29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jessika napsal(a):
helena napsal(a):
zdá být sobecké donosit a porodit dítě
No... ono je to "sobecké" hlavně vzhledem k tomu dítěti, řekla bych.
Taky jsem byla v padesáti natolik fit, abych to zvládla. Teď je mi o něco víc a jsou ty roky sakra vidět... mít doma frekventanta základní školy plus představu, že ho můžu a taky nemusím postavit do života - to by byla dostatečná noční můra.
Takové názory považuji za zvrácené...
Aha - a sedmdesátiletá maminka na vozejku a stejně starej tatínek s Alzheimerem, kterak doprovázejí svýho maturanta na ples... to je roztomilej názor, jo?Tak znovu: já neměla příjít na svět.
Moje máma o interupci uvažovala.
Člověče, já jsem tak ráda, že byla tak sobecká.
a kolik bylo tvé mamince?
Není tady
helena napsal(a):
zdá být sobecké donosit a porodit dítě
No... ono je to "sobecké" hlavně vzhledem k tomu dítěti, řekla bych.
Taky jsem byla v padesáti natolik fit, abych to zvládla. Teď je mi o něco víc a jsou ty roky sakra vidět... mít doma frekventanta základní školy plus představu, že ho můžu a taky nemusím postavit do života - to by byla dostatečná noční můra.
Aha - a sedmdesátiletá maminka na vozejku a stejně starej tatínek s Alzheimerem, kterak doprovázejí svýho maturanta na ples... to je roztomilej názor, jo?
Krásná představa
Není tady
helena napsal(a):
já jsem tak ráda, že byla tak sobecká
Kdyby nebyla, podobný myšlenky by tě netrápily...
K tomu jsme vždycky říkali... vtipná, až to brzdí vzduch.
Ale jinak - mně tyto myšlenky netrápí. Já to vlákno nezaložila
Není tady
mně tyto myšlenky netrápí. Já to vlákno nezaložila
Což ti nebrání v tom, abys všechny šmahem nezvostouzela, "že se vám tady vesměs zdá být sobecké donosit a porodit dítě, které je na cestě" a nepřikořenila to tím, jak "Takové názory považuji za zvrácené" - zřejmě včetně jejich hlasatelek...
Není tady
helena napsal(a):
Což ti nebrání v tom, abys všechny šmahem nezvostouzela, "že se vám tady vesměs zdá být sobecké donosit a porodit dítě, které je na cestě" a nepřikořenila to tím, jak "Takové názory považuji za zvrácené" - zřejmě včetně jejich hlasatelek...
Díky Bohu, za to, že jsem děcka přivedla na svět jako mladá.
Znám pár starších matek a mezi čtyřma očima mi přiznaly, že kdyby tušily, nešly by toho, byť svoje dítě milují.
Takže tak nějak.
A jinak, pokud je úvodní příspěvek skutečně pravda, tak můžeme Angelice tak akorát popřát, aby byla plná sil až do osmdesáti, aby zvládla to dítě nejen vychovat do dospělosti, ale být s ním i pak ještě nějakej čas a aby dítě bylo zdravý a nebylo hyperaktivní.
Není tady
helena napsal(a):
Přesně tak, co by mi mělo bránit napsat svůj názor - klidně si o něm mysli i piš, co chceš.
A napíšu to klidně znova - považuji za zvrácené myšlení to, že když si někdo myslí, že je lepší jít na potrat (zabít člověka) , než dát životu šanci.
Nepovažuji za zvrácené všechny pisatelky tady, jen tento názor.
Není tady
dát životu šanci
Vždycky???
Není tady
helena napsal(a):
dát životu šanci
Vždycky???
Měj mě za zvrácenou, ale vždycky.
Není tady
Měj mě za zvrácenou, ale vždycky.
Nemám a mít nebudu...
Ovšem sebekriticky přiznávám, že až taková Matka Tereza nejsem, abych odnosila a porodila dítě, který mi radši ani neukážou...
Není tady
Jessika napsal(a):
helena napsal(a):
Což ti nebrání v tom, abys všechny šmahem nezvostouzela, "že se vám tady vesměs zdá být sobecké donosit a porodit dítě, které je na cestě" a nepřikořenila to tím, jak "Takové názory považuji za zvrácené" - zřejmě včetně jejich hlasatelek...Přesně tak, co by mi mělo bránit napsat svůj názor - klidně si o něm mysli i piš, co chceš.
