Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 12. 2013 15:24

Angelika.markiza
♥------

Je mi 50 a jsem tehotna

Chtela bych slyset vas nazor na to, jak dal z me situace. Pred 2 mesici jsem oslavila 50. narozeniny. Manzel byl nekolik mesicu pracovne v zahranici, no v den oslavy se vratil. Oslava byla v rodinnem kruhu v jednom malem hotelu. Po oslave jsme s manzelem sli do pokoje, kde jsme stravili romatickou noc. Pak manzel opet odjel na mesic do zahranici. Jenze ja jsem zustala po te noci neplanovane tehotna. Manzel, i kdyz je mu 51, je porad plny zivota, pravidelne cvici v posilovne, ma v sobe plno energie a sily, coz se projevuje i na intenzite naseho sexualniho zivota. Jine mlade pary se cela leta neuspesne pokouseji o dite a manzelovi stacila jedna jedina noc, aby zplodil dite. A nezastavila ho ani HAK.
A ted nevim, co dal. Mam dve uz dospele deti a tohle jsem neplanovala. Vubec nevim, co dal. Manzelovi jsem to rekla, ten je taky bezradny. Nase deti zatim nevedi o nicem.
Ted jsem v osmem tydnu a me brisko uz zacina rust. Ja totiz pravidelne cvicim aerobik (jsem taky neco jako amaterska instruktorka) a moje bricho je ploche, jsem stihla jako prutek. Zacalo to tim, ze jsem nemohla dopnou takove extra tesne dziny, do kterych se vejdu jen ja. Moje dcera si toho vsimla, ale vubec ji napadlo jaka je prava pricina meho sirsiho pasu. Jenom me skadlila, ze zeny po padesatce uz tloustnou a ze bych mela vic cvicit. Ja se zmohla jen na takovou trapnou lez, ze ve meste otevreli novou cukrarnu, kde maji skvele zakusky a je chodim jist kazdy den po praci, tak asi proto pribiram.
Ale co ted? Rict to detem? Nechat si to dite? Nevite o nekom, kdo ma podobne problemy? Diky za kazdou radu.

Není tady

#2 8. 12. 2013 15:43

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Re: Je mi 50 a jsem tehotna

Gratuluji. Ke vsemu, o cem pises... godlike Co ja bych za takove "prekvapeni" dala... tummenupp
Vazne. Jste oba zdravi, tak kde je problem? dudlik

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#3 8. 12. 2013 16:17

dycinky
♥♥♥♥♥♥-

nikdo jiný, než ty s manželem to nerozhodne. Budete si muset sednout a napsat si všechna pro i proti. Já si vždycky vzpomenu na V. Vydru. Ten hezky mluvil o svém tatínkovi, ale upřímně dodával, že ho mrzelo, že už to byl starší pán, takže spíš dědeček než tatínek. Na druhou stranu 50let dnes žádný věk není. Jenže co za 10-20let? Když se podívám na "slavné" starší otce ( a že jich je) - nepřijde mi, že by po počátečním polácání ramen (jací jsou to jurové) by časem byli ze svých malých dětí až tak nadšení ( nemluvím o tom, že své děti jistě rádi mají , ale síly docházejí daleko rychleji)

Není tady

#4 8. 12. 2013 16:22

Kaly
♥♥♥♥♥♥-

Tak to jsem zvědavá jak se rozhodnete. V obou případech ti budu fandit.
Já osobně bych si dítě v 50-ti letech nenechala. Zdá se mi to už moc pozdě, ale to je jen můj osobní názor.

[url=http://www.celysvet.cz/tickers-metriky-pocitadla-forum-blog]http://www.celysvet.cz/metrik/line-295336d7541c47e580859b35566058e6.png

[url=http://www.celysvet.cz/tickers-metriky-pocitadla-forum-blog]http://www.celysvet.cz/metrik/line-e3854670bf9a70497e74d154d28b6035.png

Není tady

#5 8. 12. 2013 17:02

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Sorry, ale mně se to zdá jako pohádka..

K čemu ten popis kolem, kde co a jak smile!

