29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
eva4444 napsal(a):
...Jinak teda znám rodinu, kde paní měla dítě těsně před padesátkou a bohužel umřela ve 12-ti letech své dcerky na rakovinu. Dítko vychoval otec, který ještě žije. Dnes už je dcera dospělá a má vystudovanou VŠ a pracuje. Nevím, jestli by byla ráda, kdyby ani nedostala možnost se narodit... dnes je z ní normální dospělá žena.
Ja znam rodinu, kde matka mela hodne vazne nemoci a doktori nedoporucovali mit deti, dokonce ruzne hrozili interrupci, kdyz dojde k tehotenstvi, matka si deti uhajila (s podporou otce), na predepsane prohlidky,kdy ji interrupce hrozily, nesla, do poradny sla az uz nebylo jine moznosti, nez ze deti donosi... a dnes jsou to nadherni a zdravi mladi lide, divka a kluk, oba velmi umelecky nadani, uspesni v osobnim zivote, chlapec je uz dokonce tatinkem..., co dodat? Lekari a jejich "veda", predsudky opantane okoli a mnozi "dobretomyslicipratele" tem detem zadnou sanci nedavali a jejich rodice obvinovali z nezodpovednosti...
Není tady
Viky, ale v padesáti mít dítě je prostě už jen nezodpovědnost a myslet si,že jsem na vrcholu sil, je pošetilost, možná je na vrcholu, ale poletí to dolů a to závratnou rychlostí. Že je někdo sobec a chce dítě v tomhle věku, to je hezký, ale to dítě pak vědomě vrhá do situace, že místo aby měnilo plínky svým dětem, bude je měnit svým rodičům.Vážně si myslíš, že to to dítě ocení?
Prostě ti lidi absolutně ztrácí soudnost a vítězí pocit,že na to ještě mají. Nemají, ale poznají to, až už nebude jiná možnost, než porodit a o to dítě se starat. Tuhle pošetilost si může dovolit jen ten, kdo má tolik financí, že si může dovolit chůvu a nemusí k tomu děcku vstávat a věnovat se mu celej den.
A stejně to dítě ošidí o velký kus společnýho živote. Většinou dítě má rodiče až do středního věku, tyhle děti starých rodičů zůstanou samy velmi mladí.
Na tohle ty starý matky nemyslí, protože ony vidí jen krátkodobě.
Není tady
za sebe.....já bych na to neměla
babičkuju, mám 4 vnoučata.......nejstarší má 11 let a když se představím, že bych byla jeho matka
polil mě pot....
taky tomu moc nevěřím.....sorry
Není tady
Ivča K. napsal(a):
Je mi taky 50,antikoncepci neberu a do teď jsem byla celkem v klidu,že těhotenství už mi nehrozí.Když jsem měla asi před rokem obavy ze zpoždění MS,tak mě doktorka řekla,že to už bude takové předpřechodové laškování přírody.50letá těhotná je spíš rarita,takže si taky myslím,že je to nějaká legrácka.Mám roční vnučku a vnoučka a těším se na další,ale na vlastní bych se už necítila a měla bych i opodstatněný strach,že to nemusí být v pořádku.
Máš odvahu, jestli při milování riskujete a neděláte žádná opatření. Rarita sice těhotná žena v padesáti je, ale nikde není napsáno, že kdokoliv z nás nemůže být raritou...
Je mi 50, ale nehazarduju se zdravím svým i případného děťátka. Tohle už opravdu není věk na početí dítěte.
Upravil(a) Eva. (9. 12. 2013 7:55)
Není tady
Angeliko, proč to řešíte s manželem až teď, jestli nevíš, zda chceš, aby se děťátko narodilo? Víš přece delší dobu, že jsi těhotná...
Jestli sis to ovšem celé nevymyslela.
Upravil(a) Eva. (9. 12. 2013 8:27)
Není tady
Pokud se na to i s manzelem citite ,ze budete mit jeste jedno ditko ,tak proc ne .Rychle bych sla za doktorem a konzultovala to s nim ,rizika takoveho pozdnih tehotenstvi . Ty to citis s manzelem jak ?Byla by jsi ochotna to dite vychovat?