A napíšu to klidně znova - považuji za zvrácené myšlení to, že když si někdo myslí, že je lepší jít na potrat (zabít člověka) , než dát životu šanci.
Nepovažuji za zvrácené všechny pisatelky tady, jen tento názor.
myslíš, jako tomu miminku, co se narodilo a ted ho našli v popelnici?
Není tady
dycinky napsal(a):
Jessika napsal(a):
helena napsal(a):
Což ti nebrání v tom, abys všechny šmahem nezvostouzela, "že se vám tady vesměs zdá být sobecké donosit a porodit dítě, které je na cestě" a nepřikořenila to tím, jak "Takové názory považuji za zvrácené" - zřejmě včetně jejich hlasatelek...Přesně tak, co by mi mělo bránit napsat svůj názor - klidně si o něm mysli i piš, co chceš.
Nepovažuji za zvrácené všechny pisatelky tady, jen tento názor.myslíš, jako tomu miminku, co se narodilo a ted ho našli v popelnici?
A co je zas tohle za blábol?
Není tady
Jessika napsal(a):
dycinky napsal(a):
Jessika napsal(a):
Přesně tak, co by mi mělo bránit napsat svůj názor - klidně si o něm mysli i piš, co chceš.
Nepovažuji za zvrácené všechny pisatelky tady, jen tento názor.myslíš, jako tomu miminku, co se narodilo a ted ho našli v popelnici?
Není tady
tomu miminku, co se narodilo a ted ho našli v popelnici
Nebo týhle holčičce?
http://www.novinky.cz/krimi/321559-osmn … ezilo.html
Není tady
helena napsal(a):
dát životu šanci
Vždycky???
Víš jak, někteří pobožní mají názor, že klidně ať matka zemře, i s dítětem,jen ne potrat. Nebo musí, MUSÍ, za každou cenu, donosit i dítě po znásilnění. To je silná zvrácenost.
Není tady
Jessika napsal(a):
dycinky napsal(a):
Jessika napsal(a):
Blábol? Myslíš, že je lepší dítě porodit a zabít, než jít na potrat, kde se, blbě řečeno, bavíš "jen" neživotaschopného embrya?
Jasně, Bůh to vidí jinak.... ale ne, ne, nevidí
Není tady
Modroočka napsal(a):
Jessika napsal(a):
dycinky napsal(a):
myslíš, jako tomu miminku, co se narodilo a ted ho našli v popelnici?A co je zas tohle za blábol?
Blábol? Myslíš, že je lepší dítě porodit a zabít, než jít na potrat, kde se, blbě řečeno, bavíš "jen" neživotaschopného embrya?
Jasně, Bůh to vidí jinak.... ale ne, ne, nevidí
nehledě na to, že si myslím , že zabít či týrat narozené dítě, ublíží i spoustě dalších osob.
Není tady
dycinky napsal(a):
Dorka napsal(a):
[ matka si deti uhajila (s podporou otce), ....... a dnes jsou to nadherni a zdravi mladi lide...
a já zase rodinu, kde matce také nedoporučovali mít děti, že má nějakou genetickou chybu, takže se můžou (velmi vysoké riziko) narodit postižené. Ne, paní si těhotenství obhájila - dokonce dvakrát. Obě děti jsou postižené jak fyzicky tak mentálně (každé jinak a v jiném stupni). Paní se celodenně stará s pomocí sociálních služeb, manžel utekl . kdo se o tyto děti postará až matka nebude?
No vidis. Setkaly jsme se zde dve (ty a ja), se zhruba stejnou situaci, (ma znama ma taky "genetickou vadu", kde lekarska veda predpovidala u prvniho ditete 50% ohrozeni, a vzhledem k tomu, ze prvni decko bylo zdrave, tak na druhe byla prognoza 100%...), - a vysledek je 50 na 50, t.j. dve deti zdrave kontra dve postizene. To mi zas az tak solidne ze strany vedy nepripada jako duvod k zabiti embrya...
Není tady
Jessika napsal(a):
.... reaguji čistě na to, že se vám tady vesměs zdá být sobecké donosit a porodit dítě, které je na cestě.
Není tady
helena napsal(a):
... a sedmdesátiletá maminka na vozejku a stejně starej tatínek s Alzheimerem, kterak doprovázejí svýho maturanta na ples... to je roztomilej názor, jo?