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#6 8. 12. 2013 17:28

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, pokud je to pravda, tak v padesáti jsi na dítě stará. Každej soudnej doktor ti to řekne taky. Krom toho, že dítě nemusí už být u tak starých rodičů v pořádku, kde máš jistotu, že ho plnohodnotně vychováš do jeho dospělosti. A nejen dospělosti,obereš ho dalších minimálně dvacet let jeho dospělýho života. Mně je 44, dítě bych si nepořídila a jsem ráda, že mám ještě matku, byť jsem už tak "stará".
To dítko může v osmnácti zůstat taky bez rodičů a zůstanou mu jen sourozenci, kteří mu možná budou ochotni ty rodiče suplovat.
Možná to zní tvrdě, ale v padesáti mít dítě, to je opravdu na pováženou.
Ale to je můj subjektivní pohled na věc.
Rady jsou ti stejně na nic,to dítě budeš vychovávat ty, nikdo ti s tím nepomůže. Uvědom si, že budeš stárnout.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#7 8. 12. 2013 17:51

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Teda já se přiznám, že se mi nějak nezdá, že by tohle mohla být pravda a někdo takový dotaz položit. Pokud se pletu, tak se omlouvám. A pokud je to pravda, tak zároveň píši svůj názor a to takový, že žena v 50-ti je na dítě už moc stará a určitě bych si ho nenechala! A vůbec nechápu, že by o tom někdo mohl uvažovat.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#8 8. 12. 2013 17:56

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Když to čtu , tak jsem vděčná, že mně ve třiceti postihly jisté problémy kvůli kterým už od té doby těhotná být nemůžu .Vůbec bych si něco takového nedokázala v tomto věku představit , ale držím palce .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#9 8. 12. 2013 18:01

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Ocko, videlas v lete na Svobodaku tu desivou "vystavu"?

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#10 8. 12. 2013 18:12

mokory
♥♥♥----

V tomhle věku bych si dítě rozhodně nepořídila. Znám několik rodičů, kteří si pořídili tzv. přechodové dítě a nejvíc na to doplatí dítě samo. Rodiče už nemají tolik energie na výchovu, jsou víc bojácní. Znám několik dětí starších rodičů a ani jedno nezapadlo do kolektivu stejně starých dětí. Prostě jsou vychovávány jinak než děti "mladých" rodičů.
Ale třeba vyjímka potvrzuje pravidlo.

Není tady

#11 8. 12. 2013 18:22

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Angelika.markiza napsal(a):

Chtela bych slyset vas nazor na to, jak dal z me situace. Pred 2 mesici jsem oslavila 50. narozeniny. Manzel byl nekolik mesicu pracovne v zahranici, no v den oslavy se vratil. Oslava byla v rodinnem kruhu v jednom malem hotelu. Po oslave jsme s manzelem sli do pokoje, kde jsme stravili romatickou noc. Pak manzel opet odjel na mesic do zahranici. Jenze ja jsem zustala po te noci neplanovane tehotna. Manzel, i kdyz je mu 51, je porad plny zivota, pravidelne cvici v posilovne, ma v sobe plno energie a sily, coz se projevuje i na intenzite naseho sexualniho zivota. Jine mlade pary se cela leta neuspesne pokouseji o dite a manzelovi stacila jedna jedina noc, aby zplodil dite. A nezastavila ho ani HAK.
A ted nevim, co dal. Mam dve uz dospele deti a tohle jsem neplanovala. Vubec nevim, co dal. Manzelovi jsem to rekla, ten je taky bezradny. Nase deti zatim nevedi o nicem.
Ted jsem v osmem tydnu a me brisko uz zacina rust. Ja totiz pravidelne cvicim aerobik (jsem taky neco jako amaterska instruktorka) a moje bricho je ploche, jsem stihla jako prutek. Zacalo to tim, ze jsem nemohla dopnou takove extra tesne dziny, do kterych se vejdu jen ja. Moje dcera si toho vsimla, ale vubec ji napadlo jaka je prava pricina meho sirsiho pasu. Jenom me skadlila, ze zeny po padesatce uz tloustnou a ze bych mela vic cvicit. Ja se zmohla jen na takovou trapnou lez, ze ve meste otevreli novou cukrarnu, kde maji skvele zakusky a je chodim jist kazdy den po praci, tak asi proto pribiram.
Ale co ted? Rict to detem? Nechat si to dite? Nevite o nekom, kdo ma podobne problemy? Diky za kazdou radu.

a pak plynule z mateřské do starobního důchodu tongue

Není tady

#12 8. 12. 2013 18:43

Bigben61
♥♥♥♥---

Angelika.markiza napsal(a):

Moje manželka měla podobné problémy, s tím, že to nedostala, ale byl to přechod :-)

Muž, který miluje jiné země stejně jako svou vlast, je na takové úrovni jako muž, který miluje jiné ženy stejně jako svou manželku. (Theodore Roosevelt)

Není tady

#13 8. 12. 2013 18:58

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Vdove po basnikovi Dylanu Thomasovi, Caitlin Thomas, se narodil zdravy syn ve veku 49 let. Vzhledem k tomu, ze mela, podobne jako Dylan T., po vetsinu zivota velmi kladny vztah k alkoholu, musela mit zrejme neobvykle kvalitni geny a tuhy korinek.