Není tady
Eva. napsal(a):
Angeliko, proč to řešíte s manželem až teď? Víš přece delší dobu, že jsi těhotná...
Jestli sis to ovšem celé nevymyslela.
Já mám pořád dojem, že si vymýšlí
Není tady
Promiňte off topic, jen jsem netušila, že v 50-ti je třeba ještě brát antikoncepci. Já se těšila, až budu po přechodu a nebudu muset tohle řešit. To než se toho dočkám, tak už mě to ani nebude bavit. Tak jsem zase poučena.
Není tady
Spousta žen není v 50 letech po přechodu. Třeba já nejsem. To si myslela spousta žen a pak vozily v kočárku.
Není tady
Moje kolegyně měla přechod až v 55ti letech.
Není tady
Se mnou byla v porodnici paní, který taky doktor tvrdil, že je ve dvaapadesáti v přechodu... a měla mimino o rok mladší, než vnouče.
Není tady
Dorka napsal(a):
eva4444 napsal(a):
...Jinak teda znám rodinu, kde paní měla dítě těsně před padesátkou a bohužel umřela ve 12-ti letech své dcerky na rakovinu. Dítko vychoval otec, který ještě žije. Dnes už je dcera dospělá a má vystudovanou VŠ a pracuje. Nevím, jestli by byla ráda, kdyby ani nedostala možnost se narodit... dnes je z ní normální dospělá žena.
Ja znam rodinu, kde matka mela hodne vazne nemoci a doktori nedoporucovali mit deti, dokonce ruzne hrozili interrupci, kdyz dojde k tehotenstvi, matka si deti uhajila (s podporou otce), na predepsane prohlidky,kdy ji interrupce hrozily, nesla, do poradny sla az uz nebylo jine moznosti, nez ze deti donosi... a dnes jsou to nadherni a zdravi mladi lide, divka a kluk, oba velmi umelecky nadani, uspesni v osobnim zivote, chlapec je uz dokonce tatinkem..., co dodat? Lekari a jejich "veda", predsudky opantane okoli a mnozi "dobretomyslicipratele" tem detem zadnou sanci nedavali a jejich rodice obvinovali z nezodpovednosti...
a já zase rodinu, kde matce také nedoporučovali mít děti, že má nějakou genetickou chybu, takže se můžou (velmi vysoké riziko) narodit postižené. Ne, paní si těhotenství obhájila - dokonce dvakrát. Obě děti jsou postižené jak fyzicky tak mentálně (každé jinak a v jiném stupni). Paní se celodenně stará s pomocí sociálních služeb, manžel utekl . kdo se o tyto děti postará až matka nebude?
Není tady
Moje babička se svojí mamince narodila v jejích 49 letech. A moje vzdálená teta měla syna v 53 letech. Doktoři jí tvrdili nejdřív, že je v přechodu, potom, když jí začalo růst břicho, že má nádor a nakonec v šestém měsíci zjistili, že je těhotná. Syna vychovala do dospělosti, ale co na své staré rodiče říkal on, to nevím, tak dalece je neznám.
Sama bych už malé dítě nechtěla ani za nic, když si představím, že bych teď měla čtyřleté dítě, je mi nanic. Naštěstí já měla přechod v 44 letech a sex naposledy v 42, takže nic takového nehrozilo a nehrozí.
Není tady
Přechod zatím nemám, ale jsem po sterilizaci, vloni, ve svých 43 letech.
Nechtěla bych být stará matka.Potkala jsem v obchodě s oblečením v dětským oddělení paní s břichem, kulily jsme s kamarádkou oči,protože paní vypadala už dost staře, podle obličeje bych ji typovala tak kolem 55ti let.
Vypadalo to dost zvláštně.
Nechápu, že ženský v tomhle věku nemají rozum.
Není tady
koilk tě to stálo? u nás chtějí 14tis.