Proc ne? Pokud dite meli a vychovali, jedno, jestli k maturite, vyucnimu listu, ci "doprovod do dospelosti" zabezpecili jinak, ... snad klobouk dolu pred nima, ne? Myslite, ze to decko si za jejich zadama rika: Hlupaci, meli me radsi hodit do kontejneru na pitevne... ?
Není tady
To mi zas az tak solidne ze strany vedy nepripada jako duvod k zabiti embrya
Dobře... ovšem v jednom případě padla otázka "kdo se o tyto děti postará až matka nebude?" Nebo - dodávám já - až "jenom" přestane zvládat? Jistě, stát se to nemusí... ale taky může.
Nehledě k tomu, že "Paní se celodenně stará s pomocí sociálních služeb" - ale některý postižení vyžadujou odbornou, trvalou, ústavní (a sakra drahou) péči... to ti "az tak solidne ze strany" matky připadá?
Pokud dite meli a vychovali
A co v opačným gardu? Že dítě dokončilo školu i přesto, že se k tomu muselo postarat o nemohoucí rodiče?
Upravil(a) helena (9. 12. 2013 19:05)
Není tady
helena napsal(a):
já jsem tak ráda, že byla tak sobecká
Kdyby nebyla, podobný myšlenky by tě netrápily...
Morbidni reakce
Není tady
helena napsal(a):
dát životu šanci
Vždycky???
ANO
Není tady
helena napsal(a):
To mi zas az tak solidne ze strany vedy nepripada jako duvod k zabiti embrya
Dobře... ovšem v jednom případě padla otázka "kdo se o tyto děti postará až matka nebude?" Nebo - dodávám já - až "jenom" přestane zvládat? Jistě, stát se to nemusí... ale taky může.
Nehledě k tomu, že "Paní se celodenně stará s pomocí sociálních služeb" - ale některý postižení vyžadujou odbornou, trvalou, ústavní (a sakra drahou) péči... to ti "az tak solidne ze strany" matky připadá?
Pokud dite meli a vychovali
A co v opačným gardu? Že dítě dokončilo školu i přesto, že se k tomu muselo postarat o nemohoucí rodiče?
a dále - místo toho, aby se věnovalo výletům, karieře , diskotékám a všemu, co patří k mládí , muselo se starat časově, fyzicky i finančně o nemohoucí rodiče .? Něco, k čemu se většina z nás dostane až ve středním věku ?
Není tady
helena napsal(a):
... otázka "kdo se o tyto děti postará až matka nebude?" Nebo - dodávám já - až "jenom" přestane zvládat? Jistě, stát se to nemusí... ale taky může.
Nehledě k tomu, že "Paní se celodenně stará s pomocí sociálních služeb" - ale některý postižení vyžadujou odbornou, trvalou, ústavní (a sakra drahou) péči... to ti "az tak solidne ze strany" matky připadá?dorka napsal(a):
Ano. Je to lidske..., a ona "veda" nema jenom pochybnosti, ale obcas i uspechy, a to prevratne..., viz v posledni dobe se tusim mluvi o leku na rakovinu a pod...
... dítě dokončilo školu i přesto, že se k tomu muselo postarat o nemohoucí rodiče?
No a? O nemohouci rodice se stara spousta deti i v pripade, ze oni byli predtim "mohouci"..., to je snad taky lidske...
Není tady
Dorka napsal(a):
helena napsal(a):
dát životu šanci
Vždycky???ANO
I za tu cenu, že přivedeš na svět postižený dítě? Nebo že ohrozíš život svůj i toho dítěte?
A budeš schopná se o ně postarat,nebo budeš ždímat stát,potažmo spolu obyvatele, protože ty nemůžeš pracovat,jelikož jsi vědomě přivedla na svět postižený dítě, tak logicky očekáváš, že ti někdo bude dávat finance, aby ses mohla starat, protože jsi nezodpovědná a jen tak,protože TY CHCEŠ, to dítě máš za každou cenu, za cenu, že tě "někdo" bude živit, někdo, rozuměj my všichni. Proč? Protože očekáváš, že tvůj rozmar mít dítě za každou cenu prostě MUSÍ všichni chápat a musí ti přispívat.
To je morbidní, to je sobeckost a nezodpovědnost. Navíc si myslím, že konkrétně tyhle děti o takový život moc nestojí, to mi věř. Jenže jich se nikdo neptá, na ně nikdo nehledí, že? Protože matka chce dítě za každou cenu,i za tu nejvyšší.
Není tady