Take nejak moc neverim, ze Angelika je realna, ale i takove pripady se deji.

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#14 8. 12. 2013 19:03

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Dorka napsal(a):

Ocko, videlas v lete na Svobodaku tu desivou "vystavu"?

Je krajně nezodpovědný přivést na svět dítě  v padesáti, de facto z něho vědomě dělají potencionálního sirotka. Je nezodpovědný se v padesáti pořádně nechránit před početím. Tělo je na těhotenství starý a matka na výchovu malýho děcka taktéž.
Navíc si myslím, že autorka vlákna si z nás dělá srandu.

Není tady

#15 8. 12. 2013 19:04

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

mokory napsal(a):

V tomhle věku bych si dítě rozhodně nepořídila. Znám několik rodičů, kteří si pořídili tzv. přechodové dítě a nejvíc na to doplatí dítě samo. Rodiče už nemají tolik energie na výchovu, jsou víc bojácní. Znám několik dětí starších rodičů a ani jedno nezapadlo do kolektivu stejně starých dětí. Prostě jsou vychovávány jinak než děti "mladých" rodičů.

Přesně tak, nejvíc na to doplatí to děcko.

Není tady

#16 8. 12. 2013 19:07

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

mokory napsal(a):

My mame take s manzelem jedno "prechodove dite". Zatim je teprve v jeslich, takze tezko usuzovat jake budou jednou jeho charakterove rysy, ale presto, ze patri v kolektivu k nejmladsim, je ve spouste veci napred a je velmi prubojne. Takove ty reci, ze deti starsich rodicu jsou "chudaci", moc nemusim.

Nicmene i mne pripada vek matky 50 let uz prilis vysoky. Rizika ruznych vyvojovych vad jsou pro me v tomto veku uz neakceptovatelna. Nesla bych do toho.

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#17 8. 12. 2013 19:29

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Je mi taky 50,antikoncepci neberu a do teď jsem byla celkem v klidu,že těhotenství už mi nehrozí.Když jsem měla asi před rokem obavy ze zpoždění MS,tak mě doktorka řekla,že to už bude takové předpřechodové laškování přírody.50letá těhotná je spíš rarita,takže si taky myslím,že je to nějaká legrácka.Mám roční vnučku a vnoučka a těším se na další,ale na vlastní bych se už necítila a měla bych i opodstatněný strach,že to nemusí být v pořádku.

Není tady

#18 8. 12. 2013 19:40

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

anais.de napsal(a):

mokory napsal(a):

My mame take s manzelem jedno "prechodove dite". Zatim je teprve v jeslich, takze tezko usuzovat jake budou jednou jeho charakterove rysy, ale presto, ze patri v kolektivu k nejmladsim, je ve spouste veci napred a je velmi prubojne. Takove ty reci, ze deti starsich rodicu jsou "chudaci", moc nemusim.

Nicmene i mne pripada vek matky 50 let uz prilis vysoky. Rizika ruznych vyvojovych vad jsou pro me v tomto veku uz neakceptovatelna. Nesla bych do toho.

S tím"přechodovým dítětem"to trošku přeháníš že?Ty máš do přechodu ještě hodně daleko a 40 letých maminek znám celkem dost,ale 50 už je moc.

Není tady

#19 8. 12. 2013 20:00

martina33
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Kladno
Web

Jako vánoční naladění - dost dobrý... Nevěřím ani větu. Nějak moc náhod, ne?? Zrovna to vyšlo v TEN den i přes antikoncepci???  A jinak?? V 50 bych si dítě rozhodně nepořídila!!!!!

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MjaztFSyBlwwFZgC2w,,26.png

18.3.2009 v 14:05 h 3540g a 50cm, 18.3.2010 váha 9.5kg a 75 cm, 18.3.2011 váha 12kg a 87cm

Není tady

#20 8. 12. 2013 20:07

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Vidím to stejně jak Martina.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#21 8. 12. 2013 20:08

Angelika.markiza
♥------

Diky za kazdou odpoved.
Ne ze bych se vas lidicky chtela nejak dotknout, ale pripada mi paranoidni jak vsichni pisou, ze je tohle vymysleny. Nic na tom neni vymysleny. Proc bych to jako vymyslela? Pravdou je, ze Angelika neni me prave jmeno, je to z filmu Angelika markiza andelu, ale to je asi pochopitelne, ze tady nedam sve prave jmeno. Jinak je pravda vsechno, co jsem tady napsala.
A jeste pro upresneni: ja jsem vzdycky poctive pouzivala antikoncepci. Mozno to nekdo chape tak, ze jsem si s manzelem nedala pozor a vykaslala se na ochranu a ted mi patri o co jsem si koledovala, no neni tomu tak. Uzivala jsem HAK. Cela leta to byla spolehliva ochrana. Ale bohuzel to ted selhalo.