Není tady
mokory napsal(a):
Dovedu si přestavit pocit- hurá, budeme mít ještě mimi, sice už jsme "staří", ale jsme sportovci, jiní než většina padesátníků .
Ne, je to sobecké řešení a doplatí na to dítě.
Kděžto zabít toto dítě je velice nesobecký čin ...
Není tady
Kděžto zabít toto dítě je velice nesobecký čin
Hm... a když rodiče nebudou péčeschopní, tak se "nesobecky" postarají starší sourozenci, ano? Když jsou "přece rodina"...
Není tady
helena napsal(a):
Hm... a když rodiče nebudou péčeschopní, tak se "nesobecky" postarají starší sourozenci, ano? Když jsou "přece rodina"...
Nechápu, co řešíš...
Já reaguji čistě na to, že se vám tady vesměs zdá být sobecké donosit a porodit dítě, které je na cestě.
Takové názory považuji za zvrácené...
Není tady
laminanonte napsal(a):
koilk tě to stálo? u nás chtějí 14tis.
Nic, jsem stará a děti mám dospělý,platila jsem stovku za pobyt v nemocnici a 180,. Kč za klystýr z lékárny.
Není tady
Jessika napsal(a):
helena napsal(a):
Hm... a když rodiče nebudou péčeschopní, tak se "nesobecky" postarají starší sourozenci, ano? Když jsou "přece rodina"...Nechápu, co řešíš...
Já reaguji čistě na to, že se vám tady vesměs zdá být sobecké donosit a porodit dítě, které je na cestě.
Zvrácenost je pořídit si na starý kolena miminko, matka stará, riziko jak pro ni, tak pro to dítě,
Není tady
zdá být sobecké donosit a porodit dítě
No... ono je to "sobecké" hlavně vzhledem k tomu dítěti, řekla bych.
Taky jsem byla v padesáti natolik fit, abych to zvládla. Teď je mi o něco víc a jsou ty roky sakra vidět... mít doma frekventanta základní školy plus představu, že ho můžu a taky nemusím postavit do života - to by byla dostatečná noční můra.
Aha - a sedmdesátiletá maminka na vozejku a stejně starej tatínek s Alzheimerem, kterak doprovázejí svýho maturanta na ples... to je roztomilej názor, jo?
Upravil(a) helena (9. 12. 2013 13:22)
Není tady
Jessika napsal(a):
mokory napsal(a):
Dovedu si přestavit pocit- hurá, budeme mít ještě mimi, sice už jsme "staří", ale jsme sportovci, jiní než většina padesátníků .
Ne, je to sobecké řešení a doplatí na to dítě.Kděžto zabít toto dítě je velice nesobecký čin ...
Pro mě je to "dítě" až se jako životaschopné narodí. V 8. týdnu těhotenství to dítě určitě není. Zabití dítěte si představuji jako když ho matka po porodu zahodí do popelnice.
Není tady
helena napsal(a):
zdá být sobecké donosit a porodit dítě
No... ono je to "sobecké" hlavně vzhledem k tomu dítěti, řekla bych.
Taky jsem byla v padesáti natolik fit, abych to zvládla. Teď je mi o něco víc a jsou ty roky sakra vidět... mít doma frekventanta základní školy plus představu, že ho můžu a taky nemusím postavit do života - to by byla dostatečná noční můra.
Aha - a sedmdesátiletá maminka na vozejku a stejně starej tatínek s Alzheimerem, kterak doprovázejí svýho maturanta na ples... to je roztomilej názor, jo?
Tak znovu: já neměla příjít na svět.
Moje máma o interupci uvažovala.
Člověče, já jsem tak ráda, že byla tak sobecká.
Není tady
helena napsal(a):
No, vzhledem k tomu, že Angelika už je na potrat na krajní hranici, asi to dítě donosí a porodí.
Není tady
já jsem tak ráda, že byla tak sobecká
Kdyby nebyla, podobný myšlenky by tě netrápily...
Upravil(a) helena (9. 12. 2013 13:29)
Není tady