidlo.
Keby mi dali vybrať si narodiť sa starším rodičom alebo vôbec... tak viem, čo by som si vybrala.
Není tady

helena napsal(a):
dát životu šanci
Vždycky???
Skoro... v tomto prípade áno. Ale teda na testy by som asi predsa len šla... Koniec koncov, ešte vždy môže donosiť . ak bude zdravé - a dať na adopciu. Nie je to ideálne riešenie, ale ja by som na interrupciu tiež nemala. Ani na umelé oplodnenie a spermabanku, ale ani na interrupciu...
Není tady

dycinky napsal(a):
Jessika napsal(a):
dycinky napsal(a):
myslíš, jako tomu miminku, co se narodilo a ted ho našli v popelnici?A co je zas tohle za blábol?
Mohlo zomrieť aj samo alebo na nedostatok popôrodnej starostlivosti... Lidé jsou rúzné. Ale toto je extrém, je tu ešte X iných možností.
Není tady

Modroočka napsal(a):
helena napsal(a):
dát životu šanci
Vždycky???Víš jak, někteří pobožní mají názor, že klidně ať matka zemře, i s dítětem,jen ne potrat. Nebo musí, MUSÍ, za každou cenu, donosit i dítě po znásilnění. To je silná zvrácenost.
Nemusí - ale samotný vek matky, ak je dieťa zdravé, mi ako dostatočný dôvod nepripadá. Vychovať ho fakt prinajhoršom môže aj niekto iný - trebárs kto sám deti mať nemôže...
Není tady

Problém z môjho pohľadu je, že ja lekárom proste neverím... My sme mali mať v rodine AIDS, Downov syndróm, zdravotnú anomáliu, mama mala byť už mŕtva - a nič z toho nie je pravda. Zato mne diagnostikovali rázštep stavca až v 40tke, hoci problémy mám odjakživa... Lekári väčšinou zistia len to, čo im ja poviem alebo napoviem, bohužiaľ. Preto im neverím - väčšine - ani dátum.
Není tady

Eva. napsal(a):
Angelika píše, že otěhotněla i přes antikoncepci.
O to víc si myslím, že je to celé vymyšlené.
Nemusí... Bratrancova žena má po mimomaternicovom tehotenstve jeden vaječník a hoci ju strašili neplodnosťou, má ešte dve deti - a jedno cez antikoncepciu (plus jednu interrupciu, tehotenstvo cez kojenie "to by som fakt nedala"...!.
Není tady
Selima napsal(a):
Eva. napsal(a):
Angelika píše, že otěhotněla i přes antikoncepci.
O to víc si myslím, že je to celé vymyšlené.Nemusí... Bratrancova žena má po mimomaternicovom tehotenstve jeden vaječník a hoci ju strašili neplodnosťou, má ešte dve deti - a jedno cez antikoncepciu (plus jednu interrupciu, tehotenstvo cez kojenie "to by som fakt nedala"...!.
I me pribuzne co ma od 13 let anorexiiji rekli,ze na tehotenstvi ma 0 sanci.Jeji vajecniky pry jsou nevyvinute,pry zacala s anorexii priliz brzo nez se telo stacilo vyvinout.Ma 5 letou holcicku.
Není tady

Prostě opravdu je věk 50 let na těhotenství dost vysokej, zdravotní rizika pro matku i pro dítě, mladší věk matky statisticky dokazuje větší pravděpodobnost dítě dovést do dospělosti, navíc opravdu s věkem ubývají síly, takže stará matka opravdu těch sil tolik nemá. A pokud se na testech ukáže, že dítě může, nedej Bože, být postižené, zvládne to matka v tomhle věku? A kdo se postará o takový dítě, když matka zemře? Sourozenci?
A má ta matka právo jim nechat, blbě řečeno, na krku postižený dítě, když jejich volba to nebyla a chtějí mít svůj vlastní život? Určitě budou rádi, že matčin rozmar mít na starý kolena dítě, jim obrátí život naruby.
Tohle jsou jen normální úvahy o rizicích těhotenství a dítěte v pozdním věku.
Nehledě na to, že někdo tady psal, že by nebyla ve střehu, když "to"nedostala?
Je evidentní, že to dítě prostě chce, jen se chce ujistit, že je to v padesáti OK. Není.
Prostě není. Ale to je jen můj názor. Nikomu ho nevnucuju.
Já bych si nenechala dítě ani ve svým věku, protože jsem na dítě už stará. Ale abych nemusela řešit potrat, což, i když nejsem proti potratům, bych to absolvovat nechtěla, protože mě by to tížilo. Pořád bych na to myslela. Proto jsem udělala maximum proto, abych neotěhotněla.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Prostě opravdu je věk 50 let na těhotenství dost vysokej, zdravotní rizika pro matku i pro dítě, mladší věk matky statisticky dokazuje větší pravděpodobnost dítě dovést do dospělosti, navíc opravdu s věkem ubývají síly, takže stará matka opravdu těch sil tolik nemá. A pokud se na testech ukáže, že dítě může, nedej Bože, být postižené, zvládne to matka v tomhle věku? A kdo se postará o takový dítě, když matka zemře? Sourozenci?
A má ta matka právo jim nechat, blbě řečeno, na krku postižený dítě, když jejich volba to nebyla a chtějí mít svůj vlastní život? Určitě budou rádi, že matčin rozmar mít na starý kolena dítě, jim obrátí život naruby.
Tohle jsou jen normální úvahy o rizicích těhotenství a dítěte v pozdním věku.
Nehledě na to, že někdo tady psal, že by nebyla ve střehu, když "to"nedostala?
Je evidentní, že to dítě prostě chce, jen se chce ujistit, že je to v padesáti OK. Není.
Prostě není. Ale to je jen můj názor. Nikomu ho nevnucuju.
Já bych si nenechala dítě ani ve svým věku, protože jsem na dítě už stará. Ale abych nemusela řešit potrat, což, i když nejsem proti potratům, bych to absolvovat nechtěla, protože mě by to tížilo. Pořád bych na to myslela. Proto jsem udělala maximum proto, abych neotěhotněla.
Ale dite se muze narodit i zdrave.A sance na zivot by mela byt.
Není tady

Ano, dítě se může narodit zdravé. Taky jsem několik stránek zpátky psala, že Angelice přeju, aby dítko bylo zdravý, ona taky, aby ho zvládla vychovat.
Ale prostě jde o to, že opravdu padesátka už není vhodnej věk na těhotenství, prostě to ženský tělo je už starý. A těch rizik je podstatně víc než u mladé ženské.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Ano, dítě se může narodit zdravé. Taky jsem několik stránek zpátky psala, že Angelice přeju, aby dítko bylo zdravý, ona taky, aby ho zvládla vychovat.
Ale prostě jde o to, že opravdu padesátka už není vhodnej věk na těhotenství, prostě to ženský tělo je už starý. A těch rizik je podstatně víc než u mladé ženské.
souhlasím
a kolik lidí odtud to schvaluje......a kolik je proti....to taky o něčem vypovídá
Není tady

Vero,dnes je to totiž děsněmoderní,na starý kolena si pořizovat miminko, ta ženská "tak omládne"...... aby za pár let zestárla starostma, který už k jejímu věku jaksi "nepasují". Ale jak říkám, každýho věc 
Píšu čistě jen svoje subjektivní názory.
Není tady
a kolik lidí odtud to schvaluje......a kolik je proti
Ono se snadno souhlasí, když dotyčným nehrozí nic jinýho, než ne/vyrovnat se s oponenty... a přitom můžou veřejně hlásat "právo a šanci na život" - ono to tak hezky zní a dobře se poslouchá...
Troufnu si ale tvrdit, že valná část těchle "andělů spásy" by obrátila v momentě, kdy by se to jakkoli dotklo jich...
na starý kolena si pořizovat miminko, ta ženská "tak omládne"
Jojo... a těch tatínků v důchodovým věku, co si pořídí vlastního "sirotečka"... i když objektivně uznávám, že mu zajistí alespoň mladou maminku 
Není tady

helena napsal(a):
a kolik lidí odtud to schvaluje......a kolik je proti
Ono se snadno souhlasí, když dotyčným nehrozí nic jinýho, než ne/vyrovnat se s oponenty... a přitom můžou veřejně hlásat "právo a šanci na život" - ono to tak hezky zní a dobře se poslouchá... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Troufnu si ale tvrdit, že valná část těchle "andělů spásy" by obrátila v momentě, kdy by se to jakkoli dotklo jich...
na starý kolena si pořizovat miminko, ta ženská "tak omládne"
Jojo... a těch tatínků v důchodovým věku, co si pořídí vlastního "sirotečka"... i když objektivně uznávám, že mu zajistí alespoň mladou maminku http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Pokud má ovšem velmi slušně naducaný konto, dědek s holou pr.delí si mladou maminku těžko pořídí
Není tady
dědek s holou pr.delí si mladou maminku těžko pořídí
Většinou... i když znám i takový případy. Jenže tam jde spíš o mladý tele.
Není tady