Není tady

#22 8. 12. 2013 20:34

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Angeliko, mě celkem dost překvapuje, že jsi již v osmém týdnu těhotenství, čili něco málo přes dva měsíce těhotná. Na tvém místě bych tuhle prekérní situaci řešila nejpozději týden poté, co by mi vynechala menstruace a test by prokázal, že jsem gravidní - a za sebe mohu říci, že bych si dítě v tomto věku stoprocentně nenechala. Je mi též téměř padesát let a jsem toho názoru, že matka je v tomto věku na dítě prostě příliš stará, to za prvé a za druhé je zde velmi velké riziko, že dítě by nemuselo být v pořádku a mohlo by se narodit s tělesným, smyslovým nebo duševním postižením.

Zní to možná příliš tvrdě, ale já bych na Tvém místě nenechala dojít své neplánované těhotenství až tak daleko a ihned poté, co bych zjistila, že jsem skutečně těhotná bych vyhledala svého gynekologa a co nejrychleji bych podstoupila zákrok. Já jsem totiž kdysi pracovala v pomáhající profesi u mentálně postižených klientů, takže jsem se měla na vlastní oči možnost přesvědčit, jaké děti se mohou narodit matkám ve věku 40+ a kde ty dospělé děti nakonec po smrti svých přestárlých rodičů končí grater a na základě takto nabytých zkušeností říkám NE, NE a ještě jednou velké NE ... stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#23 8. 12. 2013 20:38

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Kiara napsal(a):

Angeliko, mě celkem dost překvapuje, že jsi již v osmém týdnu těhotenství, čili něco málo přes dva měsíce těhotná. Na tvém místě bych tuhle prekérní situaci řešila nejpozději týden poté, co by mi vynechala menstruace a test by prokázal, že jsem gravidní - a za sebe mohu říci, že bych si dítě v tomto věku stoprocentně nenechala. Je mi též téměř padesát let a jsem toho názoru, že matka je v tomto věku na dítě prostě příliš stará, to za prvé a za druhé je zde velmi velké riziko, že dítě by nemuselo být v pořádku a mohlo by se narodit s tělesným, smyslovým nebo duševním postižením.

Zní to možná příliš tvrdě, ale já bych na Tvém místě nenechala dojít své neplánované těhotenství až tak daleko a ihned poté, co bych zjistila, že jsem skutečně těhotná bych vyhledala svého gynekologa a co nejrychleji bych podstoupila zákrok. Já jsem totiž kdysi pracovala v pomáhající profesi u mentálně postižených klientů, takže jsem se měla na vlastní oči možnost přesvědčit, jaké děti se mohou narodit matkám ve věku 40+ a kde ty dospělé děti nakonec po smrti svých přestárlých rodičů končí grater a na základě takto nabytých zkušeností říkám NE, NE a ještě jednou velké NE ... stolt

stolt

Není tady

#24 8. 12. 2013 22:01

mokory
♥♥♥----

Dovedu si přestavit pocit- hurá, budeme mít ještě mimi, sice už jsme  "staří", ale jsme sportovci, jiní než většina padesátníků .
Ne, je to sobecké řešení a doplatí na to dítě.

Není tady

#25 8. 12. 2013 22:13

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

V 8. týdnu by pro mě nebylo jiné řešení, než si ho nechat (pokud by byla šance na zdravé dítě) a podstoupila bych prenascan na vyloučení down. syndromu.
Jinak, pokud bych otěhotněla v 50-ti řešila bych to okamžitě po vynechání MS přerušením dokud je to jen shluk buněk. Chápu, každý má tu hranici co ještě je a nebo není shluk buněk někde jinde...

Jinak teda znám rodinu, kde paní měla dítě těsně před padesátkou a bohužel umřela ve 12-ti letech své dcerky na rakovinu. Dítko vychoval otec, který ještě žije. Dnes už je dcera dospělá a má vystudovanou VŠ a pracuje. Nevím, jestli by byla ráda, kdyby ani nedostala možnost se narodit, asi neměla dětství lehké, ale dnes je z ní normální dospělá žena.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí